Connect with us

Administrație

UPDATE CONCURS: Cine se plimba cu avionul deasupra Lugojului

Publicat

în

Cel mai tare concurs al verii la Lugoj s-a incheiat! Luni seara, am facut extragerea pentru o tura cu avionul deasupra Lugojului, iar castigatorul a fost extras LIVE pe Facebook, folosind site-ul Random.org

RETIM

Extragerea:

Felicitari Viorel Boncila, te vei plimba cu avionul deasupra Lugojului! Asteptam de la tine un mesaj pe pagina de Facebook Lugojeanul cat mai repede, sa stabilim toate detaliile! Rezerve sunt locurile 2 si 3, Andreia Daniel si respectiv Bunea Alexandru.

Nu va necajiti, urmeaza concursuri la fel de tari pe blog in zilele urmatoare!

foto: Eye In The Sky

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Pas final în licitația pentru construcția spitalului. S-a desemnat un câștigător

Publicat

în

Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar, Bogdan Blidariu a anunțat încheierea procesului de evaluare financiară a celor două oferte depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Noului Spital de la Lugoj. Din cele două firme calificate, pentru evaluarea finală, Synergy Construct și SSAB-AG S.A., a fost ales un câștigător. 

„În urma evaluării ofertelor financiare, comisia a constatat faptul că doar o ofertă se încadrează în valoarea estimată a contractului (95,99% din valoarea estimată), cea de-a doua ofertă depășind valoarea estimată (114,98% din valoarea estimată), în consecință, aceasta a fost respinsă. Practic, în acest moment a fost stabilit ofertantul câștigător (100 de puncte din 100 posibile), acesta având obligația să depună documentele de calificare prevăzute în DUAE, iar dacă acestea vor fi conforme, contractul va fi semnat la începutul lunii ianuarie”, a anunțat Buciu.

RETIM

Este important de menționat că toate etapele de evaluare au fost validate de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Investiția, în valoare de peste 150 de milioane de euro, reprezintă cea mai mare obținută în istoria Municipiului Lugoj și beneficiază de finanțare asigurată, contractul fiind semnat în luna aprilie a acestui an.

Toate documentele elaborate în cadrul procedurii, precum Studiul de Prefezabilitate, Studiul de Fezabilitate, DTAC, DTAD, Expertizele tehnice, Studiile geotehnice, Studiul NZEB, etc., au fost recunoscute ca utile și corect întocmite, fiind validate prin acordarea finanțării de către Ministerul Sănătății. Numele societății câștigătoare va fi anunțat oficial, însă, abia la sfârșitul acestei luni, după ce depune documentele de calificare, iar în cazul conformității, contractul urmează a fi semnat la începutul lunii ianuarie.

Citiţi mai departe

Administrație

Parc cu peste 8.000 de panouri fotovoltaice, la Lugoj. S-a depus cererea de finanțare

Publicat

în

answear.ro Astăzi, a avut loc depunerea unui proiect pentru obținerea finanțării în cadrul Programului Național Fondul de Modernizare al Ministerului Dezvoltării. Obiectivul propus pentru investiție este „Parc fotovoltaic str. Timișoarei, Municipiul Lugoj, Județul Timiș.”

Valoarea totală a obiectului de investiții, în conformitate cu devizul general, este de 25.064.148,40 lei. Din această sumă 21.630.731,53 lei reprezintă construcțiile și montajul.

RETIM

„Astăzi, 06/12/2023, la ora 9:00 s-a deschis apelul de proiecte în cadrul programului național cheie surse regenerabile de energie și stocare a energiei, fiind un apel de proiecte necompetitiv, pe baza principiului primul venit, primul evaluat și contractat. Ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, a Consiliului Local al Municipiului, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic ce va fi situat pe strada Timișoarei, în zona industrială a municipiului, pentru a depune cât mai repede documentația necesară. Prin acest proiect deosebit de important pentru oraș se dorește reducerea semnificativă spre zero a costurilor cu energia electrică necesară funcționării instituțiilor și a serviciilor proprii, cum ar fi iluminat în stradal sau stațiile de încărcare pentru autobuze”, ne-a declarat city-managerul Anca Micșa Oprea.

Proiectul propus are drept scop crearea unui parc fotovoltaic modern și eficient energetic în str. Timișoarei din Municipiul Lugoj. Acesta va consta dintr-un număr de 8.132 de panouri fotovoltaice, alături de celelalte elemente fizice necesare pentru generarea și gestionarea eficientă a energiei solare.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojenii sunt invitați de Primărie să completeze un chestionar privind calitatea vieții și dezvoltării urbane

Publicat

în

Foto eyeinthesky.ro

answear.ro Primăria Lugoj invită cetățenii să participe la un chestionar dedicat satisfacției lor cu privire la calitatea vieții din perspectiva dezvoltării urbane durabile. Acest demers face parte dintr-o cercetare extinsă privind dezvoltarea urbană sustenabilă și va servi drept barometru pentru progresul înregistrat în Regiunea Vest.

Cetățenii sunt încurajați să ofere feedback cu privire la satisfacția lor cu privire la calitatea vieții din perspectiva dezvoltării urbane durabile. Chestionarul este adresat tuturor locuitorilor orașului Lugoj și va oferi o imagine detaliată asupra nevoilor și priorităților comunității în ceea ce privește mediul înconjurător și calitatea vieții.

RETIM

Prin intermediul acestui chestionar, autoritățile locale doresc să obțină perspective diverse și să reflecte cât mai fidel opiniile cetățenilor. Răspunsurile participanților vor fi tratate cu confidențialitate și în conformitate cu reglementările GDPR. Informațiile colectate vor fi anonime și utilizate exclusiv în scopul reprezentării diversității de opinii din întregul oraș.

Chestionarul îl găsiți și îl puteți completa aici

Citiţi mai departe

Administrație

Program de lucru pentru 30 Noiembrie și 1 Decembrie 2023, Zona 1 și Zona 0 – Recomandări pentru sezonul rece

Publicat

în

©Cornel Putan

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru în perioada 30 Noiembrie – 1 Decembrie și recomandări pentru sezonul rece.

PROGRAMUL DE LUCRU

RETIM

COLECTARE DEȘEURI

RETIM va continua colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice și agenții economici fără întreruperea activității în cele două zile libere, 30 Noiembrie și 1 Decembrie, asigurându-se continuitatea serviciului.

BIROURI DE RELAȚII CLIENȚI ȘI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi închise în data de 30 Noiembrie și 1 Decembrie, reluându-și activitatea conform programului obișnuit de luni, 4 decembrie, între orele 08:00 și 16:00.

CELE 4 CENTRE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCȚII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON DIN TIMIȘOARA

Centrele puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Timișoara și gestionate de RETIM vor fi închise pe 30 Noiembrie, iar activitatea se va relua conform programului obișnuit din 2 decembrie:

  1. Calea Torontalului, nr. 94(L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  2. Calea Moșniței, nr. 2-4(L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  3. Avram Imbroane, nr. 70(L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  4. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

RECOMANDĂRI PENTRU SEZONUL RECE

Pentru o mai bună gestionare a deșeurilor în condiții de iarnă:

  • Utilizatorii care fac colectarea în sacii galbeni trebuie să îi lege bine pentru a evita umezirea conținutului în cazul precipitațiilor sub formă de ploaie sau ninsoare. Ca de obicei, RETIM recomandă cetățenilor să depoziteze în pubele sau saci deșeurile reciclabile golite, clătite, pliate, turtite sau strivite;
  • Pentru că, din cauza gradului de umiditate mare, există riscul ca ceea ce se depozitează în pubelele de rezidual să înghețe, RETIM îi sfătuiește pe utilizatori să țină aceste recipiente în zone adăpostite și să le facă disponibile pentru colectare conform programului obișnuit, pentru a evita blocarea deșeurilor sau deteriorarea lor în momentul golirii, dacă deșeurile au înghetat.

 

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

Citiţi mai departe

Cele mai citite