Connect with us

Actualitate

Peste 300 de lugojeni au semnat o petiție împotriva pasajului de pe strada Banatului. Cer o soluție care să nu distrugă zona

Publicat

în

Peste 300 de locuitori din municipiul Lugoj, de pe străzile Banatului, Bocșei, Mihai Viteazu, Gării, Bârzavei, Fundătura Plevnei, Mărășești, Ghiocelului, Alexandru Odobescu, Nicolae Grigorescu și Tudor Vladimirescu, își exprimă opoziția fermă față de soluția aleasă pentru traversarea străzii Banatului, din Lugoj, în proiectul „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 2 Lugoj – Timișoara Est” finanțat prin PNRR. Locuitorii consideră că ridicarea unui pasaj rutier superior (suprateran), cu o lungime de 500 de metri și o înălțime de aproximativ 15 metri, reprezintă un „dezastru urbanistic”. Aceștia semnează o petiție care va fi trimisă autorităților.

RETIM

Oliviu Cristian Gaidoș, reprezentantul locuitorilor, a declarat: „Atragem atenția asupra aspectelor negative pe care le are edificarea unui pasaj rutier supradimensionat (suprateran) în raport cu unul subteran. Această construcție afectează negativ calitatea spațiului urban într-o zonă relativ centrală din Lugoj”.

Locuitorii susțin că pasajul va ocupa aproximativ 8000 mp din domeniul public al municipiului, afectând iluminatul natural al locuințelor din zonă și imprimând un aspect de ghetou întregii zone. De asemenea, nu sunt prevăzute soluții viabile pentru piste de biciclete și trotuare pentru pietoni, iar construcția pasajului nu se supune reglementărilor PUG al municipiului Lugoj.

Autoliv angajează!

Locuitorii cer un pasaj subteran

Primăria Lugoj a dat un aviz favorabil demarării proiectului de modernizare a căii ferate, stipulând necesitatea organizării unei dezbateri publice, însă până în prezent, o astfel de dezbatere nu a avut loc.

Locuitorii solicită disocierea acestei construcții de proiectul de modernizare a liniei feroviare și promovarea unei soluții de traversare a căii ferate mai puțin agresive pentru oraș și zona rezidențială, respectiv un pasaj subteran„Solicităm realizarea unui proiect distinct cu o procedură de avizare și autorizare separată, precedată de un studiu de urbanism, un Plan Urbanistic Zonal și dezbatere publică”, a adăugat Gaidoș.

Locuitorii speră că autoritățile vor da curs solicitării lor și vor lua în considerare propunerile pentru un pasaj subteran, care să includă trotuare pentru pietoni și piste pentru bicicliști. Iată, mai jos întreaga petiție:

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un tânăr a fost prins de polițiști după ce a furat peste cinci tone de afine

Publicat

în

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Gavojdia au reținut un tânăr de 21 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

RETIM

În perioada mai – iulie a.c., o persoană necunoscută ar fi sustras în repetate rânduri dintr-o societate comercială din localitatea Oloșag, cantitatea de 5.600 de kilograme de afine, cauzând un prejudiciu de 32.000 de euro. În urma investigațiilor, polițiștii au identificat tânărul de 21 de ani ca fiind suspectul principal.

După administrarea probelor necesare, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de furt și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Un bărbat și un copil de 5 ani au ajuns la spital, după un accident pe autostradă

Publicat

în

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a condus un autoturism pe A1 dinspre municipiul Lugoj înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se deplasa în fața sa. În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost proiectat într-un alt autoturism ce circula regulamentar în fața sa, condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani.

RETIM

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, precum și un minor în vârstă de 5 ani, pasager în autoturismul condus de acesta, au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Toți șoferii, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Autoliv angajează!

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițiștii din Lugoj au amendat mai mulți deținători de câni. Care sunt motivele

Publicat

în

În zilele de 9 și 10 iulie 2024, polițiștii din Lugoj și cei ai secțiilor rurale arondate, împreună cu cei ai Secției 4 Rurale Peciu Nou și Biroul pentru Protecția Animalelor, au desfășurat verificări privind respectarea legislației deținerii câinilor periculoși și agresivi. În Lugoj și zonele arondate, 79 de deținători de câini au fost controlați, fiind aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.400 de lei pentru diverse nereguli, inclusiv lipsa documentelor legale, a plăcuțelor de avertizare și nedeclararea înstrăinării câinilor.

RETIM

În Peciu Nou, o femeie deținând 52 de câini a fost verificată. Două carnete de sănătate nu aveau microcip și vaccinare antirabică pentru 2024, iar doar 10 dintre cei 13 câini scanați aleatoriu aveau microcip. Femeia a primit o amendă de 500 de lei și un termen de 10 zile pentru a remedia deficiențele. S-a constatat că hrana și apa erau prezente în cantități suficiente, iar câinii aveau adăpost adecvat și acces la curtea imobilului.

Acțiunile de verificare vor continua în perioada următoare pentru a asigura conformitatea cu reglementările legale.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Cod roșu de caniculă în Banat. Temperaturile vor trece de 40 de grade

Publicat

în

Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova sunt pregătite să facă față unui val de căldură intens și persistent, avertizează meteorologii. Temperaturile extreme vor atinge cote alarmante, cu maxime cuprinse între 37 și 41 de grade Celsius, mai ales în perioada, 13, 14 iulie, creând condiții de disconfort termic deosebit de accentuat. Pentru această perioadă s-a emis un COD ROȘU, pentru zona Banatului.

RETIM

În aceste regiuni, fenomenul de caniculă se va intensifica rapid în zilele următoare, punând la încercare rezistența locuitorilor și a turiștilor. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, semnalând condiții extrem de neconfortabile și periculoase pentru sănătatea umană.

Autoritățile recomandă populației să respecte cu strictețe recomandările de protecție împotriva caniculei, inclusiv evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00, hidratarea corespunzătoare și utilizarea echipamentului de protecție solară. De asemenea, se recomandă adaptarea activităților exterioare la condițiile meteorologice extreme.

Autoliv angajează!

Valul de căldură se va menține puternic în toată țara, iar temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând nopți tropicale. Autoritățile subliniază importanța respectării tuturor avertismentelor emise pentru prevenirea eventualelor incidente legate de căldură excesivă.

Meteorologii vor continua să monitorizeze evoluția fenomenului meteorologic și vor emite actualizări periodice pentru a ține populația informată și în siguranță în fața acestui val de caniculă deosebit de periculos.

Citiţi mai departe

Cele mai citite