Connect with us

Administrație

Școlile timișene se pregătesc pentru noul an educațional

Publicat

în

Şcolile din judeţul Timiş au început pregătirile pentru un nou an şcolar, în care elevii să poată învăţa în cele mai bune condiţii. O comisie mixtă la nivelul Inspectoratului Şcolar Timiş, Direcţiei de Sănătate Publică şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Instituţiei Prefecturii au început un tur al judeţului, pentru a se asigura că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite de cursuri.

Colegiul_National_Coriolan_Brediceanu_Lugoj

Starea igienico-sanitară, apa potabilă, sălile de clasă, cât şi examenele medicale ale profesilor, toate vor fi verificate la sânge de către Direcţia Sanitară Publică a judeţului Timiş. De cantinele din incinta unităţilor şcolare şi felul în care sunt păstrate alimentele se va ocupa Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Inspectorul şcolar va face o revizuire a tuturor verificărilor a acestor instituții, în plus, se va controla dacă şcolile pot asigura transport destinat elevilor, autorizaţii sanitare, precum şi reparaţii de igienizare efectuate. Comisiile vor fi pe teren în perioada 8 – 26 august, urmând să prezinte concluziile într-o şedinţă a Colegiului prefectural al județului Timiș, din data de 27 august.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Actualitate

Rezultatele provizorii la alegerile de la Lugoj. PNL a obținut majoritatea în consiliul local

Publicat

în

PNL a obținut o victorie zdrobitoare la Lugoj și la Consiliul Local Municipal. Liberalii au reușit să obțină 45,84 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmați la mare distanță de PSD cu 14,15 procente. USRPLUS se află pe locul al treilea cu 10,16 la sută, iar PMP pe locul al patrulea cu 5,85. Doar aceste partide au trecut pragul electoral. Din cele 19 mandate de consilier, au fost repartizate 17, două urmând să fie redistribuite. PNL are 11 mandate, PSD 3 mandate, USR 2 mandate și PMP un mandat. Cele mai mari șanse să obțină cele două mandate redistribuite la are PSD și USR.

Iată, mai jos, toate rezultatele obținut. (Dați clic pe foto și se deschide în format mare)

Citiţi mai departe

Cele mai citite