Connect with us

Lugoj

Se cauta magician la CSM Lugoj! Bogdan Paul si-a explicat demisia, 160.000 de lei, datoriile clubului sportiv

Publicat

în

volei csm lugoj csu medicina tg mures 7 aprilie playoff meciul 1 lugojeanul 2013 (1)Antrenorul formației de volei a Lugojului, Bogdan Paul, s-a întâlnit astăzi cu presa pentru o trecere în revistă a problemelor pe care echipa și clubul în general le au. În marea lor parte financiară, problemele l-au determinat pe tehnicianul lugojencelor să își înainteze demisia din șefia CSM-ului, Bogdan Paul motivându-și decizia prin slaba susținere financiară de care clubul s-a bucurat în ultimii ani, mai ales de la venirea sa la șefia acestuia. După zeci de calcule și încercări de a mulțumi pe toată lumea, antrenorul s-a văzut pus în situația de a nu putea rezolva toate problemele clubului, deoarece datoriile din urmă erau mult prea mari pentru a putea fi acoperite.

RETIM

„La data de 1 noiembrie 2013, când am preluat șefia clubului, am făcut calculele și până la finalul anului calendaristic 2013 clubul avea nevoie de 420.000 de lei pentru a-și închide complet datoriile către furnizori, către sportivi și pentru a-și desfășura activitatea normal. Am intrat în anul 2014 cu o datorie de 160.000 de lei pe tot clubul”, a declarat antrenorul lugojencelor în conferința de presă din această dimineață. Acesta a mai precizat că, din toată suma pe care o avea la dispoziție, suma pe care se putea baza pentru salarii și activitate sportivă era mult mai mică decât cea prezentată inițial.

Autoliv Lugoj

„Pentru secția de volei se adaugă 200.000 de lei din sponsorizări, doar pentru volei, întreg clubul având peste 800.000 de lei din bugetele locale și județene. Secția de volei este singura care aduce venituri extrabugetare dintre toate secțiile clubului”, a precizat selecționerul.  Suma solicitată de Bogdan Paul a fost de 1.700.000 de lei, sumă calculată după ce s-au pus în discuție cheltuielile clubului pe ultimii doi ani. S-a ajuns la concluzia că luptele au nevoie de 355.000 de lei pe an, voleiul de 1.100.000 de lei, șahul de 122.000 de lei, gimnastica, 99.000 de lei, iar boxul de 37.000 de lei.

Antrenorul a spus despre aceste sume că sunt cât se poate de normale pentru ca echipele clubului să rămână la nivelul de performanță actual, adică în primele opt pentru volei, campioană sau vicecampioană pentru echipa de lupte, echipele de șah în primele 7 ale superligii, echipa de gimnastică să își poată permite sportivi ca Vlad Cotuna, medaliați la concursurile naționale și nu numai, iar secția de box să își poată trimite sportivii la concursurile naționale.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

„Motivația pentru care am decis să închei activitatea din conducerea CSM Lugoj este dată și de faptul că am avut cheltuieli foarte mari în lunile de la începutul anului, mai ales cu echipa de volei, care a disputat 15 meciuri în decurs de 60 de zile, adică un meci la 4 zile, iar necesarul se apropia de 100.000 de lei, ori eu am primit de la consiliul local suma de 130.000 de lei pentru tot clubul”, a precizat Bogdan Paul.

Clubul Sportiv Municipal are datorii de 60.000 de lei, pe toate secțiile. De asemenea, spre sportivi ar trebui să plece imediat aproape 100.000 de lei, salarii și prime, datorii de anul trecut. „La CSM nu se caută președinte, ci un magician, pe care sperăm să îl găsim ca prin minune”, a concluzionat antrenorul.

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Sărbătorim cinci ani de la inaugurarea Iulius Town alături de: Street FOOD Festival, The Motans, Moonlight Breakfast și Mădălina Pavăl Orchestra

Publicat

în

Weekend-ul acesta sărbătorim cinci ani de la inaugurarea Iulius Town și, ca în fiecare an, va avea loc o super petrecere, unde toată comunitatea este invitată. Picnic in My Town readuce în Iulius Gardens, Street Food Festival, concerte live susținute de The Motans, Moonlight Breakfast, Mădălina Pavăl Orchestra și alți artiști renumiți, dar și sesiuni de live cooking alături de Nicolai Tand, Alex Petricean și Mihaela Sava (PrăjiturEla). Te așteptăm la petrecere! Intrarea este gratuită.
 
Se anunță super distracție în acest weekend, cu ocazia aniversării a cinci ani de la inaugurarea Iulius Town Timișoara. De joi, până duminică, în perioada 5 – 8 septembrie 2024, în Iulius Gardens are loc Street FOOD Festival, unde zeci de food truck-uri vor fi disponibile pentru a oferi participanților preparate delicioase din bucătăriile asiatice, americane, mediteraneene și latino-americane. De asemenea, deserturile savuroase nu vor lipsi, oferind o varietate de delicii pentru toți pofticioșii.
 
În fiecare zi de festival, pe LIVE MUSIC STAGE – scena situată lângă Aleea My Town, în proximitatea restaurantului Daily, vor urca mai mulți artiști naționali, precum: Mădălina Pavăl Orchestra (vineri, 21.30), The Motans (sâmbătă, 21.00), Moonlight Breakfast (duminică, 21.00), dar și Amphitri, Basska și Akos (DJ set). 
 
Pe DJ STAGE  scena DJ-ilor amplasată în zona Lake Plaza, artiștii vor mixa și vor întreține atmosfera cu ritmuri vibrante, care vor stârni pofta de dans. Aici îi vei putea asculta pe: Akos, Antenna, Zo, Abasc, Cra, Cataa, Maică-ta și Kuky.
 
Un moment special va fi și show-ul de live cooking „Staropramen & Pizza” ce va avea loc vineri și sâmbătă, unde Nicolai Tand, Alex Petricean și Mihaela Sava (PrăjiturEla) vor pregăti pizza cu un ingredient surpriză. Festivalul este gândit și pentru cei mici, care vor avea parte de o zonă special destinată lor, cu activități interactive precum pictură pe față, tras cu arcul și un spațiu de joacă.
 
Vineri, de la ora 20.00, vă așteptăm și la un super spectacol de stand-up comedy, susținut de Mădălin Cîrje, Bogdan Nonic, Florin Gheorghe, Alex Dobrotă și Mirel Popinciuc, pe terasa food court de la Iulius Town.Accesul la eveniment se face pe bază de bilet, pe care îl poți obține în perioada 3 – 6 septembrie, la Centrul Info, în baza dovezii bonurilor fiscale (toate din aceeași zi), în valoare cumulată de minimum 50 de lei, de la restaurantele și cafenelele din food court Iulius Town
 
Ne vedem în acest weekend, la Picnic în My Town, unde sărbătorim cu Street FOOD Festival cinci ani de la inaugurarea Iulius Town Timișoara!
 

RETIM

Autoliv Lugoj

Citiţi mai departe

Lugoj

Un tir încărcat cu lemne a făcut dezastru pe autostradă, în apropriere de Lugoj FOTO

Publicat

în

FOTO DRDP Timisoara

UPDATE: În accidentul grav de circulație a avut loc joi pe autostrada A1, între Timișoara și Lugoj, conform surselor apropiate anchetei, a decedat Vago Ferenc, consulul ungar la București.

RETIM

STIREA INIȚIALĂ: La data de 29 august 2024, un tir încărcat cu lemne circula pe A1 Deva-Nădlac dinspre Timișoara spre Lugoj, iar la un moment dat unul dintre pneuri ar fi facut explozie, fapt pentru care tirul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, ulterior tirul intrând în coliziune cu alte două autovehicule.

Autoliv Lugoj

În urma impactului, conducătorul auto, de 60 de ani, a decedat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Lugoj

ADR Vest anunță finanțarea pentru un sistem de bike-sharing și 25 de kilometri de piste de biciclete la Lugoj

Publicat

în

Cunoscut în trecut drept „𝐎𝐫𝐚𝐬̗𝐮𝐥 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫”, 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐋𝐮𝐠𝐨𝐣, 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐮𝐥 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗, 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐨 𝐫𝐞𝐭̗𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞te.  Și asta, cu fonduri europene, printr-un proiect finanțat din Programul Regional Vest 2021-2027, prin care se va realiza o rețea de peste 25 de kilometri de piste pentru biciclete, care va conecta cartierele de blocuri, zonele industriale și cele centrale, precum și instituțiile de învățământ din oraș.

RETIM

ADR Vest și Primăria Municipiului Lugoj au semnat contractul de finanțare pentru crearea acestor trasee interconectate pentru biciclete. În plus, Lugojul va avea, în premieră, un sistem de bike-sharing, iar proiectul include și amenajarea unor zone pietonale. În prezent, doar 12% dintre lugojeni mai folosesc bicicleta ca mijloc principal de transport.

Autoliv Lugoj

„Orașele au nevoie de mai multe opțiuni pentru a reduce dependența de autoturismele personale. Prin Programul Regional Vest sunt disponibile peste 157 de milioane de euro pentru investiții în îmbunătățirea transportului public și promovarea modurilor de transport ecologice. Aceste investiții sunt esențiale (…) Transportul nemotorizat și activ poate transforma orașele, dar, pentru ca fondurile să fie utilizate eficient și pentru a încuraja utilizarea pistelor de biciclete, traseele trebuie să fie bine planificate, coerente și să ofere rute utile, cum ar fi cele către școli, centru, dar și către zonele periferice ale orașului. Este de asemenea important ca pistele să fie separate de traficul auto și pietonal, pentru a asigura siguranța utilizatorilor”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

𝟖,𝟕 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 vor fi investiți în proiect, din care 𝟓,𝟑 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 reprezintă finanțare din partea Uniunii Europene.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Lugoj

Legislatia jocurilor de noroc in Europa

Publicat

în

In momentul de fata jocurile de noroc sunt permise in aproape toate tarile de pe continentul european, fiind acordate licente inclusiv pentru operatorii din mediul online.

RETIM

Fiecare tara are insa reglementarile proprii si organisme proprii care se ocupa de legiferarea si de supravegherea desfasurarii acestor activitati.

Autoliv Lugoj

In unele tari legislatia este mai permisiva, in altele putin mai restrictiva. Hai mai bine sa afli in concret cum stau lucrurile in Romania, dar si in principalele tari din Europa in care locuiesc acum multi romani:

Romania

In Romania lucrurile sunt destul de simplu de inteles. Este permisa organizarea de jocuri de noroc doar de catre companiile care detin o licenta valabila emisa de ONJN.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este structura din subordinea Guvernului Romaniei care are atributii de reglementare si de monitorizare a activitatii de jocuri de noroc.

Daca incerci sa te joci la operatori nelicentiati vei vedea ca ai accesul interzis. Daca totusi reusesti cumva sa fentezi interdictia, risti o amenda care poate ajunge pana la 10.000 RON, deci mai bine nu incerci.

Cum iti dai seama ca un site de jocuri de noroc este licentiat? Vei vedea in partea de jos a site-ului sigla ONJN si numarul licentei acordate sau poti verifica direct pe pagina oficiala de internet a ONJN.

Exista acum zeci de operatori de jocuri licentiati in tara noastra, unul dintre ei fiind Frank Casino, iar daca introduci si un cod bonus la Frank Casino poti activa oferte promotionale foarte avantajoase.

Taxele de licentiere sunt si ele destul de mari la noi in tara, iar in ultimii ani ele au crescut progresiv, facandu-i pe unii operatori sa dispara de pe piata.

Marea Britanie

Daca esti in Anglia te vei putea juca fara probleme jocuri de noroc, deoarece legislatia este permisiva.

Organul de reglementare de acolo se numeste UKGC (United Kingdom Gambling Commision) si se poate lauda cu faptul ca a adoptat o legislatie moderna si adaptata realitatilor sociale.

Pentru a functiona legal, un operator de jocuri de noroc trebuie sa detina o licenta valabila. Inainte de a fi licentiata, firma este auditata pentru verificarea unor parametri precum vechimea, experienta, lichiditatile, integritatea si competenta pe segmentul jocurilor de noroc.

Vestea buna pentru jucatori este ca in Anglia nu platesti impozit pe veniturile din jocuri de noroc. Indiferent de suma retrasa, in afara de un eventual mic comision perceput de operator, toti banii iti raman tie.

Germania

Germania nu este o tara tocmai prietenoasa cu operatorii de jocuri de noroc. In primul rand, trebuie sa stii ca aici legislatia este destul de schimbatoare.

Strainii care sunt in Germania pot juca la unii operatori de talie mondiala fara restrictii.

In schimb, daca esti cetatean german si vrei sa te joci la pariuri sportive sau la jocuri de cazino, ti se aplica o limita la depunere de maxim 1.000 Euro/luna, considerandu-se necesar pentru a preveni jocul adictiv. De asemenea, la jocurile de tip slot vei putea juca pe mize de maxim 1 euro per rotire.

Mai mult, din fiecare euro jucat pe platformele de jocuri de noroc din Germania, 53% revine statului sub forma de taxa de viciu. Cazinourile online au de platit si o taxa suplimentara de viciu de 12-20% din veniturile realizate.

Franta

ANJ este organul care se ocupa de acordarea licentelor de exploatare a jocurilor de noroc in Franta, momentan fiind peste 16 astfel de platforme licentiate.

Desi exista multi operatori, taxele nu sunt deloc atractive pentru acestia. De exemplu, casele de pariuri sportive sunt obligate sa plateasca o taxa de 8.5% din venitul anual realizat sau estimat (pentru primul an).

In trecut, mai exact pana in urma cu 14 ani, nu puteai juca la pariuri in Franta daca nu aveai varsta de 21 de ani. Acum insa legislatia este mai permisiva si vei putea juca jocuri de noroc incepand cu varsta de 18 ani.

Spania

In Spania lucrurile se complica destul de tare pentru ca exista reglementari in ceea ce priveste organizarea de jocuri de noroc atat la nivel national, cat si la nivel regional.

Exista mai multe tipuri de licente. Spre exemplu, companiile de stat care furnizeaza jocuri de noroc detin o licenta de tip A, in timp ce licentele de tip B sunt rezervate companiilor private care activeaza in domeniu.

Cazinourile online platesc o taxa de 20% din venitul anual, o suma destul de mare totusi.

Si pentru jucatori pragurile de impozitare pe castiguri sunt mari. Daca ai castiguri de peste 40.000 de euro anual, vei plati 20% din suma drept impozit.

Italia

In Italia, legislatia privind jocurile de noroc abordeaza usor diferit acest segment al distractiei.

De exemplu, taxele de licentiere sunt putin mai mici pentru operatorii care organizeaza jocuri in care intra si o componenta de abilitate a jucatorilor, cum ar fi pokerul online sau baccaratul.

In schimb, pentru jocurile unde este nevoie doar de noroc, precum sloturile, taxele de licentiere sunt ceva mai ridicate.

La finalul anului 2024 vor expira toate licentele acordate de AAMS, ceea ce inseamna ca se depun deja documentatii pentru a obtine alte licente noi, iar estimarile sunt ca vor fi aproximativ 50 de operatori. Si aici vorbim de costuri foarte mari de licentiere.

Daca esti un jucator “casual” si castigi sub 500 de euro in Italia, nu vei fi nevoit sa platesti impozit pe venitul din jocuri de noroc.

Citiţi mai departe

Cele mai citite