Connect with us

Sport

Victorie impresionantă pentru voleibalistele de la CSM Lugoj, în optimile Cupei Challenge

Publicat

în

Echipa lugojeană învinge cu scorul de 3-0 în deplasare echipa sârbă Tent Obrenovac și face un pas hotărâtor către sferturile de finală

RETIM

Voleibalistele de la CSM Lugoj au demonstrat din nou determinare și calitate în prima manșă a optimilor de finală ale Cupei Challenge, învingând echipa sârbă Tent Obrenovac cu un impresionant scor de 3-0, într-un meci desfășurat în deplasare. Formația lugojeană, finalista ediției trecute a competiției, a reușit să se impună după o luptă acerbă, care a durat o oră și 22 de minute. Cu seturile de 29-27, 25-17 și 26-24, voleibalistele de la CSM Lugoj au demonstrat o performanță remarcabilă în fața echipei sârbe, stabilind astfel un avantaj important în perspectiva sferturilor de finală.

Victoria devine cu atât mai impresionantă cu cât a fost obținută în condiții dificile, având în vedere accidentările recente ale ambilor centri din formula de bază, Orlandea și Canak. În aceste circumstanțe, junioara de 18 ani, Ioana Mănăilă, a fost titularizată și a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor, contribuind la succesul echipei.

AUTOLIV

Principalele realizatoare ale victoriei lugojene au fost Elizaveta Ruban și Mirta Velikonja Grbac, ambele acumulând câte 14 puncte în timpul meciului. Ele au fost susținute eficient de Aliona Martiniuc cu 13 puncte și Andra Artin cu 11 puncte.

Cu un retur programat pentru data de 6 decembrie, la Lugoj, echipa CSM Lugoj se află acum într-o poziție favorabilă pentru a avansa în fazele superioare ale Cupei Challenge.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Derby-ul dintre CSM Lugoj și Volei Alba Blaj – punctul culminant al următoarei etape din Divizia A1

Publicat

în

Sursa foto: CSM Lugoj – Volei/Facebook

În apropierea finalului sezonului regulat din Divizia A1 la volei feminin, competiția devine mai aprigă ca niciodată, iar meciurile următoare promit o serie de confruntări palpitante. Capul de afiș al etapei următoare îl reprezintă întâlnirea dintre CSM Lugoj și Volei Alba Blaj, un duel care promite să fie incendiar.

RETIM

Victoria obținută de CSM Lugoj în fața echipei Rapid București a contribuit la revenirea celor de la Alba Blaj pe primul loc în clasamentul Diviziei A1. Așadar, partida dintre CSM Lugoj și Blaj se anunță a fi un moment de maximă importanță pentru ambele echipe, în lupta lor pentru stabilirea ierarhiei.

Dar emoțiile nu se opresc aici. În București, Rapid și CSM se vor întâlni într-un alt derby al etapei. Giuleștencele luptă pentru a recâștiga poziția de lider, în timp ce CSM se va strădui să obțină un loc cât mai bun în clasament. Un alt meci de mare interes este cel dintre Dinamo și CSM Târgoviște, care promite să ofere o confruntare incitantă.

AUTOLIV

Toate cele șase partide ale etapei vor avea loc sâmbătă și vor fi transmise în direct pe platforma online www.frvolei.ro.

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj doboară liderul. Lugojencele au învins Rapidul

Publicat

în

CSM Lugoj a reușit o performanță remarcabilă în Divizia A1, schimbând liderul competiției printr-o victorie impresionantă de 3-1 împotriva echipei Rapid București, pe terenul acesteia. Giuleștencele au început în forță, câștigând primul set, dar au cedat apoi în fața determinării oaspetelor.

RETIM

Yelizaveta Ruban a condus echipa Lugojului cu 20 de puncte, în timp ce Andra Artin și Aliona Martiniuk au contribuit fiecare cu 11 puncte importante.

Pe partea adversă, Ioana Baciu a înregistrat 21 de puncte, iar Eli Uattara a adunat 17 puncte pentru Rapid. Această surpriză a dus la o schimbare în fruntea clasamentului, cu campioana en-titre Blaj profitând și urcând pe primul loc. Cu acest rezultat, CSM Lugoj se clasează pe locul 3, iar lupta pentru titlu se anunță incitantă în ultimele etape ale competiției.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Sport

Finanțări nerambursabile de 3,2 milioane de lei pentru sport, de la CJT Timiș

Publicat

în

3.250.000 lei este bugetul total alocat de Consiliul Județean Timiș pentru finanțarea nerambursabilă a programelor din cadrul Agendei sportive.

RETIM

Din acești bani, 1.800.000 lei au fost alocați pentru entitățile de drept public, respectiv 1.450.000 lei, pentru cluburile sportive de drept privat.

Astfel, Consiliul Județean Timiş invită structurile sportive să depună solicitări în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru proiecte sportive.

AUTOLIV

Pentru ca structurile sportive de drept public să primească finanțare, trebuie ca programele propuse să promoveze și să contribuie, printre altele,  la dezvoltarea domeniului sportiv în județul Timiș. Contează, de asemenea, calitatea, anvergura, numărul, diversitatea și aria geografică a participanților, precum și capacitatea organizatorică și funcțională a solicitantului de a realiza programele. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 15 martie – 5 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

În cazul structurilor sportive de drept privat, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, e nevoie ca solicitanții să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau  economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 07 martie – 05 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

„Sportul are un rol foarte important în comunitate, atât pentru obținerea unor  performanțe, cât și ca activitate de masă, pentru socializare, integrare și menținerea unei stări de sănătate optime. Consiliul Județean Timiș încurajează practicarea sportului, îndeosebi a celui școlar și universitar, astfel încât să fie obținute performanțe care să crească prestigiul județului și al comunităților locale. Sper ca bugetul alocat pentru susținerea activității sportive din județ să constituie un sprijin important pentru cât mai multe ramuri sportive, care să genereze rezultate de care să fim mândri”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro

Citiţi mai departe

Sport

Duel incendiar în Divizia A1 feminin: Rapid vs. CSM Lugoj, meciul etapei 20

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj/Facebook

Într-o confruntare de zile mari, Sala Rapid găzduiește meciul etapei a 20-a în Divizia A1 feminin, unde liderul Rapid, cu 45 de puncte și 15 victorii, se întâlnește cu  CSM Lugoj, ocupanta locului 3, la doar trei puncte distanță.

RETIM

CSM Lugoj sosește la acest duel cu un impecabil palmares de 6 victorii consecutive, fapt ce adaugă o doză suplimentară de tensiune și anticipare în acest meci crucial. Ambele echipe sunt hotărâte să-și asigure o poziție cât mai avantajoasă în clasamentul final al sezonului regulat, iar fiecare minge câștigată devine esențială în această bătălie strânsă pentru supremație.

În tur, Rapid s-a impus în fața echipei CSM Lugoj cu scorul de 3-1, dar acest lucru nu face decât să alimenteze dorința de revanșă a formației din Banat. Fanii voleiului vor putea urmări întreaga confruntare în direct pe www.frvolei.ro.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Cele mai citite