Connect with us

Administrație

Fotojurnalism, cele mai tari poze din Lugoj (3)

Publicat

în

Scriu în gravă grabă (m-a făcut mama scriitor, măi… ) pentru că am de plecat la o treabă, așa că să începem: al treilea episod din seria cu cele mai tari fotografii pe care le-am făcut eu până acum de-a lungul muncii mele în breaslă. Tari, interesante, importante, emoționante sau cum vreți voi, dacă mi-au lăsat mie o amintire puternică, sunt aici. Dacă vreți să vedeți și episoadele 1 și 2, sunt aici. Astăzi avem așa:

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (1)Lugojenii participa in fiecare an la Slujba de Inviere, cei mai multi dintre ei venind la biserica cu doua turnuri. Desi am folosit formula „cei mai multi”, am fost deja la trei slujbe pana acum pentru fotografii, iar numarul lor a scazut de la an la an. Nu vreau sa comentez motivele, insa cred ca in ritmul acesta in cativa ani nu voi mai avea la ce sa fac fotografii.

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (2)Una dintre fotografiile mele favorite din toate timpurile. Se intampla la Chizatau, acolo unde s-a disputat meciul contra celor de la Poli Timisoara, undeva pe 19 mai (nu mai pun link spre articol la acest episod, insa puteti cauta pe site dupa cuvintele cheie ale evenimentului, de exemplu „slujba de inviere” sau „meci poli chizatau” si veti ajunge la stire). O galerie deosebita pentru o echipa deosebita, care se merita una pe cealalta.

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (3)La cateva zile dupa meciul cu galeria memorabila, intr-o dimineata in care m-am trezit la ora 7:00, foarte devreme pentru un freelancer ce eram atunci, am luat-o spre Lugoj din plictiseala. La sensul giratoriu de la iesirea din Costeiu am surprins in fotografia de mai jos o Sageata Albastra in spatele unei cisterne rasturnate pe camp. Nu s-a intamplat nimic grav din fericire, asa ca poza este una artistica si care imi aminteste mereu de cat de dimineata si de frig era cand am realizat-o.

RETIM

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (4)Buuun, sa facem o oprire si pe la distractii, mai exact la festivalul berii de anul trecut. Nenea din imagine e regele evenimentului, iar in fotografia asta pare bine ramolit de alcool. Nu era, doar ca am declansat eu la momentul potrivit si asa a iesit imaginea. Despre rege se spun multe povesti, dar cea mai tare este cea despre cum s-a pierdut, intr-un an, inceputul festivalului fiind amanat pentru aproape o ora pana ce a fost gasit. Poate e doar o legenda urbana…

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (5)Chiar daca ar trebui sa pun poze doar din Lugoj (si imprejurimi) ultima fotografie vine de la Sighisoara, acolo unde am participat, in luna iulie a anului trecut, la Bursele europene: Jurnalisti in Dialog, o intalnire intre ziaristi din toata tara si in special din media locala. Au fost trei zile extrem de interesante pentru mine si pentru colegii mei, pe care sper sa le pot retrai si la o alta editie.

P.S.: Daca va intrebati de unde sunt aceste fotografii, raspunsul e simplu: din arhiva.

arhiva fotoDa, in aproape doi ani de activitate am facut vreo 16.700 de poze care meritau pastrate, adica 46,6 GB pe hard. Mult, putin?

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj a plătit 11.700 de lei pe 12 scaune

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj continuă să facă achiziții publice. Printre ultimele se numără și cumpărarea a 12 scaune de așteptare. Cel mai probabil, scaunele vor fi amplasate la intrarea în cele mai importante birouri din primărie.

Cei care au făcut achiziția nu s-au limitat la orice scaune. Deși un scaun de așteptare normal costă între 60 și 100 de lei la magazine precum Dedeman, primăria din Lugoj a decis să cumpere scaune “de domni”, cu de zece ori prețul cerut la magazinele de bricolaj.

Astfel, pe 12 scaune Manager Extra CF, cu piele ecologică și structură din lemn masiv, administrația locală a plătit aproape 11.700 de lei, adică în jur de 975 de lei bucata. Licitația a fost câștigată de o firmă din Jilava, județul Ilfov.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite