Connect with us

Actualitate

Verdict cinic de la spitalul din Lugoj: profitul mai important decât sănătatea!

Publicat

în

Joi, în şedinţa Consiliului Local, medicul Erwin Floroni, manager al Spitalului “Teodor Andrei” din Lugoj a venit în faţa aleşilor locali pentru a explica de ce a cerut acordul pentru desfiinţarea compartimentului de TBC şi a staţiei de dializă. Floroni a precizat că ceea ce a cerut este un acord de principiu, necesar înainte de a face aceeaşi solicitare Ministerului Sănănăţii.

Managerul sănătăţii lugojene a vorbit exact ca un om de afaceri şi le-a explicat consilierilor locali că cele două secţii nu produc destul de mulţi bani pentru a se susţine şi trebuie închise. În cazul compartimentului de TBC, Floroni a venit cu argumente pertinente, explicând că bolnavii de TBC se tratează acasă, dar şi că dispensarul TBC, din cadrul spitalului nu dispare.

”Am dat săptămâna trecută o situaţie către DSP, a pacienţilor cu TBC noi, diagnosticaţi anul acesta. Este vorba despre şase pacienţi, în condiţiile în care externăm lună de lună peste 700 de pacienţi din cadrul spitalului. Asta însemnând că facem pe an circa 10.000 de pacienţi. Dintre aceştia şase sunt cu TBC, iar pentru aceştia ţinem o secţie în altă clădire pe care trebuie să o întreţinem, pentru care trebuie să plătim cheltuielile de apă, de căldură, ca să nu spun că personalul arondat TBC-ului, asistentele şi medicii de pe Pneumologie sunt plătiţi cu spor sută la sută, iar în urmă cu nişte ani, s-a pierdut procesul cu cei de la Laborator şi Radiologie şi sunt plătiţi cu spor de sută la sută doar pentru cei şase pacienţi”, a arătat Floroni.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Pacienţi care fac dializă, refuzaţi de privaţi

RETIM

În cazul staţiei de dializă însă, singurul argument a fost că pe piaţă au apărut concurenţi privaţi, care oferă servicii de calitate şi care au lăsat spitalul din Lugoj fără pacienţi. Consilierul PSD Gheorghe Ban i-a semnalat însă managerului spitalului o situaţie care apare frecvent, faptul că o serie de pacienţi, care trebuie transportaţi cu ambulanţa, sunt refuzaţi de către centrul privat.

“Eu am înţeles că ei nu prea vor să accepte toţi pacienţii şi pe unii îi refuză. Ce vor face aceştia”, a întrebat Ban. Argumentul lui Floroni a fost că cei de la centrul privat nu au voi să-i refuze, pentru că au contract cu CAS.

“Ei doar presează pacienţii să vină la noi, pentru că sunt cei care au nevoie de transport cu ambulanţa şi îi fac să înţeleagă că acolo nu pot fi trataţi la fel de bine doar pentru ca să nu meargă la ei, că le ridică costurile. Ei nu au dreptul să nu îi accepte.”, a spus Floroni, care a adus la cunoştiinţa consilierilor locali, că în locul compartimentelor desfiinţate doreşte înfiinţarea unuia de dermato-venerice. Dorinţa managerului se bazează pe faptul că în oraş sunt doi doctori care au cabinete private şi trăiesc bine în acest domeniu, iar aici concurenţa privată nu-l mai sperie pe Floroni, ca în cazul secţiei de dializă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un sat al dacilor este scos la lumină la Crivina – Nădrag, de arheologii de la Muzeul Național al Banatului

Publicat

în

Arheologii Muzeului Național al Banatului au continuat cercetările în așezarea dacică de la Crivina-Leopoldsberg (com. Nădrag, județul Timiș), de la poalele Munților Poiana Ruscă. De această dată au descoperit resturile unei clădiri distruse de un puternic incendiu, petrecut cel mai probabil, la sfârșitul ultimului secol dinaintea erei noastre.
„Prinse între dărâmăturile antice, numeroase vase ceramice stau mărturie naturii domestice ale acestei clădiri. Multe dintre ele vor avea nevoie de mâna îndemânatică a restauratorilor pentru a putea fi readuse la forma lor inițială. Altele, mai norocoase, par ca și când ar putea fi folosite și astăzi. Pe lângă acestea, câteva fragmente de bijuterii din sticlă stau mărturie asupra bogăției de culori existente în portul zilnic dacilor de pe aceste meleaguri. Pentru a duce la bun sfârșit demersul din acest an, specialiștii MNaB au beneficiat de ajutorul mai tinerilor doctoranzi ai Institutului de Arheologie și Istoria Artei din Cluj și masteranzi ai Universității de Vest din Timișoara. Totodată, echipa a beneficiat și de ajutorul comunității locale din satul Jdioara, reprezentată îndeosebi de domnii Sebastian Weiss și Petru Eugen Bănățean Dunea cărora le mulțumim cu acest prilej”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Cum arată noile mașini japoneze ale Poliției Locale Lugoj

Publicat

în

Poliția locală din Lugoj a primit recent trei autoturisme noi. Modelele alese pentru patrula polițiștilor locali sunt de la Toyota, producătorul japonez aflat în topurile vânzărilor de mașini din lume. Mașinile au venit echipate cu lumini și sirenă pentru a putea fi utilizate în misiuni.

Agenții au scos deja autoturismele pe străzi, putând fi observați în patrulă pe străzile din centrul orașului, luni după-masa. Mașinile Toyota au costat în jur de 20.000 de euro bucata, “locala” intrând în posesia a trei astfel de mașini. Toyota Corolla model hibrid ajunge la 100 de kilometri la oră în 10,9 secunde și are o viteză maximă de 180 de kilometri la oră. Dispune de 5 locuri la interior, cu sistem de pornire la buton și climă în două zone.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Un neajuns des invocat de către polițiști pentru lipsa de activitate în oraș l-a reprezentat dotarea slabă din trecut. Administrația locală continuă să doteze polițiștii locali pentru ca aceștia să își poată îndeplini sarcinile cât mai eficient.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în zona 0 Ghizela – o campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș

Publicat

în

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Nu ratați ocazia să le predați legal și gratuit la containerul RETIM! 

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș organizează în perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2022 o campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din zona 0 Ghizela a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Bogda, Boldur (Ohaba-Fogaci și Sinersig), Brestovăț, Chevereșu Mare (și Dragșina), Coșteiu, Criciova (și Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (Topolovățu Mic și Șuștra), Victor Vlad Delamarina, Belinț. 

CINE poate preda deşeuri voluminoase

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos. 

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

RETIM

 • mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative
 • mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice
 • covoare, carpete, preșuri
 • canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele
 • oale
 • ceasuri
 • perdele, draperii
 • dulapuri de baie, suporturi prosoape
 • lustre, tablouri
 • obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă
 • obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

 • NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,periculoase
 • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase

 

 

 

 

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Accident grav pe autostradă lângă Lugoj. Mașină distrusă după ce șoferul a intrat într-un TIR

Publicat

în

Sâmbătă, 1 octombrie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe autostrada A1, sens de mers Timișoara-Margina s-a produs un accident de circulație.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 57 de ani, a condus un autoturism pe autostrada A1 Deva-Nădlac, sens de mers Timișoara-Margina, iar la kilometrului 451, în localitatea Bethausen din județul Timiș, a intrat în coliziune față-spate cu un autotren, condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. 

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând valori negative. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a reieșit că autoturismul condus de bărbatul de 57 de ani avea montate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare. 

RETIM

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare. Totodată, sunt efectuate verificări pentru a se stabili dacă autoturismul era înmatriculat.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite