Connect with us


Administrație

Un consilier susţine că Meridian a plătit amenzi de peste 300 de mii de euro

Publicat

în

Consilierul local, Marius Martinescu condamnă, pe pagina personală de Facebook, faptul că administraţia locală din Lugoj a trebuit să intervină la specialiştii din Jena(Germania), ca să rezolve situaţia staţiei de epurare de la Lugoj, aflată în renovare de opt ani. Martinescu dezvăluie o situaţie care până acum nu a fost făcută publică, faptul că Meridian ar fi plătit amenzi imense până acum din cauza acstei staţii, care nu funcţionează deşi s-au investit în ea peste cinci milioane de euro.

Meniul zilei, Octavian

“La sfarsitul lunii august am retinut un titlu din cel mai bugetat (platit) saptamanal , “Ajutor! Inginerii din Jena vor lucra la punerea in functiune a Statiei de Epurare Lugoj“ ??
Sunt peste opt ani de cand mizeria din Lugoj curge direct in raul Timis .
Cred ca prietenii din Jena nu merita sa fie “balacariti“ in mizeria noastra. Nici macar specialistii lor nu pot sa-l mai ajute pe Boldea !
Din nou specialistul in “fumigene“ ne mai arunca o cacialma?

Cred ca este foarte josnic sa asezi alaturi de o investitie compromisa, in care ai cheltuit 5 milioane de euro fara sa ai un rezultat, buna credinta a prietenilor din Jena, cei care la modul exceptional au raspuns pozitiv la fiecare nevoie a noastra, fie ca era vorba de utilaje, autovehicule, fonduri pentru proiecte si nu in ultimul rand copiii nostri care au fost acolo.
De ce cu mizeria noastra, aceea cu care traim zi de zi, vrem sa ne laudam la prieteni ?!
Doar din dorinta de a masca un esec, pentru care cineva, cred ca va plati.
Va plati fiindca sunt cheltuiti deja 5 milioane de euro, bani de la Bugetul local si de la Mediu si mai urmeaza plata unor amenzi lunare, primite de Meridian de la Apele lui “Bojin“, de peste 300 de mii de euro, iar dupa aproape noua ani investitia e departe de a fi gata.
Asa ca acum stim cu siguranta ca amenzile vor “curge” in continuare, iar suma de plata se va mari, dar cu siguranta nu stim cand va curge apa curata in Timis ?
Din pacate mizeria din Timis este doar rodul mizeriei din gandirea unuia care deja ne costa foarte scump!?
Nu cred ca noi, chiar platind apa de ploaie, putem plati atat de mult incat sa oprim falimentul Meridianului!? Dar de ce am face noi acest lucru, cand altul, care culmea, mai si raspunde de cheltuiala banilor nostri, adunati din impozite si taxe, putin ii pasa?!
Am aflat ca la Boldea s-au prezentat inspectorii Curtii de Conturi, aflati intr-o actiune de verificare.
Noi, cei care nu credem in vorbele “calde“ ale lui Boldea, avem rabdare, fiindca vom primi raspunsul oficial in urma verificarii investitiei Modernizarea Statiei de Epurare de la Jabar.
PS:Gurile rele spun ca mai sunt si alte investitii “interesante”?!
Oare de ce ??”, arată Martinescu.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Reprezentanții primăriei încep să meargă în cartiere, să dezbată proiectele cu locuitorii, acolo unde acestea se vor implementa

Publicat

în

Primăria Lugoj și UrbanizeHub România dau, astăzi, 7 iunie, startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, prin care se începe reabilitarea mai multor zone de relaxare din oraș, dar mai ales locuri de joacă, care în prezent sunt într-o stare necorespunzătoare.

Meniul zilei, Octavian

Este prima dintr-o lungă serie de acțiuni pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România le vor avea în cartierele lugojene, în perioada următoare. Practic, se renunță la vechiul sistem de dezbateri publice, organizat de fosta administrație la sediul instituției, la care nu participa nimeni, mai ales din cauza orelor nepotrivite la care erau susținute. De luni, 7 iunie, reprezentanții primăriei vor dezbate fiecare proiect cu cetățenii, la fața locului, acolo unde urmează să fie implementat proiectul respectiv.

„Vă așteptăm să vă alăturați campaniei „Noi revitalizăm orașul”, la prima acțiune, de astăzi, 7 iunie, de la ora 17, la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), de pe str. Vasile Goldiș, fie că sunteți locuitor al carterului, fie că sunteți un lugojean interesat de cum se va desfășura campania noastră mai departe și ce locuri din oraș vom viza”, anunță reprezentanții Primăriei Lugoj

Programul evenimentului:
17:00-17:15 Debutul evenimentului
17:15-17:30 Prezentarea echipei
17:30-17:45 Prezentare concept de reactivare, împreună cu populația din zonă
17:45-18:15 Activitate interactivă (chestionare, întrebări-răspuns, etc.)
18:15-18:50 Exprimări libere (feedback)
18:50-19:00 Încheierea evenimentului

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„E foarte important pentru noi, să veniți cu idei și solicitări pentru transformarea zonelor de relaxare din oraș. Dorim ca proiectele pe care le vom desfășura să fie realizate doar după consultarea comunității și pe baza dezbaterilor publice, pentru că lugojenii sunt cei care folosesc aceste spații și trebuie să aibă un cuvânt de spus în realizarea lor”, mai spun cei de la Primărie.

Alături de Primăria Lugoj, încă de la primul eveniment, de luni, 7 iunie, se vor afla și reprezentanții UrbanizeHub România, partenerul pe termen lung pentru acest tip de proiecte. E vorba despre specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. De asemenea, va participa și o grupă de studenți de la Facultatea de Geografie a Universității de Vest din Timișoara, care urmează să se implice în desfășurarea campaniei. Împreună vom prelua toate propunerile comunității și le vom transforma în proiecte.

În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Campanie de revitalizare a orașului, împreună cu cetățenii. Prima acțiune, în „Balta Lată”

Publicat

în

Primăria Lugoj dă startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, în colaborare cu UrbanizeHub România. Prima acțiune se va desfășura în 7 iunie, de la ora 17.00, în cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, acolo unde există un loc de joacă necorespunzător.

Meniul zilei, Octavian

Reprezentanții Primăriei, împreună cu specialiștii UrbanizeHub, se vor afla la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, unde se întâlnesc cu cetățenii pentru prima consultare publică pe tema transformării zonei într-un loc plăcut pentru comunitate.

Acțiunea face parte din proiectul de parteneriat pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România îl desfășoară, în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”. Cu ajutorul UrbanizeHub România, Primăria Lugoj, cetățenii și comunitatea vor lucra împreună, pentru a dezbate idei, pentru a implementa proiecte, pentru a face orașul mai primitor și mai inteligent.

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. UrbanizeHub aduce la Lugoj o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite