Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Viitorii liceeni din Lugoj, de la medii de 8 si 9 la final de scoala la note de 2 si 3 la Evaluarea Nationala din 2014

Publicat

în

rezultate evaluare nationala lugoj 2014 brediceanu hasdeu note capacitate timis (9)Știind că nu au cum să pice testele de la Evaluarea Națională, din cauza legii introduse acum 5 ani care spune că în licee se poate intra cu orice medie, indiferent dacă aceasta trece sau nu de 5, elevii absolvenți de școli generale din Lugoj au realizat și în acest an „performanțe” demne de toată „lauda”, intrând la liceele favorite chiar și cu note de 1 sau 2, primite în urma examinării naționale. La fel ca în 2013, și în acest an liceele din oraș și-au asigurat fluxul de elevi necesari, chiar dacă standardele de pregătire ale acestora sunt la cel mai jos nivel din ultimele decenii.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La fiecare liceu în parte au fost admiși elevi care nu au reușit la evaluarea din acest an să treacă de media de onoare 5, chiar dacă acest lucru nu mai contează din 2009. La Brediceanu, la clasa de Științele Naturii, profilul german, au fost doi astfel de elevi, care aveau totuși media de admitere din cei patru ani de gimnaziu peste 8, lucru care pune pe gânduri cadrele didactice și opinia publică despre modul în care acești elevi au luat notele la clasă.

La Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, acolo unde au fost disponibile locuri pentru 196 de elevi, 34 dintre ei au avut media la Evaluarea Națională sub 5, deși la final de clasa a opta au reușit performanțe uluitoare și interesante, medii de 8 și 9 care nu se împacă deloc și sunt în contrast total cu cele reușite la testul final. Situația este, așa cum era de așteptat, mai gravă și mult mai gravă la liceele codașe ca performanță din municipiu. La Braniște, din cele 84 de locuri scoase la bătaie, au fost admiși 74 de elevi care nu au reușit o medie de 5 la evaluare.

La Vlaicu, din cele 84 de locuri, toate ocupate, vor studia la una dintre cele trei secții 79 de copii care au realizat medii de sub 5 la Evaluarea Națională. Aici, o clasă întreagă, cea de Mecanică, nu are niciun elev care să reușească o medie mai mare de 5 la evaluare, deși, din nou, mediile de admitere din ciclul de învățământ gimnazial sunt inexplicabil de mari, de 8 sau 9.

RETIM

Dacă aveați impresia că doar la Lugoj se întâmplă ceva negativ cu învățământul, vă puteți reconsidera ideea, pentru că nici în restul liceelor din zonă, cum sunt cel de la Făget sau cel de la Buziaș, situația nu este una mai roz. Din cei 168 de elevi pe care Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget îi va pregăti pentru viață în următorii patru ani, 86 nu au reușit să „treacă” examenul de Capacitate cu o notă peste 5, situația fiind parcă mai bună acolo unde nu te-ai aștepta, la Liceul Teoretic Oraș Buziaș, unde, din cele două clase a câte 28 de liceeni, doar 20 de elevi au primit o medie mai mică de 5 la Evaluare.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite