Connect with us


Administrație

Viitorii liceeni din Lugoj, de la medii de 8 si 9 la final de scoala la note de 2 si 3 la Evaluarea Nationala din 2014

Publicat

în

rezultate evaluare nationala lugoj 2014 brediceanu hasdeu note capacitate timis (9)Știind că nu au cum să pice testele de la Evaluarea Națională, din cauza legii introduse acum 5 ani care spune că în licee se poate intra cu orice medie, indiferent dacă aceasta trece sau nu de 5, elevii absolvenți de școli generale din Lugoj au realizat și în acest an „performanțe” demne de toată „lauda”, intrând la liceele favorite chiar și cu note de 1 sau 2, primite în urma examinării naționale. La fel ca în 2013, și în acest an liceele din oraș și-au asigurat fluxul de elevi necesari, chiar dacă standardele de pregătire ale acestora sunt la cel mai jos nivel din ultimele decenii.

PMP

La fiecare liceu în parte au fost admiși elevi care nu au reușit la evaluarea din acest an să treacă de media de onoare 5, chiar dacă acest lucru nu mai contează din 2009. La Brediceanu, la clasa de Științele Naturii, profilul german, au fost doi astfel de elevi, care aveau totuși media de admitere din cei patru ani de gimnaziu peste 8, lucru care pune pe gânduri cadrele didactice și opinia publică despre modul în care acești elevi au luat notele la clasă.

USR

La Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, acolo unde au fost disponibile locuri pentru 196 de elevi, 34 dintre ei au avut media la Evaluarea Națională sub 5, deși la final de clasa a opta au reușit performanțe uluitoare și interesante, medii de 8 și 9 care nu se împacă deloc și sunt în contrast total cu cele reușite la testul final. Situația este, așa cum era de așteptat, mai gravă și mult mai gravă la liceele codașe ca performanță din municipiu. La Braniște, din cele 84 de locuri scoase la bătaie, au fost admiși 74 de elevi care nu au reușit o medie de 5 la evaluare.

La Vlaicu, din cele 84 de locuri, toate ocupate, vor studia la una dintre cele trei secții 79 de copii care au realizat medii de sub 5 la Evaluarea Națională. Aici, o clasă întreagă, cea de Mecanică, nu are niciun elev care să reușească o medie mai mare de 5 la evaluare, deși, din nou, mediile de admitere din ciclul de învățământ gimnazial sunt inexplicabil de mari, de 8 sau 9.

Dacă aveați impresia că doar la Lugoj se întâmplă ceva negativ cu învățământul, vă puteți reconsidera ideea, pentru că nici în restul liceelor din zonă, cum sunt cel de la Făget sau cel de la Buziaș, situația nu este una mai roz. Din cei 168 de elevi pe care Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget îi va pregăti pentru viață în următorii patru ani, 86 nu au reușit să „treacă” examenul de Capacitate cu o notă peste 5, situația fiind parcă mai bună acolo unde nu te-ai aștepta, la Liceul Teoretic Oraș Buziaș, unde, din cele două clase a câte 28 de liceeni, doar 20 de elevi au primit o medie mai mică de 5 la Evaluare.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite