Connect with us

Actualitate

Tribunalul Suceava a condamnat doi proxeneți, care au obligat o tânără să se prostitueze la Lugoj

Publicat

în

FOTO Pixabay

Un bărbat și o femeie din Lugoj, județul Timiș, au fost condamnați pentru că au păcălit o fată de 17 ani să se prostitueze. Romeo-Constantin Costeliuc a primit o pedeapsă de 10 ani, 6 luni și 193 de zile de închisoare, iar Niculina-Angelica Vodă a fost condamnată la 12 ani de închisoare. Ambele pedepse includ condamnări mai vechi cu suspendare, care au fost revocate, arată Monitorul de Suceava. 

RETIM

Tribunalul Suceava a dat aceste sentințe pentru infracțiunea de trafic de minori. Hotărârile nu sunt definitive și pot fi atacate la Curtea de Apel Suceava.

Structurile de combatere a crimei organizate au acționat prima dată acest caz în vara anului 2016. Atunci, în urma unor percheziții, Romeo Costeliuc și Angelica Niculina Vodă, zisă Natașa sau Zâna, ambii cu domiciliul în municipiul Lugoj, județul Timiș, nu au fost de găsit, fiind arestați în lipsă.

Autoliv angajează!

La finele lui 2014, înainte de sărbători, Romeo, originar din comuna Moldovița, s-a urcat în tren și a venit de la Lugoj la Suceava. După ce s-a învârtit prin mai multe medii, acesta a abordat o fată de 17 ani, din Mălini. Fata abandonase școala și nu se înțelegea cu părinții, fiind victima perfectă în cazurile de acest gen. Din cercetări rezultă că Romeo i-a creat artificial ideea că au o relație, promițându-i un viitor alături de el, astfel că a convins-o pe fată să plece cu el.

Cei doi s-au urcat în tren, din Gura Humorului, şi au ajuns la Lugoj. Aici, în scurt timp, fata avea să afle că Romeo nu este îndrăgostit de ea şi are cu totul alte intenţii.

Primea doar mâncare și bătaie

Fata a fost cazată într-un apartament din Lugoj, unde locuia și Angelica Niculina Vodă. În perioada 24 decembrie 2014 – 14 ianuarie 2015, fata a fost ținută în acel apartament, unde, susțin procurorii, a fost determinată să întrețină relații sexuale contracost, banii obținuți de la clienți fiind însușiți de cei doi inculpați, după cum rezultă din anchetă.

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că minora a fost constrânsă atât fizic de Romeo Costeliuc, prin exercitarea de violențe, cât și psihic, prin amenințarea cu acte de violență.

Minora din Mălini primea doar mâncare, iar atunci când s-a împotrivit a primit corecţii fizice. Anchetatorii au arătat că, pentru a-și impune punctul de vedere, Romeo Constantin Costeliuc i-a aplicat minorei mai multe lovituri, atât pentru a accepta să întreţină relaţii sexuale cu clienţii respectivi, cât şi pentru a o determina să nu-l denunţe la poliţie, în situația în care ar fi fost întrebată despre acest lucru.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a început recrutările pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Publicat

în

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, prin Serviciul Resurse Umane, a început procesul de recrutare și selecție a candidaților pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Activitatea de recrutare se va desfășura până la data de 28 iulie 2024.

RETIM

Locurile aprobate pentru anul universitar 2024-2025 sunt distribuite pe diverse facultăți și programe de studii universitare de licență, conform Anexei 2 a anunțului. Aceste locuri sunt disponibile atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Facultatea de Poliție:

  1. Specializarea „Ordine și siguranță publică”:
    • Învățământ cu frecvență (locuri aprobate de I.G.P.R.)
    • Învățământ cu frecvență redusă (pentru agenții de poliție din cadrul M.A.I.)
  2. Specializarea „Drept”:
    • Învățământ cu frecvență, indiferent de specialitate și beneficiar.

Candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții și criterii, cum ar fi exprimarea clară și conștientă a opțiunii pentru concurs, depunerea opțiunilor în scris, și îndeplinirea tuturor criteriilor legale și specifice pentru admiterea la Academia de Poliție. De asemenea, aceștia trebuie să prezinte adeverințe medicale și să constituie dosare de recrutare complete până la termenul limită.

Autoliv angajează!

Condiții Legale și Criterii Specifice

Conform legislației în vigoare (Legea nr. 360/2002 și Ordinul M.A.I. nr. 140/2016), candidații trebuie să fie cetățeni români, să cunoască limba română, să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic, și să nu aibă antecedente penale. Alte condiții includ vârsta minimă de 18 ani, diploma de bacalaureat și comportament corespunzător principiilor profesiei de polițist.

Candidații care au obținut distincții la olimpiadele școlare sau care sunt copii ai personalului M.A.I. rănit sau decedat în misiuni au dreptul de a se înscrie fără susținerea probelor scrise de evaluare a cunoștințelor, dacă îndeplinesc celelalte condiții legale și criterii specifice.

Procesul de Înscriere și Depunerea Dosarelor

Cererea-tip de înscriere trebuie completată lizibil și transmisă în format electronic la adresa de e-mail a Serviciului Resurse Umane al IPJ Timiș, până la data de 28 iulie 2024. Candidații vor primi un cod unic de identificare și centrul zonal la care sunt arondați, în termen de o zi lucrătoare de la înregistrarea cererii.

Dosarul de recrutare trebuie să conțină, printre altele, cererea de înscriere, adeverințe medicale, și documente specifice prevăzute în anunțul complet, disponibil pe pagina oficială a IPJ Timiș.

Pentru mai multe informații și accesarea formularelor necesare, candidații sunt invitați să viziteze pagina web a IPJ Timiș la secțiunea Cariera/Admitere în instituțiile de învățământ.

Citiţi mai departe

Actualitate

Rute ocolitoare pentru a evita blocajul dintre Cosava și Margina

Publicat

în

Lucrările în desfășurare pe DN 68A între Coșava și Margina au cauzat îngreunarea traficului, determinând autoritățile să recomande șoferilor utilizarea unor rute alternative pentru a evita aglomerația.

RETIM

Pe direcția Nădlac – București, șoferii pot opta pentru următoarele trasee: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria, sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pentru direcția București – Nădlac, rutele alternative sunt: A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Autoliv angajează!

Astfel, șoferii sunt îndemnați să aleagă aceste rute pentru a evita întârzierile cauzate de lucrările în desfășurare și pentru a avea un drum mai lin și eficient.

Citiţi mai departe

Actualitate

Daună totală. O mașină a luat foc pe Autostrada A1

Publicat

în

Marți, 16 iulie,  un autoturism a fost complet distrus de flăcări pe Autostrada A1, în zona nodului rutier Traian Vuia. Șoferul s-a autoevacuat înainte ca pompierii să ajungă la fața locului. Traficul a fost îngreunat în urma incendiului, însă din fericire, nu au fost înregistrate victime.

RETIM

La fața locului au intervenit Detașamentul Lugoj și Stația Făget cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și 12 subofițeri, reușind să lichideze incendiul.

Cei de la DRDP Timișoara au anunțat incidentul și impactul asupra traficului.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

O nouă avertizare meteo de la ANM. Printre zonele vizate intră și Banatul

Publicat

în

Zona aflată sub avertizare cod roşu de caniculă se extinde luni, 15 iulie, şi marţi, 16 iulie, temperaturile urmând să ajungă la 42 de grade. Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la soare, îmbrăcămintea de culoare închisă şi deplasările la orele prânzului.

RETIM

O avertizare cod portocaliu de caniculă va fi valabilă luni şi marţi în Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei. ”În Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista şi se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, transmit meteorologii.

Autoliv angajează!

Pentru luni şi marţi a fost emisă o avertizare cod roşu, zona afectată de caniculă extinzându-se. Zonele afectate sunt Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei.

”În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33… 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, anunţă ANM.

Citiţi mai departe

Cele mai citite