Connect with us

Actualitate

Primăria Lugoj a dat aprobări pentru construcţia a peste 1.000 de locuinţe. Cel puţin patru investitori privaţi au proiecte

Publicat

în

09_PLANSA AFERENTA UTRÎncă un antreprenor cere Primăriei Lugoj aprobarea pentru Planul Urbanistic Zonal, pentru construcţia de lucuinţe, pe str. Fundătura Crişan, pe o suprafaţă de 2660 de mp. Proiectul va fi supus aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local Lugoj. Primarul Francisc Boldea spune că este cel de-al patrulea investitor care doreşte să construiască locuinţe în zonă. Edilul lugojean afirmă că, în total, pe Fundătura Crişan e vorba de aproximativ 400 de locuinţe.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“PUZ-ul cerut acum este pentru circa 100 de locuinţe. Am mai avut o solicitare, tot acolo, pentru 130, alta pentru încă 120. Ar putea să ajungă la 400 de locuinţe în zona respectivă. Mai sunt încă trei proiecte, acesta e al patrulea proiect care se dezvoltă acolo. Ei ne predau nouă terenul pentru construirea unui drum, de minim 9 metri lăţime. Partea de utilităţi va fi suportată de beneficiari, de cei care vor construi acolo”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.ro

În momentul de faţă, Primăria mai are terenuri pentru construcţia de locuinţe în Militari, Mondial şi zona Tapia Măguri. Un alt demers pentru construcţia unui cartier este cel de pe str. Timişoarei, unde un investitor privat doreşte să ridice aproximativ 600 de locuinţe. Până în momentul de faţă nu s-a construit nicio clădire pe terenul respectiv, deşi proiectului lui era anunţat cu câţiva ani în urmă. Omul de afaceri, Florin Măran a primit şi el aprobare de la Primăria Lugoj să ridice un cartier modern pe str. Buziaşului, însă nici acesta nu a demarat lucrările.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite