Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Un consilier susţine că Meridian a plătit amenzi de peste 300 de mii de euro

Publicat

în

Consilierul local, Marius Martinescu condamnă, pe pagina personală de Facebook, faptul că administraţia locală din Lugoj a trebuit să intervină la specialiştii din Jena(Germania), ca să rezolve situaţia staţiei de epurare de la Lugoj, aflată în renovare de opt ani. Martinescu dezvăluie o situaţie care până acum nu a fost făcută publică, faptul că Meridian ar fi plătit amenzi imense până acum din cauza acstei staţii, care nu funcţionează deşi s-au investit în ea peste cinci milioane de euro.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“La sfarsitul lunii august am retinut un titlu din cel mai bugetat (platit) saptamanal , “Ajutor! Inginerii din Jena vor lucra la punerea in functiune a Statiei de Epurare Lugoj“ ??
Sunt peste opt ani de cand mizeria din Lugoj curge direct in raul Timis .
Cred ca prietenii din Jena nu merita sa fie “balacariti“ in mizeria noastra. Nici macar specialistii lor nu pot sa-l mai ajute pe Boldea !
Din nou specialistul in “fumigene“ ne mai arunca o cacialma?

Cred ca este foarte josnic sa asezi alaturi de o investitie compromisa, in care ai cheltuit 5 milioane de euro fara sa ai un rezultat, buna credinta a prietenilor din Jena, cei care la modul exceptional au raspuns pozitiv la fiecare nevoie a noastra, fie ca era vorba de utilaje, autovehicule, fonduri pentru proiecte si nu in ultimul rand copiii nostri care au fost acolo.
De ce cu mizeria noastra, aceea cu care traim zi de zi, vrem sa ne laudam la prieteni ?!
Doar din dorinta de a masca un esec, pentru care cineva, cred ca va plati.
Va plati fiindca sunt cheltuiti deja 5 milioane de euro, bani de la Bugetul local si de la Mediu si mai urmeaza plata unor amenzi lunare, primite de Meridian de la Apele lui “Bojin“, de peste 300 de mii de euro, iar dupa aproape noua ani investitia e departe de a fi gata.
Asa ca acum stim cu siguranta ca amenzile vor “curge” in continuare, iar suma de plata se va mari, dar cu siguranta nu stim cand va curge apa curata in Timis ?
Din pacate mizeria din Timis este doar rodul mizeriei din gandirea unuia care deja ne costa foarte scump!?
Nu cred ca noi, chiar platind apa de ploaie, putem plati atat de mult incat sa oprim falimentul Meridianului!? Dar de ce am face noi acest lucru, cand altul, care culmea, mai si raspunde de cheltuiala banilor nostri, adunati din impozite si taxe, putin ii pasa?!
Am aflat ca la Boldea s-au prezentat inspectorii Curtii de Conturi, aflati intr-o actiune de verificare.
Noi, cei care nu credem in vorbele “calde“ ale lui Boldea, avem rabdare, fiindca vom primi raspunsul oficial in urma verificarii investitiei Modernizarea Statiei de Epurare de la Jabar.
PS:Gurile rele spun ca mai sunt si alte investitii “interesante”?!
Oare de ce ??”, arată Martinescu.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe

Administrație

ADID și RETIM continuă verificarea pubelelor la Lugoj. Se dau avertismente și amenzi

Publicat

în

Reprezentanții ADID Timiș și Retim anunță continuarea acțiunii de verificare a modului de precolectare a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) și în Municipiul Lugoj!

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Începând de mâine, 23 noiembrie 2021, acestei acțiuni de verificare desfășurată de ADID Timiș, i se vor alătura și reprezentanți ai: Primăriei Municipiului Lugoj, Poliției Locale Lugoj, operatorului Retim Ecologic Service SA. Verificarea este permanentă și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală”, anunță reprezentanții ADID.

Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim ( spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare. În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin  aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.

Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite