Connect with us

Sport

Primăria Lugoj a pierdut un proces important cu Inspectoratul Școlar, cu impact direct asupra bazelor sportive

Publicat

în

Consilierii locali se întâlnesc, în 15 mai, pentru desemnarea unui apărător în recursul din procesul pierdut în fața Inspectoratului Școlar Timiș, privind dreptul de administrare asupra Sălii de Sport „Lavinia Miloșovici” și „Stadionului Tineretului”.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a înaintat o cerere de anulare a unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, referitoare la darea în administrare a imobilelor Sala de Sport „Lavinia Miloșovici” și „Stadionul Tineretului” către CSM Lugoj, la Tribunalul Timiș sub dosarul nr. 2013/30/2022, la data de 19 mai 2022. Cererea vizează anularea dării în administrare a „Stadionului Tineretului”, considerând că aceasta este nelegală și netemeinică.

Procesul dintre Inspectorat și Primărie a pornit în urma unor neînțelegeri privind administrarea și folosirea bazei sportive de la stadion. În urma discuțiile iscate între cei de la CSM Lugoj, club al consiliului local și CSS Lugoj, club al Inspectoratului Școlar Timiș s-a ajuns în instanță.

RETIM

În fapt, Inspectoratul Școlar Județean Timiș argumentează că, potrivit prevederilor Legii Educației Naționale, Codului Administrativ și a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006, care aprobă inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, Stadionul Tineretului face parte din domeniul public al statului și se află în administrarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Clubului Sportiv Școlar Lugoj. Această apartenență la domeniul public al statului a fost confirmată și de către Ministerul Educației în anul 2005, printr-o solicitare adresată Primăriei Municipiului Lugoj.

Reclamanta susține că pentru a dispune darea în administrare a unui bun, acesta trebuie să dețină un titlu valabil asupra bunului respectiv, iar în cazul Stadionului Tineretului, dreptul de proprietate aparține domeniului public al statului. Din acest motiv, Inspectoratul Școlar Județean Timiș consideră că singurul care deține un titlu valabil de proprietate asupra acestui imobil este Statul Român, prin urmare darea în administrare către Clubul Sportiv Municipal Lugoj este nelegală și netemeinică.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr. 11/27.01.2022 privind darea în administrare a imobilelor Sala de Sport „Lavinia Miloşovici” și „Stadionul Tineretului”, în sensul anularii dării în administrare a „Stadionului Tineretului” și suspendarea actului administrativ atacat până la soluționarea definitivă a cauzei, în temeiul art. 15 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cu cheltuieli de judecată, în măsura în care sunt efectuate.

„Admite acţiunea formulată de reclamantul INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN TIMIŞ în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI LUGOJ cu sediul în mun. Lugoj, Piaţa Victoriei, nr. 4, jud. Timiş şi intervenientul forţat STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE, cu sediul în mun. Bucureşti, Bulevardul Revoluţiei, nr. 16, sector 5, având ca obiect anulare act. Dispune anularea în parte a HCL nr. 11/27.01.2022 adoptată de Consiliul Local al mun. Lugoj, în ceea ce priveşte art. 1. Dispune suspendarea executării până la soluţionarea definitive a prezentei cauze. Ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată azi, 12 Aprilie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărârea instanței.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Primăria face o nouă încercare pentru transferul Sălii de Sport „I.K. Ghermănescu”, de la CSS la CSM Lugoj

Publicat

în

Primăria Lugoj face o nouă încercare, în Consiliul Local Municipal, pentru transferul dreptului de administrare a Sălii de Sport „I.K. Ghermănescu”, de la CSS Lugoj către CSM Lugoj. Primarul Bogdan Blidariu a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local, proiectul de hotârâre care în ultima ședință nu a adunat suficiente voturi.

„Prin CSM Lugoj vor putea fi alocate mult sumele necesare pentru a plăti toate utilitățile, pentru a nu mai fi probleme cu asigurarea acestor utilități. CSM, pe baza unui protocol, așa cum va fi prevăzut și în proiectul de hotărâre, CSM va permite utilizarea gratuită pentru sportivii de la CSS Lugoj cât și pentru funcționarea sediului clubului sportiv școlar din municipiu”, spune Blidariu.

Vă reamintim, întregul scandal legat de Sala de Sport „I.K. Ghermănescu” a început cu aproximativ o lună în urmă, când echipa de volei de la CSM Lugoj a reclamat că nu-și poate face antrenamentele pentru că panoul electric a fost închis cu lacăt de conducerea CSS Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

Aproape 100 de sportivi cu dizabilități, din întreaga țară, vin la Cupa „Ana Lugojana” – Memorialul Vasile Stoica

Publicat

în

FOTO Arhiva

Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton’93”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj şi Clubul Sportiv Municipal Lugoj, va organiza în perioada 26 – 29 septembrie 2023 la Lugoj, competiția sportivă a persoanelor cu dizabilități, „CUPA ANA LUGOJANA ediţia XXIV-a, MEMORIAL VASILE STOICA”. S-au anunțat deja peste 80 participanți de la 14 cluburi din România și 3 din Ungaria. Programul manifestărilor sportive este următorul:

– miercuri, 27 septembrie ora 10,00 — deschiderea competiției la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj”. – miercuri 27 septembrie ora 9,00- 18,30 — tenis de masă (individual, dublu, dublu mixt) la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj.

– joi 28 septembrie ora 10,00 — 13,00 – atletism (100m, 800m, 1500m, suliță, greutate)

RETIM

– joi 28 septembrie ora 14,30 -17,00 — șah, darts și festivitatea de premiere la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj”.

Toți cei care doresc să sprijine organizarea acestui eveniment tradițional pentru municipiul Lugoj, pot să vireze suma dorită în contul clubului sportiv Maraton’93 Lugoj, R042RNCB0252007378760001 deschis la Banca B.C.R. Lugoj.

 

Citiţi mai departe

Sport

Champions League 2023/2024: PSG, Dortmund, Milan și Newcastle luptă în grupa F

Publicat

în

Grupa F este considerată a fi cea mai atractivă din acest sezon de Champions League. În ea se află patru echip

e importante, ca PSG, Borussia Dortmund, AC Milan și Newcastle United. Oricine se poate califica în această grupă și oricine poate termina pe ultimul loc.

RETIM

Unele echipe au avut noroc la tragerea la sorți, așa cum este cazul lui Manchester City, extrasă într-o grupă cu Leipzig, Steaua Roșie Belgrad și Young Boys Berna. Sunt însă și echipe care nu au avut noroc, ci dimpotrivă. Grupa F este un exemplu elocvent, având în vedere numele echipelor care se află.

PSG, spre exemplu, este una dintre principalele favorite în Champions League, fiind văzută cu a șasea șansă la câștigarea trofeului (cota 17.00), deși în vară i-a pierdut pe Neymar și Lionel Messi. Newcastle este a 11-a favorită după investițiile masive din ultimii ani (cota 29.00), iar AC Milan are a 12-a șansă (cota 34.00). Borussia Dortmund e văzută cu a 13-a șansă la câștigarea trofeului, cu cota 61.00.

PSG

Francezii au investit considerabil în ultimul deceniu, dar până acum nu au reușit să câștige trofeul. Cel mai aproape au fost în 2020, când au jucat finala de la Lisabona, însă au fost învinși de Bayern Munchen cu 1-0. Ultimele două sezoane pot fi considerate o adevărată dezamăgire, din moment ce echipa s-a oprit în optimi de fiecare dată. Ce-i drept, PSG a întâlnit și adversare de top. Rămâne de văzut cum va arăta echipa în Champions League fără Neymar și Messi, dar păstrarea lui Mbappe se anunță un argument pe care francezii îl au în acest sezon.

Newcastle

Englezii revin în cupele europene după mai bine de un deceniu. Ultima dată au jucat în sezonul 2012/2013, când au fost opriți în sferturile de finală din Europa League de Benfica. Newcastle a investit considerabil în ultimii ani sume mari pentru acest sport, iar jucătorii aduși au reușit să califice echipa în Champions League. Cu siguranță nu vor să se oprească aici, iar Newcastle va conta în cursa pentru calificarea în optimi.

AC Milan

Italienii au una dintre cele mai titrate echipe din competiție, cu șapte trofee de Champions League câștigate deja. AC Milan vine după un sezon bun în competiție, în care s-a oprit în semifinale, după ce a fost învinsă tur și retur de marea rivală Inter Milano. AC Milan are un lot omogen și este cu siguranță una dintre favoritele la calificarea în optimile de finală. Ce-i drept, Milan s-a remarcat și prin inconstanța de care a dat dovadă, dar experiența din sezonul precedent ar trebui să o ajute.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund este pentru al optulea sezon la rând în grupele Champions League, astfel că putem spune că este o prezență constantă. Obișnuiește să iasă din faza grupelor, iar în sezonul trecut s-a oprit în optimile de finală, unde a fost învinsă de Chelsea. Ultimul mare rezultat al lui Dortmund în Champions League datează din urmă cu un deceniu. Echipa a disputat finala în 2013, dar a fost învinsă de Bayern Munchen. Valoarea lotului lui Dortmund este în scădere, dar nemții au găsit tot timpul resurse și jucători pe care să îi propulseze.

Grupele Champions League 2023/2024:

  • Grupa A: Bayern, Manchester United, Copenhaga, Galatasaray
  • Grupa B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens
  • Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
  • Grupa D: Benfica, Inter, FC Salzburg, Real Sociedad
  • Grupa E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic
  • Grupa F: PSG, Borussia Dortmund, AC Milan, Newcastle
  • Grupa G: Manchester City, RB Leipzig, Steaua Roșie, Young Boys
  • Grupa H: Barcelona, FC Porto, Șahtior, Antwerp

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Citiţi mai departe

Sport

VIDEO Avem un campion mondial! Performanță istorică obținută de Bernardo Szilagyi, de la CSS Lugoj

Publicat

în

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, va rămâne o zi de neuitat pentru sportul lugojean. Tânărul luptător Bernardo Szilagyi(17 ani) a obținut un succes istoric la Finala Campionatului Mondial Individual U17, de la Constanța. Bernardo Szilagyi, sportivul Clubului Sportiv Școlar Lugoj, pregătit de antrenorii Valentin Cimponeriu și Ionuț Eneșca, a cucerit titlul de campion mondial la lupte pe plajă în categoria 60 kg.

Bernardo are un palmares bogat fiind multiplu medaliat național. Este deținător al titlului de campion național în competiția Cluburilor Sportive Școlare și medaliat cu aur la Cupa României U17, cât și a medaliat cu argint la Balcaniadă și la finala națională U20.

Antrenorul său, Valentin Cimponeriu, este mândru de Bernardo: „Sincer, m-am așteptat să fie pe podium, dar campion mondial și accidentat la gleznă, cu glezna umflată – nu mă așteptam la asta. Cu ajutorul Dumnezeu, a reușit. Bernardo este un sportiv extraordinar, cuminte, fără greșeli de când l-am avut în sală, de la vârsta de 8 ani. Este un copil exemplar, un exemplu rar în zilele noastre, când copiii stau mai mult în fața calculatoarelor și telefoanelor.”

RETIM

Antrenorul Valentin Cimponeriu este convins că vom mai auzi de Bernardo Szilagyi și în viitor. Munca și determinarea sunt cheile succesului său continuu. Deși este deja la nivel olimpic de mai bine de trei ani, iar competițiile îl țin departe de casă la Târgu Mureș, unde locuiește în timpul antrenamentelor, Bernardo nu neglijează nici școala fiind elev la Liceul Harul din Lugoj.

Sursa video Szilagyi Adrian

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite