Connect with us

Sport

VIDEO PODCAST Sportiva din Lugoj care de pe podiumul olimpic și mondial a ajuns vânzătoare la chioșcul de pâine

Publicat

în

În anii ’80, strălucea pe podiumurile mondiale și olimpice cum nu mai reușise nicio sportivă din această zonă a țării până atunci.  Herta Anițaș este dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Seul, cu argint în barca de 8+ (alături de Doina Bălan, Mioara Trașcă, Veronica Necula, Adriana Bazon, Mihaela Armășescu, Rodica Arba, Olga Homeghi, Ecaterina Oancia) și cu bronz în proba de 4+1 rame, alături de Marioara Trașcă, Veronica Necula, Doina Bălan și Ecaterina Oancia. A fost prima sportivă ce a adus o medalie olimpică și prima medalie mondială de aur pentru canotajul din vestul țării.

Despre performanță și o carieră remarcabilă, dar și despre munca din spatele acestor rezultate, în această ediție Direct la Subiect, realizată de Daniela Decean.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

CSM Lugoj, înfruntare crucială pentru avansarea în sferturile CEV Challenge Cup

Publicat

în

answear.ro Fetele de la CSM Lugoj se pregătesc intens pentru un duel crucial, miercuri, 6 decembrie, de la 18.30, în cadrul optimilor de finală a CEV Challenge Cup, în confruntarea cu echipa Tent Obrenovac. După ce au obținut o victorie impresionantă în Serbia, învingându-și adversarele cu un clar 3-0, lugojencele se așteaptă acum la susținerea fanilor pentru a obține calificarea în următorul tur al competiției europene.

Deși prima partidă s-a încheiat cu un succes categoric, antrenorii și jucătoarele echipei CSM Lugoj nu subestimează importanța meciului de retur. Având în vedere că trebuie să câștige cel puțin două seturi pentru a asigura avansul în sferturile de finală, atmosfera în echipă este plină de concentrare și determinare.

RETIM

Într-un apel către suporteri, reprezentanții CSM au postat pe pagina de socializare a echipei: „Moș Nicolae ne așteaptă la sală să ne bucurăm de un nou joc european. Returul cu Tent Obrenovac, din cadrul optimilor de finală a CEV Challenge Cup, are loc în 6 decembrie, de la 18.30. Avem nevoie de 2 seturi, nu va fi ușor, dar împreună putem reuși. Vino să ne ajuți!„.

 

Citiţi mai departe

Sport

Lugojul încheie turul campionatului pe locul întâi, în Liga 4

Publicat

în

S-a încheiat și turul campionatului de fotbal din Liga 4,  din sezonul competițional 2023-2024. Campioana de toamnă a sezonului 2023-2024 este CSM Lugoj, care a avut un tur de campionat aproape perfect. Octavian Valentin Drăghici de la CS Timișul Șag, fost jucător de primă ligă, a dominat clasamentul golgheterilor cu 32 de reușite.

„Final de tur! Final de pregătire, a fost un tur lung, cu multe meciuri grele! Mulțumim tuturor celor care au pus umărul până acum.Ne așteaptă un retur la fel de greu ca și turul. Stați aproape dragi suporteri,venim cu știri cât mai curând posibil!”, au transmis cei de la CSM Lugoj pe pagina lor de socializare.

RETIM

Sânandrei Carani continuă să impresioneze, replicând performanțele din anul trecut, iar echipele din Ciacova și Gătaia au oferit surprize plăcute. În schimb, Avântul Topolovăţu Mare ocupă ultima poziție în clasament.

Rezultatele din ultima etapă au fost următoarele: Maşloc – UVT 0-2, Orţişoara – Deta 0-2, Carani – Giarmata 1-2, Moşniţa Nouă – Şag 0-4, Belinţ – Sânnicolau Mare 2-2, Gătaia – Jimbolia 0-1, Parţa – Topolovăţu Mare 1-2, Lugoj – Ciacova 2-0, Comloş – Dudeştii Vechi 4-0, Liebling – Gelu 4-0.

Într-o decizie luată de Comitetul de Urgență, s-a stabilit că etapa 20, programată inițial pentru data de 9 decembrie, nu va mai avea loc în acest an.

Citiţi mai departe

Sport

Hai la sală! Fetele de la CSM Lugoj au nevoie de suportul publicului

Publicat

în

FOTO Lugoj Volei

Fetele de la CSM Lugoj dispută un nou meci important din campionat, acasă. Duminică, de la ora 18.30, ajunge valoroasa echipă a Rapidului. Reprezentanții fac un apel la suporteri, să vină să susțină echipa.

„Trecem rapid peste victoria din Europa pentru că ne așteaptă în campionat un meci extrem de greu cu… Rapid București. De ce am avea noi nevoie duminică, conform listei: o sală plină ochi, trompete, tobe, cratițe și ce mai e prin acasă, gălăgie maximă, atmosferă și puncte. Toate se pot realiza împreună, noi echipa, și voi suflarea alb albastră. În concluzie, duminică, ora 18,30, toată lumea la sală. CSM Lugoj – Rapid București. O sală plină care să ducă echipa spre victorie!”, au transmis reprezentanții echipei de volei.

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

Cel mai patriot ciclist este lugojeanul Ștefan Hodi. De aproape un sfert de veac merge pe bicicletă la Alba Iulia

Publicat

în

melimeloparis.ro Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cu o pasiune remarcabilă pentru bicicletă, a continuat tradiția anuală și a pedalat din nou către Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Din 2000, Hodi și-a făcut obiceiul de a fi prezent la Alba Iulia, de Ziua Națională. Cu o carte de vizită impresionantă în lumea cicloturismului, Ștefan Hodi a acumulat o serie de realizări notabile, inclusiv tururi extinse în România și Europa. Printre acestea se numără Turul României în anii 1987, 1988, 1989, 1997, 1998, 2004, 2007 și 2010, precum și Turul Europei în 1998 și 2002. În plus, în anul 2014, a parcurs impresionanta distanță de 12.000 km pe un traseu ce a inclus orașe precum Budapesta, Viena, Amsterdam, Londra, Paris și multe altele.

RETIM

Ștefan Hodi devine astfel un simbol al perseverenței și dedicării, iar tradiția sa anuală de a pedala către Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională, rămâne o manifestare a patriotismului său și a dragostei pentru cicloturism. An după an, el demonstrează că nimic nu îl oprește să-și onoreze țara și să celebreze acest moment important din istoria României.

Citiţi mai departe

Cele mai citite