Administrație
FOTO: Acoperișul de la piața veche putea să pice peste lugojeni în orice moment! Vezi cine a spus acest lucru
Primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a anunțat în conferința de presă săptămânală că fundația pieței vechi era extrem de instabila, pilonii ce sprijineau acoperișul pieței fiind în pericol de cădere în orice moment. Declarația, deși una cu adevărat gravă, are fundament real, primarul spunând că descoperirea a fost făcută în urma sondării subsolului de către experți, care au recomandat săparea a trei metri de pământ, până au dat de o bază solidă pe care să pună noua fundație a viitoarei piețe.
Astăzi, muncitorii au început excavarea, care va întârzia planul de modernizare a punctului comercial cu câteva săptămâni. În ciuda acestui fapt, Boldea a spus că măsura a fost extrem de necesară, pentru că altfel exista riscul ca munca ce se va depune aici să fie în zadar, pilonii de la noul acoperiș urmând să intre în același sol instabil.
Între timp, cortul în care este amplasată piața provizorie a Lugojului aduce câștiguri semnificative în conturile administrației locale. În urma contractelor pentru 196 de mese s-a încasat suma de 72.910 lei, iar din celelalte activități, respectiv obor și de la persoanele care nu au avut închiriate mese, s-a încasat suma de 14.596 lei. „Suma încasată este mult mai mare decât cea de anul trecut când se vindeau bilete zilnic. Acest fapt ne întărește convingerea că sistemul cu contracte pe care l-am introdus începând cu acest an este mai eficient pentru municipalitate, drept pentru care îl vom aplica și după construcția noii piețe”, a declarat primarul Francisc Boldea.
Administrație
Consiliul Județean Timiș primește finanțări din PNRR pentru încă trei proiecte. Unul este la Lugoj
Au fost semnate 3 noi contracte câștigate de Consiliul Județean Timiș prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C5-Valul Renovării, numărul acestora ajungând astfel la 8, din totalul de 13 proiecte depuse.
La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca vor fi investiți peste 4 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a Corpului C6 și a corpului C7, iar DGASPC va beneficia de peste 1 milion de lei pentru corpul Direcțiune și 6 milioane jumătate de lei pentru clădirea din Lugoj.
Renovarea energetică a celor trei obiective va cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei și modernizarea sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire.
„Aceste lucrări vor reduce consumul de energie și vor scădea considerabil riscul de incendiu. Încă trei noi proiecte semnate prin Componenta C5-Valul Renovării arată de asemenea că am valorificat foarte bine oportunitatea de a atrage fonduri care să rotunjească semnificativ bugetul pentru investiții”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Valoarea totală a celor 13 proiecte depuse este de 96.175.666, 4 lei cu TVA.
Administrație
Comunele din zona Lugoj, pagube de 2.000.000 de lei după inundații
Pagube de aproape 2.000.000 de lei după inundațiile din februarie în Timiș, a anunțat prefectul județului, Mihai Ritivoiu. Acesta a declarat că va cere despăgubiri de la Guvern pentru mai multe localități din județ afectate de inundații, în special cele din zona Lugojului.
„Voi solicita Guvernului alocarea resurselor financiare şi despăgubirea localităților Bethausen (2.000 lei), (50.000 lei), Dumbrava (1.352.400 lei), Balinț (347.500 lei), Mănăștiur (159.100 lei), Margina (50.000). Le mulțumesc zecilor de cadre ale ISU Banat, Arad și Hunedoara, ale Jandarmeriei Române și ale Apelor Române, ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Dumbrava și apreciez implicarea primarilor din localitățile de mai sus”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.
La 27 februarie, în județul Timiș a intrat în vigoare un Cod Roșu de inundații. Acesta a vizat creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Bega, stațiile hidrologice Făget și Balinț. Pompierii au intervenit non-stop în acele zile critice, ISU Banat cerând sprijinul colegilor din județele învecinate Arad și Hunedoara pentru a face față solicitărilor. Zeci de gospodării au fost inundate, drumuri afectate și școli evacuate din calea apelor.
Administrație
FOTO Au ajuns stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice. Urmează și primul autobuz
Stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice au ajuns la Lugoj. În această dimineață, au fost descărcate la depozitul pe care îl are Primăria Lugoj, pe locul fostului bazar.
„Se lucrează, s-au obținut avizele necesare, avizele tehnice de racordare la energie electrică pentru cele nouă stații rapide de încărcare și pentru cele trei stații lente. Avem trei stații lente de încărcare una pe strada Salcâmului, la ieșirea din oraș, o stație de încărcare lentă pe strada Buziașului și o stație de încărcare lentă pe strada Timișorii, unde va fi baza, autobaza acestor mijloace de transport. Acolo vor fi amplasate și nouă cele nouă stații de încărcare rapidă. În bugetul local sunt cuprinse sume pentru pregătirea terenului pe care vor fi amplasate aceste stații de încărcare”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.
În scurt timp trebuie să ajungă și primul autobuz din cele nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 18.179.997 lei (fără TVA). Lugojul se află pe lista celor șapte oraşe din ţară care vor primi 81 de autobuze electrice, cu lungimea de cca. 10 m, destinate transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi livrate în municipiile Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Administrație
Modificare de ultimă oră în proiectul reabilitării Podului de Fier. Consilierii locali, convocați să o aprobe
Primăria Lugoj va reabilita și cele patru vămi istorice aflate la capătul Podului de Fier, considerat un simbol la Lugoj. Lucrările vor fi cuprinse în același proiect, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, cu peste 17 milioane de lei. Cele patru clădiri nu erau cuprinse inițial în proiect, însă după discuțiile cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării s-a ajuns la concluzia că banii asigurați prin finanțare pot acoperi și reabilitarea acestora. Modificarea trebuie aprobată de consilierii locali, într-o ședință programată în data de 13 martie.
„Am avut aprobat în Consiliul Local un deviz a lucrărilor de intervenție ce prevedea doar refacerea podului, fără a fi luate în calcul și cele patru vămi, de la extremitățile podului. Prin aprobarea noului DALI, care va fi pe masa consilierilor locali, vor fi cuprinse sume și pentru refacerea integrală a celor patru văni ale Podului de Fier„, ne-a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.
- Administrație5 zile în urmă
Consiliul Județean Timiș primește finanțări din PNRR pentru încă trei proiecte. Unul este la Lugoj
- Lugoj5 zile în urmă
Aproximativ un milion de euro costă reabilitarea centrului. Când spun edilii locali că se termină lucrările
- Opinii4 zile în urmă
EDITORIAL Nu ne mai trageți pe dreapta!
- Actualitate4 zile în urmă
Două accidente pe autostrăzile de lângă Lugoj în doar câteva ore
6 Comments