Connect with us

Actualitate

Proiect de buget local, la Lugoj. Pentru ce se cheltuie cei mai mulți bani în acest an

Publicat

în

S-a conturat proiectul de buget pentru acest an și au fost stabilite prioritățile orașului. Cei mai mulți bani, vor fi cheltuiți pentru rezolvarea problemelor cu presiunea și calitatea apei, pe care Lugojul le are în momentul de față. Primăria așteaptă votarea bugetului la nivel și județean, după care, în luna aprilie, va propune consilierilor lugojeni votarea bugetului local.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Anul acesta ne concentrăm pe achiziția de echipamente și utilaje, care ne sunt necesare activității de curățenie, întreținere a spațiilor verzi, apă și canal. Vom aloca sume foarte mari pentru branșamentele la rețeaua nouă de apă. În momentul de față, apa ajunge la lugojeni pe două rețele și sunt pierderi foarte mari, pentru că pe rețeaua nouă doar 5% din branșamente sunt realizate. Dacă facem branșamentele vom elimina din pierderi, vom încasa corect de la populație și vom crește calitatea apei și presiunea. Un element de noutate este faptul că am decis să montăm în zonele de case, câte două contoare. Unul pentru consum și unul pentru udatul grădinilor. Pentru udatul grădinilor apa va fi mai ieftină, pentru că nu mai trece prin procesul de epurare”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Utilajele achiziționate vor rămâne în proprietatea Primăriei, iar lucrările în oraș se vor executa cu echipele administrației locale. Primarul Claudiu Buciu spune că, în acest fel, se economisesc foarte mulți bani.

„Reducem costurile, creștem calitatea lucrărilor și reducem și timpul de execuție. O să lucrăm etapizat: În primul rând pe zona centrală, apoi pe cartiere, în așa fel încât lucrările de refacere a carosabilului să fie făcute cât mai eficient și rapid după ce intervenim. Vor fi niște ani destul de grei, din acest punct de vedere, pentru că totul se face din banii de la bugetul local, deoarece linii de finanțare nu mai există. Administrația trecută a pierdut acestă șansă”, a mai spus Buciu.

RETIM

Proiecte pentru finanțări europene

A doua prioritate pentru acest an, este întocmirea de proiecte și studii pentru obținerea de finanțări europene.

„Din păcate, suntem total descoperiți din acest punct de vedere. Fosta administrația ne-a lăsat un singur proiect, pentru modernizarea Uzinei de apă 3, pe care l-am finalizat și depus deja la CNI. În rest, nu avem nimic pregătit, pentru măsurile previzibile deja cu doi trei ani în urmă. Anul acesta va fi dedicat întocmirii acestor studii, pentru ca anul viitor să putem aplica pentru cât mai multe proiecte. Sunt primării care au deja 60-70 de proiecte pregătite. Noi nu avem nimic”, a spus Buciu.

Primarul Lugojului spune că, cel mai probabil, săptămâna viitoare va face publică lista proiectelor pentru care administrația locală vrea să obțină finanțări.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite