Connect with us

Politică

Singurul candidat care se poate uita în ochii alegătorilor

Publicat

în

Lugojul trebuie să redevină acel oraş prietenos cu toţi locuitorii săi, dar şi cu cei care ne vizitează sau vor să se stabilească aici
Timp de 12 de ani, Lugojul nostru a fost condus de o administraţie ineficientă şi cu mâna largă când a fost vorba de banii cetăţenilor. Chiar dacă s-au făcut şi lucruri bune, rezultatele finale le vedem cu toţii: multă mizerie pe străzi, în parcuri şi în cartiere, lipsa apei potabile şi a presiunii la robinete, canalizare ineficientă, staţie de epurare care poluează, aer irespirabil, infrastructura rutieră şi pietonala nesatisfăcătoare, lipsa respectului faţă de lege şi faţă de bunul public, lucrări de proastă calitate şi lipsa de viziune, trafic infernal şi criza de locuri de parcare, lipsa locuinţelor sociale şi a terenurilor pentru tineri, proastă gestionare a infrastructurii şcolare şi sanitare, spaţii verzi şi locuri de joacă neîntreţinute corespunzător, lipsa de transparentă instituţională şi a unei atitudini deschise a primarului faţă de cetăţenii al căror interes îl serveşte şi o atitudine iresponsabilă faţă de banii publici pe care îi gestionează. Pentru un Primar o consultare reală trebuie să însemne discuţii cu cetăţenii şi investitorii, dezbateri cu întreprinzătorii privaţi şi cu organizaţiile neguvernamentale despre buget, despre proiectele majore de infrastructură şi despre orice iniţiativă ce implică o investiţie din bani publici. Doar aşa lugojenii, oameni simpli sau întreprinzători privaţi, vor putea contribui cu decenţă şi responsabilitate la deciziile care se vor lua pentru dezvoltarea Lugojului şi astfel vor deveni tot mai conştienţi că oraşul este al lor şi nu al primarului.
Lugojul nu are un profil economic bine conturat şi este departe de atingerea potenţialului pe care îl are în acest domeniu. Un primar trebuie să caute soluţii pentru impulsionarea economiei, nu justificări cu privire la închiderea unor firme, la pierderea locurilor de muncă sau plecarea investitorilor şi nici să ţină evidenţa autobuzelor care aduc forţa de muncă la Lugoj din alte localităţi. Doar prin dezvoltare economică şi investiţii se pot crea noi locuri de muncă pentru lugojeni, iar un primar trebuie să găsească soluţii şi să le implementeze pentru că investitorii şi forţa de munca să nu plece în Lugoj, iar tinerii care muncesc în oraş să îşi poată construi o casă pe un teren oferit gratuit de Primărie, să îşi poată întreţine familia şi să îşi crească copiii acasă, alături de părinţi sau bunici. Uşa Primăriei Lugoj va fi deschisă tuturor investitorilor şi întreprinzătorilor, atât a celor locali, cât şi a celor din alte zone ale ţării sau din străinătate, iar ca Primar voi iniţia discuţii cu cu toţi cei care doresc să investească la Lugoj, pentru atragerea unor investiţii majore în zona noastră, fiindcă trebuie să dezvoltăm infrastructura pentru afaceri şi susţinem toate industriile.
Vom simplifica procedurile birocratice și vom respecta termenele legale. Cei care au nevoie de certificat de urbanism, de autorizație de construire, de proces verbal de recepție a lucrărilor și de orice aviz sau document ce ține de urbanism trebuie să primească aceste documente în termenul legal. Întârzierile și tratamentul preferențial nu vor fi acceptate. Nu va mai conta numele investitorului sau relațiile pe care le are prin diverse partide politice. Toți cetățenii vor fi tratați egal și vor primi răspunsuri în termen legal și conform conform prevederilor legale.
Extindem rețeaua de utilități în tot orașul, inclusiv în noile cartiere. Există zone rezidențiale din Lugoj care nu au fost racordate la rețeaua de canalizare, apă sau gaz metan. De aceea, investițiile Primăriei trebuie să vizeze în special modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelelor de utilități. Totodată, lipsa locurilor de parcare afectează şi traficul rutier, pentru că sunt blocate benzi de drum, dar şi circulaţia pietonală şi spaţiile verzi. Pentru a evita acest lucru, vom implementa aplicații care să prezinte în timp real informații legate de numărul de locuri de parcare care sunt libere și în ce zone se afla, fiindcă în lumea civilizată tehnologia este peste tot, fiind integrată în administrație și utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni. Pe lângă aceste măsuri, vom creşte în paralel şi numărul locurilor de parcare.
Vor fi multe de făcut pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre a tuturor şi  pentru a înfrumuseţa cartierele în care locuim, pentru a îmbunătăţi siguranţă şi integritatea noastră şi a copiilor noştri şi de aceea vom stabili împreună cu dumneavostra priorităţile, pentru a fi cu toţii de acord cu privire la modul de realizare a acestora. Cu votul dumneavostra din 27 septembrie, pentru candidatura mea la funcţia de Primar şi pentru cea de consilier local, împreună cu echipă formată din colegii mei din Partidul Mişcarea Populară Lugoj (PMP), voi reuşi să fac toate aceste lucruri pentru dumneavoastră!
Votaţi Liviu Brindusoni -PRIMAR şi echipa PMP la CONSILIUL LOCAL, poziţia 3 pe buletinul de vot! E vremea schimbării şi e timpul să ne implicăm cu toţii pentru a decide împreună ce facem cu viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri! Toţi pentru Lugojul nostru!

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

AUR înființează comisii speciale, în care îi invită pe români să se înscrie

Publicat

în

Alianța pentru Unirea Românilor anunță printr-un comunicat de presă că unul dintre scopurile interne ale partidului este creșterea și profesionalizarea partidului în vederea formării unei echipe performante de profesioniști/experți care să preia guvernarea în cadrul următoarelor alegeri.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cei din AUR au format mai multe comisii de specialitate, în care sunt așteptați să se înscrie noi membri. Aceste sunt:

1.Afaceri Interne, Justiție și Apărare
2.Afaceri Externe și Români de pretutindeni

3.Economie, Finanțe Bănci, Transport și Infrastructură

4.Agricultură și Dezvoltare Rurală

5.Mediu

6.Sănătate

7.Muncă și Protecție Socială

8.Cultură, Cercetare și Educație

9.Tineret și sport

„Studiem și monitorizăm programele partidelor politice și electorale, programul de guvernare,
programele anuale de activitate ale ministerelor, programele UE, implementarea decretelor emise
de Președintele României, a legilor adoptate în Parlament, a Hotărârilor de Guvern, Ordonanțelor
de Urgență sau ale Guvernului, elaborarea de legi ;i a;a mai departe.
Toți românii de valoare și cu experiență pe specialitatea lor, sunt invitați să formeze echipa de AUR care va guverna România! , arată reprezentanții partidului.

RETIM

Doritorii (fie membri AUR sau NU), sunt așteptați  să își depună CV-urile la adresa de email: aurtimis2020@gmail.com până la data de 30.09.2021. Pentru eventuale neclarități, pot suna la 0356 001 101.

Citiţi mai departe

Politică

Consiliul Local Lugoj, convocat pentru înregistrarea demisiei unui consilier local

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a fost convocat, în 24 septembrie, în procedură „de îndată”, de către primarul Claudiu Buciu. Pe ordinea de zi sunt două proiecte. Primul este legat de nearondarea creșelor la grădinițele cu program prelungit, iar cel de-al doilea proiect este legat de demisia consilierului PNL Dan Cliciovan.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, în partid, ceartă sau altceva de genul asta. Pur și simplu nu mai fac față. S-au adunat multe de făcut și prioritatea pentru mine e spitalul. Vreau să reiau colaborările cu spitalele din Italia și voi fi foarte mult plecat. Până la urmă politica e ultima mea prioritate”, a declarat Dan Cliciovan, pentru Lugojeanul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Dan Cliciovan este șeful sectiei de anestezie și terapie intensivă din spitalul lugojean. Este și unul dintre medicii lugojeni care merge regulat le pregătiri în Marea Britanie și Italia. Locul său în Consiliul Local al Municipiului Lugoj va fi luat de Costel-Nicușor Vieru.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cheamă lugojenii la audiențe. Care este programul

Publicat

în

PSD a transmis un comunicat de presă, prin care anunță reluarea audiențelor cu cetățenii Lugojului.
Începând cu 13 septembrie 2021, la Sediul PSD Lugoj, lugojenii pot veni să discute problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură cu președintele PSD Lugoj și cu cei patru consilieri, reprezentanți în Consilul Local Lugoj.
Vă așteptăm în fiecare zi conform programului de mai jos”, sea arată în comunicatul PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Politică

O nouă dispută între primarul Claudiu Buciu şi consilierul PSD Nicu Bădina. Miza: 15 milioane de euro!

Publicat

în

Ședința Consiliului local din Lugoj s-a încheiat ieri, cu reproșul consilierilor PSD la adresa primarului Claudiu Buciu, pe tema banilor necheltuiți de la bugetul local. Consilierul Nicu Bădina i-a spus primarului că nu a fost în stare să cheltuie un excedent bugetar de 15 milioane de euro, lăsat de administrația PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Fără să discut în contradictoriu cu domnul primar. Dumneavoastră spuneţi că suntem vai de mama noastră la buget. Dar trebuie să spuneţi că, administraţia PSD, rea, cu oameni răi şi urâţi, a lăsat în conturi 15 milioane de euro, pe care nu aţi fost în stare să-i cheltuiţi. În 2021, nici măcar marcaje rutiere nu aţi făcut. Ştiu că asta e la capitolul întreținere, nu la investiți, dar zic așa!”, a afirmat Nicu Bădina.

Primarul Claudiu Buciu a mai declarat că, și în acest an, Lugojul va înregistra un excedent bugetar de același nivel, circa 15 milioane de euro, și că banii vor fi cheltuiți în anii următori ai acestui mandat, atunci când administrația va avea întocmite și aprobate proiectele, respectând toate normele legale.

„Nici nu îi cheltuim în acest an, pentru că nu ați fost în stare să ne lăsați niciun proiect. De aia nu ați cheltuit banii! Noi nu ne permitem să cheltuim banii așa cum i-ați cheltuit dumneavoastră. Ați făcut proiecte, ați cheltuit banii și acum nu funcționează. Eu vreau să cheltuim banii lugojenilor corect, legal și cu folos”, a spus Buciu.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite