Connect with us

Administrație

S-a stabilit oficial data când vom alege noul primar al Lugojului

Publicat

în

Știm data oficială la care vom merge să votăm noul primar al Lugojului. Guvernul României a aprobat, joi, un proiect de lege privind stabilirea datei alegerilor locale, premierul Ludovic Orban precizând că este vorba de data de 27 septembrie.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a solicitat, la începutul şedinţei Executivului, introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei locale din anul 2020, precum şi măsurile pentru buna organizare desfăşurare a acestor alegeri, premierul precizând că este de acord.

„E vorba cum am stabilit de 27 septembrie şi toate prevederile legate de reducerea termenelor şi măsurile de protecţie a celor implicaţi în procesul electoral”, a spus Orban.

Alegerile locale erau programate să aibă loc în primăvară, însă din cauza pandemiei de coronavirus, au fost amânate fără să se stabilească o dată la care acestea să fie organizate. Orban a precizat că șansele ca aceste alegeri, programate în toamnă, să fie la rândul lor amânate sunt extrem de mici.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Au eșuat discuțiile privind stabilirea locului pentru un nou pod: „Primarul acceptă o singură locație”

Publicat

în

PNL Lugoj anunță că întâlnirea, pentru stabilirea locului unde se va construi un nou pod rutier la Lugoj, a fost un eșec. Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, susține că primarul nici măcar nu a vrut să audă de un alt loc în afară de cel propus de el.

„Discuțiile despre locația unui nou pod s-au redus la solicitarea primarului de a accepta să se construiască un pod nou DOAR în locația propusă de domnia sa. Așa cum am anunțat, am considerat decent și responsabil să participăm la discuțiile solicitate de primar, pe tema amplasării unui nou pod. Din start am arătat că această chestiune trebuie analizată de specialiști. Nu ne-am pus speranțe prea mari și nu am greșit. Din păcate discuțiile s-au redus la solicitarea primarului de a accepta că singura locație potrivită ar fi chiar locația propusă de dânsul. Singura “concesie” a dânsului ar fi să accepte ca locația să varieze cu 3-4 metri mai în amonte – o soluție la fel de absurdă și nesustenabilă. În acest context efectiv nu am înțeles pentru ce ne-a mai chemat la discuții, având în vedere faptul că mereu am arătat și am justificat că nu suntem de acord cu această soluție aberantă”, arată președintele PNL Lugoj.

Claudiu Buciu spune că PNL a înaintat un set de propuneri, de care ar fi bine să se țină cont.

„Considerăm prioritar să reabilităm integral Podul de Fier. În cadrul întâlnirii, primarul a prezentat o expertiză din care rezultă că acest lucru este posibil în ciuda informațiilor transmise de dânsul până acum. Astfel nu înțelegem de ce dorește construcția unui pod nou. Odată reparat Podul de Fier, sau în paralel cu lucrările de reparații, putem desemna specialiștii potriviți să studieze și să decidă dacă avem nevoie de un pod rutier nou și, dacă se va stabili că este nevoie de un pod nou, aceștia (nu politicienii) să facă propuneri pentru o eventuală locație. Trebuie să ținem cont de faptul că în următorii ani vor continua lucrările la Autostrada A6, al cărei traseu va ocoli Lugojul prin partea de sud, urmând (în mod inevitabil) să se mai construiască încă un pod peste Timiș, la intrarea dinspre Coșteiu.”, spune Buciu.

Acesta consideră că Primăria Lugoj ar trebui să nu mai cheltuie ci să treacă de urgență la reabilitarea Podului de Fier.

Citiţi mai departe

Administrație

Ștrandul din Lugoj se deschide după ce joi au fost raportate un număr record de cazuri de coronavirus

Publicat

în

Primăria Lugoj “merge înainte” cu deschiderea ștrandului municipal vineri, 10 iulie, chiar dacă joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, mai exact 614. A fost înregistrat astfel cel mai mare număr de cazuri noi din România de la începuturile pandemiei. Și la Lugoj, în ultima perioadă, au fost descoperite cel puțin 14 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. În ciuda acestui fap, primăria a decis să deschidă totuși ștrandul, cu impunerea unor reguli de distanțare socială.

„Vor fi deschide publicului bazinul de înot, râul interior, cele 2 jacuzzi, bazinul pentru copii. Bazinul de sărituri se va deschide în cel mai scurt timp, după rezolvarea unei probleme tehnice minore survenită în timpul probelor. În incinta bazei de agrement, ținând cont de suprafața bazinelor și a plajelor vor putea avea acces simultan doar un număr de 250 de persoane. 

Pe măsură ce unele persoane vor ieși pot intra alte persoane fără a depăși numărul maxim de 250. Informații privind numărul de locuri disponibile pe moment se pot obține la tel. 0769078810, începând din data de 10 iulie, zilnic între orele 11.00-18.00. 

La intrarea în încăperea casieriei și pe holul de acces spre ștrand este obligatorie purtarea măștilor de protecție”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj. 

Orar: 

Marți –  Vineri – între orele 11.00 – 20.00 

Sâmbătă și Duminică – între orele 10.00 – 20.00 

Luni – Închis 

Tarifele zilnice de intrare: 

5 lei / persoană – elevi / studenți 

10 lei / persoană – adulți 

Pe perioada stării de alertă biletul de intrare își pierde valabilitatea odată cu ieșirea din baza de agrement.

Citiţi mai departe

Administrație

În timp ce cazurile de coronavirus cresc alarmant, la Lugoj se redeschid locurile de joacă pentru copii

Publicat

în

Primăria din Lugoj vrea să redeschidă locurile de joacă pentru copii, asta în timp ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a atins miercuri un nou record pentru România, de 555 de cazuri, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, locurile de joacă pentru cei mici urmând să fie deschise fără ca administrația să țină cont de pericolul la care se pot expune cei mici care vin să se joace.

La Lugoj, în ultimele 10 zile, au fost confirmate cel puțin 14 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Redăm întreg comunicatul de presă pe care l-am primit de la primărie.

“Primăria Municipiului Lugoj, prin Serviciul Administrarea și Întreținerea Domeniului Public a efectuat în ultima perioadă pregătirile pentru a putea oferi copiilor posibilitatea de a petrece timpul liber la cele două Orăşele ale Copiilor din municipiu.

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 11.00 se deschid ambele orășele ale copiilor, respectiv cel situat în parcul „George Enescu” cât și cel amenajat în spațiul fostei grădini de vară Concordia. Copiii sunt aşteptaţi să se bucure de locurile de joacă de luni până vineri între orele 16.00 şi 21.00, iar sâmbăta si duminica între orele 11.00 şi 21.00, cu excepţia zilelor când vremea este nefavorabilă.

Având în vedere starea de alertă instituită în urma evoluției pandemiei COVID 19, Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor o serie de reguli de prevenire a infectării cu noul coronavirus, reguli ce vor fi afișate la cele două locuri de joacă:

  1. La intrarea în Orășelul Copiilor, copiii și însoțitorii acestora se vor dezinfecta pe mâini la dozatoarele montate.
  2. Însoțitorii copiilor vor purta obligatoriu mască de protecție la intrarea în incinta locului de joacă.
  3. Supraveghetorii jocurilor gonflabile vor purta obligatoriu mască de protecție.
  4. La fiecare joc gonflabil se va permite accesul a maxim 4 copii, în serii de câte 30 minute cu respectarea distanței de 3m între utilizatori. Însoțitorii au obligația să-i urmărească și să-i îndrume pe copii pentru respectarea regulilor privind prevenirea infectării cu noul coronavirus.
  5. Însoțitorii copiilor vor evita contactul cu alte persoane și vor urmări ca și copii să respecte distanța socială de minim 3m când utilizează jocurile gonflabile.
  6. Se vor evita îmbrățișările și strângerile de mână atât pentru copii cât și pentru însoțitori.
  7. Se vor evita utilizarea în comun a sticlelor și paharelor atât pentru copii cât și pentru însoțitori.
  8. Se va evita atingerea ochilor, a nasului sau a gurii cu mâinile de către copii sau însoțitorii acestora.
  9. Jocurile gonflabile se vor curăța zilnic, în mod repetat, cu dezinfectant pe bază de alcool.”

Marți, primăria din Lugoj a surprins printr-o altă decizie controversată în plină criză Covid, mai exact a deschis piața de vechituri ocico de la marginea orașului. Vineri, pe 10 iulie, este programată și redeschiderea ștrandului municipal.

Citiţi mai departe

Cele mai citite