Connect with us

Politică

Pățania unui lugojean care a vrut să candideze la funcția de primar. De ce a fost respins VIDEO

Publicat

în

RETIM

Ștefan Alexandru Szilagyi, candidatul Partidului Verde la funcția de primar, nu a reușit să-și depună dosarul, chiar dacă avea cele 500 de semnături necesare pentru validarea candidaturii. Motivul, pe care l-a dezvăluit într-un video postat pe rețelele sociale, a fost faptul că documentul de la partid era în copie, nu era original așa cum prevede legea.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

„Salutare, dragi prieteni, bine v-am regăsit! Cele 500 de semnături pentru funcția de primar au fost adunate cu multă bunăvoință și încredere în viitorul nostru verde și am ajuns cu aceste semnături la Biroul Electoral Central din Lugoj. După verificarea semnăturilor, am constatat că aveam în total 505, ceea ce mă făcea eligibil pentru alegerile din 9 iunie. După ce am început să prezint documentele pentru a completa dosarul, am constatat că aveam doar o copie a documentului principal de la partid, care trebuia să fie în original conform cerințelor, motiv pentru care nu am putut să-mi depun dosarul pentru funcția de primar. Indiferent de acest rezultat, eu vă iubesc necondiționat și v-am pregătit un moment surpriză în zilele următoare pentru a vă arăta iubirea mea pentru comunitatea lugojeană cu zâmbetul pe buze.”, a spus Szilagyi.

Autoliv angajează!

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Marcel Ciolacu, vizită maraton în Timiș. De la tronsonul lipsă de pe autostradă, la Făget, Fârdea și Lugoj VIDEO

Publicat

în

RETIM

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, astăzi, județul Timiș. Prima oprire a fost pe autostrada Lugoj-Deva, unde s-a declarat mulțumit că, după zece ani de blocaj, au început lucrările. De la autostradă, Ciolacu a ajuns la Făget, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale, a vizitat câteva investiții și o biserică din localitate. De asemenea, s-a oprit de mai multe ori pe stradă în discuții cu trecătorii. De la Făget a ajuns la Fârdea, a discutat cu mai mulți localnici, a vizitat biserica și școala sătească.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Ultimul punct din vizita în Timiș a fost Lugojul, unde a participat la lansarea candidaților pentru funcțiile de primar și consilieri locali. Ciolacu a transmis că are încredere totală că atât Alfred Simonis va ajunge președinte CJT, cât și Călin Dobra, primar al Lugojului, și și-a arătat toată disponibilitatea să le sprijine proiectele și din această postură.

Autoliv angajează!

Felicitări pentru Grindeanu, că a spălat rușinea

O rușine națională, așa a caracterizat premierul Marcel Ciolacu tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, blocat de mai bine de zece ani. Astăzi, a vizitat șantierul dintre Margina și Holdea, unde constructorul a început lucrările pentru singura bucată lipsă de autostradă dintre Nădlac și Sibiu.

„Cred că este una dintre cele mai mari rușini ale României, acest tronson de aproape 10 km, o întreagă poveste. După 10 ani de zile, în sfârșit se lucrează la acest tronson, care a creat un calvar pentru toți șoferii, pentru că trebuie să coboare după autostradă, stau într-un sens giratoriu și pe urmă trebuie să reintre pe autostradă. Mă bucur mult, cred că era normal, pentru că e și la domnul președinte al Camerei și la domnul ministru acasă această rușine, și îl felicit pe domnul Grindeanu că s-a implicat și până la urmă s-a găsit o rezolvare”, a spus Ciolacu.

Premierul l-a felicitat pe ministrul Sorin Grindeanu pentru faptul că, în momentul de față, se înregistrează cel mai bun ritm de lucrări pe tronsoane de autostrăzi sau drumuri expres: 35 în total, însumând o suprafață de 750 de kilometri.

Ministrul Transporturilor promite că nu vor mai fi întârzieri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent astăzi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, pe lotul lipsă de autostradă, dintre Margina și Holdea, cu ocazia începerii lucrărilor a declarat că este încrezător că acesta va fi finalizat înainte de termenul cuprins în contract. Grindeanu a spus că se bazează pe seriozitatea constructorului, care în toate tronsoanele în care este implicat lucrează fără reproș.

„În momentul când am venit la minister, proiectul era blocat, de fapt, blocat din 2013. Avem un constructor care a terminat faza de proiectare, s-a intrat la faza de execuție. Termenul, așa cum știți, dat din PNRR, este finalul anului 2026. Îl cunoașteți cu toții pe constructor, ați văzut cum lucrează pe centura Timișoarei. Eu cred că acest termen va fi devansat. În niciun caz nu se va trece peste acest termen limită”, a dat asigurări ministrul.

Sorin Grindeanu a declarat că se lucrează inclusiv pe celelalte loturi dintre Sibiu și Pitești și că unele dintre ele vor fi gata în același timp cu lotul lipsă de la Margina.

Lansarea candidaților, la Lugoj

De la ora 14.30, într-o sală a Teatrului „Traian Grozavescu” arhiplină, premierul Marcel Ciolacu și-a făcut apariția la ceremonia de lansare a candidaților, unde a avut doar cuvinte de laudă pentru trioul Sorin Grindeanu, Alfred Simonis și Călin Dobra. În discursul său, i-a asigurat pe aceștia că se vor bucura de sprijinul său, în continuare.

„Călin Dobra este și prieten și, mai ales, colegul meu. Ne cunoaștem din acea scurtă perioadă din Parlament, apoi din calitatea lui de președinte al Consiliului Județean. Împreună cu domnul Sorin Grindeanu și cu Alfred Simonis, am discutat adesea politică și meciuri, dar mai ales despre Timiș și Timișoara. Călin Dobra a fost mereu preocupat de Lugoj și a vorbit des despre acest oraș frumos, cu istorie și spirit. Îl respect și îl felicit pentru decizia de a candida la primărie, un pas pentru care am multă admirație. Împreună cu echipa din Timiș, avem determinarea și capacitatea de a schimba destinul județului și al municipiilor. Călin Dobra este unul dintre cei mai buni prieteni și colegi, și sunt mândru de realizările și implicarea sa în comunitate”, a spus Ciolacu.

În fața premierului, Călin Dobra a promis că va reda strălucirea Lugojului.

„Lugojul este orașul în care m-am născut și am crescut, iar acum îmi doresc să îl transform într-un loc unde oamenii trăiesc bine, sunt respectați și ascultați. Am revenit acasă cu experiența mea de 10 ani în administrație pentru a pune în practică proiecte reale, nu doar pe hârtie. Orașul nostru a rămas mult în urmă, iar actuala administrație a lăsat Lugojul într-o stare deplorabilă. Este timpul să schimbăm acest lucru.

Prioritățile mele includ modernizarea infrastructurii, eliminarea traficului greu prin construirea Centurii de Sud, revitalizarea falezei și reabilitarea centrului istoric. Vom construi o sală multifuncțională de spectacole și un complex sportiv modern. Vom implementa un program „After School” în toate școlile și vom sprijini tinerii cu locuințe prin proiectul ANL.

De asemenea, vom susține micii producători prin crearea unui centru hub agricol. Este esențial să investim în educație și sănătate, modernizând creșele, grădinițele și școlile, și continuând construcția unui nou spital. Vom asigura fonduri pentru relocarea centrului de zi pentru vârstnici într-un spațiu modern.

Lugojul trebuie să fie un oraș prietenos cu sportivii, reabilitând spațiile sportive existente și construind altele noi. Ne dorim o administrație integră, dedicată interesului public și suntem pregătiți să construim împreună cu lugojenii un viitor mai bun. Suntem echipa social-democrată, gata să aducem schimbarea necesară pentru ca Lugojul să strălucească din nou”, a spus Călin Dobra.

 

Citiţi mai departe

Politică

Premierul Ciolacu vine în Timiș. Merge pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, la Făget, Fârdea și Lugoj

Publicat

în

Mâine, sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 10.30, premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, va efectua o vizită de lucru pe șantierul Lot 2 Margina-Holdea al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1). Alături de el se vor afla ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Evenimentul va include o inspecție a progreselor lucrărilor, urmată de declarații de presă.

RETIM

Programul vizitei în județul Timiș va continua astfel:

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

  • Ora 12.00: Vizită în orașul Făget, unde oficialii se vor întâlni cu autoritățile locale și vor discuta despre proiectele de dezvoltare regională.
  • Ora 13.20: Vizită în comuna Fârdea, pentru a evalua proiectele locale și a discuta cu reprezentanții comunității.
  • Ora 14.30: Lansarea oficială a candidatului PSD la primăria municipiului Lugoj. Evenimentul va avea loc la Teatrul „Traian Grozăvescu”, situat pe Splaiul Coriolan Brediceanu nr. 4.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Politică

Echipa REPER îndeamnă la o campanie curată, bazată pe dialog și idei constructive! (P)

Publicat

în

Oameni faini ai orașului, promisiuni poate face oricine, dar foarte puțini au și soluții. Mai mult, unii fac promisiuni pe proiecte deja realizate, cum ar fi iluminatul cu LED de la Tapia.

RETIM

Dragi lugojeni, nu vă lăsați păcăliți de promisiuni deșarte, alegeți profesioniști, nu populiști! Alegeți oameni care au soluții, care știu situația Lugojului și ce au de făcut din prima zi de mandat.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Referitor la noi?

Câte degete are o mână, atâția suntem! Cinci!

Autoliv angajează!

Pentru unii este doar o notă de trecere, pentru alții o banală cifră, dar pentru noi este numărul de oameni cu caracter și bunăvoință alături de care am pornit la drum. O mână de oameni cu mult prea mult bun simț pentru campania aceasta murdară. Nu ne putem dezice de valorile noastre pentru a duce o altfel de campanie doar de dragul de a accede într-o funcție. Scopul nu scuză mijloacele!

Noi ne dorim să oferim o mână întinsă sincer oamenilor și o alternativă, nu un pumn încleștat gata de luptă prin orice mijloace și cu orice scop!

Citiţi mai departe

Politică

Locul 1 în sondajele online și surpriza acestor alegeri locale! Elena-Viorica Danciu (PNCR), vă prezintă o parte din lista sa de consilieri locali (P)

Publicat

în

Echipa de Viitor a Lugojului, în fruntea căreia se află Carleta-Sofia Băloiu, medic stomatolog și candidată la consiliul local al Lugojului, reprezintă o voce puternică în echipa Partidului Național Conservator Român (PNCR). Crescută în acest oraș și confruntându-se cu provocările din viața de zi cu zi, Carleta-Sofia Băloiu este un exemplu al determinării și rezilienței. Luptând împotriva sistemului medical pentru a oferi tratamente și intervenții stomatologice gratuite persoanelor vulnerabile și ducând mai departe pasiunea pentru comunitate, Carleta-Sofia Băloiu a fost întotdeauna alături de cei care au avut nevoie de ajutor.

RETIM

Ovidiu Balazsits, crescut în cartierul Mondial al Lugojului, a fost martor la greutățile și barierele ideologice cu care se confruntă mulți locuitori. Experiența sa profesională, fiind de altfel o persoană remarcabilă într-o mare companie românească în care activează, dar și un antreprenor de success în același timp, l-a făcut să se simtă inspirat să ia atitudine și să devină o voce pentru schimbare în comunitatea sa. Văzând ce înseamnă greutățile și depășind multe bariere ideologice, Ovidiu s-a hotărât că este momentul să ofere sprijin întregii sale comunități. Crescând în acest cartier și depășind niște bariere pe care alții nici nu le percep, el a devenit un exemplu pentru tinerii cu atitudine, evidențiind că perseverența și curajul pot schimba cursul lucrurilor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Alin-Constantin Grădinaru, un antreprenor ce a înfruntat blocajele statului român, s-a ridicat împotriva tuturor dificultăților și a perseverat. Așa cum afirmă și el, luptându-se cu sistemele rigide și birocratice, el a reușit să răzbească. Astfel, prin dorința sa de a evolua și de a depăși obstacolele, Alin devine un exemplu demn de urmat pentru tinerii antreprenori și un numai.

Acești candidați aduc un amestec puternic de experiențe și viziuni în echipa lor, pledând pentru o comunitate mai puternică, mai solidară și mai echitabilă. Prin angajamentul lor și prin mesajul lor, ei își propun să inspire și să mobilizeze cetățenii Lugojului să-și asume un rol activ în construirea viitorului orașului lor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite