Connect with us

Politică

Proiectele Pro România: Testarea masivă a populației și redeschiderea școlilor în siguranță (P)

Publicat

în

Pandemia de COVID-19 a afectat serios toate domeniile de activitate din România, aflându-ne de multe ori în situații limită. Din păcate, actualii guvernanți au eșuat în încercarea de a limita efectele pandemiei, luând măsuri ale căror rezultate au fost mult sub așteptări. Deși ni s-a spus în mod repetat că va crește capacitatea de testare a românilor, aceasta a rămas constant la 30.000 de teste zilnice, în timp ce rata de infectare a crescut de la 10 la 30%. Aceasta este dovada incompetenței Guvernului Orban.

Avem exemple ale altor țări europene care au recurs la metoda testării rapide a populației, unde rata de infectare a scăzut serios după acest demers. “Pandemia de COVID-19 nu va dispărea de la o zi la alta doar cu ajutorul măștilor sau al spălatului pe mâini, acestea fiind singurele lucruri pe care le auzim de la Klaus Iohannis. Este clar că trebuie luate măsuri eficiente, iar cea mai importantă este testarea masivă a populației. Vorbim de acele teste rapide, care în Slovacia și Austria, de exemplu, au dat rezultate foarte bune. Testăm, identificăm persoanele infectate, le izolăm și tratăm, iar cei sănătoși își continuă viața de zi cu zi. Aceasta este singura soluție pentru o revenire la o oarecare normalitate. Noi, cei de la Pro România, susținem această testare masivă și credem că este unica soluție”, spune Adrian Pau, candidatul Pro România Timiș pentru Camera Deputaților. Dacă această măsură ar fi aplicată, spun reprezentanții Pro România, multe dintre activitățile care astăzi sunt blocate s-ar putea desfășura în parametri normali.

Pro România propune o serie de proiecte importante pentru perioada imediat următoare, dar poate cel mai important este legat de redeschiderea școlilor, peste două milioane de elevi fiind astăzi în situația de a face cursuri online. “Ni se vorbește de câțiva ani de la Cotroceni despre România educată, dar nu se face nimic pentru acest domeniu. Astăzi avem școlile închise, cursurile online sunt ineficiente și un adevărat chin pentru copii. Noi, cei de la Pro România, avem un obiectiv foarte clar stabilit: redeschidem școlile”, ne-a declarat Adrian Pau.

Reprezentanții Pro România spun că pentru a redeschide porțile școlilor este nevoie de testarea repetată a cadrelor didactice și personalului auxiliar, precum și de repunerea în funcțiune a cabinetelor medicale din unitățile de învățământ pentru supravegherea elevilor. “Acest sistem al școlii online este un experiment nefericit și suntem obligați să luăm măsuri urgente și eficiente pentru redeschiderea unităților de învățământ. Ar fi benefic, în primul rând, pentru elevi, apoi pentru profesori, dar și pentru părinți. Educația stă la baza dezvoltării durabile a unei țări, iar pentru o educație sănătoasă este obligatoriu ca școlile să fie deschise în condiții de siguranță pentru elevi și profesori. Prin măsurile pe care le vom lua, ne asigurăm că elevii și profesorii pot să își desfășoare activitatea fără a fi în pericol de infectare”, a mai afirmat Adrian Pau, candidatul Pro România Timiș pentru Camera Deputaților.

Comandat de Partidul Pro România Filiala Timiș. Executat de SC Banat PRESS SRL CMF: 11200008

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Rezultate neașteptate la parlamentare, în satele de lângă Lugoj. Pe cine au trimis alegătorii la Casa Poporului

Publicat

în

Sătenii din comunele din jurul Lugojului și-au votat aleșii favoriți pentru cele două camere ale parlamentului. După numărarea a 100% din voturi, în satele din zona Lugoj rezultatele, unele cu adevărat spectaculoase, sunt următoarele:

Senat

Coșteiu:

