Connect with us

Politică

Singurul candidat care se poate uita în ochii alegătorilor

Publicat

în

Lugojul trebuie să redevină acel oraş prietenos cu toţi locuitorii săi, dar şi cu cei care ne vizitează sau vor să se stabilească aici
Timp de 12 de ani, Lugojul nostru a fost condus de o administraţie ineficientă şi cu mâna largă când a fost vorba de banii cetăţenilor. Chiar dacă s-au făcut şi lucruri bune, rezultatele finale le vedem cu toţii: multă mizerie pe străzi, în parcuri şi în cartiere, lipsa apei potabile şi a presiunii la robinete, canalizare ineficientă, staţie de epurare care poluează, aer irespirabil, infrastructura rutieră şi pietonala nesatisfăcătoare, lipsa respectului faţă de lege şi faţă de bunul public, lucrări de proastă calitate şi lipsa de viziune, trafic infernal şi criza de locuri de parcare, lipsa locuinţelor sociale şi a terenurilor pentru tineri, proastă gestionare a infrastructurii şcolare şi sanitare, spaţii verzi şi locuri de joacă neîntreţinute corespunzător, lipsa de transparentă instituţională şi a unei atitudini deschise a primarului faţă de cetăţenii al căror interes îl serveşte şi o atitudine iresponsabilă faţă de banii publici pe care îi gestionează. Pentru un Primar o consultare reală trebuie să însemne discuţii cu cetăţenii şi investitorii, dezbateri cu întreprinzătorii privaţi şi cu organizaţiile neguvernamentale despre buget, despre proiectele majore de infrastructură şi despre orice iniţiativă ce implică o investiţie din bani publici. Doar aşa lugojenii, oameni simpli sau întreprinzători privaţi, vor putea contribui cu decenţă şi responsabilitate la deciziile care se vor lua pentru dezvoltarea Lugojului şi astfel vor deveni tot mai conştienţi că oraşul este al lor şi nu al primarului.
Lugojul nu are un profil economic bine conturat şi este departe de atingerea potenţialului pe care îl are în acest domeniu. Un primar trebuie să caute soluţii pentru impulsionarea economiei, nu justificări cu privire la închiderea unor firme, la pierderea locurilor de muncă sau plecarea investitorilor şi nici să ţină evidenţa autobuzelor care aduc forţa de muncă la Lugoj din alte localităţi. Doar prin dezvoltare economică şi investiţii se pot crea noi locuri de muncă pentru lugojeni, iar un primar trebuie să găsească soluţii şi să le implementeze pentru că investitorii şi forţa de munca să nu plece în Lugoj, iar tinerii care muncesc în oraş să îşi poată construi o casă pe un teren oferit gratuit de Primărie, să îşi poată întreţine familia şi să îşi crească copiii acasă, alături de părinţi sau bunici. Uşa Primăriei Lugoj va fi deschisă tuturor investitorilor şi întreprinzătorilor, atât a celor locali, cât şi a celor din alte zone ale ţării sau din străinătate, iar ca Primar voi iniţia discuţii cu cu toţi cei care doresc să investească la Lugoj, pentru atragerea unor investiţii majore în zona noastră, fiindcă trebuie să dezvoltăm infrastructura pentru afaceri şi susţinem toate industriile.
Vom simplifica procedurile birocratice și vom respecta termenele legale. Cei care au nevoie de certificat de urbanism, de autorizație de construire, de proces verbal de recepție a lucrărilor și de orice aviz sau document ce ține de urbanism trebuie să primească aceste documente în termenul legal. Întârzierile și tratamentul preferențial nu vor fi acceptate. Nu va mai conta numele investitorului sau relațiile pe care le are prin diverse partide politice. Toți cetățenii vor fi tratați egal și vor primi răspunsuri în termen legal și conform conform prevederilor legale.
Extindem rețeaua de utilități în tot orașul, inclusiv în noile cartiere. Există zone rezidențiale din Lugoj care nu au fost racordate la rețeaua de canalizare, apă sau gaz metan. De aceea, investițiile Primăriei trebuie să vizeze în special modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelelor de utilități. Totodată, lipsa locurilor de parcare afectează şi traficul rutier, pentru că sunt blocate benzi de drum, dar şi circulaţia pietonală şi spaţiile verzi. Pentru a evita acest lucru, vom implementa aplicații care să prezinte în timp real informații legate de numărul de locuri de parcare care sunt libere și în ce zone se afla, fiindcă în lumea civilizată tehnologia este peste tot, fiind integrată în administrație și utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni. Pe lângă aceste măsuri, vom creşte în paralel şi numărul locurilor de parcare.
Vor fi multe de făcut pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre a tuturor şi  pentru a înfrumuseţa cartierele în care locuim, pentru a îmbunătăţi siguranţă şi integritatea noastră şi a copiilor noştri şi de aceea vom stabili împreună cu dumneavostra priorităţile, pentru a fi cu toţii de acord cu privire la modul de realizare a acestora. Cu votul dumneavostra din 27 septembrie, pentru candidatura mea la funcţia de Primar şi pentru cea de consilier local, împreună cu echipă formată din colegii mei din Partidul Mişcarea Populară Lugoj (PMP), voi reuşi să fac toate aceste lucruri pentru dumneavoastră!
Votaţi Liviu Brindusoni -PRIMAR şi echipa PMP la CONSILIUL LOCAL, poziţia 3 pe buletinul de vot! E vremea schimbării şi e timpul să ne implicăm cu toţii pentru a decide împreună ce facem cu viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri! Toţi pentru Lugojul nostru!

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite