Connect with us


Social

Un restaurant cunoscut al Lugojului, criticat dur pe internet: “Bucătarul foarte obraznic, aștepți 90 de minute pentru o ciorbă”

Publicat

în

Unul dintre restaurantele de renume ale Lugojului, cunoscut în toată Europa și mai departe de granițele continentului, este aspru criticat pe site-urile de recenzii online și pe rețelele sociale, chiar dacă nu de mult și-a schimbat din nou conducerea.

După mai multe încercări eșuate, Hanul “Ana Lugojana” de la ieșirea din Lugoj spre Făget, înconjurat de natură, pare să fie din nou la pământ la capitolul mâncare și servire dacă este să ne luăm după recenziile online. Atât pe Google, cât și pe Facebook, restaurantul care servește celebrele clătite bănățene a primit recenzii îndeosebi negative de la clienții care i-au trecut pragul.

“Doar numele de acest loc. Mâncarea și băuturile nici măcar de nivel acceptabil. Servirea ok”, a scris un utilizator care s-a semnat Emil Filip pe Google, notând restaurantul cu două stele din cinci.

“Mancarea nu este grozavă, dar până te servește îți trece cheful de mâncare. Cel mai mult am așteptat în acest local. Nu este de recomandat. Doar locația”, scrie Michael Slavi, care a notat tot cu două stele experiența la han.

Unii clienți au avut dispute directe chiar cu bucătarul sau chelnerii, după ce au stat după mâncare ore în șir.

“Bucătarul foarte obraznic și trebuie pentru o ciorbă de burta așteptat 90 minute”, este părerea utilizatorului Ady Wip, care a dat o stea localului.

“Am venit cu iubita și am mâncat separat pentru că a durat două ore pentru o ciorbă de burtă și o porție de cartofi prăjiți. Să nu mai spun de personal, foarte nesimțiți, fără cuvinte”, a scris Flavius Ioan Sotor.

“Nu recomand. Locația este foarte frumoasă, dar am așteptat două ore pentru o porție de clătite și una de papanasi. Servire extrem de proastă. Cu siguranță nu vom reveni”, este părerea lui Flavius Buciuman.

“Jenant. Am stat 30 de minute să vină să ne ia comanda și am așteptat o oră și jumătate să ne aducă mâncarea, și aia după lungi insistențe și ceartă. Cireasa de pe tort abia atunci a venit: mâncarea era rece. În cele două ore petrecute acolo, au venit foarte mulți clienți, au stat cât au stat și au plecat când au văzut că nu îi bagă nimeni în seamă. Să nu mai zic de clienții de la masa de lângă noi care după îndelungi așteptări au cerut o tavă și și-au debarasat singuri masa. Penibil. Concluzia finală JENIBIL!!! O stea pentru că 0 nu se poate. Dar nu merită nici una”, scrie Tudor Claudiu Sorin.

Lugojeanul a încercat să stea de vorbă cu reprezentanții Hanului “Ana Lugojana”, însă la numerele de telefon de pe internet nu a răspuns nimeni sau acestea erau scoase din uz.

foto: Google.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Vara apreciezi mai mult o ladă frigorifică

Publicat

în

Am trecut de luna lui cuptor, dar asta nu înseamnă că vara s-a terminat. Din contră – ne aflăm în cea mai călduroasă perioadă din an. În această perioadă ajungi să apreciezi mai mult lucrurile care ne sporesc confortul pe timp de caniculă.

Un frigider care ne ține băuturile reci, un aparat de aer condiționat care menține o temperatură scăzută, chiar și un ventilator care mai plimbă aerul dintr-o parte în alta. Cum vara este cel mai bun anotimp pentru a te bucura de o înghețată, un congelator sau o ladă frigorifică este un alt mare electrocasnic de care te bucuri și mai mult. Însă pe lângă înghețată, lada frigorifică te va ajuta în păstrarea mult mai multor alimente, pe o perioadă foarte îndelungată.

Congelarea în lăzi frigorifice este o metodă de conservare a alimentelor pentru mai mult timp decât simpla păstrare a lor într-un frigider. Dacă știi cum să congelezi alimentele și cum să le decongelezi într-un mod adecvat, poți păstra toate proprietățile acestora și să economisești energie.

Iată, pe scurt, cât timp poți păstra alimentele într-un astfel de electrocasnic:
fructe (până la 10 luni)
verdețuri (până la 12 luni)
pește și fructe de mare (până la două luni)
carne tocată (până la două luni)
pâine și produse de patiserie (până la 3 luni)
carnea de porc (până la 6 luni)
carnea de pasăre (de la 6 la 9 luni)
carnea de oaie (până la 8 luni)

Pentru a ajunge la acestea, este necesar să depozitezi corect alimentele intr-o lada frigorifica Arctic, de exemplu. Asta înseamnă o mai bună organizare și așezare a acestora în lada ta frigorifică. La fel ca într-un frigider, lăzile frigorifice trebuie organizate după aceleași principii: să ai la îndemână produsele pe care le consumi mai frecvent.

Vasele sau ambalajele rigide sunt ideale pentru alimentele lichide. Acestea trebuie umplute astfel încât să mai rămână circa trei centimetri până la marginea de sus a lor, pentru că trebuie ținut cont că atunci când îngheață, lichidele și sosurile își măresc volumul.
Folosirea de recipiente dreptunghiulare sau pătrate este recomandată, pentru a se profita mai bine de spațiul disponibil la interior în lăzile frigorifice.

Vasele rigide, din materiale potrivite pentru cuptoarele cu microunde sunt perfecte pentru mâncarea gătită. Astfel, acestea pot fi decongelate și încălzite în același recipient. În hârtie de aluminiu sau folie de plastic se ambalează cel mai bine alimentele de formă neregulată, ca peștele, carnea sau legumele. Acestea trebuie împachetate perfect, fără a lăsa spații goale sau bule de aer.

Chiar dacă ți se pare surprinzător, și mâncarea congelată expiră. Așa că verifică cel puțin o dată pe lună alimentele din lada frigorifică. Nu uita de cele așezate cel mai la fund. Un sfat bun este să ai o listă prinsă de ușa lăzii frigorifice în care să notezi mereu tipul de aliment introdus în ladă și data la care ai făcut-o. Astfel, vei ști mereu ce ai disponibil în congelator și când expiră.

Temperatura optimă de congelare este de -18 grade. La această valoare, toată apa conținută de alimente se transformă în particule de gheață, ducând la deshidratarea alimentului și la conservarea sa pentru mai mult timp. Exista si varianta unei lazi frigorifice ieftine, dar atentie la produsul pe care il alegi, te poti orienta si dupa numarul de reviewuri si nota data de utilizatori.

Tot ce mai rămâne să decizi este cât de mult spațiu lași pentru înghețată! (P)

Citiţi mai departe

Social

Numărul de focare de coronavirus din Timiș se menține. Crește numărul infectaților de la Făget

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, luni, 10 august.

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 16

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, in ultimele 24 de ore: 0

Menționăm faptul că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

Focarul din centrul privat de îngrijiri paliative a fost închis.

TIMIȘOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 219 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comună – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ – 5 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

CENTRU pentru minori – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA TIMIȘOARA – 21 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ – 17 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

ZONA FĂGET – 70 cazuri confirmate, dintre care, 2 decese

Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Voluntarii au adunat zece saci de gunoi din Parcul „George Enescu”. Urmează o nouă acţiune

Publicat

în

Mai mulți lugojeni s-au mobilizat ieri, la apelul Cameliei Verșan-Roșu și au făcut curățenie în parcul George Enescu. Camelia, care este consilier de dezvoltare personală, locuiește în Timișoara, dar vine o dată pe săptămână la Lugoj pentru a face gimnastică în parc cu copiii și mămicile.

Săptămâna trecută a făcut un apel pe rețelele de socializare, încercând să mobilizeze lugojenii într-o primă acțiune de curățenie.

”Am fost surprinsă într-un mod foarte plăcut să văd că lumea s-a mobilizat. Unii au văzut postările și articolele, iar alții au fost pur și simplu în parc și s-au alăturat. Copiii au fost foarte încântați și au venit să ceară mănuși și saci, au fost părinți care au luat saci, iar copiii în jurul lor adunau”, povestește Camelia. Voluntarii au adunat zece saci. Pentru că una din doamnele prezente în parc i-a propus să acționeze și în celelalte parcuri din oraș, Camelia a stabilit și următoarea locație: parcul din Ștrand, unde voluntarii sunt așteptați marți, 11 august.

Camelia va continua și activitățile sportive în parcul George Enescu.

”Miercurea viitoare, în 12 august, pe lângă Senior Gym, de la 10:30-11:00, și Mama Gym, de la 11:00-12:00, vom avea încă un program sportiv în parcul George Enescu seara de la ora 19. Am propus ieri în timp ce făceam curățenie iar oamenii au reacționat pozitiv”, mai spune Camelia. Toate activitățile Cameliei se desfășoară gratuit, așa că oricine dorește poate lua parte la ele.

Citiţi mai departe
Liviu Brîndușoni

Cele mai citite