PSD – 454 – 28,88%

AUR – 347 – 22,07%

SOS – 161 – 10,24% 

POT – 133 – 8,46%

USR – 132 – 8,4%

 

Gavojdia: 

PSD – 426 – 31,79%

AUR – 352 – 26,27%

SOS – 131 – 9,78%

POT – 111 – 8,28% 

USR – 90 – 6,72% 

 

Darova:

PSD – 427 – 35,03%

AUR – 329 – 26,99%

POT – 116 – 9,52%

SOS – 111 – 9,11%

USR – 63 – 5,175

 

Belinț:

PNL – 286 – 25,7% 

AUR – 230 – 20,66%

PSD – 187 – 16,8%

POT – 117 – 10,51%

SOS – 104 – 9,34%

 

Știuca:

AUR – 419 – 45,44% 

PSD – 153 – 16,59% 

PNL – 117 – 12,69% 

SOS – 77 – 8,35%

POT – 67 – 7,27% 

 

Camera Deputaților

Coșteiu:

PSD – 477 – 30,34%

AUR – 367 – 23,35%

SOS – 152 – 9,67%

POT – 127 – 8,08%

USR – 121 – 7,7%

 

Gavojdia: 

PSD – 404 – 30,47%

AUR – 316 – 23,83%

SOS – 128 – 9,65%

POT – 105 – 7,92%

USR – 89 – 6,71%

 

Darova:

PSD – 413 – 33,77% 

AUR – 323 – 26,41%

POT – 110 – 8,99%

SOS – 96 – 7,85%

PSDU – 76 – 6,21% 

 

Belinț:

PNL – 288 – 25,81% 

AUR – 216 – 19,35%

PSD – 192 – 17,2%

POT – 117 – 10,48%

SOS – 106 – 9,5%

 

Știuca: 

AUR – 311 – 34,25%

UCR – 147 – 16,19% 

PSD – 128 – 14,1%

PNL – 99 – 10,9%

SOS – 75 – 8,26%

Marii câștigători în municipiul de pe Timiș sunt Partidul Social Democrat la Camera Deputaților și respectiv Alianța pentru Unirea Românilor la Senat.

Citiţi mai departe

Politică

Ce a transmis Călin Dobra, după ce PSD a obținut mai puține voturi decât AUR, pentru Senat, la Lugoj

Publicat

în

După încheierea numărătorii voturilor și aflarea rezultatelor pentru alegerile parlamentare în Lugoj, Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, a transmis un mesaj de mulțumire către alegători. Într-o declarație oficială, acesta a subliniat importanța fiecărui vot.

„Fiecare vot ne întărește angajamentul de a lupta pentru interesele comunității noastre și pentru un viitor mai bun al Lugojului și Timișului,” a declarat Dobra. El a ținut să mulțumească nu doar celor care au votat cu PSD, ci și celor care au ales alte opțiuni politice, apreciind opiniile lor drept esențiale pentru îmbunătățirea activității partidului.

„Mulțumesc și celor care nu au votat cu PSD – opiniile voastre sunt esențiale pentru a înțelege ce trebuie îmbunătățit. Doar împreună putem construi o societate mai puternică și mai unită,” a adăugat liderul social-democrat.

Mesajul său s-a încheiat cu un apel la unitate și colaborare: „Hai să mergem mai departe, împreună, pentru Lugoj și Timiș!”

Citiţi mai departe

Politică

Consilierii lugojeni au aprobat propunerea PSD pentru funcția de viceprimar. Cine este Oana Tyukodi

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au aprobat propunerea primarului Călin Dobra pentru funcția de viceprimar.

Momentul nu a fost lipsit de emoții, deoarece aleșii PNL nu și-au exprimat votul, iar cei doi consilieri AUR au părăsit sala de ședințe, motivând că nu doresc să facă nicio alianță cu nicio formațiune politică. Oana Tyucodi a fost aleasă viceprimar cu votul consilierilor PSD, USR și al consilierei independente.

„În primul rând, este o mare onoare și o responsabilitate să ocup funcția de viceprimar și mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat, în primul rând, pentru că m-au propus, dar și tuturor colegilor din Consiliul Local care m-au votat. Urmează o activitate alături de primarul Călin Dobra, în care vom colabora pentru binele lugojenilor, prin proiecte, activități și acțiuni. Din punct de vedere al activității, o să preiau atribuțiile din organigramă și cele pe care mi le va delega domnul primar”, a declarat noul viceprimar.

Oana Tyucodi s-a născut și a crescut în Lugoj și a absolvit Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”. În timpul anilor de liceu, a excelat în volei, continuând performanțele sportive și în perioada studenției, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

După finalizarea studiilor, Oana Tyucodi  s-a întors în orașul natal, dedicând 17 ani din viață carierei de profesor. Din 2013, a făcut pasul în domeniul privat, dezvoltându-se ca antreprenor. În prezent, la vârsta de 51 de ani, este căsătorită și are un fiu de 25 de ani, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara.

Este membră PSD din 2010.

Citiţi mai departe

Politică

Lugojenii se pregătesc din nou de alegeri duminică. Iată lista candidaților pentru parlamentare

Publicat

în

Zeci de mii de lugojeni vor vota duminică, 1 decembrie, la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Pentru prima cameră parlamentară, votanții au 22 de opțiuni, iar pentru a doua sunt dublu, 43.

Pe 1 decembrie, românii își aleg reprezentanții în Parlamentul României, adică membrii din Senat și Camera Deputaților. Alegătorii primesc un singur buletin de vot, pe care se regăsesc listele de candidați din partea partidelor politice și candidați independenți înscriși în cursă pentru un loc în Parlament.

La Lugoj și în restul țării, votarea are loc duminică, între orele 7 și 21, iar lugojenii pot vota fie la secția de unde aparțin, fie oriunde altundeva în județul de reședință. 

Puteți verificați secția de votare la care sunteți arondat pe platforma registrulelectoral.ro. În județul nostru, oferta electorală pentru alegeri include 21 de partide și patru candidați independenți, la care se adaugă – doar pe lista pentru Camera Deputaților – și formațiunile minorităților naționale. 

Pentru Senat sunt 85 de nume, iar pentru Camera Deputaților, 252. Timișul va avea, însă, doar zece deputați și patru senatori. În ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot, opțiunile sunt:

Senatul României

  • Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
    • Forța Dreptei
    • Uniunea Salvai România (USR)
    • Partidul Național Liberal
    • Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
    • Partidul Social Democrat (PSD)
    • Partidul S.O.S. România
    • Partidul Oamenilor Tineri (POT)
    • Partidul Social Democrat Unit (PSD Unit)
    • Sănătate Educație Natură Sustenabilitate (SENS)
    • Alternativa pentru Demnitate Națională
    • Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
    • Patrioții Poporului Român (PPR)
    • Partidul Noua Românie (PNR)
    • Partidul România în Acțiune
    • Partidul Ecologist Român (PER)
    • Partidul Social Democrat Independent (PSDI)
    • Alianța Național Creștină (ANC)
    • România Socialistă
    • Partidul Național Conservator Român (PNCR)
    • Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT)
    • Candidatul independent Ion-Aurel Stancu

Camera Deputaților

La Camera Deputaților, ordinea rămâne neschimbată, însăs e mai adaugă și formațiunile minorităților naționale. Apar și trei candidați independenți, Nelu Balaș, Ionel-Marcel Abrudan și Erich-Eduard Mocanu Gollent.

Ca să intre în parlament, candidații trebuie să depășească un prag electoral de 5% din votul național, sau cel puțin 20% din voturile din patru județe. În cazul alianțelor, procentele sunt de 8, 9 sau 10%, în funcție de numărul de partide. 

Pentru candidații independenți, pragul este dat de numărul total de voturi, împărțit la numărul de mandate al județului în fiecare cameră parlamentară.

Citiţi mai departe

Cele mai citite