Connect with us

Administrație

Reparațiile de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” sunt gata, la câteva zile înainte de Paști… dar nu prea

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a promis că, până la Paști, lugojenii nu vor mai vedea schelele ce „domină” cel mai important edificiu bisericesc ortodox din oraș. Aflată în reparații de foarte mult timp, Biserica cu două turnuri a fost refinisată în totalitate, iar astăzi s-a început demontarea schelelor, pe care muncitorii le-au folosit pentru a putea restaura fațada lăcașului.DSC_1116

Doar că, stupoare: numai un turn din cele două a fost vopsit și redecorat, celălalt păstrându-și înfățișarea învechită. Chiar dacă primăria a ajutat și ajută bisericile din Lugoj și deși s-au investit 1 miliard de lei vechi odată, după care încă 430 de milioane de lei vechi, bani pe care primăria i-a plătit doar parohiei „Adormirea Maicii Domnului” anul trecut, respectiv în 2013, se pare că… nu este suficient. Astfel, primarul nu se poate lăuda că și-a îndeplinit și această promisiune. Dacă va reuși să termine și turnul doi până la Paști, va fi cu adevărat o minune.DSC_1114

Cei veniți astăzi la evenimentul ce are loc aici în fiecare an, denumit „Toaca la Lugoj”, au fost încântați să observe noua culoare a turnului stâng al lăcașului, precum și faptul că încă vor mai fi obligați să vadă o biserică îmbrăcată în schele, de fiecare dată când trec pe lângă aceasta. „Arată foarte bine, galbenul e frumos, dar cel mai important este că se duc schelele și arată și ea a biserică, deși văd că doar un turn este refăcut”, a spus un bătrân venit să-i vadă pe copiii de la ansamblul „Lugojana” cum bat toacele.DSC_1125

Gammet 2000
Citiţi mai departe
3 Comments

3 Comments

 1. Radu

  30 aprilie 2013 at 14:11

  Imi este pur si simplu.. scarba. Trambitam ca e gata.. si de fapt e doar un turn. Pai ce.. numai aia cu autostrazile sa inaugureze fiecare kilometru?! Asteptam cu nerabdare refacerea primului metru de acoperis, spalarea primului geam, samd.

  • eli

   30 aprilie 2013 at 23:19

   Chiar , nu-mi vine sa cred !!! Nimic nu se finalizeaza,totul e facut in bataie de joc ??
   Pacat, mare pacat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. lugojan

  1 mai 2013 at 16:29

  minciuni boldiste,macar sa nu mai apara la tv si sa promita numai minciuni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Proiecte blocate la Lugoj! Primarul Francisc Boldea cere sprijinul unui ministru

Publicat

în

Foto Arhiva

Primarul Francisc Boldea a anunțat că pleacă vineri, 23 august, la București, la Ministerul Dezvoltării, pentru o întâlnire cu ministrul Vasile Daniel Suciu. Edilul Lugojului își dorește deblocarea a două proiecte ale administrației locale, care sunt finanțate de către guvern. Este vorba despre autobuzele electrice și despre stadionul care ar urma să fie construit la Lugoj.

„Vineri, avem programată o întâlnire la Ministerul Dezvoltării. Aș vrea să vedem în ce stadiu și cum se rezolvă cele două proiecte. La cel cu autobuzele electrice, s-a anulat prima licitația, din cauză că autobuzele propuse de producătorul din Turcia nu aveau rampa pentru persoanele cu handicap. Sperăm să ne întâlnim chiar cu domnul ministru Suciu, care a fost aici la Lugoj, să vedem când se vor rezolva aceste proiecte”, a declarat Francisc Boldea.

În luna iunie, Francisc Boldea a anunțat că Primăria Lugoj a fost anunțată de Compania Națională de Investiții că primește finanțarea pentru construirea unei baze sportive la Lugoj.  Primarului Lugojului a declarat, la aceea vreme, că așteaptă ca banii să fie alocați, după care va începe demolarea actualului stadion. Până acum finanțarea nu a fost realizată.

Citiţi mai departe

Administrație

Toboganele din ștrand au fost închise. Primăria le-a dat drumu fără să facă recepția lucrării

Publicat

în

Toboganele de la ștradul din Lugoj au fost oprite și nu au mai funcționat în minivacanța care tocmai s-a încheiat. Reprezentanții administrației locale au luat decizia de a le închide, deoarece nu au recepționat lucrarea de la constructorul din Constanța.

Nefiind recepționată lucrarea, legal aceasta nici nu putea fi pusă în funcțiune deoarece nu are avizele necesare de funcționare. Primarul Francisc Boldea susține însă că a fost doar o perioadă de probă, pentru care primăria s-a înțeles cu constructorul.

„Firma din Constanța mai are termen de execuție până în octombrie.  Dar noi am făcut niște probe și probele merg bine. Urmează ca să ne trimită hârtiile, ca să facem recepția zilele astea. După ce se face recepția putem merge mai departe. Îi ca și când vrei să cumperi o Dacia și te lasă să te plimbi cu ea prin oraș”, spune primarul Boldea.

Edilul nu știe exact când va recepționa lucrarea și când vor putea toboganele intra legal în funcțiune. „Cât de curând. Noi le-am făcut o adresă, de ieri. Așteptăm să vină. Toboganele vor începe să funcționeze din nou doar după ce vom face recepția”, a mai spus primarul Lugojului.

Chiar dacă a fost pus în funcțiune în această vară, la ștrand mai sunt și acum lucrări de realizat, după cinci ani de șantier la acest obiectiv. Sauna și bazinul cu jacuzzi nu funcționează nici la această oră.

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o lucrare blocată. Cum explică primarul Francisc Boldea situația

Publicat

în

pongratz-lugojStrada Pongratz din Lugoj a intrat în programul de reabilitare la jumătate lunii iunie. Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor şi constructorul a ras asfaltul existent, a început să spargă trotuarele și să toarne rigolele, însă brusc şi-a luat utilajele şi a plecat.

De mai bine de o săptămână nu se mai lucrează. Localnicii sunt revoltaţi mai ales pentru că înainte de oprirea lucrărilor, aproape toate podeţele au fost demolate, iar acum nu mai pot intra cu maşinile în curţi. Primarul Francisc Boldea spune că totul s-a oprit din cauză că locuitorilor de pe stradă nu le-au convenit rigolele, care sunt exagerat de mari.

“Zilele acestea se întâlneşte constructorul cu proiectantul şi o să se pună de acord să găsească o soluție. Acolo, proiectul spune că trebuie rigole,dar oamenii ar vrea să nu fie rigolă. Că e prea mare, prea lată…rigolele sunt stas, nu pot să fie altfel. Ăsta este motivul pentru care s-au oprit lucrările. Proiectantul şi constructorul trebuie să decidă”, a declarat primarul Lugojului.

O altă lucrare blocată este ce de pe Spl. Morilor -bazar- fosta autogară, unde constructorul și-a luat utilajele și a plecat pentru că nu ar fi fost plătit. Săptâmâna trecută, primarul Francisc Boldea a negat conflictul cu constructorul, însă după doar câteva zile i-a transmis o somație să reia lucrările.

Citiţi mai departe

Cele mai citite