Connect with us


Lugoj

Recenzie: Sky Casa del Sole Timisoara, cina cu priveliste de vis asupra orasului

Publicat

în

Am luat de curand cina cu cea mai frumoasa priveliste din viata mea. Adevarat, am mancat niste chipsuri la doi metri de Colosseum, dar nu putem spune ca a fost o cina adevarata, deci ramanem la experienta de la restaurantul Sky Casa del Sole din Timisoara. Indiferent ce ai manca aici, privelistea adauga mai odata gustul mancarii, pentru ca localul de pe acoperisul City Business Centre din capitala de judet are deschidere, mai ales de pe terasa, asupra intregului oras. Fiind ocazie speciala (la multi ani colega!) am fost invitat la cina de care va zic, asa ca hai sa va zic mai multe.

1-martie-USRPLUS

La Sky Casa del Sole, care are restaurant si pe pamant, nu doar in „nori”, undeva pe Romulus, mergi musai cu rezervare, mai ales daca vrei un loc pe terasa. La 6 seara, in cea mai calda zi a anului, chiar daca afara erau multe milioane de grade Celsius, nu puteai sa iei loc la o masa… pentru ca nu erau mese libere. Atmosfera e una foarte relaxata, chelnerii stiu ce fac si sunt foarte profesionisti, iar privelistea… am pomenit de ea? Sa cinezi deasupra oricarui oras e cel mai frumos lucru din lume.
recenzie restaurant sky casa del sole timisoara lugojeanul 2015 foto (5)
Meniul de la Sky este unul diversificat, cu preparate pentru absolut toate gusturile. Au pui, rata, porc, peste, fructe de mare, vita, preparate fara carne si deserturi care nu are cum sa nu iti faca pofta, mai ales ca fiecare preparat apare cu poza in meniu. Well played, very well played!

Mancarea a venit super rapid, nu inainte de a ne fi servit un mic aperitiv din partea casei, un fel de lipie crispy cu sos de roșii, bun la gust si bun pentru un nene ca mine care n-a mancat nimic pana la ora aia de caldura si pur si simplu era ametit de foame (si de caldura, evident) si ar fi mancat si un cal fript. La mancarea adevarata, cum ii zic eu, colega sarbatorita a ales un piept de porc cu sos alb si varza rosie cu garnitura de cartofi noi copți. Arata demential, ca in poza de mai jos:
recenzie restaurant sky casa del sole timisoara lugojeanul 2015 foto (2)
Preparatul a fost catalogat drept foarte bun de colega, care insa nu a apreciat faptul ca acei cartofi nu erau decojiti. Pe unii oameni nu ii deranjeaza asta, pe mine de exemplu ma deranjeaza, pe colega la fel, dar se pare ca mai nou si in Romania se servesc asa, „skin on”, ceea ce nu prea prinde. Fratele vostru a ales pestele, ca se face cateodata, mai ales cand are pofta de peste, ca e la dieta, vezi Doamne!
recenzie restaurant sky casa del sole timisoara lugojeanul 2015 foto (3)
Tonul cu sos de rosii „a la Provence”, adica o bucata mare de ton facut bine, inca rosu in interior, a fost delicios. Sunt mare fan al tonului adevarat, adica nu acele firicele de ton pe care le gasim in conserva intr-o baie de ulei, iar aceasta bucata de peste care are gust de carne de vita e intr-adevar ceva deosebit. E mai scumpa decat o ceafa de porc, evident, dar la ocazii speciale merita un efort pentru o masa deosebita. La o asa priveliste, nu ma vedeam mancand altceva decat acest ton delicios. Priviti si voi ce am privit eu:recenzie restaurant sky casa del sole timisoara lugojeanul 2015 foto (4)
Desert n-am mai comandat, ca sunt la dieta (cu cat imi spun mai mult asta, cu atat incept sa cred mai tare ce spun… NOT!) dar colega a luat un mousse de ciocolata alba cu gem de capsuni si alte fructe proaspete. Am gustat si eu, delicios, dulce cat trebuie, nimic de reprosat.
recenzie restaurant sky casa del sole timisoara lugojeanul 2015 foto (1)
Daca ar fi sa comentez totusi undeva, ar fi la bautura. Am ales o limonada cu menta si sincer a fost dezamagitoare. Nu mai stiu cat a costat, dar probabil ca mult prea mult pentru ceea ce am primit, adica un pahar cu apa cu gust de menta, foarte acru si fara niciun Dumnezeu. Nu tu miere, nu tu zahar, nu tu lime sau lamaie in cantitati omenesti, nu prostesti. Bautura colegei insa a fost buna, dar e si foarte greu sa gresesti la apa si capucino…

Per total, experienta la Sky Casa del Sol e una pe care o vom repeta in curand, punctele forte ale restaurantului fiind privelistea de pe terasa, servirea impecabila si preparatele care credem noi ca isi merita banii, desi preturile sunt piperate. La capitolul bauturi, poate am avut noi „norocul” sa nu avem un barman bun, dar cu siguranta bauturile de la celelalte mese aratau bine si deci trebuie ca sunt bune si ele. Daca vreti sa cinati si voi cu o vedere de neuitat, gasiti localul la etajul 6 al cladirii A din CBC, vis-a-vis de Piata 700 din Timisoara (cladirea din stanga cum vii dinspre piata). Pofta buna si spor la pozat panorama Timisoarei!

RETIM

Mâncare: 4/5
Curățenie: 4,5/5
Timp de așteptare: 5/5
Prețuri: 4/5
Servire: 5/5
Notă finală: 4,5/5

P.S.: Din nou nota mare la un restaurant din Timisoara, al treilea pe care il recenzez in orasul de pe Bega. Urmeaza un local din Lugoj unde se servesc bunatati de te lingi pe degete, dar totusi, pana la proba contrarie ramane de vazut daca aduna la fel de multe puncte ca cele din capitala Banatului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu moartea a două persoane, în mai puțin de 24 de ore lângă Lugoj

Publicat

în

1-martie-USRPLUS

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu două persoane care și-au pierdut viețile, au avut loc în mai puțin de 24 de ore pe același drum de lângă Lugoj. Este vorba despre drumul European 70, DN6, spre Caransebeș, acolo unde nu de puține ori au loc accidente grave din cauza neadaptării vitezei și a oboselii șoferilor.

Primul accident a avut loc sâmbătă spre duminică, aproape de miezul nopții. Un șofer care ar fi adormit la volan pe raza satului Gavojdia, potrivit polițiștilor, a intrat cu mașina pe care o conducea într-un autotren. Impactul frontal a fost devastator, două persoane decedând pe loc.

RETIM

„Azi-noapte, în jurul orelor 23.35, un bărbat în vârstă de 41 ani, a condus un autoturism pe DN 6, dinspre municipiul Lugoj spre municipiul Caransebeș, iar la km 488+200m a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce circula regulamentar condusă de un bărbat în vârstă de 49 ani. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 41 de ani și a unei femei în vârstă de 37 de ani, pasageră în autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

În al doilea accident, mai ușor, care a avut loc duminică dimineața la Jena, un șofer al unei mașini mici nu a păstrat distanța între autovehicule, acroșând din spate un TIR. În urma impactului a rezultat rănirea șoferului, care a fost dus de urgență la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale celor două accidente rutiere.

Citiţi mai departe

Lugoj

Șofer rupt de beat, cascador cu mașina în stația peco, nu departe de Lugoj

Publicat

în

1-martie-USRPLUS

Luni dimineață, în jurul orei 09:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii au depistat, un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În apropierea unei stații de combustibil din orașul Făget, acesta a lovit o bordură și s-a rasturnat.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

RETIM

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

foto: arhiva Lugojeanul

Citiţi mai departe

Lugoj

De ce este vinul de Porto unul dintre cele mai prestigioase vinuri din Europa

Publicat

în

Vinul de Porto este cel mai prestigios și cunoscut dintre vinurile portugheze și unul dintre cele mai consumate din Europa. Își primește numele de la orașul de coastă Porto de unde este expediat, dar, de fapt, este produs cu struguri crescuți în interiorul muntos al Alto Douro (regiunea viticolă). Să aflăm de ce este atât de special!

1-martie-USRPLUS

Porto, oraș al vinului

Am putea numi Porto orașul vinului, deoarece pe de o parte te poți bucura de „vinho verde”. Vinul acela proaspăt, de vârstă fragedă, care nu este de fapt verde! Și, pe de altă parte, poți găsi faimosul „vin de Porto”, care este cel mai exportat vin din Portugalia în toate părțile lumii.
Dar nu a fost exportat întotdeauna de aici.

Centrul comerțului cu vin a fost elegantul oraș Viana do Castelo, de pe coasta de nord a țării. Ceea ce s-a întâmplat a fost că terenul montan nu le-a permis să transporte vinurile pe uscat de pe Valea Douro. Așadar, au început să le transporte de-a lungul râului Douro până în orașul Porto. Și de acolo, în lume!

RETIM

Istoria vinului de Porto

Negustorii englezi au ajuns în orașul Porto în căutarea unui substitut pentru vinul francez când, în 1678, Anglia și Franța au intrat în război. Guvernul francez lansase o serie de măsuri pentru restricționarea importurilor de bunuri britanice în țara lor, iar guvernul britanic a oprit comerțul cu Franța. Deci, Porto a fost această sursă alternativă de aprovizionare pe care doreau să o găsească.

Dar vinul a plecat într-o ​​lungă călătorie spre Anglia și nevoia de a-l păstra i-a determinat pe negustori să adauge rachiu. Acest lucru a stabilizat vinul și i-a permis să reziste la temperaturile și umiditatea excursiilor cu barca. Acest amestec i-a entuziasmat pe englezi, încurajându-i să se stabilească în oraș și să-și deschidă propriile pivnițe acolo. De aceea există atât de multe nume britanice în mărci.

Un secol mai târziu, în 1756, prim-ministrul portughez, Marqués de Pombal, a stabilit limitele geografice ale podgoriilor de vinuri de Porto, creând „Regiunea delimitată a Duoro”. Podgoriile au fost clasificate în funcție de calitatea lor și au fost stabilite standardele de producere a vinului.

Prezent

Există aproximativ 33.000 de cultivatori de struguri certificați în regiunea Douro și peste 30 de soiuri de struguri acceptate pentru a produce acest vin. Sunt cultivate pe o terasă abruptă, ceea ce face foarte dificilă mecanizarea procesului. Dar condițiile climatice, solul și soiul de struguri din regiunea viticolă Douro nu pot fi reproduse în altă parte a lumii!

Există o întreagă afacere de turism în jurul acestei afaceri: degustare de vinuri, excursii cu trenul cu aburi, croazieră pe Douro, participarea la culesul recoltei, suveniruri de vin, etc.

De ce e vinul de Porto special

Caracteristicile vinului de Porto îl disting de vinurile obișnuite. Toate soiurile de vin de Porto au arome și savori bogate, intense și foarte persistente, cu un conținut ridicat de alcool (de obicei între 19% și 22% vol.). vin într-o varietate de culori și niveluri diferite de dulce.

Una dintre cele mai importante calități ale unui vin de Porto adevărat este amestecul unic de struguri indigeni portughezi. Strugurii de Porto includ Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz (sau Tempranillo), Tinta Barroca și Tinta Cão și se spune că există cel puțin 52 de soiuri! Fiecare strugure adaugă o aromă unică amestecului. De exemplu, Touriga Nacional adaugă note de afine și vanilie, iar Touriga Franca adaugă note de zmeură și scorțișoară.

Stiluri de vin de Porto

Există multe categorii oficiale diferite de vin de Porto, dar cele mai multe se încadrează în aceste 4 categorii:
Vin de Porto Ruby (roșu): un vin de Porto roșu profund, care include vinul de Porto Vintage, târziu îmbuteliat (LBV), Crusted și Ruby
Tawny: un vin foarte dulce, îmbătrânit în butoi, cu arome oxidante de nuci și caramel
Alb: realizat cu struguri albi indigeni, inclusiv Rabigato, Viosinho, Gouveio și Malvasia
Roze: Acesta este un nou stil de vin de Porto făcut ca vin rosat cu arome de căpșuni, violete și caramel.

Vintage, cel mai bun vin de Porto

Vintage este cea mai înaltă clasificare a vinului de Porto. Vintage este un vin de calitate excelentă produs dintr-o singură recoltă. Este considerat regele vinurilor de Porto, reprezentând doar un mic procent din producția totală.

Este îmbuteliat între 1 iulie al celui de-al doilea an și 31 decembrie al celui de-al treilea an după recoltare. Deși poate fi consumat imediat, este de obicei păstrat în pivnițe de îmbătrânire pentru o perioadă care poate dura până la 40 de ani.
Este un vin rosu foarte închis la culoare, care devine mai moale după îmbătrânirea în sticlă.

Servirea vinului de Porto

Vinul de Porto trebuie servit chiar sub temperatura camerei, la aproximativ 16°C.
Vinurile de Porto se potrivesc minunat cu brânzeturi cu aromă bogată (inclusiv brânzeturi albastre), deserturi de ciocolată și caramel, nuci sărate și afumate și chiar și carne dulce-afumată.

Citiţi mai departe

Lugoj

Dezvoltăm România! Dezvoltăm Timișul European! (P)

Publicat

în

În 6 decembrie, timișenii se vor afla în fața unei mari oportunități. Este pentru prima dată după foarte mulți ani, când există posibilitatea ca toți factorii decizionali de la nivel local și național să aibă o viziune comună pentru dezvoltarea județului. Votul din 6 decembrie va fi cel care va da semnificație rezultatului de la alegerile locale. Autoritățile locale au nevoie de sprijin consistent din partea Guvernului și a Parlamentului pentru ca proiectele de care Timișul are nevoie să se concretizeze.

1-martie-USRPLUS

”Guvernul PNL a reușit să atragă într-un an fonduri europene cât toate guvernările PSD la un loc. Președintele Klaus Iohannis a obținut la Bruxelles o sumă record pentru investiții, 80 miliarde de euro. Dezvoltarea Timișului va fi posibilă doar cu un parteneriat puternic administrație locală-Guvern-Președinte și un Parlament sănătos ca liant. Dacă noua conducere a Consiliului Județean nu va avea de partea sa, un Guvern liberal, dezvoltarea Timișului va fi pusă sub semnul incertitudinii”, susține Ionuț Gaiță, candidatul PNL Timiș pentru Senatul României.

Dezvoltarea Timișului la nivel european este deviza liberalilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Guvernul PNL a pornit deja pe acest drum, dar au existat foarte multe situații în care majoritatea toxică din Parlament, reprezentată de PSD, a pus piedici.
”Suntem singura țară din europeană care nu a intrat în recesiune tehnică. Economia a crescut, in trimestrul III, cu 5,6%. Este rezultatul măsurilor bune luate de Guvern: am eliminat supra-acciza la carburant și suprataxarea contractelor part-time, introduse de PSD, am reușit să scădem inflația de la 5,4% la 2,8%. Am mărit alocațiile cu 20% și pensiile cu 14%. Sunt fapte evidente care se simt direct în buzunarele românilor. Am reușit toate aceste lucruri într-o perioadă extrem de dificilă. Dar, toate aceste rezultate sunt confirmarea faptului că în ultimul an am creat premisele pentru dezvoltarea României. De aici înainte, cu un guvern responsabil și cu măsuri deștepte, avem baza pe care putem construi”, afirmă deputatul liberal, Marilen Pirtea.

RETIM

Programul propus de Alin Nica, noul președinte liberal al Consiliului Județean, a câștigat încrederea oamenilor și a adus în discuție, după foarte multă vreme, obiectivele mari pe care acum candidații PNL le-au integrat pe lista priorităților pentru următorii 4 ani. Iată câteva dintre proiectele pe care aceștia le consideră obligatorii pentru dezvoltarea Timișului, la nivel european:
Centura Timișoarei și legătura cu autostrada A1 sunt două proiecte văzute ca un întreg. Centura este o prioritate pentru întreg județul, care va asigura pentru cetățeni și transportatori noi legături cu drumurile de mare viteză și care va fluidiza traficul în Timișoara. De asemenea, o nouă legătură rutieră cu două benzi pe sens, între Arad, Timișoara și DN 69 va fi cea de-a treia descărcare de pe autostradă, după Remetea Mare și Giarmata.

Autostrada Timișoara-Moravița ne va lega de Belgrad. Timișoara poate deveni singurul mare centru universitar din țară înconjurat de autostrăzi cu legături rapide directe spre Europa, prin două rute (Timișoara-Belgrad-Atena și Timișoara-Nădlac-Budapesta-Milano).
Sala Polivalentă cu 16. 000 de locuri. Este un obiectiv care poate da Timișoarei cel mai mare spațiu multidisciplinar din zona de vest a țării. De aici se va da tonul vieții cultural-sportive în România. Noua sală va putea găzdui evenimente, târguri și expoziții naționale și internaționale de mare amploare.

Un stadion nou cu o capacitate de aproximativ 32.000 de locuri. Noua Arenă sportivă poate fi ridicată pe vechiul amplasament ”Dan Păltinișanu”. Timișul are nevoie de infrastructură sportivă de nivel european pentru a putea găzdui evenimente sportive cu relevanță națională și internațională, dar și pentru a da un imbold puternic revigorării sportului bănățean.
Un nou spital modern în Lugoj. Noua structură va avea între 250 și 300 de paturi și va deservi peste 200.000 de cetățeni din estul județului Timiș. Investiția se va ridica la aproximativ 60 de milioane de euro și are șansa de a fi finanțată prin Programul Național de Reziliență, din fonduri europene.

Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Anul 2023 va fi un regal cultural de succes pentru Timișoara și pentru întreg județul, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca în următorii 2 ani, publicul timișean să-și recupereze spațiile culturale și patrimoniul cartierului Cetate.

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC BANAT PRESS SRL Cod mandatar financiar: 11200025

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite