Connect with us

Administrație

Scoala in beci la Vlaicu din toamna! Cladirea de pe Cernei, prea mica, alte 5 clase neavand sali de clasa

Publicat

în

scoala in beci la lugoj aurel vlaicu ca pe animale elevi timis isj foto lugojeanul 2014 2Imaginea învățământului românesc poate fi explicată cel mai bine la Lugoj, acolo unde, din toamnă, trei clase de elevi vor învăța efectiv intr-un beci din noul corp de clădire unde Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” își va desfășura activitatea. După ce primăria le-a pus în vedere, fără întrebări, că din toamnă se mută pe Cernei, o clădire în care, pentru numărul de elevi ai școlii, nu există suficient spațiu pentru buna desfășurare a orelor de clasă, profesorii unității de învățământ sunt revoltați, mai ales că trei dintre ei au aflat că își vor ține orele în demisolul clădirii, care este practic un beci folosit pentru depozitarea de materiale de construcții sau mobilier.

„Da, este adevărat, avem acolo un demisol și acolo sunt trei săli, este amenajat și sunt trei săli de clasă. S-au mai ținut ore acolo și înainte de a ne muta noi pe Mocioni”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro directorul Marcel Drăgan. Îl contrazic însă fotografiile pe care LUGOJEANUL.ro le-a obținut din interiorul beciului, în care se poate observa că nu există nimic amenajat pentru a fi susținute orele de curs, iar igrasia și spațiul insuficient te duc cu gândul mai degrabă la o celulă de închisoare, decât la o sală de clasă.

Problemele nu se opresc aici însă, alte 5 clase, cele de profesională, fiind în acest moment fără săli repartizate în noua clădire. Practic, dacă nu se găsește un spațiu pentru acești elevi, tinerii vor fi nevoiți să învețe fie după masa, fie să își caute alt liceu, desființarea claselor din cauza lipsei de loc fiind luată în calcul în acest moment. Directorul Drăgan speră că nu se va ajunge până într-acolo, acesta confirmând pentru LUGOJEANUL.ro că a discutat cu primarul orașului, care l-a asigurat că va găsi o soluție până în toamnă.

„Am avut o discuție cu domnul primar, i-am spus că există un număr de clase, aproximativ 5 clase pentru care nu se va putea rezolva acolo în sediul de pe Cernei să facă ore dimineața. Este vorba despre clasele de școală profesională, iar domnul primar mi-a spus că va găsi o soluție până la începerea anului școlar să găsim 5 săli, rămâne de văzut unde, în care să își desfășoare activitatea pentru un an sau doi clasele respective”, a declarat Drăgan.

Întrebat dacă i se pare normal că trei clase de elevi vor învăța într-un beci și alte 5 s-ar putea să nu aibă loc în noua clădire în care Liceul „Vlaicu” își va desfășura activitatea, primarul Boldea ne-a declarat că „săptămâna viitoare avem consiliu de administrație la școală și vom rezolva problemele expuse pe loc. Clasele care nu au loc vor merge la Braniște, dar și elevii care vor studia la demisol, dacă va fi până la urmă cazul să învețe acolo, vor avea condiții bune de studiat”. Între timp, profesorii se pregătesc să îi scrie edilului șef o notă de protest pentru întreaga situație, spun ei, inadmisibilă în care se desfășoară orele de curs și pentru ceea ce se va întâmpla de la toamnă încolo.

Probleme mari vor fi la iarnă, atunci când, la orice precipitație, beciul în care elevii vor face orele este inundat imediat ce zăpada se topește. De asemenea, igrasia de pe pereți este un adevărat pericol pentru sănătatea tinerilor, aceștia urmând să petreacă 6 ore pe zi, patru ani la rând, în aceste încăperi în care nu ar trebui să stea nici animalele, mai ales oameni. O altă problemă importantă este lipsa de spațiu, pentru că deși o parte din sălile de clasă au fost zugrăvite și pregătite, acestea au capacitatea de a adăposti câte 15 elevi, nu 25 sau 30 cât au clasele liceului lugojean.scoala in beci la lugoj aurel vlaicu ca pe animale elevi timis isj foto lugojeanul 2014 scoala in beci la lugoj aurel vlaicu ca pe animale elevi timis isj foto lugojeanul 2014 3lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

21 Comments

21 Comments

 1. Cristi

  26 iunie 2014 at 23:46

  Majoritatea claselor sunt mici. Pe toti ne vor inghesuii. De exemplu noi in lasa suntem 30 de elevi si ne dau clasa cea mai mica aia fiind de 10 elevi..maxim 14 elevi si exista una mai mare cam cat ne-ar trebui noua sa intram! Dar directiunea nu vrea sa mai schimbe clasele.

 2. mely

  26 iunie 2014 at 23:52

  Ce va mai place voua sa cautati nod in papura…probabil ca in acest moment nu sunt aranjate saliile dar se pot tine linistit ore acolo. Eu am terminat liceul la Aurel Vlaicu si am avut clasa chiar la demisol si nu a murit nimeni! Visati la norme europene cand cu totii stim care e situatia in Romania! Treziti-va !!!

  • Cunoscator

   27 iunie 2014 at 09:04

   Eroare. Acelea au fost alte vremuri. Suntem treji si stim ca „Omul sfinteste locul”!

 3. Vorbeste lumea

  27 iunie 2014 at 01:02

  Ceea ce nu spune domnul director este ca solutia era, dar, domnul primar, alaturi de supusii membri ai consiliului de administratie al liceului, au facut ca solutia sa nu mai fie, asfel incat acum sa fie nevoie sa o caute! Mai precis, domnul primar a dorit schimbarea destinatiei spatiului scolii de pe strada Buziasului, din scoala in locuinte sociale, ceea ce a si reusit, membrii consiliului de administratie fiind total de acord sa cedeze un spatiu aflat in proprietatea scolii, in timp ce o parte din scoala functiona in sediul de pe „Mocioni”, pentru care se platea lunar o chirie imensa! Pacat ca stfel de oameni au legatura cu invatamantul!

 4. No name

  27 iunie 2014 at 07:01

  Suntem clasa de economic, 29 de copii în clasa, ni se va da clasa în care intra 14 elevi, așa ceva nu se face, alea nu sunt condiții pt a învăța!

 5. Dog

  27 iunie 2014 at 10:53

  Mai bine le modernizati baile si locurile de fumat ca si asa nu prea stau pe la ore :)) poate si un bar in curtea scolii macar sa nu mai umble aiurea prin oras :)))

 6. boro

  27 iunie 2014 at 11:01

  Şi până la urmă, ce se va întâmpla cu clădirea de pe Mocioni?.

  • Indiferenti

   27 iunie 2014 at 14:46

   Ce sa se intample? Se pare ca nimeni nu ia atitudine. Cu asemenea directori, in special doamna Barbu, e jale. Oameni incompetenti pusi politic in functii de conducere. Aici s-a ajuns. Se amenajeaza si birouri pe Cernei. Oare de ce nu-si amenajeaza ei birourile acolo? Nici unul dintre cei doi Mesia pe planeta (ca atat de imporanti se cred) nu au pregatirea necesara pentru a ocupa aceste functii. Mai mult, habar nu au de legile educatiei. Au distrus totul si ce r mai grav, nu le pasa. Felicitari pentru articol si ma bucur ca mai exista oameni carora le pasa. Poate poate se schimba ceva in bine. „Dragi” directori, va rugam demisionati. Nu ne dorim sa mai traim frustrarile voastre si sa simtim incompetenta si prostia.

 7. Subscriu

  27 iunie 2014 at 16:30

  Incompetenta, amestecata cu prostie si rautate! Rezultatul, tot ceea ce se intampla in scoala de doi ani incoace, inclusiv situatia cu spatiul, la care s-a ajuns.

 8. Si eu subscriu

  27 iunie 2014 at 16:48

  Spatiul? Heh. Mai putin cedeaza si spatziul de pe Cernei. Cand Grupul a cedat spatiul de pe buziasului ei erau in chirie pe Mocioni. Cat de redus trebuie sa fie acesti directori sa faca asa ceva? Eu unul, cred sincer ca asta a fost o intelegere. Dragan si Barbu directori cu o conditie: cedarea cladirii de pe Buziasului. E evident!! Sper sa si plateasca pentru faptele lor. Am inteles domnule Gabriel ca mai vin articole cu ecou. Voi urmari cu interes ce se intampla. Intra-adevar lucrurile sunt grave si as dori ca profii din Grup sa nu mai stea ca niste paiatze. Luati atitudine! Sau?? Sunteti toti corupti???

  • Non-paiatza

   27 iunie 2014 at 23:22

   Sa stiti ca sunt profesori care iau atitudine. Doar am hotarat sa rupem tacerea dupa cum observati.

 9. Apel la responsabilitate

  27 iunie 2014 at 18:06

  Pentru corectitudine se impune o precizare: cand in consiliul de administratie s-a pus in discutie solicitarea primarului legata de cedarea cladirilor de pe Buziasului in favoarea administratiei locale, cu exceptia direcorului de atunci, doamna Neag Cecilia, toti ceilalti membri au fost de acord, ba chiar au imbratisat cu entuziasm propunerea primarului. Din acel consiliu facea parte ca membru si actualul director, domnul Marcel Dragan. Asadar, si dansul se face direct raspunzator pentru situatia de acum.
  Dar care sunt meritele acestuia, dar si ale doamnei Tigris, in cei doi ani de mandat? O cadere libera a liceului in privinta calitatii actului educational. Daca in trecut aceasta scoala aspira la statutul de scoala buna, elevii fiind atrasi de imaginea de liceu dinamic cu spirit tanar, acum se multumeste sa adune elevii cu cele mai slabe rezultate din judet la testarile nationale. Cum s-a ajuns aici? Nu este vorba de fatalitatea numarului din ce in ce mai redus de elevi, cum vor sa sugereze dansii, ci de indolenta, de impotenta lor de a rezolva niste probleme mai mult decat evidente: indisciplina sub forma absenteismului (si al elevilor dar si al profesorilor) cu consecinte grave asupra rezultatelor scolare, lipsa de performanta scolara dovedita prin rezultate catastrofale de la bacalaureat, nesfarsitele conflicte infantile dar foarte nocive in care se lasa antrenati profesorii acestei scoli.
  Domnilor directori, sa nu uitati ca purtati responsbilitatea pentru soarta a catorva zeci de angajati ai scolii, personal didactic si nedidactic. Incetati sa mai fiti niste marionete, incepeti sa dati dovada de discernamant, luand masurile care se impun pentru evitarea sfarsitului tragic al acestei scoli. Faceti acest lucru fara sa va ganditi la soarta mandatului dumneavoastra de director.

 10. coralia

  27 iunie 2014 at 19:30

  Noi la Anisoara Odeanu avem clase in beciuri ,avem si sala de sport in beci avem si clase de 38 de elevi care vin la scoala nu chiulesc si nu ne plangem asa ca lasati-o…

  • Coralia 2

   27 iunie 2014 at 23:16

   Coralia,

   Va invitam cu tot cu elevi sa va tineti orele la noi in beci, in sediul de pe Cernei. Sa vedem cum n-o sa va mai plangeti cand dati de igrasie, inturneric si mizerie. Asa ca las-o..

 11. Adelina

  27 iunie 2014 at 20:05

  Scoala asta e pe duca! Oricum e in cadere libera de aproximativ 15 ani! Nu au facut NIMIC, iar acum se plang!

 12. Colectivul de profesori "Aurel Vlaicu"

  27 iunie 2014 at 22:07

  Citat din clasici moderni (vezi articolul): … „săptămâna viitoare avem consiliu de administrație la școală și vom rezolva problemele expuse pe loc. Clasele care nu au loc vor merge la Braniște, dar și elevii care vor studia la demisol, dacă va fi până la urmă cazul să învețe acolo, vor avea condiții bune de studiat”….
  Domnule primar, Liceul Tehnologic „A.Vlaicu” nu este format doar din Consiliul de Administratie (ales in mare parte „pe spranceana”, ca sa dea „bine” si care ignora sistematic deciziile consiliului profesoral – vezi, de exemplu, planul de scolarizare 2014-2015), ci reprezentativ este Consiliul Profesoral (ignorat sistematic de Consiliul de Administratie).
  De ce nu se discuta cu TOT colectivul de cadre didactice aceasta problema a mutarii pe Cernei, aveti de ascuns ceva?
  Va deranjeaza intrebarile care se pot pune la aceasta intalnire?
  De ce atunci cand directorul Dragan era intrebat despre mutarea pe Cernei a Liceului, raspundea taios ca aceasta intrebare nu trebuie pusa pentru ca este o decizie unilaterala a primarului?
  De ce nu s-a discutat aceasta problema a mutarii, cu intregul colectiv al liceului, inainte de a se lua o decizie (decizie aberanta din toate punctele de vedere)?
  Argumentul cu scaderea numarului de elevi este o falsa punere a problemei. Argumentul, in acest caz, trebuie sa fie valabil pentru toate liceele din Lugoj. Sau, poate, celelalte licee, au fiecare cate un zacamant ascuns de absolventi de gimnaziu si lumea nu stie?!
  Fiind un liceu TEHNOLOGIC, sa precizeze primarul Boldea unde se vor amenaja laboratoare, cabinete de specialitate, ateliere, atata timp cat nu sunt suficiente sali de clasa pentru activitatea curenta.
  Acestea sunt doar cateva din intrebarile adresate celor respunzatori de aceasta decizie aberanta, decizie care TREBUIE ANULATA IMEDIAT si pastrarea locatiei de pe Mocioni pentru Liceult Tehnologic „A Vlaicu”.
  Dispretul dovedit de primar fata de colectivul de la Vlaicu este atat de evident incat nici nu mai trebuie demonstrat, si se va actiona pe toate caile pentru anularea de urgenta a acestei decizii.
  Domnule Boldea, dumneavoastra trebuie sa REZOLVATI problemele si nu sa GENERATI probleme.

 13. Non-paiatza

  28 iunie 2014 at 00:05

  Domnilor directori,

  Stim ca cititi totul si mai stim ca acum nu mai aveti unde sa va ascundeti si mai ales nu mai puteti musamaliza nimic ( chiar daca am petrecut un timp destul de indelungat in preajma dumneavoastra IQ-ul nostru inca nu e atat de scazut).

  Pana cand credeti ca ne veti putea umili cu atitudinea dumneavoastra? Pana cand sa mai suportam totul? Ati uitat cu desavarsire ce reprezinta cuvantul „dascal” si v-ati manjit sufletele si manutele. Ne insultati zilnic prin atitudine si lipsa de respect fata de educatie si tot ce reprezinta acest termen. Ne terfeliti in mizeriile voastre si aveti nesimtirea sa ignorati in continuare situatiile pe care dumneavoastra le-ati creat. Stim, interesele sunt prea mari sa va mai pese iar scaunul e prea caldut sa-l parasiti.

  Domnilor directori, va sugeram sa lasati oameni care au coloana vertebrala si care mai presus de tot sunt CAPABILI sa rezolve aceste lucruri. Doriti sa va cerem demisia in toata presa judetului? O facem si pe asta. NU avem nevoie de marionete care nu stiu altceva decat sa execute in pozitie de drepti niste ordine. Ne dorim oameni demni, oameni cu suflet, care inca mai cred in educatie si in profesia pe care si-au ales-o.

  Alaturi de dumneavoastra m-am simtit ca in opera lui Caragiale (desi ma indoiesc sincer ca veti intelege aluzia). Pentru noi nu reprezentati mai mult decat un Lolek- Bolek sau Stan-Bran. Refuz sa cred ca dumneavoastra modelati caracterele viitoarelor generatii si pregatiti tinerii pentru drumul vietii.

 14. P....C....R....redivivus

  28 iunie 2014 at 15:57

  Acesta este efectul politizarii , a numirii in functie pe criteriul carnetului rosu a tot soiul de yesmeni, impotenti si pitipoance de partid. Din pacate situatia e generalizata la tot ce inseamna sector de stat.

 15. victor L

  28 iunie 2014 at 23:14

  Un privitor de pe margine.
  Pentru „Colectivul de profesori „Aurel Vlaicu”” si alte colective de profesori.
  Cred nemultumirilor voastre, dar.
  Acest „dar” spune ca aveti ce ati votat.
  Caci ati recunoscut anul trecut la proteste: „Noi v-am votat, voi ne-ati inselat”. Cu asemenea pancarte defilati.
  Si in felul asta le spuneati si elevilor ca ati votat un plagiator national si pe ciracii lui.
  Va plingeti de politizare?
  Asta ati votat. Si vorba lu` tata socru de plagiator: ciocu` mic.

  • Fire horse

   29 iunie 2014 at 11:10

   De acord, victor L… Primarul, fost baron inspector, este lins în mur, în continuare, de toată gaşca didactică din „muncipiu”, încă din 90… Ştiu cum i se întindea covorul roşu la Haşdeu, acum 20 de ani… ce să mai vorbesc de Brediceanu, preluat de acest ingineraş de doi bani… şi la Agricol, unde un profesor a fost forţat să rămână la catedră după vârsta pensionării, pentru ca locul lui să fie disponibil exact în anul în care absolvea facultatea nora gospodarului… etc… Revenind la cazul de faţă, în plus, unde fk sunt părinţii ?!! Nu văd decât lupte „intestine”…

  • Cunoscator

   2 iulie 2014 at 01:18

   @ Victor L. Cred ca la o lectura atenta a comentariilor, se poate intelege usor ca cei care nu au „ciocu’ mic”, sunt dintre profesorii care trebuie sa suporte efectele a ceea ce au votat altii. Faptul ca au ales sa-si exprime pozitia si sa afirme public ce au de spus, dovedeste, dimpotriva, lipsa de complicitate la situatia in care se afla si, mai mult, fac parte dintre cei care au, cu adevarat, calitati de dascal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Câteva sate de lângă Lugoj și-au botezat ulițele. Au nume de flori, pomi și munți

Publicat

în


Ulițele din satele unei comune de lângă Lugoj au fost botezate de către primărie, primind nume de flori. Locuitorii s-au trezit că străzile pe care locuiesc au nume de garoafe, trandafiri sau alte flori. Ideea a fost a primarului, care a propus inițiativa în consiliul local al comunei.

“Ideea a fost a mea, eu am propus-o în consiliul local în toamnă și a fost aprobată. Am ales nume de flori la Coșteiu și nume de arbori la Țipari, de munți la Hezeriș și Păru. Avem în toate satele comunei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Petru Carebia.

Potrivit site-urilor de specialitate, o plăcuță cu numele străzii costă între 30 și 50 de lei. Deocamdată cetățenii nu știu dacă vor trebui sau nu să își schimbe buletinele, având în vedere că numele străzilor au fost aprobate în consiliul local.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul va avea o nouă rețea de telecomunicații prin fibră optică. Cine va fi concurentul celor de la RDS&RCS

Publicat

în

Municipiul Lugoj va avea o nouă rețea de telecomunicații. Potrivit unui anunț al primăriei, compania Orange a cerut un acord pentru eliberarea unor acorduri necesare pentru construirea unei rețele fixe de telecomunicații prin fibră optică (FTTH) în Lugoj și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri.

La momentul actual, doar RDS&RCS are montate cabluri de fibră optică în municipiu, deținând astfel monopolul în cazul serviciilor de internet prin această rețea. Orange va fi astfel un concurent direct în domeniu.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Deocamdată nu există o dată exactă la care cei de la Orange vor putea începe lucrările la noua rețea din municipiu.

Citiţi mai departe

Administrație

Trei avarii pe zi. Rețelele de apă din Lugoj cedează una după alta

Publicat

în

Meridian face față cu greu reparațiilor la rețelelor de apă din Lugoj. Cel mai recent exemplu este avaria apărută în urmă cu două zile pe str. Buziașului, care a fost remediată, dar marți rețeaua a cedat din nou, la numai câțiva metri distanță. În această dimineață, muncitorii Meridianului s-au apucat din nou de lucru. Aceștia însă nu pot să ofere nicio garanție că țeava nu se va fisura lângă reparația pe care o vor face.

„S-a reparat țeava veche, băgată prin anii 70, dar a pușcat la un metru mai încolo. Astăzi suntem din nou acolo și încercăm să reparăm. Țevile sunt foarte vechi și în momentul în care le reparăm nu mai rezistă. Țeava e ca foița de țigară și cedează. Pe lista de program avem cam trei avarii zilnic. Mai sunt niște tronsoane, pe care s-au băgat țevi noi, dar chiar dacă magistrala e schimbată, 90 la sută, nu putem să o folosim pentru că nu s-au făcut branșamentele. Trebuia gândit sub altă formă! Trebuia sectorizat orașul și făcut fiecare cartier până la final. Bagi magistrală, faci branșament, faci tot! Cam așa s-a făcut și în Timișoara.  Nu știu care a fost gândirea! Hidroconstrucția a venit, a băgat rețeaua, ca și când arunci un furtun de pompieri în tot orașul, îl bagi acolo și după aia lasă că se vor face cândva și branșamentele”, a spus Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Iovescu avertizează că Lugojul se află într-o situație delicată privind rețeaua de apă, deoarece vechile magistrale nu mai rezistă și vor ceda tot mai des, iar avariile se vor înmulți.

Citiţi mai departe

Cele mai citite