Connect with us

Actualitate

Somaj tehnic în multinaționalele din Lugoj. Mii de muncitori urmează să fie trimiși acasă

Publicat

în

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa.

Și alte companii din Europa se pregătesc să aplice aceleași măsuri, în zilele următoare. În aceste condiții multinaționalele din Lugoj, majoritatea în domeniul automotive, nu mai au comenzi. În aceste zile se discută toate scenariile posibile în această criză și se pregătește trimiterea a unei mari părți a muncitorilor în șomaj tehnic. Dacă criza se adâncește și guvernul nu va lua urgent măsuri de sprijin, se poate ajunge la decizii și mai drastice.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit, marţi seară, la Digi24, despre măsurile economice pe care Guvernul le are pregătite şi le va adopta în şedinţa de miercuri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

“Cred că o să fie un pachet substanţial pentru România, aproape 2% din PIB în trei luni de zile, spune Florin Cîţu. Sperăm să ajute companiile să treacă peste această perioadă. Vor fi mai multe forme de ajutor. Şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânare a plăţii impozitului pe venit pentru 2 luni, la anumite companii. Vom aproba mâine în şedinţa de Guvern.

Pentru anumite sectoare din economie, ar putea fi amânat impozitul pe venit pentru persoanele fizice pentru două luni de zile. Detalii vor apărea după şedinţa de Guvern de mâine. Băncile lucrează la mecanismul de amânare a ratelor, însă trebuie modificat şi regulamentul BNR. Trebuiesc relaxate condiţiile şi sunt sigur că se va găsi o soluţie în perioada următoare. Companiilor care vor reţine oamenii, le vom scuti de plata impozitelor. Avem linii de credit pentru companii”, a declarat Câțu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojean aproape în comă alcoolică, prins la volan pe o stradă din oraș

Publicat

în

Polițiștii au descoperit un lugojean aproape de comă alcoolică la volan, în timp ce se plimba la lăsarea serii pe una dintre cele mai circulate artere din oraș. La data de 11 iulie, ora 18:25, polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Timișorii din Lugoj un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Acțiuni în tot județul, în weekend

În perioada 10-12 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 333 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 141 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 47 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare. În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un lugojean de 39 de ani, vindecat de coronavirus, a murit de infarct la două zile după externarea din spital

Publicat

în

Un lugojean de 39 de ani, tatăl a doi copii, a murit, duminică după-masa, după ce a suferit un infarct. Bărbatul a ajuns acasă vineri, după ce a stat două săptămâni internat în spital la Timișoara, fiind infectat cu coronavirus. 

Angajat al unei multinaționale din oraș, lugojeanul a fost declarat vindecat de Covid-19, după două teste negative. După două săptămâni de stat în spital, corpul și mai ales inima acestuia au fost slăbite, bărbatul suferind de afecțiuni cardiace preexistente.

Duminică la prânz, lugojeanul a făcut infarct. Medicii de la ambulanță chemați la fața locului nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, după ce l-au resuscitat timp de aproape o oră.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Actualitate

Sancțiuni în Timișoara și Lugoj din cauza nerespectării reglementărilor pentru prevenirea coronavirusului

Publicat

în

În contextul epidemiologic al acestei perioade, Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează ample acțiuni de control privind verificarea modului în care sunt implementate și respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul teraselor aparținând unităților de alimentație publică, hypermarket-uri, piețe agro-alimentare, baze de agrement și unități industriale. Aceaste controale vor continua și pe mai departe, la nivelul tuturor operatorilor economici din Timișoara, Lugoj, dar și alte localități din județ.

Urmare a verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare și nerespectarea măsurilor impuse (distanțare, informare, avertizare) pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor transmisibile. Aceste nereguli s-au soldat cu aplicarea, în al doilea trimestru al anului, de 58 de sancțiuni contravenționale, din care 17 avertismente și 41 amenzi în valoare totală de 251.100 lei.

În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie si cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a luat toate măsurile care s-au impus in cazul fiecărei persoane depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, monitorizând în permanență evoluția situației epidemiologice, până la dispariția oricărui risc infecțios.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite