Connect with us


Administrație

PROGRAM: Incepe Festivalul International de Folclor “Ana Lugojana”, editia a XI-a

Publicat

în

PMP

La fiecare doi ani, Lugojul este gazda Festivalului International de Folclor “Ana Lugojana”. In 2017, sarbatoarea ajunsa la editia a XIV-a incepe vineri, 11 august, de la ora 19:00, cu ansamblurile de copii si tineret din Lugoj, Ovidiu, judetul Constanta si Gavojdia.

USR

Sambata, 12 august, de la ora 18:30 are loc Parada Portului Popular, care va aduna ansamblurile participante la locul desfasurarii festivalului, adica pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor. Aici va avea loc festivitatea de deschidere, urmata de spectacolul formatiilor programate pentru ziua doi.

De-a lungul celor cinci zile ale festivalului, vor evolua pe scena un numar de 22 de ansambluri, din Ciprul de Nord, Cehia, Macedonia, Bulgaria, Serbia si România.

Ansamblurile din Romania invitate sunt “Hora Vasluiului” din Vaslui, “Romanati” din Caracal, “Dobrogeanca” din Ovidiu, “Lelesana” din Hunedoara, “Barzava” din Resita, “Teregovana” din Teregova, “Zestrea Gugulanului” din Bolvasnita, “Hora Belintului” din Belint, “Ghiocelul” din Giroc, “Banatanul” din Gavojdia, Ansamblul Casei de Cultura din Deta, “Junii Banatului”, “Timisul” si “Doina Timisului” din Timisoara si gazdele, Ansamblul “Lugojana” din Lugoj.

Programul zilnic de spectacole incepe la orele 19:30, in fiecare zi de spectacole. In programul festivalului sunt incluse si alte actiuni specifice, cum ar fi degustarea produselor din bucataria traditionala a tarilor participante, a dansurilor si costumelor populare, workshopuri coregrafice, vizitarea expozitiilor etnografice “Portul popular din Banatul de campie si de munte la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX” si multe altele.

Marti, 15 august, in ultima zi de festival si in ziua Rugii Lugojene, Parada Portului Popular va face un tur de oras, incepand cu ora 11:30. De la orele 18:00, in Piata Victoriei din fata primariei are loc festivitatea de inchidere a Festivalului “Ana Lugojana”. Programul complet al Rugii, care incepe imediat dupa finalul festivalului, il gasiti AICI.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite