Connect with us

Sport

Primăria Lugoj preia o sală de sport de la Consiliul Județean Timiș. Ce activități se vor desfășura acolo

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș se pregătește să adopte, în următoare ședință, cedarea sălii de sport de la grădinița germană, de pe strada Bucegi, Primăriei Lugoj. Referatul a fost întocmit deja de către Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.

„Având în vedere necesitatea aprobării unui proiect de hotărâre care vizeze solicitarea de trecere a unui bun imobil înscris în Cartea funciară nr. 404581, din domeniul public al Judeţului Timiş, în domeniul public al Municipiului Lugoj , respectiv, ținând cont de situaţia de fapt și anume:
adresa nr. 39108/15.04.2022, înregistrată la Consiliul Județean Timiș cu nr.10680/20.04.2022, prin care Consiliul Local al Municipiul Lugoj nea transmis intenția de a prelua imobilul, în domeniul public al Municipiului Lugoj și adresa nr.2613/28.11.2022, înregistrată la Consiliul Județean Timiș cu nr. 35313/28.11.2022, prin care Clubul Sportiv Școlar Lugoj nea transmis interesul asupra preluării aceluiași bun imobil, înaintez prezentul referat, cu propunerea de elaborare a unui proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a bunului imobil înscris în Cartea funciară nr. 404581 din domeniul public al Judeţului Timiş, în domeniul public al Municipiului Lugoj”, scrie Proteasa în referat.

RETIM

Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, spune că imediat după preluare sala urmează să fie renovată.

„Așteptăm hotărârea și o vom prelua. Urmează să facem și ceva investiții acolo, să o amenajăm și o să punem la dispoziția CSM și CSS, pentru activitățile pe care le au”, a declarat Blidariu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

CSM Lugoj se califică în optimile de finală ale Challenge Cup

Publicat

în

CSM Lugoj este prima echipă de volei din România calificată deja, în acest an, în optimile de finală ale Challenge Cup. Performanța remarcabilă a bănățencelor a fost marcată de o serie de momente tensionate și spectaculoase în dubla manșă cu SM Aesch Pfeffingen din Elveția.

În prima confruntare, desfășurată pe teren propriu, CSM Lugoj a impresionat cu o victorie categorică, învingându-și adversarele cu un scor de 3-0. Bucuria echipei a fost dublată de sprijinul suporterilor, care au asistat la o reprezentație de excepție a sportivelor lor preferate.

RETIM

Marți, 14 noiembrie a avut loc returul, în Elveția. La Aesch, Lugojul și-a continuat parcursul strălucitor. Prin câștigarea primelor două seturi (25-12, 25-18), echipa antrenată de Ugljesa Segrt a dat semne clare că poate să câștige meciul. Cum calificarea era deja obținută, antrenorul a ales să facă schimbări semnificative în al treilea set, trimițând în teren rezervele. SM Aesch Pfeffingen a întors soarta meciului, câștigând cu 3-2.

Cu toate acestea, performanța remarcabilă din prima manșă a fost suficientă pentru CSM Lugoj să se califice în optimile de finală ale Challenge Cup. Este demn de menționat că Yelizaveta Ruban, cu 13 puncte, și Mirta Velikonja, cu 10 puncte, au fost principalele realizatoare ale echipei în meciul retur.

Următorul pas pentru CSM Lugoj în competiție este un duel cu echipa sârbă Tent Obrenovac, în optimile de finală. Aceasta va fi o nouă provocare pentru echipa românească, având în vedere prestația excelentă a adversarelor lor în ultima ediție a Challenge Cup. Fanii sunt așteptați să susțină echipa și în această etapă crucială, contribuind la consolidarea prestigiului voleiului românesc pe scena internațională.

 

Citiţi mai departe

Sport

Povestea lugojeanului care a obținut prima medalie olimpică pentru sportul românesc

Publicat

în

notino.ro În lumea fascinantă a sporturilor, nume strălucitoare pătrund în istorie, iar printre acestea, Henri Rang se distinge cu eleganța și măiestria sa în echitație. Muzeul Banatului aduce în atenția publicului povestea captivantă a acestui erou lugojean, care a făcut cinste României în arenele olimpice.

La Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, Henri Rang, ofițer de cavalerie, a reușit să se impună ca o figură centrală a triumfului olimpic al țării noastre. Cu grația și talentul său remarcabil, a obținut prima medalie olimpică de argint pentru România.

RETIM

În acea zi memorabilă de 16 august 1936, sub privirile a zeci de mii de spectatori, Rang și calul său Delfis au parcurs cu avânt obstacolele, captivând atenția lumii. Cu toate că a fost la limită în fața călărețului german Kurt Hasse, performanța sa a rămas de aur în inimile românilor.

A dominat competițiile de călărie din Europa

Henri Rang nu a fost doar un călăreț desăvârșit; el a fost, de asemenea, un ambasador al României pe plan internațional. Între 1936 și 1937, a triumfat în competiții de echitație din Europa, aducând acasă nu mai puțin de 13 locuri I și conferind țării noastre prestigiu și recunoaștere.

Anii treceau, iar Rang strângea 90 de premii în numai doi ani, atât naționale, cât și internaționale. Personalități marcante ale vremii, precum Regele Carol al II-lea și Nicolae Iorga, recunoșteau excelența sa în discuții particulare și în scris. În 1937, a primit prestigiosul „Premiu Național pentru Sport”, o recunoaștere a talentului său excepțional.

Cu toată gloria, destinul a hotărât altfel. În ziua de Crăciun a anului 1946, la vârsta de doar 44 de ani, Henri Rang s-a stins prematur în urma unui tragic accident de motocicletă. Cu toate acestea, figura sa rămâne una emblematică pentru orașul Lugoj și pentru întreaga regiune a Banatului.

Prezentând un omagiu adânc meritat, Consiliul Județean Timiș l-a reamintit, omagiat și premiat post-mortem în cadrul Galei de Excelență „Olimpicii Timișeni – Patrimoniu Județean”. Astfel, Henri Rang nu este doar un campion, ci o veritabilă legendă a spiritului olimpic românesc, iar moștenirea sa continuă să inspire tinerii sportivi, amintindu-le că prin muncă, talent și pasiune, orice vis poate deveni realitate.

Citiţi mai departe

Sport

Lugojenii sunt așteptați să susțină CSM-ul pentru Europa. Meciul este transmis și la televizor

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj – Volei

CSM Lugoj se pregătește pentru un nou meci palpitant în Europa, în cadrul Cupei Challenge. În 16-imile de finală ale competiției, echipa de volei CSM Lugoj va întâlni adversara din Elveția, Sm’Aesch Pfefingen. Acestă confruntare este a doua întâlnire dintre cele două echipe, cu amintiri favorabile pentru echipa românească.

Partida tur este programată pentru miercuri, 8 noiembrie, cu începere de la ora 18:30 și va avea loc în Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Lugoj.  Meciul va fi transmis pe micile ecrane de către TVR Timișoara, oferind astfel posibilitatea unui public mai larg să fie alături de echipa CSM Lugoj.

RETIM

Cea mai recentă întâlnire dintre CSM Lugoj și Sm’Aesch Pfefingen a avut loc acum doi ani, tot în cadrul Cupei Challenge. Atunci, CSM Lugoj a obținut o dublă victorie împotriva echipei elvețiene, marcând scorurile de 3-2 acasă și 3-1 în deplasare. Echipa românească a demonstrat atunci că are potențial și determinare, și acum se pregătește să continue să scrie istorie în competiția europeană.

 

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj se califică în șaisprezecimile Challenge Cup, după două victorii clare în fața campioanei Macedoniei

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj – volei

Meciul de volei al doilea dintre CSM Lugoj și voleibalistele din Skopje a fost tranșat rapid de lugojence. La puțin peste o oră de la începerea partidei, CSM Lugoj a obținut o victorie clară, cu un scor categoric de 3-0 (25-8, 25-15, 25-10).

CSM Lugoj a folosit și jucătoarele mai tinere din lot Carla Pârv (16 ani), Sandra Nistor Popovici (17 ani) și Ioana Ileana Mănăilă (19 ani), care au reușit să facă față cu brio unui meci internațional. Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost din echipa CSM, cu Nevena Vukcevic (15 puncte), Petruța Orlandea (11 puncte) și Yelyzaveta Ruban (8 puncte). Dublă această dublă victorie cu campioana Macedoniei, CSM Lugoj își continuă aventura în cupele europene, unde se va întâlni cu puternica echipă elvețiană Sm’Aesch Pfeffingen.

RETIM

Următorul meci al CSM Lugoj este în campionat, sâmbătă împotriva vicecampioanei Târgoviște.

Citiţi mai departe

Cele mai citite