Connect with us

Educație

Rezultate Bacalaureat 2019 Lugoj: O medie de 10 la Lugoj, procent de promovabilitate de 43,125% pe oraș

Publicat

în

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost publicate, în jurul orei 10:30, pe site-ul Edu.ro și la avizierele centrelor de examinare. La Lugoj, procentul de promovabilitate pe oraș este de sub 50%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Braniște, acolo unde sub 2 elevi din zece care au susținut bacul au promovat. La Vlaicu, 23% din elevi au promovat, în timp ce la Hașdeu mai puțin de jumătate dintre elevi au trecut examenul. Cele mai bune rezultate au fost la Brediceanu, unde aproape toți elevii au reușit să promoveze, cu excepția a 17 elevi.

Situația pe liceele din Lugoj este următoarea:

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – 127 candidați, 110 admiși, 17 respinși, procent de promovabilitate 86,6%;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – 203 candidați, 94 admiși, 109 respinși, procent de promovabilitate 46,3%;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – 62 candidați, 10 admiși, 52 respinși, procent de promovabilitate 16,1%;

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – 34 candidați, 8 admiși, 26 respinși, procent de promovabilitate 23,5%.

Cea mai mare medie pe oraș este cea a elevului Darian-Florian Vodă de la Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu”, care a reușit media 10 pe linie, una dintre cele trei medii de 10 din Timiș. Locul doi este ocupat de media elevei Anastasia-Amalia Antanas de la Liceul Tehnologic „Coriolan Brediceanu”, care a reușit o medie de 9.98. 

Procentul de promovabilitate pe Lugoj este de 43,125%. Elevii lugojeni au timp până la orele 16 să depună contestații. Acestea vor fi soluționate până pe 13 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Elevii unei școli din Lugoj vor avea o „clasă verde” în curtea instituției

Publicat

în

Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” Lugoj demarează în această luna proiectul intitulat „Clasa verde din curtea şcolii”, prin programul StartONG, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

“Scopul proiectului constă în creşterea stării de bine a elevilor din unitatea de învățământ, prin educarea acetora într-un mediu sănătos, natural, astfel încât să-şi petreacă o cât mai mare parte a zilei în aer liber. Prin intermediul proiectului,  învăţământul traditional, desfășurat în spaţii convenţionale, închise va fi înlocuit cu unul modern, bazat pe activități creative, desfășurate într-un mediu deschis prin facilitarea contactului nemijlocit între elevi şi natură. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, echipa de implementare va creea un spaţiu sigur, în aer liber, în care elevii să-şi petreacă după amiezele, unde pot să îşi conceapă proiectele şi unde pot să citească în linişte. Astfel, beneficiarii proiectului finanţat de către Kaufland, vor fi cei 820 de elevi ai şcolii noastre, cele 65 de cadre didactice, dar şi preşcolarii de la grădiniţele cu care unitatea de învățământ are încheiate contracte de parteneriat”, arată Dana Tipei, directoarea unității școlare.

În vederea îndeplinirii obiectivelor enumerate mai sus, printre activitățile diverse desfășurate sunt: amenajarea foişorului din curtea şcolii în vederea desfăşurării activităţilor educaţionale, dar şi amenajarea unei căsuţe cu cărţi. De asemenea, în incinta foişorului vor avea loc diverse activităţi extracurriculare precum: după amieze de lectură, expoziţii, concursuri etc. În jurul foişorului vor fi plantaţi trandafiri urcători şi arbuşti.

Citiţi mai departe

Educație

Elevii lugojeni au început luni școala. Când au fost programate vacanțele pentru anul școlar 2019-2020

Publicat

în

Elevii lugojeni au început luni, 9 septembrie, un nou an școlar. Festivitățile de deschidere ale școlilor și liceelor din Lugoj au avut loc între orele 9 și 10 dimineața. După întrunirile din curțile școlilor, elevii și-au urmat învățătorii sau diriginții la clase, acolo unde și-au povestit peripețiile din vacanța de vară.

Chiar dacă de-abia au început școala, elevii se gândesc deja la vacanțe. Din nefericire pentru ei, prima vacanță a fost programată în 111 zile de astăzi. Anul școlar 2019-2020 ia prima pauză între 21 decembrie 2019 și 12 ianuarie 2020. Vacanța de iarnă are astfel nu mai puțin de 3 săptămâni.

A doua vacanță este cea de primăvară și de Paști, care a fost programată între 4 și 21 aprilie. În sfârșit, vacanța mare de vară începe pe 13 iunie și ține până în septembrie, data exactă urmând să fie stabilită în cursul anului școlar curent. Anul școlar are 35 de săptămâni structurate în două semestre, semestrul I între 9 septembrie și 20 decembrie 2019 și respectiv semestrul II între 13 ianuarie și 12 iunie 2020.

Citiţi mai departe

Educație

Dezastru la bacalaureatul de toamnă la Lugoj. Liceul cu un singur promovat, procent de promovabilitate de 24,57%

Publicat

în

Au mai încercat o dată, însă nu au avut prea mult noroc. Elevii care s-au înscris la bacalaureatul de toamnă la Lugoj au dat cu bâta în baltă mai rău ca la probele din vară, puțini dintre cei care și-au reîncercat norocul și cunoștințele reușind să promoveze examenul maturității din a doua încercare.

La Lugoj, din cei 175 de candidați, doar 43 au fost declarați admiși, adică 24,57% dintre candidații înscriși în examen. A existat și un liceu la care un singur candidat a reușit să promoveze, mai exact la “Aurel Vlaicu”, acolo unde o singură fată a trecut bacalaureatul din 37 de candidați.

Acestea sunt rezultatele pe licee la a doua sesiune a bacalaureatului la Lugoj:

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” Lugoj – 15 candidați, 5 admiși;

Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” Lugoj – 80 candidați, 25 admiși;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” Lugoj – 43 candidați, 12 admiși;

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” Lugoj – 37 candidați, 1 admis.

Total – 175 candidați, 43 admiși, procent de promovabilitate de 24,57%.

Bacalaureatul toamnei nu a adus nicio medie de 10 candidaților, așa cum se întâmpla la cel din vară. La nivel județean, procentul de promovabilitate a fost de 29,99%, doar 332 de candidați din cei 1404 fiind declarați admiși. Un singur candidat a obținut o medie peste 9.

Citiţi mai departe

Cele mai citite