Connect with us
Winter in My Town

Actualitate

Dezvăluiri incredibile făcute de șefa de la Urgențe, într-un raport trimis consilierilor locali

Publicat

în

Fosta șefă a Compartimentului de Primiri Urgență(CPU) din Spitalului “Teodor Andrei” din Lugoj se adresează Consiliului Local Lugoj și avertizează că activitatea medicală generală, dar în special cea de urgență, din cadrul spitalului lugojean este în pericol din cauza neregulilor și ilegalităților.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Medicul Maria Neagoe a cerut consilierilor să-i prelungească mandatul la șefia CPU Lugoj, până la organizarea unui concurs, deoarce acesta a expirat în urmă cu o lună de zile. Deși a fost depusă în luna septembrie, solicitarea nu a ajuns însă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local decât joi, 26 octombrie.

Printre neregulile sesizate de fosta șefă de CPU, sunt mai multe încălcări ale legii pentru care medicul cere intervenția consiliului local. Medicul Maria Neagoe arată că a semnalat toate aceste neregului și conducerii spitalului, însă nu s-a luat nicio măsură.

Neagoe își începe șirul de 13 situații ilegale cu faptul că în sala de așteptare a CPU s-a făcut biroul de internări al spitalului, ceea ce contravine legii. Alte neregului sesizate, pentru care fosta șefă a CPU a cerut schimbarea asistentei-șefă, Otilia Lupulescu, sunt graficile întocmite incorect, fără respectarea timpului de repaus, acordarea de libere personalului mediu, fără acordul medicului-șef, situația ambiguă a necesarului de medicamente, schimbări de tură fără acordul medicului șef, respingerea unor voluntari, nepermiterea accesului la dulapul cu medicamente, încuiat cât asistenta-șefă a fost în concediu etc.

RETIM

Maria Neagoe susține că a cerut și conducerii spitalului prelungirea mandatului său, până la organizarea unui concurs legal, însă a fost refuzată.

“Consider refuzul conducerii spitalului de a-mi prelungi contractual un abuz și rea-voință cu repercursiuni privind înfăpturiea actului medical și asupra activității Compartimentului de Primiri-Urgențe  din cadrul Spitalului Municipal Lugoj, care trebuie să-și continue activitatea și trebuie coordonat corect, cu seriozitate și professionalism, de aceea mă adresez dumneavoastră să analizați cu atenție această situație, mai ales că se cunoaște până la cel mai înalt nivel lipsa de medici, dar mai ales de medici cu experiență și expertiză în domeniu, să se evalueze situația analizând toate actele pe care vi le pun la dispoziție după care vă rog să dispuneți scoaterea la concurs a postului de medic-șef CPU, din cadrul Spitalului Teodor Andrei din Lugoj”, arată medicul Maria Neagoe.

Mai jos, puteți vedea o copie a raportului trimis Consiliului Local

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Actualitate

Incidența la Lugoj a scăzut sub trei la mia de locuitori

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Incidența cazurilor de coronavirus la Lugoj a scăzut considerabil în ultima perioadă. Săptămâna trecută, au fost raportate 30 de cazuri noi de infectare în oraș. 

Două cazuri au fost anunțate duminică, raportate de pe ziua de sâmbătă, la Lugoj. Au fost cele mai puține de la începutul valului patru și până în prezent, în orașul de pe Timiș. Rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Potrivit autorităților, urmează ca unele restricții să fie îndepărtate, datorită numărului tot mai scăzut de cazuri noi. La nivel de oraș, rata de infectare era de 2,44/1000 de locuitori în Lugoj, respectiv 2,54/1000 de locuitori la nivel de județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Mașină făcută scrum pe autostradă, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O mașină care circula pe autostrada dintre Lugoj și Timișoara a fost făcută scrump sâmbătă după-masa, după ce a fost cuprinsă de un incendiu. Pompierii sosiți la fața locului au găsit mașina distrusă de flăcări, în proporție de peste 90%. Incendiul la mașină a debutat în dreptul localității Petrovaselo.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime omenești. Pompierii au stins incendiul și au procedat la debarasarea drumului de mare viteză de epavă. Polițiștii vor încerca să stabilească modul în care a avut loc evenimentul rutier.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Becurile stradale cu LED ajung până în comunele îndepărtate de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În timp ce la Lugoj administrația încă se chinuie să găsească o soluție pentru iluminatul public stradal, în satele de lângă Lugoj, chiar și în cele mai îndepărtate, locuitorii se bucură deja de iluminat cu becuri LED de ultimă generație.

Una dintre comunele unde vor apărea becurile de tip LED este Balinț, comună aflată la 16 kilometri de Lugoj. Aici, administrația locală a cumpărat o instalație completă de iluminat public, care constă în 288 de becuri, dintre care 150 de 45W și 138 de 30W, iar în preț intră și demontarea becurilor vechi și respectiv montarea celor noi.

Întreaga investiție a costat primăria din Balinț 448.519 lei, adică puțin sub 100 de mii de euro. Lucrarea are o garanție de trei ani.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânărul implicat în accidentul cu primarul, pedepsit suplimentar după ce făcut publică filmarea incidentului

Publicat

în

Nicu Benzar, tânărul care îl acuză pe primarul de la Bethausen că a frânat cu intenție ca să fie lovit din spate, este pedepsit suplimentar după ce a făcut public incidentul cu edilul comunei și a dat publicității o filmare din care se vede cum primarul frânează brusc, fără un motiv vizibil, în timp ce se afla în fața sa. În urma accidentului, polițiștii i-au ridicat permisul lui Benzar, pentru că nu ar fi respectat distanța față de autoturismul din față, condus de primarul Ioan Lihoni.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Nicu Benzar spune, însă, că marți seara, în 23 noiembrie, un polițist l-a căutat acasă și i-a cerut dovada pe care i-a înmânat-o, la locul faptei, spunând că a greșit ceva.

„A venit un agent de poliție de la Bethausen, la mine acasă și îmi cere dovada, că a greșit aseară dovada cu dreptul de conducere și îmi dă alta fără drept de conducere. Alin nu știu cum îl cheamă pe polițist, dar a fost trimis de Pervu”, spune Nicu Benzar.

Reprezentanții IPJ Timiș ne-au comunicat că în dosarul de la Bethausen s-au extins cercetările și pentru părăsirea locului accidentului și din acest motiv s-a procedat așa. „În urma verificărilor preliminare efectuate și a cercetării la fața locului s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de părăsirea locului accidentului. Polițiștii continua cercetările pentru a stabili întreaga situație de fapt și luarea măsurilor în consecință”, transmite IPJ Timiș.

RETIM

Benzar spune că are înregistrări, cum a sunat la 112, iar în urma apelului a fost îndrumat să se prezinte la cel mai apropiat post de poliție, dacă nu sunt victime, ceea ce și făcut, după care s-a întors cu echipajul de poliție la locul accidentului.

Vă reamintim că în data de 21 noiembrie, pe data

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite