Connect with us

Administrație

Salariul minim, 900 de lei de astazi! La primaria Lugoj este mai mic, din cauza unei decizii judecatoresti

Publicat

în

bani-multiLeafa românilor a crescut de astăzi cu suma de 50 de lei, până la 30 iunie salariul minim pe economie fiind de 850 de lei. Deși vor câștiga 900 de lei pe lună de astăzi, de menționat este și faptul că tot de astăzi s-au efectuat majorări la gazele naturale, care s-au scumpit cu 2,5%, în timp ce prețul la energia electrică scade cu 2,6%. Tot în scădere sunt și prețurile pentru apelurile prin roaming în Uniunea Europeană, care sunt mai ieftine cu până la 55%. Dacă majoritatea românilor s-au bucurat de această zi și de majorarea salariului, nu același lucru se poate spune despre peste 200 de funcționari publici ai primăriei Lugoj.

Aceștia au rămas de astăzi fără 25% din salariu, asta după ce Francisc Boldea, primarul orașului Lugoj, a emis o dispoziție în acest sens, ca urmare a măsurilor legale dictate de Curtea de Conturi printr-o hotărâre judecătorească. Deși au atacat decizia în instanță, aceasta a refuzat suspendarea hotărârii Curții de Conturi, ce consideră că sporurile de dispozitiv primite de angajații primăriei Lugoj timp de trei ani au fost acordate ilegal, acum bugetarii fiind obligați să plătească din salariu acești bani până la returnarea totală a sumelor primite în mod incorect.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

28 Comments

28 Comments

 1. victor L

  1 iulie 2014 at 17:29

  Daca facem un mic efort de memorie: nu cu mult timp in urma angajatii primariei erau pe platoul din fata Casei de Cultura protestind impotriva lui Boc, in aceiasi speta.
  Exista curajul sa protestati iarasi, cu numele plagia, pardon, premierului la zi?
  Exista o lozinca, bine gindita, si care a facut furori: „noi v-am votat, voi ne-ati inselat”.
  Incercati 😛

 2. Deko

  1 iulie 2014 at 18:23

  Eu nu am prea inteles cum au stat lucrurile. Guvernul Boc a redus salariile bugetarilor cu 25%. Cei din Primarie le-au avut reduse atunci si le vor fi reduse si acum? Sau cand Guvernul Boc a redus salariile bugetarilor, primaria Lugoj a suplimentat suma pierduta cu acel spor de dispozitiv, adica tot in procent de 25%? Deci cand au fost salariile reduse, cei din primarie nu le aveau reduse, iar acum …

 3. LOCUITOR AL AFRICII

  1 iulie 2014 at 21:41

  Sa revenit la nivelul salariilor taiate de Boc cu 25%.Functionarii publici din primaria Lugoj nu au luat nici un leu 1 plus din 2008-2014. De exemplu daca pe vremea lui Boc ai avut salariu de 1250 de lei ti-a redus salariu in 2010 la 750 lei sa revenit in 2012 la 1000 lei si acum pe vremea marelui iubit condUCATOR sa ajuns dinou la 750 lei . Primarii, Viceprimarii,Secretarii , MULT IUBITII CONSILIERII LOCALI gen BADINA, GAIDOS sunt cei care de la 1 iulie iau cu 50 % mai mult , deci am putea sa ii lasam sa lucreze singuri

 4. Elena din Troia

  1 iulie 2014 at 21:54

  Sa lamurim lucrurile: salariile au fost atunci diminuate cu 25%, ulterior redobandind in doua transe mai putin decat s-a taiat. La nivelul Primariei Lugoj nu s-a luat nicio masura pentru cresteri salariale, cu atat mai mult cu cat de multi ani nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel de unitate. Sporul de dispozitiv s-a acordat in temeiul unei sentinte judecatoresti, definitive si irevocabile, opozabile tuturor (inclusiv Curtii de Conturi) si cu caracter obligatoriu. Acum, in 2014, intervine o alta reducere, de acelasi cuantum…
  Dupa modificarea legislativa in materia salariilor bugetarilor, celebra Lege a salarizarii unice, nu mai exista pe niciun stat de plata sintagma SPOR DE DISPOZITIV, ci cheltuieli cu caracter tranzitoriu, intrucat reglementarile legale specifica faptul ca drepturile salariale nu pot fi diminuate fata de data de 31.12.2010, iar reducerea cu 25% ar fi implicit nelegala, la nivelul anului 2011 sau in prezent!!! Nu treceti cu vederea faptul ca legalitatea platii salariilor (si cuantumul acestora) a fost verificata inclusiv de catre Trezoreria Municipiului Lugoj, care si-a dat girul…
  In consecinta, cu riscul de a eluda oarecum principiul confidentialitatii veniturilor, as propune publicarea in mass-media a statului de plata ( functie si salariu, fara date de identificare ale persoanelor) al angajatilor Primariei Lugoj si a serviciilor publice subordonate Consiliului local, pentru a se vedea clar de catre oricine – avizat sau nu – lectia de umilinta la care sunt supusi majoritatea functionarilor… Cum s-ar mai putea discuta despre performanta, calitatea serviciilor prestate, despre stimularea personalului si evolutia in cariera???
  Si ce ramane de facut?!? Cu un zambet sarcastic, o colega spunea recent: Ultimul sa stinga lumina…

 5. ion doe

  1 iulie 2014 at 22:52

  Nu va suparati…Badina e acela care cara sticle si mancare pe la Dacia acu ceva timp?
  El conduce orasul acuma sau….?
  Legat de reducerea salariala nu cred ca ar trebuii sa va speriati,v-ati facut-o cu mana voastra;dar ce e mai important:…unii inca o duc bine!!!

 6. calin

  2 iulie 2014 at 06:59

  sincer chiar nu ii intaleg pe acesti functionari publici.se tot plang ca au salarii mici si ca suporta tirania si nesimtirea TOVARASULUImult iubit.am o intrebare pt ei:sunteti obligati sa lucrati acolo?
  de cuvantul demisie a-ti auzit?
  la autoliv se castiga mai bine ca in primarie.aaaaa,acolo chiar trebuie sa munciti si nu mai aveti timp de cafea si barfe si net si alte activitati.ca sa nu mai vb ca la autoliv nu va mai strecoara nimeni pliculete pt serviciile pe care sunteti obligati sa le faceti.o zi buna si….

 7. e grea gramatica

  2 iulie 2014 at 13:47

  Vad ca oameni certati rau de tot cu gramatica elementara isi dau cu parerea despre capacitatea profesionala, despre moralitatea angajatilor din primarie si isi permit chiar sa le dea sfaturi. Lui calin, desi nu merita efortul sa ma cobor la nivelul lui intelectual, ii spun ca am auzit de demisie. Apropos, se scrie „ati auzit” nu „a-ti”. Unii din cei care au lucrat in primarie sunt deja la Autoliv sau la alte firme si se descurca chiar foarte bine acolo. Altii nu pot face asta din diverse motive, obiective de altfel, majoritatea legate de varsta. Companiile multinationale cauta sa recruteze personal tanar, celor tineri le pot fi exploatate mai mult timp calitatile si se presupune ca, tineri fiind, dau un randament mai bun. Nu stiu daca chiar toti angajatii primariei sunt competenti si morali, dar cea mai mare parte dintre ei au studii superioare, au chiar si studii post-universitare si au si cursuri de calificare pe diverse domenii. Cu toate astea vor fi obligati sa lucreze pe salarii nete de 670-950 lei/luna. Ar putea fi chiar rude ale voastre, ale celor care in totala necunostinta de cauza si manati de sentimente meschine scrieti pe aici contra lor. In ziua de azi e mare lucru sa fii om. E mult mai usor sa fii jigodie si sub umbrela anonimatului sa jignesti oameni pe care nu-i cunosti. Deci calin. baiatule, mai pune mana pe carte, invata sa scrii corect si apoi, daca chiar ai ceva inteligent de spus, gandeste-te de doua ori inainte de a arunca piatra. Poate sa-ti pice chiar tie in cap…

  • victor L

   2 iulie 2014 at 19:30

   @ e grea gramatica,
   de acord, dar nu gramatica era in chestie 😛
   Uneori logica: „Cu toate astea vor fi obligati sa lucreze pe salarii nete de 670-950 lei/luna.”
   Cine ii „obliga”? gaseste alta formulare.
   – ” In ziua de azi e mare lucru sa fii om. E mult mai usor sa fii jigodie si sub umbrela anonimatului sa jignesti ”
   – sub nick-ul „e grea gramatica” nu crezi ca ai semnat si tu o anonima? si ca jignesti?
   Daca ti-a cazut greu postarea lui @ calin (si pe undeva ai dreptate), adreseaza-te direct lui, nu fa filozofie de 2 bani.
   In articol nu despre gramatica e vorba, ci despre niste sume de bani incasate de angajatii Primariei Lugoj nelegal, da, nelegal.
   (Ai aflat recent din mass media ca doi soti care au incasat un surplus la pensie, nelegal/falsuri, si trebuiau sa returneze 41.000 de lei ce au hotarit?)
   Salariatii Primariei nu au vina decit ca au incasat in plus niste bani cu care primarul voia sa se dea bine pe linga ei. Dar se stia de acum citiva ani ca banii vor trebui returnati, dar s-a preferat, mintiti de primar, sa se actioneze in Justitie; si au pierdut.
   Scurt: banii inapoi.
   Nu e o placere, dar repet: se stia ca este o ilegalitate. Caci asa cum am postat prima data, au fost proteste impotriva portocaliilor, dar nu vor avea curajul sa protesteze impotiva partidului prim plagiatorului, seful primarelui.
   O situatie neplacuta.

   • ANDREI - CETATEAN AL REPUBLICI SOCIALISTE ROMANIA

    2 iulie 2014 at 21:53

    Victoras daca nu te pricepi , nu iti da cu parerea. BANI SUNT PERFECT LEGALI.Este vb . de o interpretare gresita a Curtii de Conturi la nivel national si care a fost peste tot contestata. Unele institutii au castigat, altele au pierdut , doar avem o ” justitie independeta”.
    Studiaza legislatia salarizarii din perioada 2000-2014 ( care iti va lua ceva timp sa o si intelegi ) , daca esti asa de pasionat de acet domeniu si exprimati apoi parerea.

    • boro

     2 iulie 2014 at 22:39

     Dacă sunt daţi perfect legal, de ce oare trebuie înapoiaţi?. Poate în alte cazuri, acele sporuri şi-au găsit o justificare reală. Nu ţi-ai pus o asemenea întrebare ?

    • victor L

     3 iulie 2014 at 22:27

     @ ADREI,
     deci ai ramas cetatean al RSR?
     Bravo, uomule, se vede si dupa cum judeci.

     • ANDREI - CETATEAN AL REPUBLICI SOCIALISTE ROMANIA

      4 iulie 2014 at 20:49

      Da , tu cumva te consideri cetatean german cu origini din OLTENIA?

   • e grea gramatica,

    3 iulie 2014 at 00:03

    Gramatica era importanta. Cand un ins agramat si incoerent in exprimare jigneste si acuza in grup o multime de oameni, multi dintre ei cu pregatire serioasa in domeniul lor de activitate (cafea si barfe si net si alte activitati.ca sa nu mai vb ca la autoliv nu va mai strecoara nimeni pliculete) si pe deasupra isi permite sa le dea sfaturi cred cu convingere ca pentru un asemenea specimen uman sa-l numesc jigodie e perfect justificat.
    Banii in cauza, cei 25%, s-au acordat in urma unei hotarari judecatoresti, de ce afirmi ca s-au incasat nelegal? La un salariu de 670 lei net pe care il ia in prezent un angajat cu studii superioare si masterat daca mai scadem 25% te invit pe tine, care vad ca stii ce e legal si ce nu e, sa calculezi cat mai ramane.
    Din postarile tale am inteles ca ai convingeri politice, cea mai mare parte din angajatii primariei nu sunt interesati de politica. Voi astia care faceti partizanat politic si care umpleti forumurile cu veninul vostru indiferent ca sunteti de o parte sau de alta ar trebui sa faceti un pas inapoi si sa nu emiteti judecati pe chestiuni pe care le stiti din auzite. Se intampla ca eu sa fiu unul scarbit de fenomenul politic actual si de trepadusii ca voi care gasesc insufletire in maruntele voastre dispute…incet incet veti ramane niste postaci tristi. Oamenii detesta tot mai mult politica si partizanatul politic. S-au prins ca cei care intra in politica o fac din interes.
    Este trist ca politicienii, atat cei pe care vad ca ii ai tu in suflet cat si cei pe care nu-i inghiti, au umilit si umilesc inca deopotriva un segment intreg de populatie. Crezi ca redusul ala mintal gasise solutia? Ar functiona mai bine institutiile daca ar pleca toti functionarii competenti in sectorul privat?
    Pe vremea politicienilor pe care ii iubesti, s-a dat o lege a functionarului public care daca s-ar fi si aplicat ar fi castigat oamenii din administratia publica aproape dublu decat castiga acum. Nu s-a aplicat insa, cei de acum nu au nici ei interes sa redea demnitatea functionarului public si-l umilesc in continuare. Si mai trist e ca cei ce hotarasc in tara asta ce e si ce nu e legal, atat Curtea de Conturi cat si cei din sistemul juridic au salarii de 5-15 ori mai mari decat un functionar public cu pregatire similara lor. E ca pe vremea fanariotilor…cei ce strang birul au parte de castig frumoasa.
    Iti recomand sa o lasi mai moale cu politica, aici e vorba de oameni care muncesc cinstit si sunt jecmaniti si umiliti pe fata. Iar voi cei din afara ii judecati dupa convingerile voastre politice. Nu primarul a acordat banii astia, o instanta a hotarat ca e legal sa fie acordati.
    Si altceva Filozofia mea „de 2 bani” e mai sanatoasa decat a ta. Esti un trist postac indoctrinat politic plin de ura fata de „ailalti”. Baiatule, toti sunteti la fel…

    • boro

     3 iulie 2014 at 15:31

     „Nu primarul a acordat banii astia, o instanta a hotarat ca e legal sa fie acordati.”. Stau şi mă întreb dacă decizia era una obligatorie. Tare curios sunt de răspuns…

  • calin

   2 iulie 2014 at 22:41

   se prea poate sa nu am studii superioare si sa stau prost la capitolul gramatica cum ai afirmat dar cam atat e adevarat in ce spui.chiar ma cheama calin si postarea mea nu a fost cu scopul de a jigni pe cineva.poate am formulat gresit ideea si de aceea nu ai intales ce am vrut sa spun.autoliv era doar un exemplu dar mai sunt si alte fabrici in lugoj care angajeaza inclusiv personal peste 55 de ani.din pacate ai intales exact partea care iti convine iar partea nasoala ai trecut-o cu vederea si anume ca in acele fabrici chiar trebuie sa lucrezi pt banii pe care ii primesti.dar sti ce:stai in primarie si fa-te ca lucri iar tov primar se face ca te plateste pt ca vad ca asta iti convine.numai bine si o zi buna.P.S.daca am gresit textul din punct de vedere gramatical te rog sa ma intalegi ca nu am studii superioare si la locul meu de munca nu se cere asa ceva,dar nici nu ma plang de salar ca alti care sunt OBLIGATI sa lucreze pe salarii de mizerie.

   • e grea gramatica,

    3 iulie 2014 at 00:58

    Baiatule, vezi-ti tu de saiba si de leafa ta. Nu fa tu aprecieri generale legate de oamenii care au facut efortul sa si studieze in viata lor, crezi ca esti suficient de competent si in masura sa dai sfaturi? Un singur lucru are coerenta in ce spui. Ca unde muncesti tu nu se cer studii superioare si ca esti multumit de salariul tau. Fii fericit baiatu, in alte orase din tara somajul e in floare ai fi pe drumuri si daca ai familie nu ai avea ce sa le pui pe masa.Norocul tau e ca la Lugoj nu prea exista somaj.
    Vad ca tu stii exact cat lucreaza si cat nu lucreaza un angajat din primarie. Intreaba-l pe vreunul care a plecat de la primarie in sectorul privat ca sunt destui daca statea degeaba la primarie. Fiecare ar trebui sa isi vada de situatia lui si a familiei lui si sa nu judece alte categorii de oameni despre care nu cunoaste mai nimic. Ca sa mearga mai bine lucrurile in administratie oamenii competenti de acolo ar trebui tratati cu respect si nu umiliti. Altfel numarul celor competenti de acolo scade.
    Diferenta intre unul ca tine si unul ca mine stii care e? Eu ma revolt si sunt de partea ta daca patronul sau firma la care lucrezi te batjocoreste in vreun fel. Pentru ca am nu doar studii omule, am minte. Tu daca vezi ca astia care conduc tara mai taie cate ceva din salariul unora ca mine sari in sus de bucurie. Automat ma catalaoghezi lenes, ca si asa stau pe net si beau cafele si incasez plicuri cu bani, si oricum nu lucrez nimic toata ziua. Tu ma urasti pe mine fara sa ti fi facut eu tie nimic si ma umilesti si imi dai sfaturi. Crezi ca esti in masura sa-mi dai tu mie sfaturi? Vezi-ti omule de lungul nasului si de necazurile tale. lasa-ma tu pe mine si necazurile mele si neputinta si umilinta mea in pace. Ca nu ma cunosti mai baiatule, caline tata.
    Se pare ca totusi guvernantii si aia dinainte si astia de acum gandesc la fel de rudimentar ca tine, functionarii publici sunt niste ratati care isi merita soarta, de aia trebuie jecmaniti si umiliti.

 8. boro

  2 iulie 2014 at 16:30

  50% în plus pentru leafa primarului. Poate pune nişte cărămizi şi la cea de-a cincea casă.
  Mi-e milă de funcţionarii publici. Vă daţi seama că vom da cu 25 % mai multă mită ??

 9. viva la revolucion

  2 iulie 2014 at 23:08

  Fiindca stiu ca sunt persoane din primarie care au comentat la acest articol, stau si va intreb, de ce nu faceti o greva de vreo saptamana, doua?…sa blocati toata activitatea primariei, sa il lasati doar pe Francisc sa redacteze actele, sa incaseze impozite si amenzi, sa oficieze cununii, sa intocmeasca contracte etc. Asta e o meteahna a romanului de 1000 de ani incoace, acepta suturi in fund si nu face nimic in privinta asta, se plange pe net.
  Am auzit ca o sa aveti 600-700 de lei salar, numai bine o sa va ajunga de pufuleti si apa de la fantanile lu’ Martinescu, de ce nu protestati mai vehement? de ce nu va strangeti in fata primariei si sa refuzati sa intrati in birouri?
  Asa ca dragi functionari publici, la lupta pentru drepturile voastre !!!

  • e grea gramatica,

   3 iulie 2014 at 01:14

   Tu taci ca te cunosc, norocul tau e ca esti tanar. Si esti de felul tau prea nonviolent sa inviti pe altii la actiuni extreme. Lupta la care ne inviti nu poate fi castigata nicicum. Daca am face asa cum zici, ar sari toata lumea din oras pe noi nu numai amaratul ala de calin care m-a intaratat mai sus. Solidaritate cu oricine afara de sobolanii din primarie, cam asta e sloganul momentului. Ai timp de bascalie frate?

   • victor L

    3 iulie 2014 at 10:12

    @ e grea gramatica,
    scrii mult, corect gramatical, dar esti corigent la logica.
    In plus, daca nu iti plac jignirile (cum zici ca o face @ calin), tu cu ce drept jignesti?
    Reciteste-ti textele.
    Apoi, eu nu politizez. Aminteam doar. Si, cum se pare ca esti un angajat al Primariei (foarte bine, nimic de obiectat), dece nu protestati si acum impotriva lui Ponta cum ati protestat impotriva lui Boc? Mai ales ca spui ca returnarea banilor ar fi o nedreptate.
    Sa te vad pe platou cu o pancarta ca mai-an la unii: „noi v-am votat, voi ne-ati inselat?.
    Sal`tare (un plagiat, stiu) 😛

   • calin

    3 iulie 2014 at 13:03

    promit sa nu mai scriu nimic pt ca imi este teama ca faci atac de cord si te am ca constiinta.ai perfecta dreptate ca doar tu esti cu studii superioare.si mai ai dreptate intr-o privinta.ai aparea la sitirle pro tv ca stire de senzatie:fost angajat la PRIMARIA LUGOJ cu studii superioare si nenumarate diplome si calificari lucreaza la o spalatorie auto.o zi buna.

  • boro

   3 iulie 2014 at 15:30

   Ăştia fac pe ei când îl zăresc pe primar, şi tu vrei proteste??

 10. nelu

  2 iulie 2014 at 23:32

  Boro nu mai minti ca nu te crede nimeni .Salariul primarului si al viceprimarului au crescut de la 1 iulie cu 7% conform legii,asa ca nu mai abera cu 50%.ca nu mai poti insela pe nimeni.

 11. viva la revolucion

  3 iulie 2014 at 17:06

  ca sa rezolvi o situatie extrema e nevoie uneori de masuri extreme…pentru mine asta ar fi o situatie care necesita un semnal de alarma..nu as putea trai cu un salar asa mic si mi-ar fi stirbita valoarea mea ca om in primul rand; nu cred ca e ok sa muncesti 8 ore, uneori si mai mult pentru banii care urmeaza sa ii luati, nici pana acum nu era situatia in regula, dar acum e chiar dramatica…si daca stati asa sperand la o indurare sau darnicie din partea altora, nu-mi ramane decat sa va urez: asteptare placuta!
  e un total dezinteres din partea conducerii administratiei publice locale si politicienilor, asta nu inseamna ca trebuie sa va tratati pe voi insiva cu acelasi dezinteres.
  desteapta-te romane din somnul cel de moarte!!!!

  • ANDREI - CETATEAN AL REPUBLICI SOCIALISTE ROMANIA

   4 iulie 2014 at 23:19

   Ai o abordare corecta si fireasca la bataia de joc a autoritatiilor , dar angajatii Primariei din pacate nu sunt uniti si deci slabi pentru a lua o decizie de blocare a activitatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocaţi la şedinţă. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi a administraţiei locale

Publicat

în

Consiliului local este convocat în şedinţă ordinară joi, 28 mai. Şedinţa se va ţine în sistem de videoconferinţă. Printre cele mai importante puncte, se discută aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Lugoj.

„A decedat domnul Borchescu, de la Tehnic şi trebui să angajăm pe cineva în locul său. Mai trebuie să scoatem la concurs două posturi la Serviciul de Salubritate, administrator şi contabil, pentru că nu avem. Până acum am funcţionat cu un contabil detaşat de la Casa de Cultură”, a declarat Francisc Boldea.

Celelalte puncte de pe ordinea de zi se referă la:

– Aprobarea agendei acţiunilor cultural – educative pe anul 2020 propuse a fi cofinanţate din bugetul local. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită către Spitalul Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” Lugoj a unui generator curent, grup electrogen KOHLER-SDMO J 110K. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea Regulamentului privind stabilirea și acordarea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Lugoj, pentru unităţile/lăcaşurile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, situate pe raza administrativ – teritorială a municipiului Lugoj.Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2020. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Alocarea din bugetul local a sumei de 5.000 lei necesară achiziționării a două laptopuri pentru premierea a doi elevi lugojeni pentru spirit civic. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

– Stabilirea naturii juridice a unor imobile. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Data așteptată de mii de lugojeni. Când se redeschide piața de vechituri ocico a orașului

Publicat

în

Una dintre cele mai așteptate zile pentru lugojeni este cea în care vor putea să meargă din nou la piața de vechituri a orașului. Din nefericire însă, această zi este programată să vină de-abia peste mai bine de o lună de acum. Potrivit administrației locale, piața ocico se va deschide cu o parcare nouă și, dacă lumea își va dori, se va ține nu o dată, ci de două ori pe săptămână.

“Acum lucrăm la partea de parcare din stânga, vor fi 400 de locuri de parcare noi. O să vreau să consult mai apoi populația, să fie piața marțea și sâmbăta, întrucât nu se lucrează și mai multă lume poate să vină. O să vedem dacă vor și clienții, și comercianții. Data de deschidere nu o avem fixă, însă se va întâmpla după ce se termină starea de alertă, și dacă nu se extinde, adică cel mai probabil la 1 iulie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Piața de vechituri a fost printre primele locații din Lugoj care s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus.

Citiţi mai departe

Administrație

RETIM a început programul de spălare a pubelelor de colectare a deşeurilor reziduale

Publicat

în

Compania RETIM informează toate categoriile de clienţi din judeţul Timiş – persoane fizice, asociaţii de locatari, persoane juridice şi instituţii publice- că a început un amplu program de spălare a pubelelor de colectare a deşeurilor reziduale (pubelele negre şi verzi).

RETIM Ecologic Service SA derulează în următoarea perioadă un program complex prin care toate recipientele de colectare a deşeurilor reziduale din judeţul Timiş vor fi spălate. Sunt folosite maşini de colectare specială care, după ce ridică şi descarcă pubelele, efectuează şi operaţiunea de spălare a acestora.

Pentru judeţul Timiş există mai multe astfel autospeciale care vor merge prin rotaţie pe toate traseele din judeţ, iar în perioada mai – septembrie toate pubelele vor fi spălate de două ori, RETIM urmând să efectueze această operaţiune în toate zonele de colectare. Spălarea tuturor pubelelor se realizează la fiecare adresă într-o zi inclusă în graficul obişnuit de colectare a deşeurilor reziduale, neexistând un program diferit pentru această activitate.

Prin urmare, într-una din zilele obişnuite de colectare a deşeurilor menajere utilizatorii serviciului nostru de salubrizare vor putea vedea o autospecială RETIM care va spăla pubela alocată, lăsând-o mai curată şi mai igienică.

În acelaşi timp, RETIM reia apelul către toţi clienţii noştri privind conştientizarea şi respectarea regulilor generale de colectare separată a deşeurilor pe categorii : reziduale, reciclabile, sticlă (toate cu recipiente dedicate alocate), dar şi a regulilor mai stricte comunicate în perioada pandemiei de COVID-19, care rămân valabile în continuare.  Toate aceste reguli sunt disponibile pe site-ul nostru.

Compania RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe toate canalele de comunicare online şi recomandă folosirea acestora cu prioritate: website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite