Connect with us


Administrație

Steven Ausnit primeste Cheia Orasului Lugoj! Ce alte boacane au facut consilierii locali la sedinta de astazi

Publicat

în

consiliu local lugoj consilieri boldea primar ambrus tech gaidos ciucu craciunescu lugojeanul foto 2014 (5)Ședința de consiliu a lunii iunie nu a fost una asemănătoare cu cele pe care le-am avut în lunile mai sau aprilie, când consilierii, agitați din cauza situației de la București, au ajuns să-și aducă unul altuia cuvinte grele în timpul întâlnirii, ci una liniștită, de sărbătoare, cu ocazia acordării Cheii Orașului lui Steven Ausnit, unul dintre cei mai importanți investitori străini din orașul nostru. Acesta a creat de-a lungul timpului un număr important de locuri de muncă în municipiul de pe Timiș, aducând la bugetul local sume mari de bani prin investițiile pe care le-a desfășurat aici. Cheia Orașului i-a fost acordată acestuia în lipsă, deocamdată doar pe hârtie, Ausnit nefiind prezent la ședința de consiliu.

PMP

Pe ordinea de zi a ședinței s-au mai aflat câteva puncte auxiliare, printre care aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului Municipal “dr. Teodor Andrei” Lugoj, alocarea unui număr cadastral unei parcele de teren situată în municipiul Lugoj, str. Timişorii, nr. 132, având o suprafaţă de 92.300 m.p. neînscrisă în cartea funciară, aprobarea rectificării suprafeţei de teren concesionate prin contractul de concesiune nr. 81.601 din 03.12.2013 de către S.C. Goerner Packaging S.R.L. și alte puncte referitoare la vânzarea unor terenuri spre lugojenii care au dobândit construcții prin cumpărare pe raza orașului.consiliu local lugoj consilieri boldea primar ambrus tech gaidos ciucu craciunescu lugojeanul foto 2014 (6)

USR

Din cei 19 consilieri, au fost prezenți 16, Gaidoș venind și el la ședință la final, când colegii lui se pregăteau să părăsească sala de consiliu a primăriei Lugoj. Tot astăzi s-a votat și decizia ca Lugojul să fie parte cotizantă din asociația de canotaj a județului, care are planuri mari pentru oraș și regiune, de a deschide o bază la Surduc, planuri care au rămas însă în aer de mai bine de un an, fără ca nimeni să mai aducă vorba despre ele din lumea sportului sau din conducerile locale sau județene.

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite