Connect with us

Actualitate

Terenul pe care Dedeman vrea să construiască magazinul de la Lugoj este revendicat de urmaşii familiei Muschong

Publicat

în

FOTO Arhiva

Unul dintre motivele pentru care investiţia fraţilor Pavăl întârzie la Lugoj ar putea fi chiar situaţia incertă a terenului pe care doresc aceștia să construiască magazinul Dedeman. Suprafaţa respectivă, dar şi alte terenuri pe care se află fabricile de pe strada Timişoarei, sunt revendicate de către urmaşii familiei Muschong încă din anul 2001.

Meniul zilei, Octavian

Acvilian Belinţan, reprezentantul strănepoatelor marelui industriaş, a declarat pentru Lugojeanul.ro că această revendicare nu ar trebui să-i încurce pe patronii Dedeman. Urmaşii familiei Muschong au fost de acord să fie despăgubiţi pentru teren.

“Noi nu îi încurcăm cu nimic pe cei de la Dedeman. Solicitarea e din 2001. Atunci familia Muschong a cerut terenul în natură. La momentul respectiv, notificarea a fost depusă la AVAS, care ne-a comunicat că nu se poate în natură, pentru că există o societate comercială care s-a intabulat şi vom primi despăgubiri. În 2002 s-au vândut acţiunile societăţii, de la stat la privat, iar dosarul nu a mai fost finalizat de AVAS. Solicitarea e valabilă şi în prezent, nu s-a renunţat la teren.  Sunt două solicitări: una în natură, una pentru despăgubiri în echivalent. Eu am discutat cu avocaţii lor, şi de la Lugomet, şi de la Dedeman, care au întrebat dacă doamnele, care sunt urmaşele lui Muschong, ar vrea să dea o declaraţie că îi lasă să construiască. Că nu au pretenţii! Am discutat cu familia Muschong şi, în principiu, au fost de acord. Însă de acum trei ani nu ne-a mai contactat nimeni”, a declarat Acvilian Belinţan, reprezentantul urmaşilor familiei Muschong.

În urmă cu trei ani, fostul patron al Lugomet a anunţat că s-a înţeles cu cei de la Dedeman pentru terenul pe care se afla o parte din fosta fabrică. Deşi lucrările pentru ridicarea magazinului ar fi trebuit să înceapă încă din aceea perioadă, până acum nu s-a întâmplat nimic.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru terenurile cu ambrozie. Reprezentanții Primăriei Lugoj încep controalele

Publicat

în

ambrozie-lugojPrimăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.
În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.
Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, începând cu data de 7 mai 2021, angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.
Nerespectarea prevederilor obligațiilor legale privind combaterea ambroziei constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment. Nerespectarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice;

Meniul zilei, Octavian

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletin, indiferent de centrul pe care îl aleg

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începând de astăzi, vineri, 7 mai, lugojenii se pot vaccina, la fel ca toți românii, la orice centru de vaccinare de pe teritoriul țării, fără programare în prealabil, doar cu buletinul. Măsura vine după ce autoritățile au testat cu succes această variantă de mai multe ori, observând o mai mare deschidere spre imunizare din partea populației.

Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani. Începând cu data de 7 mai, doritorii pot merge doar cu buletinul în orice centru de vaccinare, iar în limita locurilor disponibile, vor fi imunizați. 

Imunizarea vineri începe după orele 14, pentru cei fără programări. Situația numărului de locuri și a serului folosit în fiecare centru de vaccinare în timp real le puteți vedea aici.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Regulament nou pentru terasele din Lugoj. Cum vor arăta locurile de relaxare

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lugojul va avea un nou regulament pentru terase. Reprezentanții Primăriei Lugoj lucrează, în acest zile, la un document care va reglementa forma, culorile și tipul de mobilier permis la terasele care vor funcționa în oraș.

Meniul zilei, Octavian

„După o perioadă lungă de izolare, lugojenii în mod cert își doresc locuri plăcute de relaxare. În acest scop, se lucrează la un regulament care va include câteva reguli de bază, mai ales pentru zona centrală a orașului. Ne dorim transformarea unor zone din oraș, asemănătoare cu cele din Timișoara sau poate cu alte zone similare din alte orașe. Condițiile de care vorbeam sunt legate de realizarea unui aspect unitar al teraselor. Altfel spus, cromatica, forma mobilierului, dar și aspectele legate de identitatea vizuală a comercianților vor fi foarte clar stipulate în regulament”, a declarat Anca Micșa Oprea, city-managerul orașului Lugoj.

Proprietarii de terase, dar și ceilalți locuitori ai Lugojului, pot face propuneri concrete și relevante în momentul în care regulamentul va fi pus în dezbatere publică.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer mort de beat, prins la volan la doi pași de Lugoj, în minivacanța de Paște

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Mai mulți șoferi au fost deloc chibzuiți în minivacanța de Paște, pe drumurile din estul județului Timiș. Unul dintre ei s-a dat în spectacol la doi pași de Lugoj. Mai exact, pe 1 mai, în sâmbăta Paștilor, bărbatul de 41 de ani s-a urcat mort de beat la volan și a plecat la plimbare.

Conducătorul auto a fost oprit de către polițiști pe raza localității Bichigi din apropiere de Făget. Polițiștii l-au tras pe dreapta pentru control și, pentru că mirosea a alcool, l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul? 1,20 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat. 

Șoferul nesăbuit s-a ales cu dosar penal.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite