Connect with us

Actualitate

Scandalul escaladează! Primăria vrea să ia sala de sport de la CSS și să o dea CSM-ului

Publicat

în

În următoare ședință a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, din 30 august, Primăria cere aleșilor locali revocare dreptului de administrarea deținut de CSS Lugoj pentru Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” și darea în administrare către CSM Lugoj.

Decizia a fost luată după o sesizarea venită din partea Clubului Sportiv Municipal Lugoj, prin care se reclamă faptul că echipa de volei a CSM Lugoj nu s-a putut antrena din cauză că tabloul electric a fost pus sub lacăt de către directorul CSS Lugoj

RETIM

Proiectul are ca fundament că proprietatea imobilului este înregistrată în CF nr. 401336 Lugoj, cu o suprafață de 5.986 m.p., și construcția pe acesta, a rămas în sfera publică a Municipiului Lugoj.

„Se revocă dreptul de administrare al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj asupra imobilului Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” situat în municipiul Lugoj, str. Timişorii, înscris în CF nr. 401336 Lugoj (C.F.vechi: 237) nr. cad./top. 401336, teren intravilan, imprejmuit parţial, în suprafaţă de 5.986 m.p. cu construcţia având nr. cad. 401336-C1, în suprafaţă construită la sol de 1.848 m.p., ce aparţine domeniului public al municipiului Lugoj. Se radiază din evidenţele cadastrale dreptul de administrare al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj. Se transmite dreptul de administrare Clubului Sportiv Municipal Lugoj asupra imobilului identificat în anexa nr. 1 a prezentei hotărâri, situat în municipiul Lugoj, str. Timişorii, înscris în CF nr. 401336 Lugoj (C.F.vechi: 237) nr. cad./top. 401336, teren intravilan, împrejmuit parţial, în suprafaţă de 5.986 m.p. cu construcţia având nr. cad. 401336-C1, în suprafaţă construită la sol de 1.848 m.p., pentru o perioadă de 10 ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Detaliile legate de preluarea fizică a posesiei imobilului au fost stipulate în proiectul de hotărâre, iar procesul urmează a fi realizat printr-un protocol între Clubul Sportiv Școlar Lugoj și Direcția de Urbanism – Patrimoniu, în decurs de 30 de zile de la comunicarea hotărârii.

În același mod, predarea-primirea în administrare a Sălii de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” către Clubul Sportiv Municipal Lugoj va avea loc printr-un protocol încheiat între Direcția de Urbanism – Patrimoniu și clubul sportiv menționat. Acest proces este prevăzut să se finalizeze într-un termen de 10 zile de la finalizarea procedurii de preluare.

„Probabil se va ajunge din nou la proces”

Directorul CSS Lugoj spune că situația este identică cu cea de la stadion, de anul trecut, unde Primăria a dat drept de administrare CSM-ului și Inspectoratul Școlar Timiș a contestat și a câștigat procesul în primă instanță.

„Eu fac un apel către consilierii locali, îi anunț că poate oamenii nu știu, să caute HG 524, pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Pot să o găsească în Monitorul Oficial 578, din 3 august 2015. Acolo, la poziția 21, scrie: persoana juridică care administrează imobilul Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prin Clubul Sportiv Școlar Lugoj. Noi avem și intabulare pe astea, sunt în patrimoniul Ministerului. Eu nu am studii juridice, dar vorbind cu oameni din domeniu mi-au spus clar că sala este în patrimoniul Ministerului. Dacă domnii consilieri cred că pot lua ceva ce nu le aparține, eu ce pot să fac. Se vrea să se dea o hotărâre de consiliul local peste o hotărâre de guvern, ceea ce s-a mai făcut o dată și rezultatele le știm cu toții” a spus Simion Moatăr.

Directorul CSS Lugoj spune că în momentul în care consilierii locali vor aproba o astfel de decizie el o va comunica Inspectoratului Școlar Timiș. „Asta e obligația mea. Iar Inspectoratul va decide ce face. Probabil că se va ajunge din nou la proces”, a mai spus Moatăr.

 

 

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bine de știut, dacă ajungeți în Timișoara! Drumuri și zone închise circulației rutiere, pentru mai multe zile

Publicat

în

Loc de întâlnire pentru mii de oameni care se estimează că vor participa la evenimentele de anvergură „Timișoara 2023 la nesfârșit”, zona centrală a Timișoarei va vibra între 7 și 10 decembrie 2023. Un public extrem de numeros va marca finalul Capitalei Europene a Culturii în Piața Unirii, alături de unii dintre cei mai în vogă artiști: Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma și José González. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, Primăria Municipiului Timișoara a luat o serie de măsuri.

Astfel, pentru a facilita accesul către zona centrală, a fost inițiată o Hotărâre de Consiliu Local pentru ca transportul public să fie gratuit în perioada 8.12.2023-10.12.2023. Pe de altă parte, pentru desfășurarea programului în condiții optime, Comisia de Circulație a avizat închideri și restricții de trafic în zona centrală, astfel:

RETIM

  • în perioada 12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), respectiv 9.12.2023 -10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), închiderea traficului rutier pe str. Oituz
  • în perioada 12.2023 (ora 17:00) – 10.12.2023 (ora 10:00) restricționarea traficului rutier pe străzile: Palanca, George Coșbuc, Paul Chinezu, Matei Corvin, Regimentul 5 Vânători, Sergent Constantin Mușat, respectiv breteaua existentă în Piața Mărăști în spatele stației S.T.P.T., Piața Țepeș Vodă, strada General Traian Doda, Episcop Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, Vasile Alecsandri, Emanoil Ungureanu, Gheorghe Lazăr (Zona Cetate) și strada General Eremia Grigorescu.
  • închiderea circulației rutiere în perioada 8.12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), precum și în perioada 9.12.2023 – 10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00) pentru toate străzile menționate anterior.

De asemenea, se vor rezerva locurile de parcare existente în Piața Mărăști, respectiv pe strada Popa Șapcă (adiacent Penitenciarului Timișoara) precum și parcările publice existente în Piața Ţepeş Vodă și pe str. Nicolaus Lenau, în perioada 7.12.2023 (începând cu ora 07:00) – 10.12.2023 (până la ora 23:00).

Recomandăm șoferilor să folosească rute alternative.

Totodată, pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, s-a hotărât ridicarea teraselor din zona Cetate, inclusiv Piața Libertății și str. Alba Iulia, în perioada 6.12.2023 -10.12.2023.

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițist lugojean ridicat la gradul de chestor, de președintele Klaus Iohannis

Publicat

în

În urma unui decret semnat de Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, și contrasemnat de Prim-Ministrul Ion-Marcel Ciolacu, zilele trecute, comisarul-șef de poliție Dan Stoicănescu din Lugoj a fost ridicat la gradul profesional de chestor de poliție.

În prezent, Stoicanescu ocupă funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Cu o carieră începută în august 2000, ca ofițer operativ la Inspectoratul de Poliție Transporturi Timișoara – Serviciul Caraș Severin, Stoicănescu și-a dedicat aproape două decenii activității în domeniul poliției, evoluând constant și câștigând încrederea superiorilor săi.

RETIM

În ultimii ani, Dan Stoicanescu a ocupat funcții de răspundere în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ajungând să coordoneze activități de management în domeniul poliției judiciare. În perioada 10 martie 2021 – 9 martie 2022, a fost împuternicit șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, iar apoi a ocupat poziția de împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Cu o diplomă de master în domeniul dreptului penal și o serie de cursuri de perfecționare în management și comunicare strategică, Stoicanescu deține un bagaj solid de cunoștințe și abilități. Este membru al Colegiului European de Securitate și Apărare și membru al Copul Național al Polițiștilor și al Asociației Internaționale a Polițiștilor, evidențiindu-se ca un profesionist dedicat și implicat în comunitate. Cu o carieră impresionantă și cu rezultate dovedite în domeniul poliției judiciare, comisarul șef  Dan Stoicanescu este o figură respectată în cadrul forțelor de ordine din România.

Citiţi mai departe

Actualitate

Explozie într-un bloc din Lugoj. O persoană a ajuns la spital și mai multe au fost evacuate

Publicat

în

topsport.roÎn data de 28.11.2023, la ora 08:30,printr-un apel la 112 a fost anunțată o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vișinilor în municipiul Lugoj.

A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.

RETIM

Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuată de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă.

Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. Locatarii vor fi mutați la internatul Liceului „Valeriu Braniște”

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți polițiști în Timiș. Zeci de absolvenți au ajuns la secțiile urbane și comunale din județ

Publicat

în

Echipa I.P.J Timiș s-a mărit cu 34 de polițiști. Absolvenți ai școlilor de poliție din Câmpina și Cluj, cei 34 de agenți sunt pregătiți să intre în slujba cetățeanului. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont de situația operativă și raportat la nevoile fiecărei structuri.

Aceștia au fost repartizați atât la secții de poliție urbană cât și la secții de poliție rurală și posturi de poliție comunale.

RETIM

„La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de tutelă profesională, sub îndrumarea unui tutore, desemnat din rândul polițiștilor cu experienţă, care îi va sprijini în activitate. Însoțiți de gândurile de a ajuta comunitatea, cei mai noi dintre polițiști vor prelua atribuțiile de serviciu. Nu au ales un județ tocmai ușor, știu si ei acest lucru, este un judet plin de provocări, însă aceste provocări nu vor face decât să consolideze și mai bine echipa I.P.J Timiș. În urma acestora se vor forma atât ca polițiști profesioniști cât și ca oameni”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite