Utile
Una dintre fostele pizzerii de succes ale Lugojului, scoase la vânzare pe internet
A mai rămas doar clădirea și renumele. Imobilul în care în trecut își desfășura activitatea pizzeria Milano, una dintre cele mai de succes pizzerii din Lugoj, a fost scos la vânzare pe site-urile de anunțuri. Potrivit acestora, clădirea poate fi cumpărată contra sumei de 155.000 de euro.
Potrivit anunțului, viitorul proprietar va dispune de mobilierul necesar funcționării în continuare a acestui tip de afacere. Casa poate fi folosită ca și casă de locuit sau se poate amenaja în alt scop. Casa dispune de 8 camere, 3 băi, două bucătării, 4 încăperi cu utilizări diverse, două holuri, două terase, curte, beci care a funcționat ca și discotecă, dar poate fi folosit ca și vinotecă sau club.
Proprietarul clădirii spune că avantajul spațiului constă în suprafața mare, atât construită, cât și terenul aferent care este situat în lateralul și în spatele clădirii și poate fi folosit pentru construcția unei pensiuni, de exemplu. Suprafața totală este de 1.575 mp, iar cea construită de 400 mp.
Utile
Cum să alegeți o oglindă de baie potrivită pentru fiecare casă
Chiar dacă cu toții le folosim pentru a ne verifica părul, machiajul sau pentru o privire rapidă, este ușor pentru oameni să treacă cu vederea amplasarea și tipul de oglindă de baie pe care o alegeți atunci când amenajați un spațiu. Este unul dintre acele elemente care nu se află chiar în capul listei, dar știm că este un accesoriu de decor important pe care trebuie să îl avem în vedere.
Oglinzile din baie fac mai mult decât să ne spună cât de bine arătăm. De asemenea, ele pot adăuga o notă de personalitate băilor noastre. Adevărul este că, fără o oglindă în baia noastră, spațiul se poate simți pierdut sau gol.
În trecut, cele mai multe băi erau dotate doar cu o oglindă mare fixată deasupra zonei de toaletă cu ajutorul unor cleme. În timp, în jurul oglinzii au fost adăugate ornamente pentru un aspect mai încorporat. Astăzi, proprietarii de case schimbă oglinda mare de perete și adaugă un aspect mai personalizat.
Cu toate opțiunile diferite de dimensiuni, stiluri și forme disponibile, poate deveni copleșitor să restrângem și să găsim oglinda perfectă pentru baie. În articolul de astăzi, vă împărtășesc sfaturi despre cum să alegeți o oglindă de baie și ce trebuie să luați în considerare înainte de a obține una.
Cum să găsiți dimensiunea potrivită pentru spațiul din baie
Dintre toate deciziile pe care trebuie să le luați atunci când alegeți oglinda potrivită pentru baia dvs. , găsirea unei oglinzi care să aibă dimensiunea potrivită este probabil cea mai importantă.
Dimensiunea oglinzii depinde în mare măsură de vanitatea dvs. Trebuie să creați un aspect echilibrat între oglindă și vanitate. Dimensiunea oglinzii ar trebui să fie în raport cu dimensiunea dulapului. Pentru dulapurile cu o singură chiuvetă, oglinda trebuie să fie puțin mai mică decât dulapul. Pentru un dulap dublu, nu puteți da greș cu două oglinzi (plasate deasupra fiecărei chiuvete) sau o singură oglindă mare care să acopere majoritatea spațiului de deasupra dulapului. Există atât de multe opțiuni pentru dvs., în plus, nu uitați că puteți adăuga și un corp de iluminat pentru vanitate!
Cum să faceți ca oglinda să completeze decorul existent
Atunci când cumpărați o oglindă de baie, este important să știți ce stil vă doriți pentru baia dvs. Tradițional, modern, rustic sau minimalist – ce vreți să evocați în spațiul dvs.? Poate că amestecați stiluri și doriți să creați mai mult interes sau să faceți o declarație mai puternică.
Credeți sau nu, oglinda poate fi un punct focal în baie și poate completa vibrația întregului spațiu.
Alți factori de luat în considerare
Pentru spațiu suplimentar într-o baie mică, alegeți un dulap de medicamente cu oglindă de baie și mult spațiu de depozitare. Sau dacă aveți o baie mare, atunci nu ezitați să adăugați mai multe oglinzi pentru a completa spațiul.
Există multe forme de oglinzi de baie disponibile. Cea mai comună este forma rotundă și pătrată.
Dacă adăugați iluminat pe părțile laterale ale oglinzii din baie, cum ar fi aplice, asigurați-vă că țineți cont de spațiul necesar. Vreți să vă asigurați că oglinda și sconceul se încadrează în lățimea chiuvetei de baie. În plus, există o mulțime de oglinzi de vanitate acum care vin cu lumini de oglindă încorporate, ceea ce ar economisi cu siguranță spațiu pe perete.
Dacă alegeți o oglindă cu ramă, trebuie să vă decideți asupra finisajului pe care doriți să îl aibă rama. Unele opțiuni pentru oglinzile cu ramă includ crom, alamă, lemn sau nichel. Nu uitați, este în regulă să amestecați și să asortați metalele în spațiul dvs. atâta timp cât totul completează designul camerei.
Dacă vă doriți o baie mai modernă, atunci oglinzile fără ramă sunt o alegere perfectă.
Dacă doriți să vă actualizați baia, încercați mai întâi să vă actualizați oglinda. Este o modalitate rapidă, ușoară și accesibilă de a vă reîmprospăta baia fără a vă rupe banca.
Doriți să atârnați oglinda astfel încât să fie la nivelul ochilor pentru majoritatea utilizatorilor. Agățați oglinda astfel încât oglinda să fie cu câțiva centimetri mai mare decât nivelul ochilor pentru cea mai înaltă persoană care o folosește.
Oglinzile rotunde sunt o completare excelentă pentru chiuvetele cu piedestal, deoarece forma oglinzii imită curba chiuvetei.
După cum puteți vedea, puteți îmbunătăți cu ușurință stilul și decorul băii dvs. folosind unele dintre aceste sfaturi pentru a alege o oglindă de baie.
Utile
7 sfaturi pentru decorarea casei
Designerii de interior știu cum să se folosească de punctele forte ale casei tale, să-i ascundă defectele și să o facă atrăgătoare pentru aproape toată lumea. Iată sfaturile lor pentru împrospătarea camerelor din casă, fără a îți depăși bugetul.
1. Începe cu ușa din față
Dacă vrei să faci o primă impresie grozavă, vopsește ușa din față într-o nuanță distractivă. Roșul este o culoare norocoasă în multe culturi. O ușă roșie însemna „bine ai venit” pentru călătorii obosiți din America timpurie, iar pentru biserici reprezintă un refugiu sigur. Alte două nuanțe posibile sunt portocaliu și galben. Ambele culori sunt asociate cu bucurie și căldură.
2. Vopsește pereții în culori deschise și neutre
Alege culori precum bej sau gri, mai ales la parter, unde fluxul este important. Vrei să minimizezi tranzițiile deranjante. Pereții neutri îți oferă cea mai mare flexibilitate decorativă, permițându-ți să schimbi cu ușurință decorațiunile precum tablouri sau oglinzi, comandate de pe emag.
Și dacă ai două camere mici una lângă alta, vopsirea lor în aceeași culoare neutră le ajută să pară mai mari. Uită-te la o bandă cu mostre de vopsea și deplasează-te în sus sau în jos o nuanță sau două, pentru o variație subtilă de la cameră la cameră.
3. Zona de living: asigură-te că canapeaua este orientată corect față de fotolii
Gândește-te la holul unui hotel de lux: mobilierul este aranjat în grupuri care invită conversația. Când așezi mobilierul în camera ta de zi, încearcă să creezi un sentiment similar de echilibru și intimitate.
O zonă de conversație care are o formă în U, cu o canapea și două fotolii orientate spre fiecare capăt al măsuței de cafea sau o formă în H, cu o canapea direct vizavi de două fotolii și o măsuță de cafea în mijloc, este ideală.
O greșeală obișnuită de evitat: împingerea mobilierului aproape de pereți. Oamenii fac asta pentru că cred că le va face camera să pară mai mare, dar în realitate, așezarea mobilierului departe de pereți face camera să se simtă mai încăpătoare.
4. Lasă soarele să strălucească în bucătărie
Când vine vorba de draperii grele, învechite, o fereastră goală este mai bună decât una urâtă. În mod ideal, decorațiunile pentru ferestre ar trebui să fie funcționale și elegante: ia în considerare perdele transparente cu panouri de draperii simple.
Dacă bucătăria ta se bucură de mult soare, optează pentru culori deschise care nu se vor estompa. Cele mai recomandate țesături ușoare pentru draperii sunt amestecurile de bumbac, in și mătase, deoarece tind să atârne bine.
5. Agață cel puțin o oglindă în fiecare cameră
Oglinzile pot face ca un spațiu să se simtă mai luminos, deoarece reflectă lumina din jurul camerei. Dar plasarea uneia într-un loc greșit poate fi aproape la fel de rea ca și a nu avea deloc o oglindă.
Pune oglinzi pe pereții perpendiculari pe ferestre, nu direct vizavi de ele. Agățarea unei oglinzi direct vizavi de o fereastră poate reflecta, de fapt, lumina chiar înapoi pe fereastră.
6. Scalează operele de artă de pe pereți
Există puține lucruri cu un aspect mai ridicol decât să atârni o piesă de artă sau câteva tablouri personalizate prea sus pe perete. Mijlocul unui tablou ar trebui să atârne la nivelul ochilor.
De asemenea, ia în considerare scala; pentru un perete mare, alege o singură piesă supradimensionată sau grupează piese mai mici în stil galerie. Pentru cele din urmă, nu spaționa imaginile prea departe; 5 până la 10 cm între tablouri arată de obicei cel mai bine.
7. Folosește surse iluminare în straturi
Fiecare cameră ar trebui să aibă trei tipuri de iluminare: ambientală, care asigură iluminarea generală și provine adesea de la corpurile de iluminat de pe tavan; iluminarea funcțională, care se găsește adesea peste o insulă de bucătărie sau într-un colț de lectură; și iluminarea de accent, care este mai decorativă, evidențiind, să zicem, opere de artă.
Pentru o cameră de zi, ar trebui să ai cel puțin 3 wați (42 lumeni) pe metru pătrat. Un truc vizual pe care îl folosesc specialiștii este folosirea spoturilor pe podea. Folosirea unui astfel de spot va proiecta lumină pe tavan, făcând o cameră să pară mai mare.
Utile
Alegerea scărilor din aluminiu și utilizarea în siguranță
Scările sunt un instrument atât de obișnuit, încât mulți dintre noi nici nu se gândesc la îngrijirea și utilizarea lor. Atunci când achiziționați o scară nouă, este important să vă puneți mai întâi câteva întrebări, pentru a vă asigura că selectați scara potrivită pentru acasă, sau la locul de muncă.
Fiecare casă are nevoie de scări, dar tipul de scară de care au nevoie variază foarte mult. Acestea fiind spuse, nu puteți greși cu o scară din aluminiu. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare, atunci când vine vorba de achiziționarea scărilor. Să aruncăm o privire asupra câtorva factori cheie.
Dimensiunea scării de care aveți nevoie
Există scări pentru mansardă, scări extensibile, scări cu trepte și multe altele. Pe oricare dintre ele le alegeți, trebuie să obțineți dimensiunea corectă. Evident, dacă alegeți una care este prea scurtă, nu veți fi în siguranță încercând să accesați ceea ce aveți nevoie. De exemplu, în cazul scărilor drepte și extensibile, nu ar trebui să stați pe cele trei trepte superioare, din cauza unor probleme de echilibru. Atunci când vă alegeți scara de aluminiu, trebuie să știți, prin urmare, care va fi înălțimea de lucru, astfel încât să găsiți o scară care să vă permită să ajungeți acolo într-un mod confortabil și în siguranță. Pentru o scară extensibilă, înălțimea normală de lucru este de aproximativ 1 m, iar pentru scările cu trepte, este de aproximativ 2 m.
Evaluarea scării
Când vă alegeți scara de aluminiu, trebuie să vă asigurați că are ratingul corect de siguranță. Fiecare țară are propriul rating de siguranță, cum ar fi standardul britanic din Regatul Unit sau Administrația pentru Sănătate și Siguranță în Muncă (OSHA), ce stabilește standardele. Dacă scările îndeplinesc standardele, atunci știți că sunt cât se poate de sigure. Aceste autorități stabilesc, de asemenea, cerințele pe care producătorii trebuie să le respecte.
Acestea evidențiază cerințele generale pentru aceste tipuri de scări, dar și întreținerea și îngrijirea lor. Aceste cerințe includ:
- Că scara nu are margini ascuțite.
- Că scara este solidă din punct de vedere structural.
- Că treptele lor sunt tratate, gropite sau moletate astfel încât să fie mai rezistente la alunecări.
- Că respectă restricțiile de lungime stabilite de autoritate.
- Că pașii sunt distanțați într-un mod uniform și că spațiul nu este mai mare de 30 cm între fiecare pas.
Autoritățile încurajează, de asemenea, ca oamenii să aibă grijă de scările lor portabile din aluminiu, întrucât acest lucru asigură siguranța, precum și extinderea duratei de viață a scării. Prin urmare, dacă scara se înclină vreodată, ar trebui inspectată imediat pentru orice deteriorare vizibilă, cum ar fi îmbinările și niturile libere, scobituri sau îndoiri etc. În plus, dacă se constată că scara este defectă, aceasta nu ar mai trebui folosită și ar trebui fie reparată, fie aruncată.
De asemenea, toate scările trebuie să fie curate. Aceste reguli și reglementări se aplică în principal celor care utilizează scări de aluminiu la locul de muncă, dar și utilizatorii casnici ar trebui să le respecte, pentru a le asigura siguranța personală.
Cele de mai sus sunt doar un fragment din informațiile disponibile despre cum să folosiți scări de aluminiu în siguranță. Se recomandă să citiți în detaliu reglementările autorităților, deoarece accidentele pe scări sunt frecvente, dar aproape întotdeauna prevenibile.
Utile
Lucruri inedite despre Toyota, unul dintre cele mai vechi branduri de autoturisme din lume
Acest brand popular la nivel internațional a apărut în 1937, când Kiichiro Toyoda și-a înființat propria fabrică de mașini. Primele vehicule ce au ieșit din fabrica Toyota Motor, cu sediul în Toyota City, Aichi, Japonia, au fost sedanul A1 cu 4 uși și camionul G1.
Toyota Motor ocupă locul doi în lume după volumul vînzărilor, printre cele mai bine vândute modele enumerându-se Prius, Corolla, Supra, Celica și Land Cruiser. Piese auto pentru ele pot fi găsite aici rexbo.ro. Prima mașină Prius a fost produsă în 1997, în prezent fiind cea mai bine vândură mașină hibrid la nivel mondial, iar a patra generație a sa – XW50 producându-se și în momentul actual.
Supra și Celica se fac remarcate prin viteză și controlul extraordinar. Versiunea GT a modelului Celica a luat parte la multe concursuri, precum WRC (Campionatul Mondial de Raliu). Numele de Supra este folosit în acest moment de către modelul GR Supra, care este produs din 2019, sub formă de coupe cu 2 uși. Motorul cu volum de 3 litri ajunge la o viteză de 100 km/h în 3.8 secunde.
Cel mai bine vândut model la nivel mondial este Corolla, având peste 44 de milioane de exemplare scoase. Se remarcă, de asemenea, modelul Land Cruiser, grație capacităților sale off-road deosebite. În prezent, compania produce hatchback-uri, crossovere, sedane, break-uri, mașini sport, off-roadere și furgonete, multe având și varianta hibridă – CH-R, Camry, RAV4 și Yaris.
Vehiculele comerciale ale brandului – monovolume și microbuze, sunt reprezentate de către modelul Proace, în variante diferite. Pentru mașinile de lux compania deține un brand separat – Lexus.
Compania investește constant în găsirea soluțiilor inovatoare, ținând cont de necesitatea protejării mediului. Înafară de producția de autoturisme, compania participă și la sporturile cu motor, precum Raliul de la Monte Carlo, WRC, DAKAR, Formula 1, dar și la crearea roboților și a echipamentului aerospațial.
-
Administrațieo săptămână în urmă
Noul primar al Lugojului are trei apartamente și o casă. Ce alte avuții a notat în declarația de avere
-
Administrațieo săptămână în urmă
Dobra l-a pus pe Buciu să rezolve procesul din proiectul noului spital. „Este o problemă delicată”
-
Lugoj7 zile în urmă
Când se deschide patinoarul la Lugoj, funcțional pe toată perioada iernii
-
Lugoj6 zile în urmă
Caz complicat pentru polițiștii din Lugoj: Mașină sub sechestru pe străzi, iarbă printre scaune, tânăr fugit de la centru