Connect with us

Actualitate

Verdict cinic de la spitalul din Lugoj: profitul mai important decât sănătatea!

Publicat

în

Joi, în şedinţa Consiliului Local, medicul Erwin Floroni, manager al Spitalului “Teodor Andrei” din Lugoj a venit în faţa aleşilor locali pentru a explica de ce a cerut acordul pentru desfiinţarea compartimentului de TBC şi a staţiei de dializă. Floroni a precizat că ceea ce a cerut este un acord de principiu, necesar înainte de a face aceeaşi solicitare Ministerului Sănănăţii.

Meniul zilei, Octavian

Managerul sănătăţii lugojene a vorbit exact ca un om de afaceri şi le-a explicat consilierilor locali că cele două secţii nu produc destul de mulţi bani pentru a se susţine şi trebuie închise. În cazul compartimentului de TBC, Floroni a venit cu argumente pertinente, explicând că bolnavii de TBC se tratează acasă, dar şi că dispensarul TBC, din cadrul spitalului nu dispare.

”Am dat săptămâna trecută o situaţie către DSP, a pacienţilor cu TBC noi, diagnosticaţi anul acesta. Este vorba despre şase pacienţi, în condiţiile în care externăm lună de lună peste 700 de pacienţi din cadrul spitalului. Asta însemnând că facem pe an circa 10.000 de pacienţi. Dintre aceştia şase sunt cu TBC, iar pentru aceştia ţinem o secţie în altă clădire pe care trebuie să o întreţinem, pentru care trebuie să plătim cheltuielile de apă, de căldură, ca să nu spun că personalul arondat TBC-ului, asistentele şi medicii de pe Pneumologie sunt plătiţi cu spor sută la sută, iar în urmă cu nişte ani, s-a pierdut procesul cu cei de la Laborator şi Radiologie şi sunt plătiţi cu spor de sută la sută doar pentru cei şase pacienţi”, a arătat Floroni.

Pacienţi care fac dializă, refuzaţi de privaţi

RETIM

În cazul staţiei de dializă însă, singurul argument a fost că pe piaţă au apărut concurenţi privaţi, care oferă servicii de calitate şi care au lăsat spitalul din Lugoj fără pacienţi. Consilierul PSD Gheorghe Ban i-a semnalat însă managerului spitalului o situaţie care apare frecvent, faptul că o serie de pacienţi, care trebuie transportaţi cu ambulanţa, sunt refuzaţi de către centrul privat.

“Eu am înţeles că ei nu prea vor să accepte toţi pacienţii şi pe unii îi refuză. Ce vor face aceştia”, a întrebat Ban. Argumentul lui Floroni a fost că cei de la centrul privat nu au voi să-i refuze, pentru că au contract cu CAS.

“Ei doar presează pacienţii să vină la noi, pentru că sunt cei care au nevoie de transport cu ambulanţa şi îi fac să înţeleagă că acolo nu pot fi trataţi la fel de bine doar pentru ca să nu meargă la ei, că le ridică costurile. Ei nu au dreptul să nu îi accepte.”, a spus Floroni, care a adus la cunoştiinţa consilierilor locali, că în locul compartimentelor desfiinţate doreşte înfiinţarea unuia de dermato-venerice. Dorinţa managerului se bazează pe faptul că în oraş sunt doi doctori care au cabinete private şi trăiesc bine în acest domeniu, iar aici concurenţa privată nu-l mai sperie pe Floroni, ca în cazul secţiei de dializă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite