Connect with us

Anunțuri

RETIM și ADID Timiș încep a treia campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor VOLUMINOASE în Zona 0 Ghizela

Publicat

în

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Nu ratați ocazia să le predați legal și gratuit la containerul RETIM!

RETIM

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș organizează în perioada 03 iulie – 30 august 2023 o campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din zona 0 Ghizela a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Bogda (Buzad și Bogda), Boldur (Ohaba-Forgaci și Boldur), Brestovăț, Chevereșu Mare (Dragșina, Vucova și Chevereșu Mare), Coșteiu, Criciova (Criciova, Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (Topolovățu Mic și Șuștra), Victor Vlad Delamarina și Belinț. 

CINE poate preda deșeuri voluminoase

Autoliv angajează!

Cetățenii din localitățile menționate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos. 

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

 • mobilier, comode, mese de cafea, mese de toaletă, mese decorative;
 • mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice;
 • covoare, carpete, preșuri;
 • canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele;
 • oale;
 • ceasuri;
 • perdele, draperii;
 • dulapuri de baie, suporturi prosoape;
 • lustre, tablouri;
 • obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă;
 • obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere din fontă, calorifere din aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

 • NU se preiau alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, periculoase;
 • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anunțuri

Aventura responsabilă încurajată de Caraiman

Publicat

în

Caraiman, noul brand de bere din România, invită consumatorii să descopere în mod responsabil frumusețea naturală a României. Natura românească oferă o varietate de peisaje și de experiențe cu totul uimitoare. Dar cu toate acestea, indiferent de frumusețea traseului, siguranța este pe primul loc. Brandul Caraiman le oferă iubitorilor de natură, care planifică să se aventureze pe dealurile și munții României, o listă de patru obiecte esențiale care nu trebuie să lipsească din rucsacul de drumeție.

RETIM

Pentru a se bucura pe deplin de frumusețea traseelor montane, fiecare vizitator trebuie să-și aleagă hainele cu grijă, în straturi, din materiale care elimină umezeala de pe piele. Straturile permit ajustarea îmbrăcămintei în funcție de condițiile schimbătoare, oferind, astfel, confort termic și protecție împotriva vântului rece și ploii de munte. O jachetă impermeabilă și rezistentă la vânt devine aliatul perfect în fața intemperiilor, iar șosetele tehnice și încălțămintea de drumeție de calitate oferă sprijin și protecție, transformând fiecare pas într-o experiență confortabilă și sigură.

Navigarea pe traseele montane spectaculoase necesită o hartă detaliată și o busolă, esențiale pentru a asigura o drumeție fără incidente. Deși dispozitivele GPS sunt utile, ele pot eșua din cauza lipsei de semnal sau a bateriilor descărcate. Astfel, tehnicile de bază de orientare și citirea hărților devin o abilitate vitală. O lanternă frontală cu baterii de rezervă este un element de siguranță indispensabil, iluminând calea în explorările care se prelungesc după apus, aducând liniște și siguranță în fiecare pas pe potecile întunecate ale munților.

Autoliv angajează!

Hidratarea corespunzătoare și o alimentație adecvată sunt cheia pentru a menține energia și vitalitatea pe parcursul drumețiilor montane. Este esențial să ai cu tine cel puțin 2 litri de apă și gustări bogate în proteine și carbohidrați, precum nuci, fructe uscate și batoane energizante. Desigur, un Caraiman rece, savurat responsabil la final de drumeție, poate fi răsplata perfectă după o zi de explorare.

Un kit de prim ajutor bine echipat este indispensabil pentru gestionarea rănilor minore și a urgențelor medicale care pot apărea pe traseu. Acesta ar trebui să conțină bandaje, antiseptice, medicamente pentru dureri și pastile pentru purificarea apei, oferind un sentiment de siguranță în fața neprevăzutului. Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor de bază poate face diferența în caz de accident, prevenind complicațiile serioase și asigurând o expediție mai sigură și mai plăcută. Un astfel de kit nu doar că le oferă liniștea necesară, dar îi ajută și să fie pregătiți pentru orice eventualitate, transformând drumeția într-o experiență memorabilă și fără griji.

Voi când plecați în următoarea drumeție? Nu uitați, la final de traseu, când ați încheiat tot ce aveați plănuit, încercați noul Caraiman!

 

 

Citiţi mai departe

Anunțuri

Publicul parior în sporturi 

Publicat

în

Unul dintre termenii care este folosit des în discuțiile despre pariurile sportive este „publicul parior”. Motivul pentru care auziți despre acesta atât de des este pur și simplu că înțelegerea a ceea ce este și ce înseamnă poate contribui la creșterea profitului. Publicul parior în sporturi reprezintă o componentă crucială a pieței de pariere, având un impact semnificativ asupra evoluției cotelor și a modului în care sunt stabilite liniile de pariere. În acest context, înțelegerea comportamentului și a preferințelor acestui segment de pariori este esențială pentru maximizarea șanselor de a obține biletul zilei fotbal. Linii de profit generoase sunt binevenite, așa că să vedem care este publicul parior și de ce contează pentru tine.

RETIM

Cine este publicul parior

Pe scurt, publicul parior este cea mai mare majoritate a persoanelor care pariază pe fiecare joc. Ei nu sunt pariorii profesioniști sau amatorii serioși. Sunt persoanele care își doresc să fie implicate în mod activ, sau care își doresc să parieze pe echipa lor preferată, sau care își doresc să facă câțiva bani. Probabil că nu depun prea mult efort pentru a deveni mai buni, și în cele din urmă, probabil că sunt mai motivați de dorința de a se distra și de a avea câteva povești interesante de spus decât de realizarea unor profituri pe termen lung. Există câteva lucruri care tind să definească publicul parior:

Autoliv angajează!

 • Preferințe – Publicul iubește să parieze pe echipele favorite. Există câteva motive pentru aceasta. În primul rând, favoriții sunt de obicei echipa care primește mai multă atenție, și adesea este echipa mai populară în general. Publicul parior nu este nici foarte sofisticat, deci tendința lor este de a asocia pariurile cu încercarea de a alege câștigătorul în joc, așa că aleg favoritul pentru că are mai multe șanse să câștige. Pariorii inteligenți știu că a fi câștigătorul nu contează atât de mult precum valoarea în distribuirea pariurilor.
 • Over – Publicul parior va favoriza de obicei over-ul când pariază totalul. Cele mai mari motive pentru aceasta sunt că ofensiva este mai distractivă de urmărit decât apărarea, și mai ușor de înțeles în majoritatea sporturilor, deci oamenii tind să presupună că ofensiva va fi capabilă să performeze la cel mai bun nivel, indiferent cu ce se confruntă. Publicul parior probabil că nu petrece prea mult timp uitându-se la meciurile specifice, deci pot să rateze situațiile care ar putea determina ca ofensiva să performeze mai puțin optim.
 • Supraevaluarea pozițiilor cheie – În ochii publicului parior, cei mai importanți oameni din sporturi sunt quarterback-ul, aruncătorul de start și cel mai bun marcator din baschet. Ca rezultat, ei tind să reacționeze exagerat atunci când se întâmplă ceva care afectează una dintre aceste poziții înainte de un joc.
 • Reacționează exagerat la știri – În ochii publicului parior, o accidentare a unui jucător cheie este aproape întotdeauna o problemă majoră, o dispută pe terenul de antrenament sau în vestiar este motiv de îngrijorare serioasă, și o greșeală a unui antrenor este un semn clar de incompetență generală.
 • Influențați puternic de media – Dacă vrei să știi la ce se gândește publicul parior, doar citește site-urile media principale online sau urmărește emisiunile înainte de joc. Dacă comentatorii sunt obsedați de ceva – indiferent cât de banal – atunci publicul parior va fi la fel. Gândirea critică și analiza nu sunt caracteristici ale publicului parior.
 • Pariază mai mult pe jocuri cu profil înalt – Publicul parior tinde să se concentreze pe jocurile mai mari și să ignore cele mai puțin publicizate. În fotbalul american universitar, de exemplu, publicul parior va paria masiv pe meciurile cu echipe clasate sau alte echipe cu profil înalt, dar adesea va ignora virtual meciurile din MAC sau CUSA.
 • Favorizează anumite echipe – Există unele echipe cu care publicul are o poveste de dragoste și va paria în mod tipic indiferent de circumstanțele cu care se confruntă. Exemple includ Steelers, Patriots și Colts în NFL, Red Sox și Yankees în baseball, și Lakers și Celtics în NBA. Singurul handicapping care se întâmplă în mod tipic când aceste echipe joacă este uitarea la numele de pe partea din față a tricourilor, așa că atunci când aceste echipe joacă, acțiunea este adesea îndreptată puternic spre echipa publică. 

Caracteristici Ale Publicului Parior

Vrei să te asiguri că nu ești unul dintre ei, iar dacă multe dintre aceste tendințe sună asemănătoare cu tendințele tale, atunci probabil că ești un parior comun de public. Nu este absolut nimic în neregulă cu asta, desigur. Dacă îți dorești să fii un câștigător pe termen lung, însă, probabil că vei dori să înțelegi unde trebuie să lucrezi pentru a te îmbunătăți și să te apuci de treabă.

Când acțiunile lor pot fi anticipate, casele de pariuri se adaptează – În multe cazuri, nu este deloc greu să previi unde va fi privirea publicului pe un joc – echipele nu neaparat populare sau favoritele așa cum am spus mai devreme. Atunci când pare foarte probabil că publicul va paria masiv pe o parte, atunci casele de pariuri adesea ajustează liniile de pariere pentru a profita de aceasta – linia nu va afecta procesul decizional al publicului, astfel că prin acest mod, casele de pariuri pot obține câteva puncte în plus în favoarea lor. Casele de pariuri nu pot fi prea agresive cu aceasta, altfel vor fi lovite puternic de cealaltă parte, dar acest lucru se întâmplă fără îndoială. Dacă poți identifica unde pariază publicul, atunci poți găsi adesea linii care sunt mai mari decât ar fi altfel. Dacă îți place deja echipa mai puțin populară, atunci punctele suplimentare sunt doar valoare suplimentară pentru tine. 

Nu întotdeauna au dreptate

Probabil că ai putea schimba acest lucru spunând că adesea nu au dreptate. Dacă nu înțelegi ce îi motivează pe publicul parior, atunci ai putea tinde să crezi că ar trebui să pariezi pe o anumită parte într-un joc pentru că pare că toată lumea o face. Odată ce înțelegi mai bine lucrurile, însă, vei înțelege că publicul adesea nu are dreptate în privința modului în care se va desfășura un joc pentru că adesea nu au analizat cu adevărat ceea ce va afecta rezultatul acelui joc. Dacă înțelegi asta, atunci vei descoperi brusc că multe din surprinzătoarele înfrângeri nu mai sunt atât de surprinzătoare.

Concluzie

Înțelegerea comportamentului și preferințelor publicului parior în sporturi este crucială pentru succesul în lumea parierilor. Apreciind modul în care acești pariori influențează evoluția cotelor și liniilor de pariere, putem anticipa mișcările pieței și să ne adaptăm strategiile în consecință. Deși publicul parior tinde să urmeze anumite tipare și să favorizeze anumite echipe sau rezultate, este important să recunoaștem că aceștia nu sunt întotdeauna corecți. Prin aplicarea unei analize raționale și a unei abordări inteligente, putem exploata eficient discrepanțele dintre așteptările publicului și realitatea evenimentelor sportive, conducând astfel la obținerea unor bilete câștigătoare în pariurile sportive. Nu uita să joci responsabil!

Citiţi mai departe

Anunțuri

Impactul serviciilor de arhivare și scanare documente asupra productivității și eficienței organizaționale

Publicat

în

Mediul actual de business este unul extrem de dinamic, iar informațiile circulă cu o viteză uluitoare. La fel se întâmplă și cu cerințele legale, care devin tot mai riguroase. În acest context gestionarea eficientă a documentelor devine o preocupare pentru succesul afacerii. În acest studiu, vom încerca să analizăm impactul serviciilor de arhivare și scanarea documente asupra productivității și eficienței firmei, punctând câteva dintre beneficiile pe care le aduc acest tip de servicii.

RETIM

Servicii de arhivare – fundamentale pentru gestionarea eficientă a documentelor

Arhivarea documentelor poate fi considerată esențială pentru organizarea și gestionarea eficientă a informațiilor într-o firmă sau asociație. Identificarea, clasificarea și stocarea adecvată a documentelor sunt etape copleșitoare, dar cu servicii de arhivare realizate de profesioniști, devin sarcini bine făcute.

Oferind un mediu sigur și organizat pentru documentele importante, echipele ce oferă serviciile de scanare a documentelor și de arhivare contribuie la reducerea timpului pierdut în căutarea informațiilor și la optimizarea fluxurilor de lucru. Fie că este vorba despre contracte, facturi sau alte acte importante, o arhivare bine organizată corespunzătoare permite angajaților să se concentreze pe activitatea lor cheie.

Autoliv angajează!

Scanare documente – transformă actele fizice în resurse digitale

Serviciile de scanare documente devin o necesitate pentru cei care doresc să se adapteze la cerințele moderne de gestionare a informațiilor. Scanarea documentelor și crearea unei arhive digitale nu doar optimizează spațiul de depozitare, dar este o soluție care facilitează și accesul la informații de oriunde și oricând, prin intermediul dispozitivelor digitale.

Beneficiind de servicii de scanare documente, angajații vor avea mai multă flexibilitate și mobilitate. Astfel se elimină restricțiile impuse de documentele fizice. Persoanele autorizate din companie pot accesa și partaja documentele în timp real, indiferent de locație sau fus orar, facilitând colaborarea și luarea deciziilor rapide și informate.

Protejează datele sensibile

Într-o perioadă în care securitatea informațiilor este necesitate, serviciile de arhivare a documentelor oferă o variantă convenabilă celor ce își doresc să știe date în siguranță. Prin implementarea unor protocoale stricte de securitate, companiile care oferă servicii de arhivare garantează că informațiile sunt protejate împotriva accesului neautorizat și a riscului de compromitere.

O arhivă bine organizată asigură conformitatea cu standardele legale și reglementările în vigoare enunțate în Legea Arhivelor Naționale, reducând riscul de amenzi și sancțiuni. Implementând practicile de arhivare și scanare conforme cu cerințele legale, te asiguri că afacerea ta este pregătită să facă față auditurilor și inspecțiilor.

Beneficiile serviciilor de arhivare profesionale

Să investești în servicii de arhivare și scanare documente înseamnă că vei avea beneficii tangibile pentru firma ta. De la creșterea productivității și eficienței prin accesul rapid la informații, până la protecția datelor sensibile și conformitatea cu reglementările legale, serviciile de arhivare profesionale devin indispensabile în călătoria ta către succesul organizațional.

Citiţi mai departe

Anunțuri

Modernizare la patru benzi a drumului între Lugoj–Buziaș și Moşniţa! Alfred Simonis: ,,Am discutat mult cu Călin Dobra și am găsit cele mai bune soluții!”

Publicat

în

Modernizarea drumului Lugoj-Buziaș și transformarea acestuia în șosea la patru benzi este una dintre prioritățile viitoarei administrații județene conduse de Alfred Simonis. Investiția va reprezenta un mare plus și pentru orașul Lugoj, locuitorii urbei de pe Timiș, lugojenii şi nu numai folosind în număr foarte mare acest drum de legătura cu Timişoara, capitala judeţului Timiş.

RETIM

Realizarea acestei investiţii va duce, atât la dezvoltarea Lugojului și la scoaterea în evidenţă a staţiunii balneoclimaterice de interes naţional Buziaş, precum şi la conexiunea facilă cu alte drumuri judeţene, prin realizarea unor sensuri giratorii la intersecţia cu drumurile spre Darova şi Boldur şi către toate celelalte localităţi aflate pe traseul şoselei între Lugoj şi Moşniţa, acolo unde a fost finalizată lărgirea şoselei la patru benzi, în urma unui proiect în valoare de aproape 31 de milioane de lei cu bani de la Consiliul Județean Timiș și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, investiţie demarată şi semnată de Călin Dobra.

,,Am avut nenumărate discuții cu Alfred Simonis legate de această investiție și, împreună, am ajuns la concluzia că este mai mult decât necesară, atât pentru lugojeni, cât și pentru locuitorii întregii zone”, spune Călin Dobra, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Lugoj.

Autoliv angajează!

Investiția ce va fi demarată de Consiliul Județean Timiș a fost susținută în repetate rânduri de reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș, însă a ajuns doar la faza de studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, evitarea realizării acestui proiect de infrastructură rutieră reprezentând încă un eșec al administrației judeţene conduse de Alin Nica.

,,Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt cuprinse pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș în urma unui amendament depus de colegul meu Călin Dobra, dar neluat în seamă de Alin Nica pentru că acesta este tributar unei metehne vechi: doar proiectele sale trebuie să fie puse în practică. O astfel de investiție este necesară, obligatorie aș spune, pentru o fluidizare a traficului și pentru condiții mult mai bune pentru cei care folosesc acest drum. Și când spun asta mă refer atât la lugojeni, cât şi la toți ceilalţi locuitorii din această zonă a judeţului. Am discutat mult cu Călin și am căutat cele mai bune soluții pentru a le pune în practică împreună”, a declarat Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Totul pentru Timiş! Totul pentru Lugoj (P)

Citiţi mai departe

Cele mai citite