Connect with us

Administrație

Primarul Lugojului susţine că a cerut sprijinul Guvernului pentru mai multe probleme din oraş

Publicat

în

Primarul Lugojului, Francisc Boldea a participat, marţi, 9 iunie 2020, de la ora 10.00, la Palatul Victoria, la întâlnirea primului ministru cu membrii Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR). Edilul Lugojului spune că a profitat de ocazie şi a ridicat mai multe probleme ale Lugojului, în această întâlnire.  Într-un comunicat de presă transmis de Primăria Lugoj, Francisc Boldea explică despre ce s-a discutat.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ca reprezentant al Municipiului Lugoj în cadrul AMR am considerat oportun să iau cuvântul și să ridic o serie de probleme, atât de interes general dar și specifice municipiului nostru. Astfel, în condițiile pandemiei am propus ca reluarea învățământului (preșcolar, primar, gimnazial și liceal) să se facă după următorul sistem: Clasele, (grupele) să se împartă în două iar prima parte de elevi (copii) să ia parte la cursuri în zilele de luni, miercuri și vineri, iar cea de-a doua parte în zilele de marți și joi iar în săptămâna următore să se inverseze zilele pentru cele două grupuri astfel încât să se echilibreze numărul de ore. În acest fel am ține copiii aproape de școală, iar norma didactică nu s-ar modifica. Copii ar fi astfel în siguranță, respectându-se normele de distanțare socială impuse de situația medicală actuală, ar fi responsabilizați și ar înțelege că munca și prezența lor la școală contează și contribuie la promovarea anului școlar și la obținerea rezultatelor la învățătură.

În cadrul discuțiilor am abordat și trei probleme stringente ale Lugojului.

  • Referitor la proiectul de dotare a Lugojului cu cele 9 autobuze electrice și stațiile de încărcare aferente, am solicitat urgentarea achiziției publice.
  • A doua problemă ridicată a fost aceea ca guvernul, prin Ministerul Culturii să ofere cadrul legal pentru ca dorința municipalității de a reabilita în întregime fațadele clădirilor din centrul istoric al orașului, respectiv Piața J.C. Drăgan să poată fi materializată cu bani de la bugetul local.
  • Să se pună în practică o soluție legislativă asemănătoare cu OUG 18 din 2008 (dată de Guvernul Boc), prin care noi am reușit să reabilităm termic 36 de blocuri din municipiu. Am propus sistemul de finanțare cu contribuția de 20% din partea proprietarului, 30 % de la bugetul local, iar 50% fonduri de la guvern, dar cu posibilitatea ca primăria să poată prelua prin contract de mandat și obligațiile financiare ale proprietarilor.

În ceea ce privește data alegerilor locale, noi am propus ziua de 27 septembrie iar prlungirea mandatului primarilor să se facă până la 1 noiembrie.Ambele întâlniri au fost constructive și reprezentanții autorităților centrale s-au dovedit receptivi la problemele prezentate de noi, care am reprezentat  municipiile din România” , arată Francisc Boldea.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite