Connect with us

Sport

Au început achizițiile pentru CSM Lugoj. Două jucătoare au ajuns deja în lotul echipei

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj – Volei

CSM Lugoj se pregătește să facă față noilor provocări din sezonul viitor, cu o combinație de experiență și talente tinere.

RETIM

Printre noii veniți în echipă este Sandra Nistor Popovici, o tânără în vârstă de 17 ani, care este promovată din pepiniera CSM Lugoj. Tânăra jucătoare este considerată o mare promisiune în volei și va aduce un suflu proaspăt în formația lugojană. De asemenea, Ioana Mănăilă, în vârstă de 18 ani, a fost transferată de clubul lugojean datorită rezultatelor sale notabile atât în voleiul de sală cât și în voleiul de plajă.

Așa cum v-am anunțat deja, CSM Lugoj nu se desparte complet de jucătoarele care au scris istorie în sezonul trecut. Cinci jucătoare vor rămâne în lotul echipei și vor aduce experiența și încrederea acumulate în competițiile trecute. Silvija Popovic, Yelizaveta Ruban, Georgiana Popa, Andreea Gemănariu și Aliona Martiniuc vor continua să reprezinte culorile clubului și să ofere sprijin noilor colege.

Pe de altă parte, formația din Timiș a renunțat deja la șapte jucătoare. Tanja Grbic, Veronika Bezhandolska, Ramona Rus, Daiana Roman, Simina Străchinescu, Marina Anghelache și Adriana Popa își vor continua carierele în alte echipe.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Sezonul trecut, CSM Lugoj a obținut rezultate remarcabile în toate competițiile la care a participat. Echipa a câștigat Cupa și Supercupa României, a ajuns în finala Cupei Challenge și s-a clasat pe locul trei în Divizia A1.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Începe campionatul național de volei. CSM Lugoj joacă primul derby

Publicat

în

foto Facebook/Volei Lugoj

O nouă ediție a campionatului de volei Divizia A1 va începe vineri, la Pitești, odată cu confruntarea dintre FC Argeș și Dinamo București. Competiția din acest an reunește 11 formații, după ce CS Medgidia s-a retras în ultimul moment. În urma acestei retrageri, Volei Alba Blaj va avea o etapă liberă în debutul campionatului.

RETIM

Restul partidelor se anunță extrem de disputate. Derby-ul primei etape se va juca la Voluntari, unde campioana en-titre se va înfrunta cu CSM Lugoj. De asemenea, un meci interesant va avea loc la București, între Rapid și Corona Brașov, promițând spectacol pentru iubitorii voleiului.

Citiţi mai departe

Sport

Povestea soților Zimcencu, antrenorii care au deschis la Lugoj o academie de gimnastică, după o carieră internațională FOTO

Publicat

în

Lugojul, oraș cu o îndelungată tradiție sportivă, redevine un important centru pentru gimnastica feminină, datorită inițiativei Cosminei Paulescu Zimcencu și a soțului său, Mihai Zimcencu, doi antrenori cu experiență internațională. Cei doi s-au întors în România după o carieră de succes în străinătate și au deschis la Lugoj Zimcencu’s Coach Academy.

RETIM

Pe lângă obiectivul de a obține performanțe, academia soților Zimcencu se concentrează și pe transformarea gimnasticii într-un sport accesibil tuturor copiilor, indiferent de nivelul lor de pregătire. În sala din Lugoj, echipată cu aparatură adusă din Norvegia, antrenamentele sunt desfășurate într-o atmosferă prietenoasă, fără presiunea performanței precoce.

Cosmina și Mihai și-au dorit mai mult decât o școală de gimnastică; un loc unde micii sportivi își descoperă pasiunea pentru mișcare, își dezvoltă aptitudinile motorii și capătă încredere în sine.

O carieră internațională și un vis realizat

Cosmina și Mihai Zimcencu au petrecut 11 ani ca antrenori în străinătate, inclusiv în Norvegia și Spania, unde au lucrat cu mii de copii și au învățat dintr-o varietate de sisteme de predare și antrenament. Cei doi soți au acumulat o vastă experiență și au antrenat sportivi de toate vârstele și au gestionat mai multe cluburi de gimnastică.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Revenirea lor în România a fost motivată de dorința de a aduce la noi cunoștințele și metodele moderne de antrenament pe care le-au dobândit în Occident.

Cosmina, fostă gimnastă componentă a lotului olimpic al României, a cunoscut de mică rigurozitatea sportului de performanță. „Am început gimnastica la vârsta de 4-5 ani, iar antrenamentele de la Deva m-au format ca sportivă și persoană. Deși am avut un parcurs dificil, am învățat lecții valoroase despre perseverență și muncă asiduă, pe care acum le împărtășesc elevilor noștri”, povestește ea.

Mihai Zimcencu, cu un palmares impresionant în gimnastica masculină, este medaliat european la cal cu mânere și a făcut parte din loturile de juniori și seniori ale României.

„Suntem un cuplu de foști gimnaști ai României, cu o carieră în gimnastica artistică de performanță, multipli medaliați pe plan național și internațional și cu o experiență de peste 15 ani ca antrenori cu titluri și medalii câștigate de către gimnastele. În toți acești ani. , pe lângă studiile universitare, cursuri de perfecționare, dezvoltare psihologică și de prevenție, am avut ocazia să colaborăm alături de mulți profesioniști din lume, dar și de a fi în funcție de a însoți ca antrenori echipa națională a Norvegiei, țară care ne- a fost casă în ultimii 10 ani și care ne-a dat ocazia să ne dezvolte frumos, cu principii sănătoase și cu o mentalitate nouă.
Ca antrenori, activitatea noastră a început în România din pasiune pentru acest sport, după încheierea activității noastre sportive. a continuat în sistemul scandinav, unde am crescut alături de sportive, ajungând să evoluăm alături de ele europene și mondial, câștigând numeroase titluri și medalii la nivelul Europei de Nord, atât la seniori, juniori, cât și la, crescând genera noi de. sportive cu rezultate uimitoare pe plan național.”, arată cei doi antrenori

Metode moderne similare cu cele din țările nordice

La Zimcencu’s Coach Academy, micuții gimnaști sunt încurajați să învețe prin joc și să-și descopere plăcerea de a face sport. Metodele de antrenament se concentrează pe motivație pozitivă și pe progres treptat, similar cu abordarea practică din țările nordice. „Am preluat un model din Norvegia, unde copiii, până la 11 ani, nu primesc note sau calificative, nici la școală, nici în sport. Astfel, sportul devine o experiență plăcută, fără presiuni inutile”, subliniază Mihai.

Soții Zimcencu aplică metode de antrenament inovatoare, inclusiv implicarea părinților în activitățile de gimnastică ale copiilor. Aceasta nu doar că îi ajută pe părinți să înțeleagă efortul necesar pentru a excela în gimnastică, dar creează și o legătură strânsă între părinte și copil, încurajând colaborarea și sprijinul reciproc.

„Credem că gimnastica este baza tuturor sporturilor. Copiii dobândesc abilități esențiale, cum ar fi forța, flexibilitatea și coordonarea, care îi ajută indiferent de sportul pe care îl vor alege în viitor. În plus, este un mod excelent de a-și dezvolta încrederea în sine și capacitatea de a depăși eșecurile”, explică Cosmina.

Planuri ambițioase

Pe lângă scopul de a face gimnastica un sport de masă, academia Zimcencu are și ambiția de a descoperi viitoarele talente ale României. Deja, grupa de performanță a academiei include opt gimnaste promițătoare, care se antrenează zilnic. „Ne dorim să găsim și să formăm campioanele de mâine, dar fără a neglija latura umană. Copiii noștri trebuie să fie nu doar sportivi de succes, ci și persoane echilibrate și puternice din punct de vedere psihologic”, afirmă Cosmina.

Cu un program zilnic de la ora 14:00 la 19:30, micii sportivi sunt antrenați să își gestioneze timpul eficient, învățând totodată despre importanța unei rutine sănătoase. În prezent, Zimcencu’s Coach Academy are aproximativ 100 de copii înscriși, iar numărul acestora este în continuă creștere.

Cosmina și Mihai au planuri ambițioase pentru academia lor, inclusiv organizarea de cantonamente internaționale în Norvegia și Spania, unde au păstrat legături cu cluburi de prestigiu. De asemenea, ei își propun să creeze o comunitate sportivă unită la Lugoj, în care părinții, antrenorii și copiii colaborează pentru a face sportul o parte esențială a vieții de zi cu zi.

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Sport

Începe Cupa CSM Lugoj. Cu această ocazie va fi prezentat și noul lot

Publicat

în

La sfârșitul acestei săptămâni, iubitorii voleiului din Lugoj sunt așteptați la un eveniment sportiv deosebit – Cupa CSM Lugoj, un turneu internațional de tradiție, ce va aduna echipe din România și Ungaria. Competiția, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, se va desfășura între 20 și 22 septembrie și va include șase meciuri.

RETIM

Turneul începe vineri, 20 septembrie, de la ora 18, cu primul meci, iar sâmbătă, programul include prezentarea lotului CSM Lugoj de la ora 18. Duminică, 22 septembrie, evenimentul se va încheia cu meciul dintre CSM Lugoj și Fatum Nyiregyhaza, programat la ora 17:30, urmat de festivitatea de premiere.

Reprezentanții clubului au transmis suporterilor invitația de a participa la meciuri și la prezentarea noului lot.

„A venit vremea să ne cunoaștem. Nouă ne-a fost tare dor de voi, vouă de noi? Trei zile vă arătăm cum stăm cu pregătirea, ce mai avem de făcut și mai ales ce frumoase jucătoare avem. Și mai sunt și bune la volei. Avem de toate, ne plimbăm din Cuba până în Mexico, trecem în SUA, de acolo plonjăm în Japonia, pentru ca mai apoi să ne pierdem prin serpentinele din Muntenegru până să ajungem în Serbia. Totul pentru a ne grupa cu frumoasele noastre românce. Cam artistică prezentarea, dar sigur o vă placă prezentarea noastră. Cupa CSM Lugoj, de vineri până duminică, cu 2 meciuri zilnic. Revenim cu programul. Distribuire masivă și hai să arătăm că umplem sala și la un meci amical!”, spune cei de la CSM Lugoj.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Turneul va aduce la Lugoj echipe de prestigiu, precum Fatum Nyiregyhaza și MBH Bekescsaba, două formații de primă ligă din Ungaria, obișnuite cu participările în cupele europene. De asemenea, va participa și echipa Corona Brașov.

 

Citiţi mai departe

Sport

Lugojeanca de 16 ani care cucerește lumea fitnessului și a fit modelingului din România VIDEO

Publicat

în

La doar 16 ani, Anabella Oprescu cucerește lumea fitnessului și a fit modelingului din România, demonstrând că disciplina și dedicarea pot deschide uși încă de la o vârstă fragedă. Recent, Anabella s-a întors de la două competiții importante, Cupa României la Culturism și Fitness, desfășurată la Sibiu, și Tiger Classic din București, unde a obținut nu mai puțin de cinci trofee.

RETIM

Anabella provine dintr-o familie de sportivi de performanță, un factor decisiv în formarea ei sportivă. Influența lor, alături de exemplul personal oferit, a jucat un rol esențial în orientarea Anabellei spre o carieră în fitness. Chiar dacă la începutul drumului ei a încercat dansul de stradă, a renunțat din cauza unor probleme de sănătate și a decis să își găsească un alt domeniu în care să exceleze. Așa a ajuns la fitness, un sport pe care îl îndrăgise încă din copilărie, fiind mereu prezentă alături de părinți la competițiile lor.

Prima ei competiție importantă a avut loc la Campionatul Național din Cluj, unde a obținut locul trei la Bikini Fitness Junioare și locul patru la senioare. Deși era abia la început, rezultatele sale au fost impresionante. Părinții i-au fost mereu alături, susținând-o necondiționat și fiind mândri de drumul ales.

O viață de sacrificii, dietă strictă și autodisciplină

Viața unui sportiv de performanță nu este niciodată ușoară, iar pentru Anabella, fiecare zi este planificată cu atenție. Deși este încă elevă, ea își începe ziua devreme, urmând un regim strict de antrenament și dietă. În vacanță, se trezea la ora 6:00 dimineața pentru a alerga timp de 30 de minute, după care își pregătea mesele pentru întreaga zi. Antrenamentele sunt parte integrantă din rutina zilnică, fără compromisuri.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

„Nu renunț la antrenamente, nici pentru o ieșire sau un film”, mărturisește Anabella. Chiar dacă uneori simte tentația de a renunța, gândul că trebuie să facă sacrificii pentru a ajunge acolo unde își dorește o menține pe drumul cel bun.

Pentru a atinge nivelul de performanță necesar competițiilor, Anabella urmează o dietă riguroasă. Sub îndrumarea antrenorului, ea își calculează cu precizie aportul de proteine și fibre și pregătește singură mesele. În timpul pregătirii pentru competiții, dulciurile și alimentele care nu se încadrează în regimul strict sunt complet eliminate. „Nu am atins nimic dulce timp de două luni”, spune ea cu mândrie.

Deși este greu să reziste tentațiilor din jur, Anabella a învățat să se adapteze și să rămână concentrată pe obiectivele sale. Atunci când trebuie să participe la evenimente sociale sau să se întâlnească cu prietenii, ea își aduce mâncarea pregătită de acasă, într-o caserolă, pentru a nu devia de la dieta impusă.

Vrea să devină profesoară

Deși este una dintre cele mai tinere concurente în competiții, Anabella se simte perfect integrată în lumea fitnessului de performanță. În ciuda rivalităților inerente unui astfel de sport, atmosfera generală este una prietenoasă, cu mult fair-play. „Toată lumea vorbește deschis despre orice și oferă sfaturi dacă ai nevoie”, spune Anabella despre colegii ei de scenă.

Pregătirea pentru competiții presupune și respectarea unor rigori legate de aspectul fizic, inclusiv aplicarea unui autobronzant special și purtarea unor costume de scenă reglementate strict. Costumele pe care le poartă sunt realizate de profesioniști și sunt decorate cu pietre strălucitoare, urmând specificațiile impuse de regulile competițiilor.

Pentru Anabella, fitnessul nu este doar o pasiune, ci și o carieră în plină dezvoltare. Pe viitor, își dorește să devină antrenoare și să împărtășească din cunoștințele acumulate cu cei care aspiră la performanțe în acest domeniu. În același timp, are și alte ambiții academice, visând să urmeze studii în domeniul literelor și să devină profesoară.

Chiar dacă succesul în competiții a atras atenția asupra ei și i-a adus numeroase oferte de colaborare, Anabella rămâne cu picioarele pe pământ și se concentrează pe ceea ce este cu adevărat important pentru ea: să continue să se dezvolte ca sportivă și să inspire pe cei din jur să își urmeze visurile.

Vezi, mai jos, podcastul cu Anabella.

Citiţi mai departe

Cele mai citite