Connect with us

Administrație

Unde se construiesc următoarele două poduri la Lugoj și când

Publicat

în

Lugojul se pregătește să mai construiască încă două poduri, în următorii ani, conform Planului de Mobilitate Urbană. În momentul de față, Primăria lucrează la documentațiile necesare pentru efectuarea studiilor de specialitate, pentru cele două poduri. Dar primele lucrări, vor fi de reparare a vechilor poduri, unde Primăria Lugoj a solicitat o finanțare din Programul „Anghel Saligny”.

„În prima fază, vom repara Podul de Fier și Podul de Beton. Săptămâna trecută s-au făcut și măsurătorile topografice, pentru că nu sunt intabulate podurile și studiile geo. Vom începe cu Podul de Fier, pentru că stă cel mai rău. Pentru Podul de Fier, ne gândim, ca în maxim 10 ani, să-l închidem total circulației rutiere, dar pentru asta trebuie să avem gata un alt pod. În planul de mobilitate s-au analizat variantele. Una era cu pornire de pe strada Paul Chinezu, ceea ce ar presupune expropieri și trafic pe o stradă care nu e așa de largă. Ne-am reorientat pe Gheorghe Lazăr, dar e la fel de îngustă. În final, am ajuns la concluzia că îl vom face de pe Aleea Țesătorilor, pe strada Panait Cerna, pe la Apele Române, spre fosta autogară. Avem deja banii alocați pentru PUZ, iar pentru finanțarea lucrărilor va trebui să depunem cerere pe POR, din 2023-2024. Celălalt pod, pentru care trebuie să facem documentația, iar realizarea va fi destul de grea, dar trebuie să facem asta, de la gară, se pleacă pe lângă calea ferată, până pe Timișoarei, în zona Kaufland. Va fi paralel cu podul de cale ferată. Știu că par greu de realizat, dar nu avem alte variante”, a declarat primarul Buciu.

Conform acestuia, pentru primul pod lucrările ar putea începe în următorii doi, trei ani. Pentru cel de-al doilea, primarul nu a avansat un termen.

RETIM

 

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Administrația Lugojului a pierdut lupta cu natura. A plouat, a plouat, dar nici treabă nu facem!

Publicat

în

iarba-lugoj-cartier-micro3Lugojenii sunt total nemulțumiți de felul în care arată cartierele orașului. Mizeria și iarba necosită dau un aspect de loc părăsit municpiului Lugoj. Un cetățean total nemulțumit, din Micro 3, ne-a transmis pe email office@lugojeanul.ro o serie de fotografii cu bălăriile care au crescut de doi metri.

Primarul interimar, Bogdan Ștefan Blidariu, declara de curând că orașul a fost împărțit în două. De zona de splaiuri, parcuri și zonele centrale se ocupă Serviciul de Sere și Spații Verzi, la care se adaugă cei care prestează în folosul comunității, cât despre cartiere, ele au fost repartizate unei societăți din Timișoara, cu care Primăria are contract.

„Personal sunt total nemulțumit de activitatea acestei societăți și studiez chiar rezilierea contractului. De trei săptămâni au început să presteze activitatea de cosire și n-au reușit să finalizeze nici măcar două cartiere, și aici mă refer la cartierul de blocuri din zona Timișoarei și la Cartierul Militari. Ei ar fi trebuit să intre în toate Microraioanele și efectiv nu sunt pregătiți, nu fac față. Vom vedea cum ieșim din impas.”, spune primarul, care asigură că până la finele lunii iunie va fi cosit tot orașul.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Administrație

S-a amânat închiderea Podului de Fier. Când ar putea începe lucrările de reparații

Publicat

în

FOTO eyeinthesky.rio

Închiderea Podul de Fier din Lugoj, programată pentru această vară, pentru reparații, se amână probabil până la toamnă. Proiectarea nu este încă finalizată și lucrările de reabilitare nu au putut fi scoase la licitație. Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, spune că cel mai probabil proiectarea se va finaliza la sfârșitul lunii iunie, după care va urma licitația.

„Noi am aprobat deja DALI-ul, se lucrează la proiectare și sperăm să fie gata la sfârșitul lunii iunie. Dacă licitația va merge bine și nu vor fi contestații, atunci vom putea să începem lucrările imediat, pentru că banii pentru lucrări îi avem deja”, a declarat Bogdan Blidariu.
Ruta respectivă este una extrem de circulată, iar devierea pe un alt traseu va produce o mare aglomerație în traficul din oraș. Durata estimată a lucrărilor este de aproximativ nouă luni de zile. Lucrările la acest proiect sunt finanțate prin programul „Anghel Saligny”, cu peste 17 milioane de lei. Sumele pentru reabilitarea Podului de Fier au fost deja aprobate și contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj transferă clădirile care urmează să fie demolate ca să facă loc noului spital

Publicat

în

Primăria Lugoj solicită Consiliului local, în ședința din 31 mai, transferul a 14 clădiri din patrimoniul spitalului în vederea demolării, după ce a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru acest proces. Demersul face parte din planurile Primăriei de a construi un nou spital și de a reabilita clădirile existente pentru a desfășura funcțiuni conexe.

