Connect with us

Actualitate

S-a deschis Băcănia Lugojeană. Primul magazin cu produse tradiționale, direct de la producători

Publicat

în

Lugojenii au, începând de luni, o ofertă bogată de produse tradiționale, fabricate de mici producători locali, din zona de vest a țării. Pe rafturile magazinului se găsesc produse din carne, făinoase, lactate, dulceţuri, murături, zacuscă etc.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

 Băcănia Lugojeană se află pe str. Nicolae Bălcescu nr.9, în Centrul Comercial Luca. „Avem aproape 400 de sortimente de produse în magazin. Peste 80 la sută dintre ele sunt produse tradiţionale, fabricate de mici producători, care respectă vechile reţete şi nu folosesc conservanţi. Am ales aceşti producători pentru că noi vrem să vindem conţinut de calitate, nu să vindem etichete. Avem produse la care etichetele poate nu arată extraordinar, însă sunt foarte gustoase şi sănătoase”, spune Diana Fedeleş, administratorul magazinului.

În Băcănia Lugojeană puteţi să găsiţi carne şi mezeluri de la Recaş, pâine şi produse de panificaţie de la Chizătău, lapte şi lactate de la Bucovăţ şi aşa mai departe. „Cei mai mulţi producători sunt din vestul ţării. Am adus produse din alte părţi, doar acolo unde nu am găsit, momentan, gama respectivă la noi în zonă. Avem carne şi mezeluri de la Recaş, de la producătorul care refuză să folosească aditivi şi alte chimicale în mezeluri şi face totul doar din carne, inclusiv crenvurştii şi parizerul sunt doar din carne. Avem iaurturi şi brânzeturi extraordinare de la Sârbova, miere de la Boteni, de la cel mai cunoscut apicultor din vestul ţării, care are toate produsele atestate tradiţional, la fel ca şi cel de la Bocşa care ne-a dat dulceţuri, zacuscă şi diferite salate de ciuperci, tot salate de ghebe şi conserve avem de la Scăiuş. Pe scurt, am încercat să-i aducem la Lugoj pe cei mai cunoscuţi şi serioşi producători tradiţionali, pe care îi găsiţi doar la târgurile specifice”, mai spune Diana Fedeleş.

Administratorul Băcăniei Lugojene spune că, în fiecare săptămână, vor exista promoţii mari, atât la produsele de bază cât şi la delicatesuri.

RETIM

 

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițiștii lugojeni au reînceput controalele matinale la transportatori pentru măsurile impuse de valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii lugojeni au reînceput controalele de dimineață la firmele de transport care aduc muncitori în oraș din satele din jur, dar și a altor transportatori de persoane, din cauza pandemiei de coronavirus ajunsă la valul al patrulea și la Lugoj. 

Marți dimineața, între 5:30 și 7:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Lugoj au desfășurat o acțiune în municipiul Lugoj, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

În acest context, au fost verificate 24 de mijloace de transport persoane, dintre care 12 autobuze, 7 microbuze și 5 autovehicule de transport în regim de taxi. Polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea mijloacelor de protecție individuală în mijloacele de transport. 

RETIM

Este important să fim responsabili, astfel încât să putem preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus, spun polițiștii lugojeni. Aceștia precizează faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul a trecut de pragul de 2 la mie de infectări, fiind aplicate noi restricții în oraș

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul a ajuns la o rată de infectare de 2,15 cazuri la mia de locuitori, conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș. Începând de marți, 21 septembrie, în municipiul de pe Timiș vor fi instituite restricții suplimentare, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Pentru UAT-urile de pe anexa 4, cele cu rate între 2 și 3 cazuri la mia de locuitori, în care se află și municipiul Lugoj, principalele măsuri sunt: 

a) Competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m intre persoane; 

RETIM

b) Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

c) Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise; 

d) La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a selimita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi deevenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

e) Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție; 

f) Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane; 

g) Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

h) Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite