Connect with us

Politică

Singurul candidat care se poate uita în ochii alegătorilor

Publicat

în

Lugojul trebuie să redevină acel oraş prietenos cu toţi locuitorii săi, dar şi cu cei care ne vizitează sau vor să se stabilească aici
Timp de 12 de ani, Lugojul nostru a fost condus de o administraţie ineficientă şi cu mâna largă când a fost vorba de banii cetăţenilor. Chiar dacă s-au făcut şi lucruri bune, rezultatele finale le vedem cu toţii: multă mizerie pe străzi, în parcuri şi în cartiere, lipsa apei potabile şi a presiunii la robinete, canalizare ineficientă, staţie de epurare care poluează, aer irespirabil, infrastructura rutieră şi pietonala nesatisfăcătoare, lipsa respectului faţă de lege şi faţă de bunul public, lucrări de proastă calitate şi lipsa de viziune, trafic infernal şi criza de locuri de parcare, lipsa locuinţelor sociale şi a terenurilor pentru tineri, proastă gestionare a infrastructurii şcolare şi sanitare, spaţii verzi şi locuri de joacă neîntreţinute corespunzător, lipsa de transparentă instituţională şi a unei atitudini deschise a primarului faţă de cetăţenii al căror interes îl serveşte şi o atitudine iresponsabilă faţă de banii publici pe care îi gestionează. Pentru un Primar o consultare reală trebuie să însemne discuţii cu cetăţenii şi investitorii, dezbateri cu întreprinzătorii privaţi şi cu organizaţiile neguvernamentale despre buget, despre proiectele majore de infrastructură şi despre orice iniţiativă ce implică o investiţie din bani publici. Doar aşa lugojenii, oameni simpli sau întreprinzători privaţi, vor putea contribui cu decenţă şi responsabilitate la deciziile care se vor lua pentru dezvoltarea Lugojului şi astfel vor deveni tot mai conştienţi că oraşul este al lor şi nu al primarului.
Lugojul nu are un profil economic bine conturat şi este departe de atingerea potenţialului pe care îl are în acest domeniu. Un primar trebuie să caute soluţii pentru impulsionarea economiei, nu justificări cu privire la închiderea unor firme, la pierderea locurilor de muncă sau plecarea investitorilor şi nici să ţină evidenţa autobuzelor care aduc forţa de muncă la Lugoj din alte localităţi. Doar prin dezvoltare economică şi investiţii se pot crea noi locuri de muncă pentru lugojeni, iar un primar trebuie să găsească soluţii şi să le implementeze pentru că investitorii şi forţa de munca să nu plece în Lugoj, iar tinerii care muncesc în oraş să îşi poată construi o casă pe un teren oferit gratuit de Primărie, să îşi poată întreţine familia şi să îşi crească copiii acasă, alături de părinţi sau bunici. Uşa Primăriei Lugoj va fi deschisă tuturor investitorilor şi întreprinzătorilor, atât a celor locali, cât şi a celor din alte zone ale ţării sau din străinătate, iar ca Primar voi iniţia discuţii cu cu toţi cei care doresc să investească la Lugoj, pentru atragerea unor investiţii majore în zona noastră, fiindcă trebuie să dezvoltăm infrastructura pentru afaceri şi susţinem toate industriile.
Vom simplifica procedurile birocratice și vom respecta termenele legale. Cei care au nevoie de certificat de urbanism, de autorizație de construire, de proces verbal de recepție a lucrărilor și de orice aviz sau document ce ține de urbanism trebuie să primească aceste documente în termenul legal. Întârzierile și tratamentul preferențial nu vor fi acceptate. Nu va mai conta numele investitorului sau relațiile pe care le are prin diverse partide politice. Toți cetățenii vor fi tratați egal și vor primi răspunsuri în termen legal și conform conform prevederilor legale.
Extindem rețeaua de utilități în tot orașul, inclusiv în noile cartiere. Există zone rezidențiale din Lugoj care nu au fost racordate la rețeaua de canalizare, apă sau gaz metan. De aceea, investițiile Primăriei trebuie să vizeze în special modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelelor de utilități. Totodată, lipsa locurilor de parcare afectează şi traficul rutier, pentru că sunt blocate benzi de drum, dar şi circulaţia pietonală şi spaţiile verzi. Pentru a evita acest lucru, vom implementa aplicații care să prezinte în timp real informații legate de numărul de locuri de parcare care sunt libere și în ce zone se afla, fiindcă în lumea civilizată tehnologia este peste tot, fiind integrată în administrație și utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni. Pe lângă aceste măsuri, vom creşte în paralel şi numărul locurilor de parcare.
Vor fi multe de făcut pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre a tuturor şi  pentru a înfrumuseţa cartierele în care locuim, pentru a îmbunătăţi siguranţă şi integritatea noastră şi a copiilor noştri şi de aceea vom stabili împreună cu dumneavostra priorităţile, pentru a fi cu toţii de acord cu privire la modul de realizare a acestora. Cu votul dumneavostra din 27 septembrie, pentru candidatura mea la funcţia de Primar şi pentru cea de consilier local, împreună cu echipă formată din colegii mei din Partidul Mişcarea Populară Lugoj (PMP), voi reuşi să fac toate aceste lucruri pentru dumneavoastră!
Votaţi Liviu Brindusoni -PRIMAR şi echipa PMP la CONSILIUL LOCAL, poziţia 3 pe buletinul de vot! E vremea schimbării şi e timpul să ne implicăm cu toţii pentru a decide împreună ce facem cu viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri! Toţi pentru Lugojul nostru!

RETIM

Autoliv angajează!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

PSD nu va prelua mandatul de primar interimar de la Lugoj nici în august. „Din octombrie e responsabilitatea mea”

Publicat

în

Prezent la emisiunea Direct la Subiect, Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, a explicat de ce nu a acceptat să preia conducerea Lugojului, de la 1 iulie. Dobra susține că, dacă s-ar fi intrat într-un blocaj, responsabilitatea revenea celor care au fost aleși în 2020.

RETIM

“Ce să preluăm pentru trei luni interimar? Jocurile perfide și ascunse ale PNL-ului, care sunt majoritari în Consiliul Local. Și eu să pun un consilier local să fie carne de tun, să fie făcut praf? Nu se poate așa ceva. Îți duci mandatul până la final. Dacă tot vorbim de vot, de onestitate, de demnitate, îți duci mandatul cu demnitate până la final, așa cum au votat lugojenii în 2020. Și eu vă asigur că în octombrie, când o să pun mâna pe biblie și să jur că respect constituția, drepturile și tot ceea ce fac pentru lugojeni, în momentul acela este responsabilitatea mea. Dacă situația nu se rezolva și rămânea un blocaj, răspundeau cei care au majoritatea și care au primit votul lugojenilor în 2020,” susține Dobra.

Autoliv angajează!

Președintele PSD, care a câștigat și alegerile pentru funcția de primar, avertizează că PSD nu va prelua mandatul de primar interimar nici de la 1 august, dată până la care Adrian Serendan a acceptat aceste atribuții.

“Mă bucur totuși că s-au trezit, deși nu toți. Sunt ferm convins că nu toți, unii și-ar fi dorit acest blocaj. Domnul Serendan, fostul viceprimar, a preluat atribuțiile și va avea în aceste trei luni tot sprijinul din partea noastră,” a mai spus Dobra, în cadrul emisiunii Direct la Subiect, pe care puteți să o urmăriți mai jos.

bsg-angajam-amanetar

Citiţi mai departe

Politică

PNL ar putea să primească funcția de viceprimar, de la Lugoj. Cine se pregătește pentru ea

Publicat

în

Chiar dacă au pierdut alegerile la Lugoj, reprezentanții PNL anunță că au dreptul la cea de-a doua funcție din administrația locală. Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, a declarat că această funcție este prevăzută de protocolul dintre PSD și PNL.

RETIM

„Conform protocolului național, PNL are dreptul la funcția de viceprimar. Noi nu o să renunțăm sub nicio formă la aceasta, pentru că e o funcție importantă în administrație. Fiind președinte al organizației locale, îmi revine mie această funcție. O să cerem să ne ocupăm în continuare de fondurile europene pe care le-am atras, care se ridică la 218 milioane de euro, și de managementul proiectului construirii noului spital din Lugoj”, a declarat Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro.

Autoliv angajează!

Prezent la emisiunea „Direct la Subiect”, care va putea fi urmărită pe canalul de YouTube cu același nume, începând de marți, 2 iulie, de la ora 17.00, Călin Dobra a declarat că exclude orice discuții cu Claudiu Buciu și orice alianță cu PNL.

bsg-angajam-amanetar

Citiţi mai departe

Politică

Călin Dobra anunță începerea negocierilor pentru formarea unei alianțe la Lugoj. Cu cine nu vrea să discute

Publicat

în

Călin Dobra, candidatul care a câștigat alegerile pentru funcția de primar din Lugoj, a declarat că nu există încă o alianță creionată pentru viitorul consiliul local. Dobra spune că este interesat să colaboreze, în primul rând, cu cine dorește să facă ceva concret pentru comunitatea locală. „Chiar dacă suntem oameni politici, trebuie să lăsăm puțin deoparte partea politică atunci când intrăm în administrație”, a afirmat Dobra, la emisiunea Direct la Subiect, realizată de Daniela Decean și Ștefan Feșto.

RETIM

Dobra a exprimat deschiderea de a forma o alianță solidă, care să nu depindă de o majoritate simplă de 10 voturi, ci să asigure o majoritate confortabilă pentru votarea proiectelor. În acest scop, reprezentantul PSD a anunțat că va avea discuții cu toți președinții de partide politice din Lugoj în perioada următoare.

Autoliv angajează!

„În primul rând suntem lugojeni, înainte de a fi reprezentanți ai unui partid politic. Cred că toți cei care și-au depus candidatura au avut intenția de a face ceva constructiv pentru municipiu și am toată deschiderea în acest sens”, a spus Dobra.

Totuși, el a exclus posibilitatea de a colabora cu fostul candidat al PNL Lugoj, datorită lipsei de deschidere și a atacurilor personale continue.

bsg-angajam-amanetar

Dobra a criticat atitudinea fostului candidat PNL, Claudiu Buciu, pe care o consideră marcată de o frustrare nejustificată și orientată mai mult spre interese personale decât spre binele comunității. „Din păcate, n-au capacitatea să înțeleagă că au pierdut și au rămas în acea frustrare de pierzător”, a adăugat el.

Dobra a anunțat că în perioada următoare va începe discuții cu reprezentanții AUR și USR. Puteți să urmăriți toată emisiunea începând de marți, de la ora 17, pe canalul de Youtube, Direct la Subiect.

Citiţi mai departe

Politică

Reacția prefectului, Mihai Ritivoiu, la demisiile liberalilor din fruntea Primăriei Lugoj

Publicat

în

prefectPrefectul a reacționat la anunțul privind demisiile primarului interimar din Lugoj și a altor membri liberali din fruntea executivului lugojean, subliniind importanța respectării îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar, chiar și în contextul pierderii funcției.

RETIM

Prefectul a atras atenția asupra situației din democrația românească, unde primari care și-au pierdut mandatul pe 9 iunie vor continua să conducă primăriile până la finalul lunii septembrie. Acesta a subliniat că, deși majoritatea primarilor sunt serioși și de bună credință, există și cazuri izolate în care aceștia nu își îndeplinesc obligațiile de serviciu, blocând activitatea primăriilor pe care le-au pierdut.

Autoliv angajează!

„Atrag pe această cale atenția asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar. Vom urmări cu atenție și celeritate hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarilor din localitățile care își vor schimba conducătorul,” a declarat prefectul, subliniind importanța contractării responsabile de credite și a relațiilor corecte cu funcționarii publici și cetățenii.

În ceea ce privește Lugojul, prefectul a explicat pentru Lugojeanul.ro, că procedura pentru numirea unui nou primar interimar depinde de Consiliul Local, care trebuie să aleagă un nou viceprimar cu atribuții de primar. Documentele aferente trebuie trimise la Prefectură pentru ca acesta să-și poată exercita atribuțiile până la finalul mandatului.

bsg-angajam-amanetar

Prefectul a încurajat raportarea oricăror abuzuri sau ilegalități la Prefectură, subliniind că astfel de cazuri sunt prioritare în următoarele luni. El a menționat că monitorizează atent hotărârile de Consiliu Local, mai ales cele adoptate pe ultima sută de metri, care ar putea pierde relevanța.

„Este o situație care ține exclusiv de autoritățile locale și de modul în care funcționarii și primarii aleși își fac treaba. În timp, aceste proceduri se vor normaliza, dar în acest moment cetățeanul de rând este cel care pierde,” a adăugat prefectul.

În cazul în care Consiliul Local nu va alege un nou viceprimar, există varianta ca secretarul să preia temporar atribuțiile de primar, dar prefectul a clarificat că aceasta nu este o soluție preferată și că responsabilitatea revine consilierilor locali.

Citiţi mai departe

Cele mai citite