Connect with us

Actualitate

Asociațiile de proprietari din Lugoj anunță că nu pot respecta noua lege care le reglementează funcționarea

Publicat

în

Vasile Lazăr, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din Lugoj spune că, în legea care intră în vigoare la 30 septembrie, sunt reglementări pe care asociațiile nu le vor putea respecta. Cea mai mare problemă va fi cea legată de instruirea administratorilor de blocuri, care vor trebui să urmeze un curs acreditat, pe cheltuiala proprie.

RETIM

“Se menține confuzia și nu se înțelege că asociațiile de proprietari sunt organizații private și nu sunt de stat.  De aici apar tot felul de îngrădiri. Printre altele se menține ideea implicării primăriilor în activitatea de proprietari. Iar se revine cu înființarea acelui compartiment de sprijin pentru asociațiile de proprietari, care să aibă atribuții de îndrumare și control.  Se încarcă și primăria și trebuie angajați noi în acest compartiment.

Administratorul de bloc este confundat cu administratorul de societate comercială. Aici, la asociație, cotabilitatea este în partidă simplă. Nu are cine știe ce operațiuni. Ca să  ajungi administrator trebuie să faci un curs, după care să primești un certificat de administrator de condomini. Cursul asta, la Lugoj, e mai delicată treaba, că nu avem organe abilitate să facă acest curs. Prin Casa de Cultură a Sindicatelor se poate solicita să fie atestați să facă acest curs, dar au nevoie de cel puțin 25 de cursanți pe serie. Al doilea aspect, este pecuniar . Cursul costă până în 2.000 de lei. Nu știu cum își va recupera un administrator din Lugoj acești bani, pentru că ei câștigă undeva de la 100 de lei, la 600-700 de lei pe lună. Majoritatea sunt pensionari, angajati la număr de ore”, a apus Vasile Lazăr, șeful Federației Asociațiilor de Proprietari din Lugoj

Autoliv - Paște Binecuvântat!

Legea stabilește condiţii clare pentru folosinţa, modificarea şi întreţinerea locuinţei, normele de conduită în cadrul condominiului sau principiile de stabilire a cotelor de proprietate comună asupra imobilului.

Fondul de rulment și de reparații anuale, obligatorii

Astfel, în condiţiile în care condominiul va fi abordat în sensul larg al termenului, fie că este cazul locuinţelor situate în imobile colective, fie că este vorba de locuinţe individuale situate în curţi comune sau alte forme de proprietăţi concret delimitate, se va îmbunătăţi administrarea imobilelor în care se află mai multe proprietăţi şi, implicit, mai mulţi proprietari, iar aceştia vor fi responsabilizaţi, arată www.avocatnet.ro.

În ceea ce priveşte activitatea asociaţiilor de proprietari, actul normativ introduce obligativitatea constituirii de către asociaţiile de proprietari a fondului de reparaţii anual, precum şi a fondului de rulment. 

Totodată, fiecare asociație de proprietari va fi obligată să dețină un cont bancar, care va fi cunoscut tuturor celor din condominiu pentru a putea plăti în acest cont diversele cheltuieli ale asociației.

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean a fost reținut pentru că și-a bătut soția. A fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile

Publicat

în

În data de 30.04.2024, în jurul orei 18:57, polițiștii lugojeni au fost sesizați de către o femeie, în vârstă 26 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuința situată în municipiul Lugoj, a fost agresată de către soțul său, de aceeași vârstă, care se afla într-o vădită stare de ebrietate.

În urma apelului, la fața locului s-a deplasat echipajul de poliție aflat în serviciul de patrulare şi intervenție, care a constatat că cele sesizate telefonic se confirmă, persoana vătămată fiind într-o stare de panică, prezentând urme vizibile de lovire la nivelul feței.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Lugoj, față de care a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, fiindu-i impusă păstrarea unei distanțe minime de 100 metri faţă de victimă, adresa la care aceasta va locui și locul său de muncă.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Violență în familie”, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Exercițiu cu militari și mijloace tehnice din șapte state pe aeroportul din Caransebeș, în cel mai mare desant aerian după Al Doilea Război Mondial

Publicat

în

În total, 5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

România participă cu 2300 de militari și 220 de mijloace tehnice. SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

În cadrul exercițiului va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Național de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu și poligonul din comuna Știuca. De asemenea, se vor folosi facilități ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc și Aeroportul Banat din Caransebeș.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Meteorologii au actualizat prognoza de Paște. În ce regiuni va ploua

Publicat

în

Meteorologii anunţă că, de 1 mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi mai ales în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Cu excepţia regiunilor sudice, unde temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale, mai ales în nord-vestul ţării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, dar şi deficitar în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar cu un uşor deficit în regiunile sudice.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ISU Timiș organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 10 posturi vacante

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș desfășoară o campanie amplă de recrutare prin concurs pentru ocuparea a 10 posturi vacante în diverse domenii ale instituției. Astfel, sunt disponibile oportunități pentru absolvenți de studii superioare și persoane interesate în a se alătura echipei ISU Timiș ca ofițeri sau subofițeri.

Pentru ofițeri, sunt disponibile următoarele posturi:

  1. Ofițer specialist II – Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației – Compartimentul Comunicații Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  2. Ofițer specialist II – Compartimentul Financiar Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  3. Ofițer I – Inspecția de Prevenire – Compartimentul Avizare – Autorizare Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  4. Ofițer I – Inspecția de Prevenire – Control și Activități Preventive Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici

Pentru subofițeri, sunt disponibile următoarele posturi:

  1. Subofițer administrativ principal – Serviciul Logistic – Compartimentul Tehnic Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  2. Subofițer tehnic principal – Serviciul Logistic – Compartiment Protecția Mediului Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  3. Subofițer administrativ principal – Serviciul Logistic – Compartiment Intendență Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  4. Subofițer operativ principal – Inspecția de Prevenire – Compartimentul Avizare – Autorizare Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  5. Subofițer operativ principal – IP – Control și Activități Preventive Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici

Aceste concursuri oferă oportunitatea unor cariere în domeniul gestionării situațiilor de urgență și contribuie la menținerea siguranței publice în județul Timiș. Persoanele interesate sunt încurajate să acceseze link-urile de mai sus pentru a afla detalii despre fiecare post și pentru a se înscrie conform cerințelor specificate.

Pentru mai multe informații despre oportunitățile de carieră la ISU Timiș, inclusiv alte poziții disponibile, vizitați pagina dedicată de carieră.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite