Connect with us

Administrație

Fotojurnalism, cele mai tari poze din Lugoj (3)

Publicat

în

Scriu în gravă grabă (m-a făcut mama scriitor, măi… ) pentru că am de plecat la o treabă, așa că să începem: al treilea episod din seria cu cele mai tari fotografii pe care le-am făcut eu până acum de-a lungul muncii mele în breaslă. Tari, interesante, importante, emoționante sau cum vreți voi, dacă mi-au lăsat mie o amintire puternică, sunt aici. Dacă vreți să vedeți și episoadele 1 și 2, sunt aici. Astăzi avem așa:

Meniul zilei, Octavian

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (1)Lugojenii participa in fiecare an la Slujba de Inviere, cei mai multi dintre ei venind la biserica cu doua turnuri. Desi am folosit formula „cei mai multi”, am fost deja la trei slujbe pana acum pentru fotografii, iar numarul lor a scazut de la an la an. Nu vreau sa comentez motivele, insa cred ca in ritmul acesta in cativa ani nu voi mai avea la ce sa fac fotografii.

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (2)Una dintre fotografiile mele favorite din toate timpurile. Se intampla la Chizatau, acolo unde s-a disputat meciul contra celor de la Poli Timisoara, undeva pe 19 mai (nu mai pun link spre articol la acest episod, insa puteti cauta pe site dupa cuvintele cheie ale evenimentului, de exemplu „slujba de inviere” sau „meci poli chizatau” si veti ajunge la stire). O galerie deosebita pentru o echipa deosebita, care se merita una pe cealalta.

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (3)La cateva zile dupa meciul cu galeria memorabila, intr-o dimineata in care m-am trezit la ora 7:00, foarte devreme pentru un freelancer ce eram atunci, am luat-o spre Lugoj din plictiseala. La sensul giratoriu de la iesirea din Costeiu am surprins in fotografia de mai jos o Sageata Albastra in spatele unei cisterne rasturnate pe camp. Nu s-a intamplat nimic grav din fericire, asa ca poza este una artistica si care imi aminteste mereu de cat de dimineata si de frig era cand am realizat-o.

RETIM

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (4)Buuun, sa facem o oprire si pe la distractii, mai exact la festivalul berii de anul trecut. Nenea din imagine e regele evenimentului, iar in fotografia asta pare bine ramolit de alcool. Nu era, doar ca am declansat eu la momentul potrivit si asa a iesit imaginea. Despre rege se spun multe povesti, dar cea mai tare este cea despre cum s-a pierdut, intr-un an, inceputul festivalului fiind amanat pentru aproape o ora pana ce a fost gasit. Poate e doar o legenda urbana…

fotojurnalism poze imagini fotografii lugoj arhiva lugojeanul slujba inviere fotbal galerie accident tren cisterna festivalul berii sighisoara bursa europeana (5)Chiar daca ar trebui sa pun poze doar din Lugoj (si imprejurimi) ultima fotografie vine de la Sighisoara, acolo unde am participat, in luna iulie a anului trecut, la Bursele europene: Jurnalisti in Dialog, o intalnire intre ziaristi din toata tara si in special din media locala. Au fost trei zile extrem de interesante pentru mine si pentru colegii mei, pe care sper sa le pot retrai si la o alta editie.

P.S.: Daca va intrebati de unde sunt aceste fotografii, raspunsul e simplu: din arhiva.

arhiva fotoDa, in aproape doi ani de activitate am facut vreo 16.700 de poze care meritau pastrate, adica 46,6 GB pe hard. Mult, putin?

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite