Connect with us

Social

Un bărbat a susţinut că a fost operat la ambele picioare ca să scape de un dosar penal

Publicat

în

Judecătoria Lugoj a respins contestaţia unui bărbat căruia, în urmă cu trei, ani i s-a confiscat arma şi i s-a întocmit dosar penal. Motivul a fost că acesta nu a predat la timp arma unui armurier după ce i-a expirat permisului de armă tip B.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“La data de 20.03.2015 organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Postului de poliție Topolovățu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, prev. și ped. de art. 25 pct 2 din lg. 295/2004, cu aplicarea art. 342 pct. 6 Cp, constând în aceea că numitul nu a depus arma marca Remington cal. 12/1 alice, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă tip B”, se arată în dosar.

Arma i-a fost confiscată şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii faptei de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, prev. și ped. de art. 25 din legea 295/2004 rep.  Bărbatul a contestat decizia. Zilele trecute judecătorii lugojeni au dat sentinţa în proces şi au respins contestaţia. Asta chiar dacă bărbatul a găsit un motiv destul de serios ca să demonstreze că nu a putut să depună arma la armurier. A susţinut că ar fi suferit un accident şi a fost operat la ambele picioare, iar timp de un an de zile nu s-a putut deplasa.

“Din înscrisurile medicale existente la dosarul cauzei, precum și din declarația martorului, nu rezultă că inculpatul ar fi fost împiedicat să se deplaseze în vedere depunerii armei deținute la un armurier autorizat în termen. De asemenea, apărarea acestuia în sensul că a suferit un accident de circulație în luna octombrie 2013, fiind operat la ambele picioare, după care timp de 12 luni nu a putut să se deplaseze, nu este susținută de înscrisurile medicale existente la dosar.”

RETIM

Judecătorul nu l-a crezut doar pe cuvânt şi astfel contestaţia bărbatului a fost respinsă. El a rămas cu dosar penal şi a fost obligat să plătească cheltuielile de judecată. 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Om al străzii din Lugoj, suprins dormind pe o scenă din oraș. Imaginea disperării care a făcut înconjurul internetului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O imagine cu un om al străzii dormind pe una dintre scenele din centrul orașului a făcut înconjurul internetului la Lugoj. Un trecător a pozat persoana fără adăpost cum doarme pe scena veche de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș.

Imaginea dezolantă îl infățișează pe bărbat dormind pe o saltea veche, acoperit cu o pătură și îmbrăcat gros. Poza este însoțită de mesajul “Somn ușor Lugoj”, fiind postată pe Facebook de către un utilizator. Scena pe care persoana fără adăpost și-a făcut culcuș este într-o stare avansată de degradare, putându-se prăbuși în orice moment.

Comentariile la postarea lugojeanului nu au întârziat să apară. Oamenii au scris despre cât de gravă este situația la Lugoj, despre apariția a tot mai multor persoane fără casă, dar și despre cum primăria cumpără scaune de mii de lei, în timp ce unii nu au unde dormi. 

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Unde va funcționa târgul de vechituri și o nouă piață de mașini la Lugoj

Publicat

în

Târgul de vechituri din Lugoj, care cel mai probabil se va redeschide în primăvară, va funcționa într-o nouă locație. Primarul Claudiu Buciu a anunțat că piața va funcționa la fostul hipodrom, unde a mai fost mutată, pentru o scurtă perioadă, când se executau lucrări în zona unde a funcționat până în vara acestui an.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Colegii care se ocupa de piața de vechituri sunt aproape gata cu regulamentul. Au fost și la Primăria Oradea să vadă și acolo care este cadrul legal și cum funcționează. În ședința din luna octombrie, vom aloca bani pentru înființarea unei noi locații, care va fi mult mai mar. În prima etapă va fi doar pentru comercianții care erau și până acum, iar apoi va funcționa acolo și o piață de mașini. Vom amenaja totul de la zero, cu regulament nou, cu mai multe facilități și va fi o sursă de venit pentru oraș”, spune Buciu.

Funcționare târgului a fost suspendată în această vară, după ce Primăria a înregistrat zeci de plângeri din partea locuitorilor din zona unde funcționa târgul până la aceea dată, deranjați de zgomotul pe care le făceau comercianții.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

179 de cazuri noi de infectare la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul bate record după record la capitolul noi infectări cu coronavirus. Începând cu luni, 11 octombrie și până pe 16, adică sâmbătă inclusiv, la Lugoj au fost confirmate 179 de cazuri noi de infectare. 

Din cauza numărului mare de infectări noi, Lugojul a ajuns la o rată de infectare de 10,28/1000 de locuitori. Mai exact, un lugojean din 100 este infectat cu coronavirus în acest moment. Spitalul din Lugoj este plin cu pacienți infectați.

La fel stă situația și în satele din jur, unde ratele de infectare depășesc valoarea de 10 la mia de locuitori. Există și vești bune, tot mai mulți lugojeni mergând să se vaccineze împotriva SARS-CoV 2 în ultima perioadă.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

O parte dintre angajații spitalului din Lugoj nu s-au vaccinat. Ar putea fi obligați să se testeze pe banii proprii

Publicat

în

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, atât din sistemul public cât şi cel privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La spitalul din Lugoj există un procent destul de mare de angajați care încă nu s-au vaccinat. Lucian Cocoș, managerul spitalului, spune că aceștia nu pot fi obligați și momentan e decizia lor dacă vor face sau nu vaccinul. „În momentul de față nu există un act legislativ care să oblige personalul să se vaccineze. La noi circa 70 la sută s-au vaccinat, ceilalți e opțiunea lor”, a spus Cocoș.

Directorul spitalului spune că dacă s-ar ajunge ca personalul nevaccinat să nu mai poată să lucreze, în acest moment s-ar putea face față, pe termen scurt, cu cei vaccinați.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite