Connect with us

Divertisment

Religia și jocurile de noroc – Descoperă cum este văzut conceptul de gambling în diferite religii și cât de permisive sunt sau nu acestea!

Publicat

în

Este lesne de prefigurat relația dintre religie și gambling, aspect destul de cunoscut de către majoritatea persoanelor, mai ales ca religia nu susține jocurile de noroc și nu le încurajează. Cu toate acestea există câteva momente de-a lungul istoriei în care nu toate religiile și-au manifestat vehemența împotriva gamblingului, iar în anumite contexte și situații au fost ceva mai permisive, lucru ce a dat naștere unor povesti cel puțin interesante. 

Dacă ești pasionat de jocurilor de noroc, îți recomandăm întotdeauna să alegi un cazinou licențiat, fie când joci în mediul offline, fie în ce online. Un astfel de operator poate fi casino.com.ro, unde vei găsi o gamă variată de jocuri și de oferte promoționale. Întorc discuția la subiectul principal, religia și gamblingul, în continuare vei putea descoperi câteva aspecte interesante despre toată relația și evoluția gamblingului în raport cu implicațiile religioase. 

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Jocurile de noroc la Creștini 

Creștinismul s-a poziționat împotriva jocurilor de noroc. Sunt pasaje ce amintesc de manifestarea unor obiceiuri ce pot fi încadrate sau au fost încadrate conceptului de jocuri de noroc, în care se foloseau banii drept mită, în care se vorbea despre jocuri pe bani sau chiar contrabandă în casa lui Dumnezeu. Mai mult decât atât, Biblia dorește să ne inducă anumite valori morale și comportamentale, printre care și aceea că omul nu ar trebui să fie lacom, avar, să nu râvnească la avuția aproapelui său, ci să se mulțumească cu puținul ce i-a fost dat, cu ceea ce are. Chiar dacă în prezent, foarte rar se discută despre această situație, iar lucrurile sunt ceva mai permisive, Creștinismul nu se va plasa niciodată de partea gamblingului și nu îl va încuraja. 

RETIM

Hinduismul și karma

Una dintre cele mai vechi religii, Hinduismul funcționează după propriile culturi. Pentru persoanele ce cred în această formă de religie și o adoptă, este destul de cunoscut faptul că simbolurile și zeitățile constituie reprezentarea credinței hinduse. Fiecare zeitate are rolul său și este considerată a fi apărătorul diferitelor segmente, de la aspectele ce țin de sănătate, bunăstare materială și alte astfel de lucruri. În religia hindusa, Lakshmi este zeitate „responsabilă” de bunăstarea pe planul averii și al lucrurilor materiale dobândite, la care popoarele se închină. 

Un alt aspect important de precizat, ce are o însemnătate deosebită în hinduism, dar nu numai este karma. Se spune că, dacă într-o viață anterioară ai fost un om de bine și ai făcut lucruri bune, acestea ți se vor întoarce, iar dacă nu ai avut tocmai un comportament și o atitudine onorată din acest punct de vedere, la fel, vei putea resimți repercusiunile. Karma poate constitui un element important și în ceea ce înseamnă jocurile de noroc, dar nu ar trebui să mizezi totul de acesta aspect, pentru că așa cum bine știi, câștigul înseamnă mai mult decât o karma bună sau noroc, ci presupune și tehnică de joc sau alte strategii. 

În ceea ce privește evoluția jocurilor de noroc, în prezent, în India, acest hobby nu este unul privit cu ochi foarte bun, reprezentând chiar o acțiune plasată în afara legalității, însă în trecut, se spunea că acest concept de gambling era privit drept o modalitate adoptată de vechile popoare pentru a se destinde și pentru a se distra. 

Islamul și cursele de cai/ cursele de cămile 

Islamismul este un cult religios destul de asemănător Creștinismului, prin faptul că adepții acestei religii cred într-o singură entitate cu caracter Atotputernic. Este specific în special popoarelor Arabe, iar normele religioase sunt destul de stricte pentru persoanele ce trăiesc în aceste teritorii și au această religie. În acest context, nu încape îndoială faptul că jocurile de noroc ar fi total respinse sau ca ideea de gambling este una la îndemână oamenilor. 

În cultura islamică, câștigurile de bani provenite de la alte persoane sunt considerate păcate, iar această activitate este de onorată pentru oamenii care ar putea beneficia de astfel de avantaje materiale. Cu toate acestea, lucrurile sunt ceva mai permisive atunci când vine vorba despre cursele de cai sau de cămile. La fel de acceptate sunt și pariurile pentru sporturile ce țin de trasul cu arcul, deoarece, potrivit lui Muhammad, aceste sporturi au un rol de bază în introducerea și consolidarea aptitudinilor oamenilor, ce vor fi pregătiți să facă față evenimentelor mai puțin plăcute. 

Budismul – o religie tolerantă cu ideea de gambling

Mulți privesc Budismul mai mult ca pe o filosofie de viață, ca pe un aspect de tine de adoptarea unor atitudini și credințe menite să asigure o bunăstare în general, în viața. Cu toate că nu este considerat un cult religios în sine, Budismul este destul de întâlnit la câteva popoare ce aspiră la diminuarea suferințelor și își doresc o existență departe de tot ce poate provoca neplăceri. 

În ceea ce privește jocurile de noroc, Buddha, a considerat că acestea pot fi permise, atâta vreme cât au drept scop eliberarea și distracție și nu constituie un mijloc prin care poți face rău altor persoane sau propriei persoane. Jocurile de noroc sunt încurajate, în conceptul budist, atât timp cât nu creează dependență, cât nu înseamnă o exagerare și nu reprezintă o amenințare. 

Concluzii 

Problematica jocurilor de noroc este văzută diferit sau capătă diverse nuanțe în funcție de fiecare religie în parte. Ceea ce ar trebui să fie mai important, este faptul că, dacă ai această pasiune, trebuie să știi să faci diferența dintre divertisment, distracție și dependență. Chiar dacă anumite religii pot fi mai permisive cu ideea de jocuri de noroc, toate cultele religioase au un numitor comun, și anume acela că nu susțin adicția. Astfel că, dacă ești gambler este important să știi când să te oprești, atât pentru bunăstarea ta materială, cât și pentru cea psihică

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Ce surprize se mai pregătesc pe Insula din Cotu Mic

Publicat

în

Proiectele ,,Punem insula pe hartă” și (apoi) ,,Oameni(i) pe Insulă” ale Grupului de Inițiativă P.I.P.H. și ale Asociației Alternativei Sportive, care au debutat la finalul lunii februarie 2022, continuă în forță vara aceasta! Următorul eveniment va avea loc sâmbătă, 25.06.2022.

Acest eveniment cuprinde o serie de activități, care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și sociale, după cum urmează:

 • ateliere muzicale de percuție;
 • ateliere culinare în aer liber;
 • activități care promovează sănătatea fizică și mentală;
 • plimbări cu caiacul;
 • badminton;
 • freesbee;
 • observarea cerului pe timp de noapte;
 • foc de tabără.

Vă reamintim că activitățile principale din cadrul acestui proiect sunt maparea și redeschiderea accesului pe Insula Cotu Mic pentru oameni, reactivarea acesteia prin evenimente recurente pana la finalul lunii iulie 2022.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Aceste evenimente sunt realizate in cadrul proiectului ,,Oameni pe insulă”, finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

RETIM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Fermă care poate fi vizitată de copii, la Valea lui Liman. Poneii Gigi și Eusebiu, vedetele locului

Publicat

în

Complexul Valea lui Liman anunță pentru sfârșitul acestei săptămâni deschiderea unei ferme, cu foarte multe animale, care poate fi vizitată de copii, însoțiți de părinți.

„La sfârșitul săptămânii deschidem ferma Complexului, atât cei mici cât și cei mari pot vizita, admira, mângâia și iubi animalele noastre drăgălașe. Poneii Gigi și Eusebiu, căprițele, iepurașii, păunii, fazanii, găinile, curcile, prepelițele și puii vă așteaptă în noua lor casă! intrarea este liberă”, anunță reprezentanții Complexului Valea lui Liman.

Accesul copiilor se face, doar dacă sunt însoțiți și supravegheați de părinți, zilnic între orele 10:00-18:00.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

Cele mai iubite personaje din „Patrula cățelușilor” vin la Shopping City Timișoara

Publicat

în

La Shopping City Timișoara luna iunie este dedicată poveștilor, desenelor și personajelor preferate de cei mici. Astfel, duminică, pe 19 iunie, de la ora 16.00, micuții fani ai desenelor animate „Patrula cățelușilor”, una dintre cele mai iubite și vizionate animații din lume pentru copii preșcolari, vor avea ocazia să îi întâlnească pe protagoniștii serialului, simpaticii Chase și Marshall, chiar la Shopping City Timișoara, în cadrul unui eveniment meet & greet.

Cele două personaje au pregătit pentru toți participanții un spectacol special și vor fi disponibile pentru sesiuni de poze, astfel încât fiecare copil să plece de la întâlnirea cu Patrula Cățelușilor cu multe amintiri.

Evenimentul are loc în centrul comercial în zona Zara, iar accesul este gratuit.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Poveștile îi îndrumă pe cei mici întreaga lună iunie

Pe lângă întâlnirea cu personajele Chase și Marshall, Shopping City Timișoara aduce poveștile aproape de cei mici întreaga luna, prin „Poveștile îi îndrumă”, o campanie de conștientizare a importanței educației și literaturii în viața celor mici.

RETIM

Astfel, utilizatorii SPOT ce fac cumpărături în valoare de minimum 50 de lei și scanează bonul în această aplicație mobile de loialitate în perioada 1-30 iunie, primesc garantat una din 5 povești educative pentru copii.  Cele 5 povești educative fac parte din colecția „O călătorie în lumea Calităților și a Defectelor”, scrisă  de Ruxandra Orga – Dumitriu, elevă în clasa a 7-a în Sibiu.

Mai multe informații se regăsesc pe site-ul centrului comercial: www.shoppingcitytm.ro. 

Despre Shopping City Timișoara

SHOPPING CITY TIMIȘOARA situat pe Calea Şagului nr. 100, deține o suprafaţă închiriabilă de 72.000 metri pătraţi și pune la dispoziția clienților săi 2.700 de locuri de parcare. Acesta găzduiește branduri de prestigiu internațional precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, Peek & Cloppenburg, Reserved, Cropp, House, Sinsay, C&A, New Yorker, LC Waikiki, CCC, Orsay, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Humanic, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de branduri românești apreciate la nivel național.

Carrefour a deschis în  Timişoara primul şi singurul hipermarket din zona de vest a ţării. Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp. 

În luna octombrie a anului 2021, Shopping City Timișoara a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel access la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România.  Înrolarea în program este gratuită. Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

Citiţi mai departe

Divertisment

La Lugoj, poate la anul. Delia, Vița de Vie, Alina Eremia și mulți alții la un festival lângă orașul de pe Timiș

Publicat

în

Delia, Vița de Vie, Alina Eremia, Nane și mulți alții vin la unul dintre festivalurile cu tematică aero din acest an din Banat. Este vorba despre “TAKE OFF”, festival ce are loc la Aeroportul Caransebeș. Evenimentul are loc chiar în acest weekend, fiind realizat sub coordonarea celor de la Flight Festival. La Lugoj, primăria încă nu a stabilit când și dacă au loc festivalurile anului, anume Festivalul Berii și respectiv Ruga Lugojeană.

Evenimentul “TAKE OFF” are loc în weekend, între 17 și 19 iunie. Primii artiști confirmați sunt:

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

 • Delia
 • Nane
 • Vița de Vie
 • Killa Fonic
 • Alina Eremia
 • Coma
 • Maximilian
 • Phaser
 • RUA
 • John Trend
 • AYA
 • K-Lu
 • Dj Kuky
 • Dj Sniper

Abonamentele încep de la 89 de lei plus taxe, iar la VIP vei plăti 149 de lei plus taxe. Copiii sub 12 ani intră gratuit dacă vin cu părinții. Biletele se găsesc online, iar detalii despre eveniment găsiți aici.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite