Connect with us

Utile

7 sfaturi pentru decorarea casei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Designerii de interior știu cum să se folosească de punctele forte ale casei tale, să-i ascundă defectele și să o facă atrăgătoare pentru aproape toată lumea. Iată sfaturile lor pentru împrospătarea camerelor din casă, fără a îți depăși bugetul.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

1. Începe cu ușa din față

Dacă vrei să faci o primă impresie grozavă, vopsește ușa din față într-o nuanță distractivă. Roșul este o culoare norocoasă în multe culturi. O ușă roșie însemna „bine ai venit” pentru călătorii obosiți din America timpurie, iar pentru biserici reprezintă un refugiu sigur. Alte două nuanțe posibile sunt portocaliu și galben. Ambele culori sunt asociate cu bucurie și căldură. 

RETIM

2. Vopsește pereții în culori deschise și neutre

Alege culori precum bej sau gri, mai ales la parter, unde fluxul este important. Vrei să minimizezi tranzițiile deranjante. Pereții neutri îți oferă cea mai mare flexibilitate decorativă, permițându-ți să schimbi cu ușurință decorațiunile precum tablouri sau oglinzi, comandate de pe emag.

Și dacă ai două camere mici una lângă alta, vopsirea lor în aceeași culoare neutră le ajută să pară mai mari. Uită-te la o bandă cu mostre de vopsea și deplasează-te în sus sau în jos o nuanță sau două, pentru o variație subtilă de la cameră la cameră.

3. Zona de living: asigură-te că canapeaua este orientată corect față de fotolii

Gândește-te la holul unui hotel de lux: mobilierul este aranjat în grupuri care invită conversația. Când așezi mobilierul în camera ta de zi, încearcă să creezi un sentiment similar de echilibru și intimitate.

O zonă de conversație care are o formă în U, cu o canapea și două fotolii orientate spre fiecare capăt al măsuței de cafea sau o formă în H, cu o canapea direct vizavi de două fotolii și o măsuță de cafea în mijloc, este ideală.

O greșeală obișnuită de evitat: împingerea mobilierului aproape de pereți. Oamenii fac asta pentru că cred că le va face camera să pară mai mare, dar în realitate, așezarea mobilierului departe de pereți face camera să se simtă mai încăpătoare.

4. Lasă soarele să strălucească în bucătărie

Când vine vorba de draperii grele, învechite, o fereastră goală este mai bună decât una urâtă. În mod ideal, decorațiunile pentru ferestre ar trebui să fie funcționale și elegante: ia în considerare perdele transparente cu panouri de draperii simple.

Dacă bucătăria ta se bucură de mult soare, optează pentru culori deschise care nu se vor estompa. Cele mai recomandate țesături ușoare pentru draperii sunt amestecurile de bumbac, in și mătase, deoarece tind să atârne bine.

5. Agață cel puțin o oglindă în fiecare cameră

Oglinzile pot face ca un spațiu să se simtă mai luminos, deoarece reflectă lumina din jurul camerei. Dar plasarea uneia într-un loc greșit poate fi aproape la fel de rea ca și a nu avea deloc o oglindă.

Pune oglinzi pe pereții perpendiculari pe ferestre, nu direct vizavi de ele. Agățarea unei oglinzi direct vizavi de o fereastră poate reflecta, de fapt, lumina chiar înapoi pe fereastră.

6. Scalează operele de artă de pe pereți

Există puține lucruri cu un aspect mai ridicol decât să atârni o piesă de artă sau câteva tablouri personalizate prea sus pe perete. Mijlocul unui tablou ar trebui să atârne la nivelul ochilor. 

De asemenea, ia în considerare scala; pentru un perete mare, alege o singură piesă supradimensionată sau grupează piese mai mici în stil galerie. Pentru cele din urmă, nu spaționa imaginile prea departe; 5 până la 10 cm între tablouri arată de obicei cel mai bine.

7. Folosește surse iluminare în straturi

Fiecare cameră ar trebui să aibă trei tipuri de iluminare: ambientală, care asigură iluminarea generală și provine adesea de la corpurile de iluminat de pe tavan; iluminarea funcțională, care se găsește adesea peste o insulă de bucătărie sau într-un colț de lectură; și iluminarea de accent, care este mai decorativă, evidențiind, să zicem, opere de artă.

Pentru o cameră de zi, ar trebui să ai cel puțin 3 wați (42 lumeni) pe metru pătrat. Un truc vizual pe care îl folosesc specialiștii este folosirea spoturilor pe podea. Folosirea unui astfel de spot va proiecta lumină pe tavan, făcând o cameră să pară mai mare.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utile

Alegerea scărilor din aluminiu și utilizarea în siguranță

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Scările sunt un instrument atât de obișnuit, încât mulți dintre noi nici nu se gândesc la îngrijirea și utilizarea lor. Atunci când achiziționați o scară nouă, este important să vă puneți mai întâi câteva întrebări, pentru a vă asigura că selectați scara potrivită pentru acasă, sau la locul de muncă.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Fiecare casă are nevoie de scări, dar tipul de scară de care au nevoie variază foarte mult. Acestea fiind spuse, nu puteți greși cu o scară din aluminiu. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare, atunci când vine vorba de achiziționarea scărilor. Să aruncăm o privire asupra câtorva factori cheie.

RETIM

Dimensiunea scării de care aveți nevoie

Există scări pentru mansardă, scări extensibile, scări cu trepte și multe altele. Pe oricare dintre ele le alegeți, trebuie să obțineți dimensiunea corectă. Evident, dacă alegeți una care este prea scurtă, nu veți fi în siguranță încercând să accesați ceea ce aveți nevoie. De exemplu, în cazul scărilor drepte și extensibile, nu ar trebui să stați pe cele trei trepte superioare, din cauza unor probleme de echilibru. Atunci când vă alegeți scara de aluminiu, trebuie să știți, prin urmare, care va fi înălțimea de lucru, astfel încât să găsiți o scară care să vă permită să ajungeți acolo într-un mod confortabil și în siguranță. Pentru o scară extensibilă, înălțimea normală de lucru este de aproximativ 1 m, iar pentru scările cu trepte, este de aproximativ 2 m.

Evaluarea scării

Când vă alegeți scara de aluminiu, trebuie să vă asigurați că are ratingul corect de siguranță. Fiecare țară are propriul rating de siguranță, cum ar fi standardul britanic din Regatul Unit sau Administrația pentru Sănătate și Siguranță în Muncă (OSHA), ce stabilește standardele. Dacă scările îndeplinesc standardele, atunci știți că sunt cât se poate de sigure. Aceste autorități stabilesc, de asemenea, cerințele pe care producătorii trebuie să le respecte.

Acestea evidențiază cerințele generale pentru aceste tipuri de scări, dar și întreținerea și îngrijirea lor. Aceste cerințe includ:

  • Că scara nu are margini ascuțite.
  • Că scara este solidă din punct de vedere structural.
  • Că treptele lor sunt tratate, gropite sau moletate astfel încât să fie mai rezistente la alunecări.
  • Că respectă restricțiile de lungime stabilite de autoritate.
  • Că pașii sunt distanțați într-un mod uniform și că spațiul nu este mai mare de 30 cm între fiecare pas.

Autoritățile încurajează, de asemenea, ca oamenii să aibă grijă de scările lor portabile din aluminiu, întrucât acest lucru asigură siguranța, precum și extinderea duratei de viață a scării. Prin urmare, dacă scara se înclină vreodată, ar trebui inspectată imediat pentru orice deteriorare vizibilă, cum ar fi îmbinările și niturile libere, scobituri sau îndoiri etc. În plus, dacă se constată că scara este defectă, aceasta nu ar mai trebui folosită și ar trebui fie reparată, fie aruncată. 

De asemenea, toate scările trebuie să fie curate. Aceste reguli și reglementări se aplică în principal celor care utilizează scări de aluminiu la locul de muncă, dar și utilizatorii casnici ar trebui să le respecte, pentru a le asigura siguranța personală.

Cele de mai sus sunt doar un fragment din informațiile disponibile despre cum să folosiți scări de aluminiu în siguranță. Se recomandă să citiți în detaliu reglementările autorităților, deoarece accidentele pe scări sunt frecvente, dar aproape întotdeauna prevenibile.

Citiţi mai departe

Utile

Una dintre fostele pizzerii de succes ale Lugojului, scoase la vânzare pe internet

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

A mai rămas doar clădirea și renumele. Imobilul în care în trecut își desfășura activitatea pizzeria Milano, una dintre cele mai de succes pizzerii din Lugoj, a fost scos la vânzare pe site-urile de anunțuri. Potrivit acestora, clădirea poate fi cumpărată contra sumei de 155.000 de euro.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Potrivit anunțului, viitorul proprietar va dispune de mobilierul necesar funcționării în continuare a acestui tip de afacere. Casa poate fi folosită ca și casă de locuit sau se poate amenaja în alt scop. Casa dispune de 8 camere, 3 băi, două bucătării, 4 încăperi cu utilizări diverse, două holuri, două terase, curte, beci care a funcționat ca și discotecă, dar poate fi folosit ca și vinotecă sau club.

RETIM

Proprietarul clădirii spune că avantajul spațiului constă în suprafața mare, atât construită, cât și terenul aferent care este situat în lateralul și în spatele clădirii și poate fi folosit pentru construcția unei pensiuni, de exemplu. Suprafața totală este de 1.575 mp, iar cea construită de 400 mp.

Citiţi mai departe

Utile

Lucruri inedite despre Toyota, unul dintre cele mai vechi branduri de autoturisme din lume

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Acest brand popular la nivel internațional a apărut în 1937, când Kiichiro Toyoda  și-a înființat propria fabrică de mașini. Primele vehicule ce au ieșit din fabrica Toyota  Motor, cu sediul în Toyota City, Aichi, Japonia, au fost sedanul A1 cu 4 uși și camionul G1.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Toyota Motor ocupă locul doi în lume după volumul vînzărilor, printre cele mai bine vândute modele enumerându-se Prius, Corolla, Supra, Celica și Land Cruiser. Piese auto pentru ele pot fi găsite aici rexbo.ro. Prima mașină Prius a fost produsă în 1997, în prezent fiind cea mai bine vândură mașină hibrid la nivel mondial, iar a patra generație a sa – XW50 producându-se și în momentul actual.

RETIM

Supra și Celica se fac remarcate prin viteză și controlul extraordinar. Versiunea GT a modelului Celica a luat parte la multe concursuri, precum WRC (Campionatul Mondial de Raliu). Numele de Supra este folosit în acest moment de către modelul GR Supra, care este produs din 2019, sub formă de coupe cu 2 uși. Motorul cu volum de 3 litri ajunge la o viteză de 100 km/h în 3.8 secunde.

Cel mai bine vândut model la nivel mondial este Corolla, având peste 44 de milioane de exemplare scoase. Se remarcă, de asemenea, modelul Land Cruiser, grație capacităților sale off-road deosebite. În prezent, compania produce hatchback-uri, crossovere, sedane, break-uri, mașini sport, off-roadere și furgonete, multe având și varianta hibridă – CH-R, Camry, RAV4 și Yaris.

Vehiculele comerciale ale brandului – monovolume și microbuze, sunt reprezentate de către modelul Proace, în variante diferite. Pentru mașinile de lux compania deține un brand separat – Lexus.

Compania investește constant în găsirea soluțiilor inovatoare, ținând cont de necesitatea protejării mediului. Înafară de producția de autoturisme, compania participă și la sporturile cu motor, precum Raliul de la Monte Carlo, WRC, DAKAR, Formula 1, dar și la crearea roboților și a echipamentului aerospațial.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Trei chestii utile cumparate vara asta

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cand vine vorba de cumparaturi utile, we struggle. We all do. Nu avem ce face: companiile isi fac atat de bine treaba sa ne faca sa cumparam tampenii de care efectiv nu avem nevoie, incat nu avem ce face si le cumparam. Totusi, daca ar fi sa ma uit in istoria acestei veri, observ ca am facut cel putin trei alegeri geniale, absolut geniale, cand a venit vorba de cumparat lucruri noi si absolut utile. Fara sa o mai lungim…

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Lada frigorifica
Foarte uitla la casa omului, mai ales daca ai o gospodarie cu gradina si vrei sa pui chestii la congelat pentru iarna, eco, bio, naturale. La pretul ei, este o investitie ideala pentru orice casa, nu ocupa chiar foarte mult spatiu, e silentioasa si foarte spatioasa. Si totusi, nu mai e loc in ea… #viatalasat #naiceface #foodislifehere

RETIM

Piscina de jucarie
Ii spun asa pentru ca piscina e piscina si cam atat, asta e doar asa, o incercare de piscina. Toate chestiile astea gonflabile sunt jucarii. Dar chiar si asa, piscina asta Made in China ne-a salvat la propriu in zilele alea ridicol de calde de acum cateva saptamani. Iti dai in ea, te racoresti si uiti de toropeala. Pretul e foarte bun, chiar daca a mea a suferit o accidentare, nimic nereparabil cu putin scotch.

Saltea ca la hotel
Vrei sa dormi ca la hotelurile mari, dar nu ai 100 de euro sa dai in fiecare zi pe cazare? Nu-i nimic! Acum iti poti cumpara, cu bani nici multi, dar in niciun caz putini, o saltea care sa te faca sa te simti exact ca la un hotel de lux atunci cand te duci la culcare. Am ales modelul asta, si pot sa spun ca dorm mult mai bine de cand am montat-o. Fiind cumparata de pe eMag, puteam sa o returnez daca nu imi placea, insa nu a fost cazul.

Voi pe ce ati dat banii vara asta?

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite