Connect with us


Administrație

Se pregateste o noua bataie de joc? Sute de parcari anuntate de primaria Lugoj pentru anii urmatori

Publicat

în

10339119_689481357781801_565494412_nÎn ultima conferință de presă, susținută aproape în fiecare marți, primarul orașului a anunțat lugojenii cu privire la faptul că un număr de 260 de locuri de parcare noi vor fi amenajate în anii următori în cartierele din oraș. Fără a da vreo explicație despre termenul de finalizare a lucrărilor, unde vor fi exact amenajate și cât va costa investiția sau care este firma contractată, Boldea a declarat doar că aceste parcări vor răsări în Cotu Mic și în Micro II, III și IV, investiția fiind motivată de solicitările venite din fiecare zonă a orașului unde există probleme cu locurile de parcare.

PMP

Mai mult, primarul vrea parcări ca la Reșița, nu din punct de vedere calitativ, ci al unei mai bune administrări, deoarece, fără să aștepte să se usuce asfaltul, va cere consiliului local să aprobe scoaterea la licitație a locurilor de parcare pentru locuitorii blocurilor în spatele cărora se vor amenaja acestea. Totuși, după ce lugojenii au auzit de noul plan măreț al edilului șef, nu au putut decât să se gândească la parcările recent finalizate pe strada Nera din oraș, care la fiecare ploaie, mai puternică sau nu, sunt inundate, alături de câteva scări de bloc, din cauza proiectului prost executat și desenat.

USR

Totuși, lugojenii pot sta liniștiți, deoarece primăria nici măcar nu a adus acest proiect nou în dezbatere publică, el fiind din nefericire, ca multe alte proiecte ale administrației locale, doar la fază de idee genială și cam atât. Din nou, banii se pare că ar fi piedica pentru acest impediment care nu va avea o rezolvare clară în viitorul apropiat, care sunt prea puțini sau deloc, mai ales pentru acest sector de dezvoltare crucial la un oraș cu o populație tot mai comodă, în care numărul de mașini crește de la un an la celălalt.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

12 Comments

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite