Connect with us

Administrație

Primarul explică de ce s-au întârziat lucrările de reabilitare la biserica „Adormirea Maicii Domnului”

Publicat

în

DSC_1116În urma unui articol publicat de LUGOJEANUL.ro, în care se trăgea atenția asupra lucrărilor întârziate de reabilitare a fațadei bisericii cu două turnuri din Lugoj, pe numele oficial „Adormirea Maicii Domnului”, primarul Francisc Boldea a subliniat astăzi, în conferința de presă, că motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru a fost un furt. Mai exact, Boldea ne-a declarat că s-au furat mai multe burlane, iar mai apoi hoții au dat iama și la schela de pe clădirea lăcașului, care era structura pe care urcau, în fiecare zi, muncitorii abilitați să renoveze construcția, punând astfel în pericol întreaga operațiune. Din acest motiv, lucrările au fost și întrerupte pentru câteva zile, pentru a se repara dauna cauzată de hoți.

Astfel, primarul vrea să își ceară scuze pentru întârzieri și să asigure lugojenii că, până la ruga lugojeană, se vor finaliza lucrările. Astăzi, în jurul prânzului, fațada dinspre primărie a bisericii a fost dezvelită, finalizându-se reparația în proporție de 95% pe această parte. Lugojenii sunt de părere că lăcașul de cult arată impecabil, dar că ar arăta și mai bine dacă ar fi reabilitat în totalitate. Totuși, termenul stabilit de către edilul lugojean, până la ruga lugojeană, spun oamenii, este unul foarte greu de îndeplinit.

6 Comments

6 Comments

 1. Înțeleptul

  2 iulie 2013 at 22:23

  Sunt așa de bătrân , încât îmi aduc aminte cand a fost Ceaușescu la Lugoj…de fapt si singura..a aterizat pe la Liceul Agricol!
  Au plantat brazi, au ingropat strunguri la IUPS samd, ……
  Nu s a schimbat absolut nimic!
  Hai sa fie vinovati hoții…de burlane
  Poveste nici macar de adormit copiii
  Sunt aproape doi ani de cand sta montata aceea schela, si efectiv nu s a lucrat decât vreo câteva lunii de zile
  Rușine!

 2. victor L

  2 iulie 2013 at 23:30

  @ Înteleptul,
  nu te contrazic in multe din ce spui; doar cu strungurile: la IURT au fost ingropate, nu la vecinii lor 😛
  Asa spune legenda (adevarata) in Lugoj.

 3. Înțeleptul

  3 iulie 2013 at 09:31

  Mulțumesc victor L ,
  Părerea mea este ,că pe un așa suport arhitectural cum sunt cele două monumente nu ar trebui sa existe nici un fel de discuți despre calitatea lucrărilor, deoarece la costurile la care se ridica lucrarile (materiale de cea mai bună calitate, manoperă…), la receptia lucrarilor ar trebui sa fie executată de specialiști ,care sa țină cont de cele afirmate de mine, inclusiv acel control ce se poate face atat de usor cu un proiector!
  Si astea toate nu se fac in graba, pentru nici un motiv,nu sunt importante unele date legate de politic ,aceste lucrari nu se executa asa des, si tocmai de aceea trebuie sa reziste si in timp!
  Ce s a executat pana acum se numește la noi la Lugoj: FUȘĂRAI !

 4. Înțeleptul

  3 iulie 2013 at 18:02

  Si cu aceasta observație am sa inchei tot acest comentariu ;
  Astazi trecand in jurul pranzului prin fata Primariei ,din sensul giratoriu ,se poate deja observa exact proasta executie a lucrării la Biserica! Se pot observa cu ochiul liber chiar si fara proiector(atunci apar umbrele si se pot distinge mai ușor)denivelarile din tencuiala aplicată, mai ales deasupra inrării in biserică dinspre Primărie si pe turn….
  Cine va face receptia acestei lucrării ?
  Pot sa fac un exercitiu….si sa mi imginez cum va arăta fațada când se monteaza acele proiectoare …..

  • boro

   4 iulie 2013 at 17:14

   Cine se mai uită la calitate?. Aplauzele să se audă…

 5. anonimous

  15 decembrie 2013 at 12:14

  Tot hotii au furat si fresca dintre turnuri ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Reparații de 1.500.000 de lei la o grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj

Publicat

în

O grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj a intrat în reparații capitale, urmând să devină o unitate de învățământ la standarde europene. Este vorba despre clădirea grădiniței din Darova, acolo unde lucrările au început în primele zile ale anului și acum se află într-un stadiu avansat. Investiția se ridică la 320.000 de euro sau peste 1.500.000 de lei. 

“Este o lucrare ce se întinde pe o perioadă de 8 luni. Sunt reparații capitale, compartimentare, dotări, modernizare totală, încălzire centrală, apă caldă, dușuri cu apă încălzită cu panouri solare și așa mai departe. Vrem să avem, până la toamnă, cea mai modernă grădiniță din județ”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Sorin Tilihoi, primarul din Darova.

Până la finalizarea lucrărilor, preșcolarii din Darova învață în câteva săli din cadrul primăriei din comună.

Citiţi mai departe

Administrație

Câteva sate de lângă Lugoj și-au botezat ulițele. Au nume de flori, pomi și munți

Publicat

în


Ulițele din satele unei comune de lângă Lugoj au fost botezate de către primărie, primind nume de flori. Locuitorii s-au trezit că străzile pe care locuiesc au nume de garoafe, trandafiri sau alte flori. Ideea a fost a primarului, care a propus inițiativa în consiliul local al comunei.

“Ideea a fost a mea, eu am propus-o în consiliul local în toamnă și a fost aprobată. Am ales nume de flori la Coșteiu și nume de arbori la Țipari, de munți la Hezeriș și Păru. Avem în toate satele comunei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Petru Carebia.

Potrivit site-urilor de specialitate, o plăcuță cu numele străzii costă între 30 și 50 de lei. Deocamdată cetățenii nu știu dacă vor trebui sau nu să își schimbe buletinele, având în vedere că numele străzilor au fost aprobate în consiliul local.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul va avea o nouă rețea de telecomunicații prin fibră optică. Cine va fi concurentul celor de la RDS&RCS

Publicat

în

Municipiul Lugoj va avea o nouă rețea de telecomunicații. Potrivit unui anunț al primăriei, compania Orange a cerut un acord pentru eliberarea unor acorduri necesare pentru construirea unei rețele fixe de telecomunicații prin fibră optică (FTTH) în Lugoj și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri.

La momentul actual, doar RDS&RCS are montate cabluri de fibră optică în municipiu, deținând astfel monopolul în cazul serviciilor de internet prin această rețea. Orange va fi astfel un concurent direct în domeniu.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Deocamdată nu există o dată exactă la care cei de la Orange vor putea începe lucrările la noua rețea din municipiu.

Citiţi mai departe

Cele mai citite