În luna martie 2023, s-a semnat contractul de finanțare între Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator al reformelor și investițiilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, și U.A.T. Municipiul Lugoj, în calitate de beneficiar, în vederea realizării obiectivului de investiții „CONSTRUIRE SPITAL FUNCTIUNI CONEXE PENTRU SPITALUL MUNICIPAL DR. TEODOR ANDREI LUGOJ”. În acest context, pentru a face loc noii unități spitalicești, majoritatea clădirilor existente vor trebui demolate, cu excepția corpului principal și a corpului C9 – pavilion stație dializă, boli nutriție, psihiatrie, pneumologie, care vor fi renovate.

Primarul interimar Bogdan Blidariu a afirmat: „Realizarea noii unități spitalicești presupune, însă, demolarea majorității corpurilor de clădire care găzduiesc astăzi spitalul nostru, cu excepția corpului principal Cl și a corpului C9 – pavilion stație dializă, boli nutriție, psihiatrie, pneumologie, care vor fi păstrate, acestea urmând a fi supuse unui amplu proces de renovare.”

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal, a asigurat că activitatea va continua fără probleme, deoarece secțiile din clădirile care urmează să fie demolate vor fi mutate temporar în pavilionul central. „Noi ne-am pregătit deja și avem un plan pentru momentul în care demolarea va începe. Primăria va trebui să ne anunțe înainte, astfel încât să putem muta toate aceste secții. Acestea vor fi transferate în pavilionul central, inclusiv pediatria, neurologia și îngrijirile paleative. Va fi o perioadă mai dificilă, dar avem spațiu și putem funcționa”, a declarat directorul spitalului.

Până în prezent, nu s-a stabilit o dată exactă pentru începerea demolării clădirilor. Cu toate acestea, primarul interimar Bogdan Blidariu a menționat că demolările vor avea loc în perioada în care se va construi noul spital. Conform declarațiilor anterioare ale reprezentanților administrației locale, acest lucru ar putea avea loc cel mai devreme în toamna acestui an.

Citiţi mai departe

Administrație

Încep lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional din Lugoj. Costă circa 5 milioane de euro, bani europeni

Publicat

în

Reprezentanții Primăriei Lugoj s-au întâlnit, joi, 11 mai,  cu reprezentanții constructorului care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor la noul Centrul Cultural Multifuncțional, care se construiește prin reabilitarea fostei cazarme, de pe strada Banatului. Lucrările vor începe până la sfârșitul acestei luni și trebuie finalizate în 11 luni.

„Am semnat contractul de execuție pentru realizarea lucrărilor la fosta cazarmă. Lugojul va beneficia de un centru multifuncțional ultramodern, destinat desfășurării de evenimente și activități culturale și recreative. Termenul de execuție este 11 luni, iar executantul este asocierea de firme Axa Invest SRL și Future Engineering SRL din București”, a spus Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Cazarma va fi extinsă și recompartimentată, pentru a putea fi transformată în centru cultural multifuncțional. Unele corpuri de clădire vor fi demolate. În descrierea licitației se arată că a fost propusă inclusiv mansardarea cazarmei, pentru a fi create două spații noi în care să se desfășoare diferite activități socio-culturale. Centrul cultural va mai avea două terase și șapte balcoane deschise. În curte va exista un spațiu de joacă pentru copii, dar și o terasă exterioară acoperită, pentru susținerea vegetației. În fața scenei va fi creat un amfiteatru cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

RETIM

Valoarea totală estimată a contractului de investiții este de 20.575.755,36 lei fără TVA. Acesta va acoperi cheltuieli pentru amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială, asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, construcții și instalații, montaj de utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, dotări, organizarea de șantier.

Potrivit reprezentanților proiectului, obiectivul final este finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Această investiție este rezultatul demersurilor noii administrații, care a reușit să semneze contractul de finanțare și să întocmească proiectul tehnic pentru noul Centru Cultural-Multifuncțional.

În urma finalizării lucrărilor, acest centru va deveni un important punct de întâlnire pentru comunitatea locală, facilitând organizarea de evenimente culturale, expoziții, ateliere de creație, cursuri de instruire și multe altele. În plus, proiectul va contribui la regenerarea zonei și la creșterea calității vieții populației din Municipiul Lugoj.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite