Connect with us


Administrație

Un consilier susţine că Meridian a plătit amenzi de peste 300 de mii de euro

Publicat

în

Consilierul local, Marius Martinescu condamnă, pe pagina personală de Facebook, faptul că administraţia locală din Lugoj a trebuit să intervină la specialiştii din Jena(Germania), ca să rezolve situaţia staţiei de epurare de la Lugoj, aflată în renovare de opt ani. Martinescu dezvăluie o situaţie care până acum nu a fost făcută publică, faptul că Meridian ar fi plătit amenzi imense până acum din cauza acstei staţii, care nu funcţionează deşi s-au investit în ea peste cinci milioane de euro.

PMP

“La sfarsitul lunii august am retinut un titlu din cel mai bugetat (platit) saptamanal , “Ajutor! Inginerii din Jena vor lucra la punerea in functiune a Statiei de Epurare Lugoj“ ??
Sunt peste opt ani de cand mizeria din Lugoj curge direct in raul Timis .
Cred ca prietenii din Jena nu merita sa fie “balacariti“ in mizeria noastra. Nici macar specialistii lor nu pot sa-l mai ajute pe Boldea !
Din nou specialistul in “fumigene“ ne mai arunca o cacialma?

USR

Cred ca este foarte josnic sa asezi alaturi de o investitie compromisa, in care ai cheltuit 5 milioane de euro fara sa ai un rezultat, buna credinta a prietenilor din Jena, cei care la modul exceptional au raspuns pozitiv la fiecare nevoie a noastra, fie ca era vorba de utilaje, autovehicule, fonduri pentru proiecte si nu in ultimul rand copiii nostri care au fost acolo.
De ce cu mizeria noastra, aceea cu care traim zi de zi, vrem sa ne laudam la prieteni ?!
Doar din dorinta de a masca un esec, pentru care cineva, cred ca va plati.
Va plati fiindca sunt cheltuiti deja 5 milioane de euro, bani de la Bugetul local si de la Mediu si mai urmeaza plata unor amenzi lunare, primite de Meridian de la Apele lui “Bojin“, de peste 300 de mii de euro, iar dupa aproape noua ani investitia e departe de a fi gata.
Asa ca acum stim cu siguranta ca amenzile vor “curge” in continuare, iar suma de plata se va mari, dar cu siguranta nu stim cand va curge apa curata in Timis ?
Din pacate mizeria din Timis este doar rodul mizeriei din gandirea unuia care deja ne costa foarte scump!?
Nu cred ca noi, chiar platind apa de ploaie, putem plati atat de mult incat sa oprim falimentul Meridianului!? Dar de ce am face noi acest lucru, cand altul, care culmea, mai si raspunde de cheltuiala banilor nostri, adunati din impozite si taxe, putin ii pasa?!
Am aflat ca la Boldea s-au prezentat inspectorii Curtii de Conturi, aflati intr-o actiune de verificare.
Noi, cei care nu credem in vorbele “calde“ ale lui Boldea, avem rabdare, fiindca vom primi raspunsul oficial in urma verificarii investitiei Modernizarea Statiei de Epurare de la Jabar.
PS:Gurile rele spun ca mai sunt si alte investitii “interesante”?!
Oare de ce ??”, arată Martinescu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite