Connect with us

Administrație

INADMISIBIL! Dalele și bordurile viitoarelor trotuare de pe Făgetului, nepăzite pe timpul nopții, cad prada hoților

Publicat

în

2013-08-10 21.54.07Vă spuneam acum câteva zile că dalarea trotuarelor continuă pe strada Făgetului, Splaiul Tinereţii şi în faţa şcolii de muzică, în jurul statuii lui Eftimie Murgu. Până la sfârşitul verii, muncitorii care se ocupă de reabilitarea trotuarelor, cât şi de aleile din Parcul Copiilor, Cimitirului Ortodox, Parcul Gării şi al Poştei, vor termina lucrările şi lugojenii se vor plimba liniştiţi pe noile trotuare din oraş.

Iar acum, dacă am zis de bine, să zicem și de ce nu e bine. Chiar dacă termenele sunt stabilite pentru această toamnă, după cum știm, constructorii vor găsi nod în papură să le amâne, sau chiar pe bună dreptate, vor întâmpina probleme. Una dintre aceste probleme am descoperit-o noi, la ceas de seară, când ne plimbam liniștiți pe una dintre străzile din oraș.

Mai exact, materialele de pe strada Făgetului sunt lăsate de izbelişte pe timpul nopţii, atunci când oricine poate sustrage dalele, nisipul şi betonul necesar dalării trotuarelor din acea zonă. Poliţia Locală nuare nicio problemă cu acest lucru, deşi ar trebui, spun lugojenii, să fie cu ochii pe ele în timpul nopţii, mai ales că este o zonă intens circulată. Oamenii spun că oricând, oricine poate veni și lua din dale sau din borduri, care nici măcar nu sunt securizate, darămite păzite, lucru care s-a și întâmplat de câteva ori până acum. Până se autosesizează cineva, localnicii fac cu rândul la uitatul pe fereastră, dar, spun aceștia, nu pot sta în dispozitivele polițiștilor toată noaptea, pentru că asta este treaba lor, nu a cetățenilor.

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite