Connect with us

Administrație

Tensiuni în Primăria Lugoj. „O să plece destul de mulți, incompetența este primul motiv”

Publicat

în

Angajații Primăriei Lugoj așteaptă, cu sufletul la gură, noua organigramă a instituției. Documentul se află în lucru și va fi supus votului într-o ședință, probabil în această lună. Primarul Claudiu Buciu a refuzat să facă public numărul funcționarilor care vor fi concediați, folosind doar expresia „vor pleca destul de mulți”. Buciu a declarat că nu a venit la primărie să „taie capete” și că un an de zile a avut răbdare ca toți angajații să răspundă noului regim de lucru, însă „luna de miere s-a terminat”.

RETIM

„O parte dintre cei care nu se mai regăsesc în noua organigramă vor fi preluați de societățile Primăriei, dar o parte nu! Nu este ușor să lași pe cineva pe drumuri, ori dacă cineva este competent nu rămânea pe drumuri și aveam toată deschiderea să lucreze aici, chiar dacă nu era de acord cu mine și nu gândește ca mine, pentru că eu nu dețin adevărul absolut. Cine va pleca, o merită! Garantez! Incompetența este primul motiv pentru care vor pleca”, a declarat Buciu.

Primarul Lugojului a mai precizat că cele mai mari schimbări vor avea loc în trei comportamente: Casa de Cultură, Poliția Locală și Urbanism. Toate aceste departamente au fost sau urmează fie reorganizate, la conducerea lor urmând să fie puși oameni noi. Un caz special este cel de la Casa de Cultură. Acolo, o parte dintre cei care pleacă vor fi nevoiți să înapoieze și 15-20 la sută din sumele primite ca salarii, pe ultimii trei ani, după ce Curtea de Conturi a considerat că aceștia au fost încadrați greșit și au primit mai mulți bani decât le permitea legea. Toți angajați care se află în această situație au posibilitatea să conteste decizia în instanță.

AUTOLIV

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Nouă autobuze electrice au intrat în circulație la Lugoj. Urmează noi achiziții

Publicat

în

Autobuzele electrice din Lugoj au intrat pe traseu la începutul acestei săptămâni. Este vorba despre nouă autovehicule achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, plus stațiile de încărcare aferente. De asemenea, a fost realizată amplasarea provizorie a trei stații de încărcare lentă și a unei stații de încărcare rapidă, până când va fi finalizată autobaza de pe strada Timișoarei, unde vor fi instalate stațiile permanente de încărcare.

RETIM

„Au fost puse în circulație noile autobuze electrice. Este vorba despre cele nouă autobuze cu o lungime de 10 m fiecare, achiziționate pe fonduri europene în cursul acestui an. Vom înlocui și vechile stații de autobuz, având fondurile necesare în buget. Totodată, avem aprobată și finanțare pe fonduri europene pentru realizarea afișajului electronic în noile stații de autobuz și pentru implementarea e-ticketing-ului”, a declarat Bogdan Blidariu, primar interimar al Lugojului.

În cadrul unor proiecte desfășurate în parteneriat cu comunele Coștei, Victor Vlad Delamarina și Gavojdia, Primăria Municipiului Lugoj va mai achiziționa încă trei autobuze electrice și șase microbuze în acest an.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii lugojeni aprobă proiecte de 24 de milioane de euro, pentru finanțarea din Programul Regional Vest

Publicat

în

Consiliul local din Lugoj va aproba, în ședința din 28 martie, depunerea a șase proiecte pentru finanțarea din Programul Regional Vest, de la ADR. Este vorba despre lista de proiecte considerate prioritare din „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Lugoj, pentru perioada 2021-2030″. Aceste proiecte ajung la suma totală de 24 de milioane de euro, iar implementarea lor se întinde până în 2027.

RETIM

„În perioada următoare, municipiul Lugoj urmează depună spre finanțare o serie de proiecte de mare importanță pentru dezvoltarea localității noastre. În calitate de autoritate de management pentru regiunea de vest, ADR ne-a transmis lista cu documentele care trebuie depuse. Astfel, în ședința ordinară a Consiliului local, vom supune spre aprobare proiectele care au fost selectate din lista de proiecte prioritare cuprinsă în strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Lugoj, pentru perioada 2021-2030, care îndeplinesc criteriile de finanțare ale ADR Vest”, a declarat primarul interimar Bogdan Blidariu.

Programul Regional Vest este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină  creșterea economică, creșterea calității vieții și  dezvoltarea durabilă în Regiunea Vest.

AUTOLIV

Viziunea Programului Regional Vest 2021-2027 este de a avea o regiune competitivă la nivel european, cu un nivel ridicat de cercetare-dezvoltare, inovare și digitalizare, capabilă să atragă și să capitalizeze investiții, conectată intern și internațional, ai cărei cetățeni beneficiază de servicii. publice eficiente, în localități cu o calitate a vieții ridicate.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest gestionează programe de dezvoltare regională din fonduri europene în Regiunea Vest – județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Începând cu perioada de finanțare 2021-2027, ADR Vest este Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest, care va însemna investiții de peste 1,18 miliarde euro în regiune.  Mai multe detalii despre atribuțiile Autorității de management regăsiți aici. Mai jos găsiți și lista proiectelor pe care Lugojul le depune:

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria depune proiectele pentru obținerea a 10 milioane de euro, pentru refacerea parcurilor și construirea unei rețele de piste de biciclete

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj anunță că va depune documentația pentru obținerea unor fonduri substanțiale pentru revitalizarea urbană și îmbunătățirea mobilității sustenabile în oraș. Primarul interimar Bogdan Blidariu spune că au fost publicate cele două ghiduri de finanțare prin Programul Regional Vest.

RETIM

Unul dintre aceste ghiduri se concentrează pe revitalizarea și regenerarea urbană, iar celălalt vizează mobilitatea urbană sustenabilă. Primăria Lugojului va finaliza în aceste zile și va depune documentațiilor pentru obținerea finanțarii în cadrul primului ghid, cu termenul limită în noiembrie 2024.

Blidariu a subliniat că, prin accesarea acestei finanțări, se vor reabilita și moderniza integral patru parcuri din municipiu: Parcul Prefecturii, Parcul George Enescu, Cornet și Ștrand. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, se vor amenaja piste de biciclete pe malurile râului Timiș.

AUTOLIV

Referitor la ghidul de finanțare pentru mobilitate urbană sustenabilă, Blidariu a menționat că documentațiile sunt avansate și că se așteaptă să emită autorizația de construire în cel mai scurt timp. Acest proiect vizează crearea unei rețele de piste de biciclete pentru a facilita accesul bicicliștilor pe cele mai importante artere ale municipiului.

Suma alocată pentru Lugoj, în Programul Regional Vest, pentru fiecare proiect este de aproximativ 5 milioane de euro, astfel că municipalitatea va dispune de sume consistente pentru implementarea acestor proiecte.

Citiţi mai departe

Administrație

Urmașii urmașilor noștri vor circula pe ea. CNAIR a suspendat licitația pentru proiectarea lotului Caransebeș-Lugoj, de pe ,,Autostrada Sudului”

Publicat

în

Licitația pentru proiectarea preliminară (studiu de fezabilitate) a lotului Caransebeș-Lugoj, lotul 4 al Autostrăzii Sudului Filiași-Lugoj este în continuare suspendată, deși marți, 19 martie este termenul-limită pentru depunerea ofertelor. Compania de Drumuri a suspendat licitația, cel mai probabil, ca urmare a solicitărilor de clarificare pe care le-au cerut firmele de proiectare. Lotul 4 are o lungime de 50 de km., iar contractul o valoare cuprinsă între 18,5 și 22 milioane lei, arată Economedia.ro

RETIM

Conform sursei citate, a doua licitație pentru proiectarea preliminară (studiu de fezabilitate) a lotului 4 Caransebeș-Lugoj care face parte din proiectul ,,Autostrăzii Sudului” Filiași-Lugoj a fost publicată pe 2 februarie 2024 în Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice (SEAP). Prima procedură, lansată în aprilie 2022 a fost anulată în primele zile din ianuarie din cauza proiectantului câștigător din Turcia care a refuzat sau nu a reușit să depună actele necesare semnării contractului (detalii aici). Față de prima procedură, CNAIR a menținut costul estimat de 18 milioane lei, dar a adăugat o lună (prima licitație avea 20 de luni). Rămâne de văzut dacă cei trei proiectanți de pe loturile Filiași-Caransebeș unde sunt contracte semnate vor respecta termenele de predare, iar Ministerul Transporturilor nu a greșit atunci când a reziliat (ilegal după cum a decis CNSC) procedura veche pentru tot drumul Craiova-Lugoj al cărui contract de proiectare la cheie avea șanse de semnare cu Egis.

Primele trei loturi, de la Filiași la Caransebeș au contracte semnate pentru studiul de fezabilitate cu DP Consult, Egis și Proiect Consult Regiunea Transilvania.

AUTOLIV

De la București la Alexandria, contractul pentru documentația tehnică este în derulare cu DP Consult și se fac foraje pentru studiul geotehnice, dar cu un singur utilaj.

Citiţi mai departe

Cele mai citite