Connect with us

Administrație

Spitalul din Lugoj primește de la Primărie două milioane de lei, jumătate din cât a solicitat

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea anunță printr-un comunicat de presă că intenționează să propună Consiliului Local al Municipiului Lugoj o ședință extraordinară în data de 22 aprilie, pentru o nouă rectificare de buget, în condițiile prelungirii cu încă o lună a situației de urgență pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Prin intermediul acestei noi rectificări bugetare Primarul Municipiului Lugoj propune alocarea către Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” a 2 milioane lei,  sumă distinctă de bugetul alocat spitalului în luna februarie.

„Conducerea managerială a spitalului are obligația de a gestiona cu maximă responsabilitate această sumă de bani pentru  aparatură și materiale necesare și de a întocmi cu rigurozitate documentele legale astfel încât suma să fie recuperată din fondurile europene până la sfârșitul acestui an. De asemenea suma de 613,3 mii lei alocată anterior poate fi recuperată din fondurile europene ce vor fi alocate de guvern. Odată recuperate aceste sume vor putea fi folosite anul viitor pentru noi investiții la Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” fapt care ar trebui sa motiveze conducerea spitalului în buna lor gestionare.” a declarat edilul șef.

Solicitarea Spitalului, despre care am scris aici, era de 4,26 milioane de lei. Din aceștia 2,26  milioane erau pentru aparatură și încă două pentru materiale și dezinfectanți.

RETIM

Francisc Boldea a mai arătat că „Din cei 1,6 milioane de lei alocați la început de an prin buget au fost cheltuiți până acum doar 77 mii lei pentru investiții și 270 mii lei pentru utilități(apă, canal, energie electrică, etc); Din suma de 613,3 mii lei alocată la începutul lunii aprilie prin rectificare de buget nu s-a cheltuit nimic până în prezent; Ca urmare a excelentei relații de înfrățire a Primăriei Municipiului Lugoj cu orașul înfrățit Makó, Spitalulul Municipal „Dr.Teodor Andrei”a avut oportunitatea realizării unui proiect european de 4 milioane de Euro cu orașele maghiare Makó și Hódmezővásárhely, oportunitate care a fost din păcate irosită. S-au irosit și bunele oportunități de colaborare cu Spitalele din Zürich (Elveția) și Freiburg (Germania); În fiecare an Primăria Municipiului Lugoj a alocat Spitalulului Municipal „Dr.Teodor Andrei” sume cuprinse între 2 și 4 milioane lei din care conducerea managerială nu a reușit să cheltuie nici jumătate, sume importante fiind returnate la sfârșit de an la bugetul local; Tomograful adus spitalului este de asemenea rodul colaborării dintre Primăria Municipiului Lugoj care a alocat în acest scop 500 mii lei și Ministerul Sănătății, a cărui conducere de atunci a alocat suma de 1 milion lei.

Atragem atenția conducerii spitalului să dea dovadă de mai multă implicare în proiecte care să și atragă fonduri, nu doar să cheltuie din fondurile alocate. De asemenea precizez că aceste fonduri au fost  alocate de municipalitate spitalului pentru a fi utilizate în conformitate cu legea iar ieșirile publice, nepotrivite pentru această perioadă grea, nu aduc nimic bun în relația dintre ordonatorul principal de credite și conducerea spitalului, relație care trebuie să fie funcțională în gestionarea acestei crize generată de pericolul răspândirii noului virus”

    Totodată, la rectificarea din 22 aprilie va fi alocată Spitalului Municipal „Dr.Teodor Andrei” și suma de 150 mii lei provenită de la Consiliul Județean Timiș. Suma care se va afla la dispoziția spitalului după rectificarea bugetară ce va avea loc în 22 aprilie va fi de 2.150.000 lei iar împreună cu suma alocată anterior vor fi în total 2.763.300 lei.

   

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO Lugojul bunelor maniere a dispărut. Tone de gunoaie pe malurile Timișului, în centrul orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul bunelor maniere, una dintre campaniile pornite de vechea administrație lugojeană, pare că a fost doar cu vorba întreținută “pe teren”. Zilnic, lugojenii aruncă tone de gunoaie pe unde apucă. Unul dintre locurile favorite unde ajung resturi de la ambalaje și alte deșeuri este malul Timișului.

În câteva imagini suprinse zilele acestea, mai mulți lugojeni au semnalat prezența unui număr tot mai mare de gunoaie lângă Podul de Beton, aruncate de pe falezele de lângă unviersitate și respectiv celelalte zone ale orașului. Chiar dacă polițiștii locali au amendat mai mulți lugojeni pentru gunoaie și resturi de la construcții, acțiunile acestora par a se fi încheiat.

RETIM

Lugojenii care au comentat a postarea de pe FAcebook spun că de vină ar fi “tinerii cu BMW de 1000 de euro, care sparg semințe zi și noapte în zonă”.

Sursa foto: Desideriu Iosif Schneider/Facebook.com

Citiţi mai departe

Administrație

Dezbaterile publice care vor sta la baza noului Plan Urbanistic General continuă, la Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj și UrbanizeHub au organizat luni, 20 septembrie 2021, de la ora 17.00, o dezbatere publică, în cadrul campaniei “Noi revitalizăm orașul”. Din cauza condițiilor meteo, întâlnirea a fost mutată din locația inițială în aer liber din cartierul Micro IV, la Casa Bredicenilor. Reprezentantul UrbanizeHub România, Radu Vânturache, a fost cel care a coordonat această dezbatere publică și a prezentat participanților temele zilei. Acesta a precizat că toate întâlnirile cu lugojenii au ca scop elaborarea temei de proiect pentru actualizarea Planului de Urbanism General al Lugojului, care nu a mai fost refăcut din anul 1998.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din partea administrației locale a participat Arh. Paul Gribincea, consilier al primarului, care a prezentat modul în care se desfășoară această colaborare cu UrbanizeHub și care este viziunea Primăriei Municipiului Lugoj. Arh. Paul Gribincea a vorbit și despre finalitatea primei întâlniri, din iunie, din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), unde se află o zonă pentru care sunt necesare intervenții și care va fi transformată într-un spațiu de recreere în următoarea perioadă.

În continuare a fost prezentat rezultatul chestionarului, lansat pe site-ul Primărie Municipiului Lugoj, care a fost completat de peste 300 de lugojeni. Din documentul respectiv a rezultat că locuitorii orașului nu sunt satisfăcuți de felul în care arată spațiile publice și au făcut propuneri pentru reabilitarea unor zone, cum ar fi: Lunca Timișului, platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, parcurile, etc.

Reprezentantul UrbanizeHub i-a invitat pe participanți să marcheze, pe o imagine din satelit a orașului, cartierul de unde vin și locul unde le place să petreacă timpul. În același timp, lugojenii prezenți la dezbaterea publică au fost invitați și să-și exprime necesitățile și dorințele, pe care le-au scris pe mici bilețele, care au fost lipite pe un panou. Aceste propuneri au fost colectate și vor fi analizate în cadrul campaniei “Noi revitalizăm orașul”, derulată de Primăria Municipiului Lugoj împreună cu UrbanizeHub.

RETIM

Campania “Noi revitalizăm orașul” continuă, iar persoanele interesate pot să-și exprime opiniile prin completarea chestionarului accesând următorul link: https://arcg.is/1irCL8

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. În colaborarea cu Primăria Lugoj, UrbanizeHub implică o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

Citiţi mai departe

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite