Connect with us


Politică

Singurul candidat care se poate uita în ochii alegătorilor

Publicat

în

Lugojul trebuie să redevină acel oraş prietenos cu toţi locuitorii săi, dar şi cu cei care ne vizitează sau vor să se stabilească aici
Timp de 12 de ani, Lugojul nostru a fost condus de o administraţie ineficientă şi cu mâna largă când a fost vorba de banii cetăţenilor. Chiar dacă s-au făcut şi lucruri bune, rezultatele finale le vedem cu toţii: multă mizerie pe străzi, în parcuri şi în cartiere, lipsa apei potabile şi a presiunii la robinete, canalizare ineficientă, staţie de epurare care poluează, aer irespirabil, infrastructura rutieră şi pietonala nesatisfăcătoare, lipsa respectului faţă de lege şi faţă de bunul public, lucrări de proastă calitate şi lipsa de viziune, trafic infernal şi criza de locuri de parcare, lipsa locuinţelor sociale şi a terenurilor pentru tineri, proastă gestionare a infrastructurii şcolare şi sanitare, spaţii verzi şi locuri de joacă neîntreţinute corespunzător, lipsa de transparentă instituţională şi a unei atitudini deschise a primarului faţă de cetăţenii al căror interes îl serveşte şi o atitudine iresponsabilă faţă de banii publici pe care îi gestionează. Pentru un Primar o consultare reală trebuie să însemne discuţii cu cetăţenii şi investitorii, dezbateri cu întreprinzătorii privaţi şi cu organizaţiile neguvernamentale despre buget, despre proiectele majore de infrastructură şi despre orice iniţiativă ce implică o investiţie din bani publici. Doar aşa lugojenii, oameni simpli sau întreprinzători privaţi, vor putea contribui cu decenţă şi responsabilitate la deciziile care se vor lua pentru dezvoltarea Lugojului şi astfel vor deveni tot mai conştienţi că oraşul este al lor şi nu al primarului.
Lugojul nu are un profil economic bine conturat şi este departe de atingerea potenţialului pe care îl are în acest domeniu. Un primar trebuie să caute soluţii pentru impulsionarea economiei, nu justificări cu privire la închiderea unor firme, la pierderea locurilor de muncă sau plecarea investitorilor şi nici să ţină evidenţa autobuzelor care aduc forţa de muncă la Lugoj din alte localităţi. Doar prin dezvoltare economică şi investiţii se pot crea noi locuri de muncă pentru lugojeni, iar un primar trebuie să găsească soluţii şi să le implementeze pentru că investitorii şi forţa de munca să nu plece în Lugoj, iar tinerii care muncesc în oraş să îşi poată construi o casă pe un teren oferit gratuit de Primărie, să îşi poată întreţine familia şi să îşi crească copiii acasă, alături de părinţi sau bunici. Uşa Primăriei Lugoj va fi deschisă tuturor investitorilor şi întreprinzătorilor, atât a celor locali, cât şi a celor din alte zone ale ţării sau din străinătate, iar ca Primar voi iniţia discuţii cu cu toţi cei care doresc să investească la Lugoj, pentru atragerea unor investiţii majore în zona noastră, fiindcă trebuie să dezvoltăm infrastructura pentru afaceri şi susţinem toate industriile.
Vom simplifica procedurile birocratice și vom respecta termenele legale. Cei care au nevoie de certificat de urbanism, de autorizație de construire, de proces verbal de recepție a lucrărilor și de orice aviz sau document ce ține de urbanism trebuie să primească aceste documente în termenul legal. Întârzierile și tratamentul preferențial nu vor fi acceptate. Nu va mai conta numele investitorului sau relațiile pe care le are prin diverse partide politice. Toți cetățenii vor fi tratați egal și vor primi răspunsuri în termen legal și conform conform prevederilor legale.
Extindem rețeaua de utilități în tot orașul, inclusiv în noile cartiere. Există zone rezidențiale din Lugoj care nu au fost racordate la rețeaua de canalizare, apă sau gaz metan. De aceea, investițiile Primăriei trebuie să vizeze în special modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelelor de utilități. Totodată, lipsa locurilor de parcare afectează şi traficul rutier, pentru că sunt blocate benzi de drum, dar şi circulaţia pietonală şi spaţiile verzi. Pentru a evita acest lucru, vom implementa aplicații care să prezinte în timp real informații legate de numărul de locuri de parcare care sunt libere și în ce zone se afla, fiindcă în lumea civilizată tehnologia este peste tot, fiind integrată în administrație și utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni. Pe lângă aceste măsuri, vom creşte în paralel şi numărul locurilor de parcare.
Vor fi multe de făcut pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre a tuturor şi  pentru a înfrumuseţa cartierele în care locuim, pentru a îmbunătăţi siguranţă şi integritatea noastră şi a copiilor noştri şi de aceea vom stabili împreună cu dumneavostra priorităţile, pentru a fi cu toţii de acord cu privire la modul de realizare a acestora. Cu votul dumneavostra din 27 septembrie, pentru candidatura mea la funcţia de Primar şi pentru cea de consilier local, împreună cu echipă formată din colegii mei din Partidul Mişcarea Populară Lugoj (PMP), voi reuşi să fac toate aceste lucruri pentru dumneavoastră!
Votaţi Liviu Brindusoni -PRIMAR şi echipa PMP la CONSILIUL LOCAL, poziţia 3 pe buletinul de vot! E vremea schimbării şi e timpul să ne implicăm cu toţii pentru a decide împreună ce facem cu viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri! Toţi pentru Lugojul nostru!
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Alina-Ștefania Gorghiu, candidat PNL Timiș pentru Senatul României: 6 decembrie, punct de cotitură pentru destinul românilor

Publicat

în

La fix 31 de ani de când Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism, actualul Parlament își încheie de drept mandatul. Motiv pentru care românii sunt așteptați la urne pe 6 decembrie, pentru a-și desemna reprezentanții.
Alina-Ștefania Gorghiu, cap de listă pentru Senat din partea PNL Timiș, spune că „Timișul European este proiectul PNL care va aduce bunăstare. Esențial este ca oamenii să vină la vot pe 6 decembrie. Și să acorde încredere candidaților PNL Timiș. Fiecare dintre noi aduce plus valoare pe domeniul lui de competență. Cu Ionuț Gaiță, Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Șandru, Claudiu Chira și cu Ciprian Bogdan suntem o echipă competentă. Ne vom bate ca toate drepturile timișenilor – de a avea gaze, apă, canalizare, locuri de muncă bine plătite, un sistem de educație și sanitar de calitate – să fie respectate. Ca senator PNL de Timiș, am avut bătălii grele cât timp PSD a tratat Parlamentul ca pe propria ogradă. Dar și multe reușite pentru Timiș, precum bani mai mulți pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană sau majorarea drepturilor pentru persoanele persecutate din motive politice”.

PNL = seriozitate, transparență, dezvoltare, democrație autentică, calitate a vieții oamenilor la nivel european. Împreună reușim să „Dezvoltăm România”.

Prioritar pentru Alina-Ștefania Gorghiu este schimbarea vieții în bine a timișenilor în următorii ani, consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri local, atragerea de noi investitori și creșterea semnificativă a absorbției de fonduri europene. Și este convinsă că așa va fi, dacă munca lui Alin Nica la șefia Consiliului Județean, a unui guvern liberal responsabil și a celor 47 de primari liberali votați în 27 septembrie va fi completată și de activitatea responsabilă a unei echipe sudate și puternice de parlamentari PNL de Timiș. “6 decembrie este punct de cotitură pentru destinul timișenilor, pentru destinul românilor mulți ani de aici înainte. E șansa de a avea un Parlament liber de PSD. Oamenii merită un trai mai bun și PNL este singurul partid care îl poate asigura”.

Guvern PNL, grijă față de timișeni: 3.507.500 lei plătiți pentru 1403 telesalariați
242.522.846 lei, plăți efectuate pentru șomaj tehnic în perioada COVID-19
Spitalul Județean Timișoara, beneficiar eligibil pentru un proiect cu fonduri europene de 62 milioane euro

Citiţi mai departe

Politică

Echipa câștigătoare pentru Timișul european

Publicat

în

Lista propusă de PNL Timiș pentru alegerile din 6 decembrie este varianta ideală de echipă câștigătoare. O îmbinare perfectă între experiență și tinerețe. Experiența este dată de parlamentarii deja cunoscuți, care au sprijinit județul Timiș și municipiul Timișoara în ultimii 4 ani.
La Senat lista este deschisă de senatorul Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, un parlamentar cu o vastă experiență la București, care a susținut proiectele locale și care s-a luptat pentru investițiile din Timiș. Locul 2 la Senat este ocupat de tânărul om de afaceri Ionut Gaiță, un model pentru cei din generația sa, un om care a plecat de jos și a construit prin muncă o afacere privată renumită deja în toată zona de vest a țării.

La Camera Deputaților, lista îl are pe prima poziție pe rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof dr. Marilen Gabriel Pirtea, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților, cel care în mandatul 2016-2020 s-a implicat activ în problemele județului, având în același timp poziții tranșante și multe inițiative legislative și luări de cuvânt. Locul 2 la Camera Deputaților i-a revenit actualului deputat Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte PNL național, unul dintre cei mai activi parlamentari din țară, cunoscut și în străinătate pentru inițiativele sale în domeniul politicii externe. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Cosmin Șandru, liderul Tineretului National Liberal Timiș, și Claudiu Chira, vicepreședinte TNL pe țară, iar pe poziția 5 este consilierul județean Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar.

„Am avut foarte puțin timp la dispoziție să facem aceste liste pentru alegerile parlamentare, dar nu mă pot plânge că ne-a fost greu. Am reușit să organizăm o competiție internă la care au fost invitați toți membrii care s-au simțit îndreptățiți să își depună candidatura pentru alegerile parlamentare. Am avut 24 de candidati înscriși și, în urma unei dezbateri interne, a unui vot dat în forul primarilor și apoi în Biroul Permanent Județean, am ajuns la această variantă a listei cu care sunt convins că vom avea succes. Criteriile folosite pentru a stabili ordinea pe liste nu au fost inventate de cineva, ci au fost alcătuite în urma unor studii sociologice și a unor focus grupuri în urma cărora am aflat așteptările timișenilor. Nu vreau să intru aici în detalii, dar majoritatea au optat pentru o combinație între experiență și tinerețe, aceste caracteristici fiind cele mai apreciate de oameni. Acesta este motivul pentru care ne-am făcut o grilă de selecție, al cărei rezultat a fost lista care a fost depusă miercuri. Nu avem emoții în privința rezultatelor alegerilor pentru că suntem siguri că am făcut alegerea corectă, alegerea care răspunde exact așteptărilor locuitorilor din județ. Acesta este noul mod de lucru, noul mod de a face politică în PNL Timiș. Tot ce facem, toate deciziile pe care le luăm vin ca răspuns la așteptările oamenilor”, spune președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș.

Citiţi mai departe

Politică

Nici PSD nu promovează lugojenii. Niciun politician din Lugoj pe listele pentru alegerile parlamentare

Publicat

în

PSD Timiş a întocmit listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cele două liste sunt deschise de Eugen Dogariu (Senat) şi Sorin Grindeanu (Camera Deputaţilor), conform debanat.ro.

Listele PSD Timiş pentru alegerile parlamentare au următoarele componenţe:

Senat

 1. Eugen Dogariu
 2. Sebastian Răducanu
 3. Dorel Covaci
 4. Simona-Ecaterina Bejan

Camera Deputaţilor

 1. Sorin-Mihai Grindeanu
 2. Alfred-Robert Simonis
 3. Adrian-Ioan Cionca
 4. Mihai Ritivoiu
 5. Luminița Țundrea
 6. Alexandru-Adrian Iovescu
 7. Ion-Ardeal Ieremia
 8. Alin-Adrian Lăpădatu
 9. Răzvan-Alexandru Barta
 10. Abel-Petru Țucu
Citiţi mai departe

Cele mai citite