Eveniment
Un super bal la Vlaicu
De obicei, cand spui de Liceul „Vlaicu”, spui absente, spui probleme, corigente si asa mai departe, rar cand auzi ceva „de bine” despre un liceu nu asa de bine cotat, vezi Doamne, ca Bredi sau Hasdeu. Totusi, cum au facut, cum n-au facut, copiii de la Vlaicu m-au impresionat ieri cu un bal demential. Au organizat o super petrecere, au avut momente faine si un artist care a facut spectacol mai tare ca oricare altul, iar anul acesta au fost doar artisti buni la Lugoj.
Intr-o tara in care totul e pe dos, in care umanitatea pierde simtitor teren in fata indiferentei si a inculturii, elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” au demonstrat ca se poate si altfel si ca n-ar trebui subestimati. Au demonstrat ca merita mai mult decat li se ofera. Sunt sigur ca in spate au fost saptamani intregi de munca in echipa, de organizare meticuloasa si distractie cat cuprinde. Unul din gesturile impresionante a elevilor a fost hotararea lor de a-i invita personal pe directorii liceelor din Lugoj.
Si nu oricum, pentru ca din cate am inteles, doi reprezentati ai organizatorilor s-au deplasat la fiecare liceu cu un trandafir alb pentru doamnele directoare si o invitatie la balul bobocilor. Mai mult decat atat, in ciuda faptului ca la Colegiul National „Iulia Hasdeu”, liceu elitist care emite pretentii, nu s-a alocat nicio invitatie pentru Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, acestea fiind vandute, organizatorii au hotarat sa le intoarca gestul prin oferirea a 5 invitatii pe randul 3, evident, locurile cele mai bune. De acelasi tratament au avut parte si celelalte licee.
Elevii au avut parte de toata sustinerea si ajutorul directorului Gogu Cristian, care, desi nu s-a implicat foarte mult in scenariu, a mobilizat elevii, a fost prezent la repetitii, a mobilizat dascalii si a supravegheat buna desfasurare a acestui eveniment. Nu stiu cum s-au implicat directorii de la alte licee in organizare, dar sper ca au facut la fel. De restul aspectelor legate de bal s-a ocupat Sebastian Rotariu. Asta e un profesor bun si care tine la elevi, stiu asta pentru ca in generala mi-a fost profesor de franceza si, cand si-a cumparat prima masina, ne-a dus pe toti acasa intr-o zi ploioasa. Deci nu e doar profesor, e om mai presus de cadru didactic.
In ajutorul organizatorilor au venit si o parte din profesori, care au hotarat sa-i sustina financiar. La polul opus, au existat si profesori, ce-i drept putini la numar, dar destul de frustrati incat sa puna probleme elevilor, balul fiind la un pas de anulare.
Pe bune, nu stiu daca ati fost sau nu, dar balul in sine a fost un eveniment de neuitat. Tema aleasa a fost una destul de complicata, pe scena fiind prezenti ingeri si demonite, dar elevii au prezentat-o cu succes. Decorul bine lucrat, muzica frumoasa si scenariul elegant, simplu si pe intelesul tuturor au demostrat ca elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” au depasit cu mult asteptarile.
La final, a fost el, Guess Who, un artist pe care il consider de mare valoare mai ales pentru versurile pe care le interpreteaza cu stil si pentru spectacolul pe care l-a facut. A fost singurul bal la care am lasat aparatul deoparte si am dansat, ma rog, m-am miscat pe ritmul muzicii, atat de tare mi-a placut de invitat. Felicitari organizatorilor si bobocilor pentru un specatcol reusit si un bal al bobocilor in adevaratul sens al cuvantului.
Fotografii si cronica de bal aveti aici.
Eveniment
FOTO Zeci de lugojeni au participat la prima degustare de inițiere în lumea vinului din oraș
Lugojenii pasionați de vinuri s-au adunat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment unic pentru orașul de pe Timiș. Andreea și Albert, doi tineri lugojeni cunoscători profesioniști în tot ce ține de licoarea lui Bachus, au organizat la Lugoj prima degustare de inițiere în lumea vinului. La eveniment au participat 50 de persoane.
Chiar dacă au ajuns la degustare ca simpli pasionați în ale vinului, participanții au plecat de la seara dedicată albelor, roșilor și rose-urilor cu un bagaj de cunoștințe important. Au învățat să aprecieze nu doar gustul, ci și aspectul și mirosul vinului. Să distingă arome și să determine calitatea unui vin după intensitatea lor, după aciditate și tanin. Au învățat diferența dintre vinuri, de ce unele vinuri au mai mult alcool sau zahăr și unele mai puțin.
La final de prezentare a urmat degustarea, formată din două vinuri albe, două roșii, un vin rose și un vin de desert. Organizatorii spun că prima degustare de vin a Lugojului a mers mult mai bine decât se așteptau și că de-abia așteaptă să pună la cale următoarele ediții.
“Am avut parte de o sală plină și ne-am bucurat să vedem că și lugojenii sunt interesați să învețe despre vin, despre cum să te bucuri de această băutură cât mai mult și să o descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Noi suntem bucuroși că am avut un răspuns atât de pozitiv din partea oamenilor, care s-au simțit bine în cadrul evenimentului. Vrem să creăm o comunitate la Lugoj în jurul vinului, să ne întâlnim periodic la degustări și să ne bucurăm de vinuri și oameni de calitate”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Albert Garboni, organizator.
Următoarea ediție a degustării va avea ca subiect Italia, cu ale sale vinuri deosebite.
“Ne-am gândit să continuăm degustările cu una special dedicată Italiei. Vom gusta delicioasele vinuri moscato, chianti, prosecco și amarone, precum și multe altele, dar și gustări tradiționale italienești. Vom vorbi despre zonele Italiei de unde vin cele mai bune vinuri, cum se obțin acestea și vom degusta împreună vinurile pentru a stabili favoritul serii”, a declarat Andreea Agache, organizator.
Degustarea dedicată vinurilor italienești are loc pe 4 decembrie. Înscrieri se pot face la Space Bowling Lugoj, pe pagina de Facebook sau la telefon 0747 115 582. Taxa de participare este de 75 de lei, iar pentru a vă asigura un loc trebuie să achitați suma în momentul rezervării.
Eveniment
Festivalul de lângă Lugoj unde papricașul este savurat anual de peste 10.000 de vizitatori
Dacă îți place mâncarea bună de te lingi pe degete, muzica populară și distracția, atunci pregătește-te de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.
Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.
Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.
Artiștii care vor urca pe scena festivalului îi găsești aici.
Eveniment
Cu avionul… la Buziaș! Mâncare bună, muzică de vis și distracție cât cuprinde
Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș organizează, la sfârșitul lunii iulie, ediția cu numărul 5 a Festivalului Avioanelor. Manifestarea, care are ca scop promovarea tradițiilor locale și nu numai, are loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu orele 17 și respectiv duminică, 28 iulie, până la orele 23.
Atât buzieșenii, cât și petrecăreții din localitățile învecinate, vor petrece în compania artiștilor de muzică folk și rock invitați la eveniment. Sâmbătă, pe scena evenimentului vor urca formațiile Cu Asar și Rockabil. Duminică, vor concerta Ștefania Iacob și Mircea Baniciu, care vor încânta publicul prezent la eveniment până aproape de miezul nopții.
Festivalul Avioanelor a devenit deja o tradiție la Buziaș. Acesta vine în completarea altor manifestări culturale importante, cum ar fi Festivalul Veverițelor sau Festivalul Papricașului și Vinului, menite să promoveze orașul-stațiune.
Eveniment
S-a stabilit locul și data viitoarelor două evenimente Banat Brunch, cu mâncare bio și activități în natură
După ce prima ediție a evenimentului Banat Brunch a fost un real succes, organizatorii au anunțat deja ce-a de-a doua și respectiv a treia ediție a întâlnirii pofticioșilor și iubitorilor de natură. Prima ediție a avut loc în Caraș-Severin, în Sat Bătrân din comuna Armeniș. Din fericire pentru lugojeni, ce-a de-a doua ediție are loc la doi pași de municipiul de pe Timiș, în Margina.
Banat Brunch la Margina
Banat Brunch la Margina are loc duminică, 7 iulie. Pentru costul de 100 de lei, participanții vor putea gusta din cele mai delicioase și autentice produse ale Banatului. Programul evenimentului include și plimbări în natură, activități recreative și standuri cu produse tradiționale.
Program:
11 – 13 – Brunch cu produse tradiționale din zonă;
13 – 15 – Ateliere pentru adulți și copii, vizită în sat și împrejurimi:
-olărit+ obiecte pictate gratuit (pentru copii, si luate de ei acasă după eveniment)
-opincărit- demonstrație;
-plimbare cu tractorul în satul vecin la bisericuța de lemn mutată din satul gazdă;
-tură de biciclete în sat – participanții sunt invitați să vină cu bicicletele lor la brunch, iar aici există câteva biciclete disponibile pentru doritori;
-muls vaca doamnei Emilia: este în perioada în care trebuie mulsă de 3 ori pe zi.
Mici producători care expun:
-Mărioara Bodnar cu rachie, pălincă și miere de albină;
-Simona și George Sloboda cu Lavandă de Margina;
-Aurel Palconi cu suc natural de fructe și vin.
Puteți cumpăra bilete pentru Banat Brunch la Margina aici.
Banat Brunch la Văliug
Tot duminică, 7 iulie, Banat Brunch se ține și la Văliug. În prima duminică din mijlocul verii, oaspeții sunt așteptați în Munții Semenic, pe marginea lacului Gozna. Acestora li se promite din start că se vor îndrăgosti de bucatele șvăbești pe care le-au pregătit organizatorii la ce-l de-al treilea Banat Brunch. De asemenea, veți putea descoperi cea mai nouă destinație de mountainbike și e-mountainbike din Banat și să faceți baie în lacul despre care se zice că face inimi să tresare.
Program:
11:00 – 13:00
Brunch cu produse de sezon, cum mâncau șvabii odinioară
13:00 – 15:00
Tur ghidat cu mountainbike pe marginea lacului Gozna, vizitarea celebrei vile Klaus unde a studiat Regele Mihai dar mai nou și niște orășeni au deprins aptitudini la ‘Fermă’
15:00-17:00
Degustare de bere artizanală Three Happy Brewers
Celebrarea și premierea Cupei Naționale de Enduro Mountainbike, etapa Semenic
Participarea la brunch se face pe baza unui bilet, all inclusive. Detalii și rezervări, în curand.
MENIU Banat Brunch cu arome șvăbești:
*Aperitive*
Cârnnați șvăbești
Șonc și slăninuță
Brânză variate, de la mioare de munte [munce]
Pită de casă unsă cu pastă de jumări
Pită de casă unsă cu pastă din brânză și boia
Pită cu zacuscă de vinete cu ciuperci sălbatice
Fritatta cu flori de dovleac
Plăcintă cu brânză sărată și mărar
*Fel principal*
Friptură de porc în untură cu sos de hrean, cu ardei copt și ceapă roșie
Mămăligă cu brânză sărată, mărar și sos de hribi cu smântână
*Desert*
Ștrudel cu afine din vârf de munte, cireșe sălbatice sau brânză
Schupfnudell (tăiței de casă cu nucă)
Găluște cu prune
sursa foto: Ghidul Banatului
- Sporto săptămână în urmă
CSM Lugoj bate fără drept de apel campioana și împarte primul loc cu Rapidul. Se anunță o ultimă etapă de foc VIDEO
- Actualitate7 zile în urmă
A făcut infarct la volan și s-a oprit cu mașina într-un parapet pe autostradă
- Actualitateo săptămână în urmă
Avertizare de vreme severă, de la Administraţia de Meteorologie. Cele mai multe precipitații vor fi în vestul țării
- Politicăo săptămână în urmă
Guvernul aprobă calendarul alegerilor. Când începe oficial campania electorală
1 Comment