Best
Poza asta e facuta in Lugoj
Daca treci pe strada Marasesti din Lugoj, gandul te duce imediat la razboaiele ce au avut loc aici, intre familiile de romi care, din varii motive, s-au luat la cearta in repetate randuri. Undeva la mijlocul strazii cu piatra cubica, cotesti la dreapta pe strada Marasti si dai de casa unei lugojence care iubeste arta, si care din acest motiv a decis sa isi exprime aceasta pasiune intr-un mod inedit.
Din pacate, nu am reusit sa vorbim cu lugojeanca autoare a acestor minuni, deci nu stim daca ea le-a pictat, insa un lucru este cert, anume ca cine le-a facut, adica lugojeanul Alexandru Dandu, are talent si poate va inspira si alti artisti de strada sa dea culoare, acolo unde se poate, unor locuri din oras unde iti vine sa plangi cand treci pe langa ele.
Mai existau asemenea desene in zona garii, dar cumva au disparut. Daca mai stiti locuri in Lugoj infrumusetate de street art, asa cum ii spune acestei mode, lasati-ne un comentariu mai jos!
Postarea originala:
Best
Cea mai buna inghetata (ambalata) din Lugoj
Aici va spuneam cum a ajuns cea mai apreciata inghetata din America la Lugoj, mai exact la Kaufland. Inca ne mentinem parerea, ca e bine si corect ca au asemenea sortiment de inghetata a ajuns in orasul nostru si ca inca e la vanzare la magazin, fapt ce arata ca e cumparat si apreciat. Totusi, am gasit o inghetata ambalata care credem noi ca este si mai buna decat Ben&Jerry’s.
Se numeste Helado Dulce de Leche de la Sol Mar, o firma care produce chestii doar pentru Lidl, pentru ofertele lor din Saptamana Iberica. Inghetata asta e foarte dulce, asa ca daca nu sunteti mari fani ai gustului extrem de dulce, nu o cumparati. E facuta din dulce de leche, asa cum ii spune si numele, care este un caramel dens si foarte puternic, facut din lapte.
Ca si consistenta, se apropie izbitor de mult cu cea a gelato-ului, ceea ce va va surprinde cel mai tare. E ideala ca desert servita simplu, sau de ce nu, alaturi de alte prajituri sau clatite. Costa 11,99 de lei si o gasiti pana la finalul lunii la Lidl, daca mai aveti noroc sa nu se termine. E delicioasa si e musai sa o incercati!
Cea mai buna inghetata proaspata din Lugoj o gasiti stiti voi unde.
Best
Saptamana Iberica la Lidl, ce am gasit interesant
Cu mult curaj si clima data la maxim in masina, de parca eram intr-un avion, am pornit zilele trecute spre Lidl, acolo unde are loc Saptamana Iberica. Daca nu stiati, Lidl are periodic campanii cu produse din anumite zone ale lumii, denumite “Saptamana Iberica”, “Saptamana Scandinava”, Saptamana Americana” si asa mai departe.
De aceasta data, la Saptamana Iberica, adica dedicata Spaniei, au fost mai multe produse care ne-au facut cu ochiul, insa ne-am decis asupra a patru dintre ele: jamon iberic, inghetata cu Dulce de Leche, chorizo si un suc natural din ananas, pepene, struguri si lamaie.
Sa le luam pe rand, incepand cu cele mai bune, adica jamonul si inghetata. Jamonul, la 16 lei sfertul de kilogram, nu poate fi chiar jamon iberico, dinala atarnat prin macelariile din Barcelona, pentru ca acela e mult mai scump. Totusi, la gust, e asemanator cu un jambon (a se citi „sonc de casa”) de calitate facut acasa, asa ca isi merita pe deplin banii. E usor afumat si uscat, asa ca merge de minune la platourile cu mezeluri sau pentru servit alaturi de un vin rosu de calitate.
Inghetata cu Dulce de Lechee, care e un fel de caramel mai gros facut din lapte, este probabil cea mai buna inghetata din cate am gustat la Lugoj. E dulce pana la refuz, dar are si o consistenta speciala, ca de gelato, fapt ce o face deosebita. Costa 12 lei jumatate de kilogram, dar merita banii, parerea noastra.
Am cumparat si chorizo, care e mezelul favorit al spaniolilor. Il pun in paella, in oua la micul dejun, in orice preparat posibil, pentru ca gustul iute si bogat da oricarei mancari o savoare aparte. 5,5 lei a costat si sincer, nu a fost la fel de bun ca ultima data cand la Lidl a avut loc Saptamana Iberica. Gustul a fost mai “linistit”, aroma nu la fel de intensa, parca ii lipsea ceva din aroma.
Cel mai neobisnuit la gust a fost sucul de ananas, pepene, struguri si lamaie. O combinatie nefireasca, care nu a fost neaparat rea la gust, dar de la care, la 10 lei sticla de 0,75 de mililitri, aveam alte asteptari. Macar e suc 100% din fruct, sau cel putin asa spun producatorii pe ambalaj.
Voi ce ati incercat de la Saptamana Iberica?
Best
Bunatati incercate la Lugoj, editia iulie 2017
Luna aceasta a fost una la fel de bogata in chestii pe care le-am incercat, in premiera sau a mia oara, la Lugoj. Se pare ca preferatele au fost vinurile, dar si cateva dulciuri si minuni gasite pe la magazinele din oras. Fara sa o mai lungim, ca e cald si vrem la piscina, sa incepem turul!
Fursecuri cu ciocolata si cocos de la Lidl, Saptamana Greceasca – Bune foarte moi, au mers la fix cu ceaiul lor de pere si caramel dimineata, vreo 9 lei cutia de 12 fursecuri;
Cappuccino Jacobs si Milka – gasite la magazinul de cartier, ieftine si cu gust bun, dar nerecomandate daca vrei sa bei un capucino cu adevarat bun;
Cozonac cu crema de cacao si alune Boromir – tot de la magazin de cartier, costa vreo 11 lei si e bun, desi se mai poate lucra la capitolul “cantitate de crema”;
Inghetata Mars si Bounty – luate de la OMV, ceea ce e o idee proasta, ca sunt foarte scumpe. Ca si gust, e ca si cand mananci un Bounty sau un Mars inghetat, deci bun de te lingi pe degete. Au fost 6 lei fiecare si le-am luat special pentru un review, nu ca ne era pofta…
Hamburger cu pui de la pocaiti – il stiti deja, e 6 lei si e bun, orice ar spune nutritionistii;
Salata Eisberg cu dressing – combinatia preferata de vara, mai adaugi si o bagheta de la Kaufland, pe care o transformi in crutoane si gata, ai un pranz delicios la 6 lei;
Steak Black Angus – gasit la Kaufland, a costat vreo 30 de lei bucata din imagine si am scris pe larg despre cum sa o prepari sa arate asa. Acum au vita argentiniana, tot sub forma de steak, tot la vreo 90 de lei kilogramul;
Ice Wine Floare de dor – o minunatie de vin, cumparata din Selgros (ok, nu e din Lugoj, dar trebuia mentionat) si care te va da pe spate din start. Pretul e pe masura, 60 de lei sticla de 500 de mililitrii, dar gustul e… divin!
Rara Neagra de Purcari – un vin tare, cu gust intens si miros de toate fructele padurii, pe care sa il bei alaturi de o carne rosie, 35 de lei la Kaufland;
Somon cu legume la gratar – incercat la J’adore, de departe cel mai bun somon din Lugoj.
Episodul anterior: Bunatati incercate la Lugoj, editia iunie 2017
P.S.: Observati va rog lipsa berilor sau a cidrului din editia iulie a acestui program televizat! Vin si cam atat. Oare incepem sa ne maturalizam?!
Best
RECENZIE: Burgeri si lava cake misto misto, la Misto in Timisoara
Cand ti se face pofta de un burger bun, te duci pana in panzele albe ca sa il gasesti sau, in acest caz, pana in buricul Timisoarei, indiferent daca e sau nu blocat traficul din oras. Si pentru ca voiam sa mancam un burger fain, misto, am ales un restaurant cu nume pe masura, anume Misto. Chiar asa ii zice restaurantului, si il gasiti pe strada Eugeniu de Savoya, la mica distanta de Piata Unirii.
Normal ca am mers pe varianta burger, mai exact un Shroomster, care include carne de vita Black Angus, branza gouda, ciuperci, bacon, rosie, salata si sos de burger si un Mother Truffler, cu pasta de trufe, scamorza, bacon, rucola si rosii cherry. A costat 33 de lei Shroomster si respectiv 46 de lei Mother Truffler, iar pe langa un burger mare la fiecare, am primit si cartofi prajiti (atentie, proaspeti, nu de Antarctica) si inca o portie de sos.
Burgerul a fost absolut delicios, poate cel mai bun din Timisoara. Branza topita frumos deasupra chiftelei de carne, iar restul ingredientelor s-au potrivit de minune, fiind o combinatie de succes. Pretul nu putem spune ca a fost mare, avand in vedere ca vorbim de centrul Timisoarei si deci de un restaurant popular si de calitate.
Nu am putut pleca de la Misto fara sa luam si un desert, altul in fiecare zi. Norocul nostru a fost ca in acea zi sa fie lava cake in doua culori, reactia noastra fiind „doua portii”. Priviti:
Servirea a fost si ea pe masura asteptarilor, la fel ca si ambianta. Ne-a placut cam tot la acest restaurant, deci o sa renuntam la a fi carcotasi doar pentru dragul de a fi carcotasi si o sa spunem ca este misto de-a dreptul. Va lasam cu alte cateva poze si cu o urare: pofta mare si mergeti si voi la Misto, ca e tare misto!
- Sporto săptămână în urmă
Povestea soților Zimcencu, antrenorii care au deschis la Lugoj o academie de gimnastică, după o carieră internațională FOTO
- Actualitateo săptămână în urmă
PRO TV prezintă ancheta jurnalistică pe care șeful USR Lugoj a încercat să o blocheze
- Actualitate7 zile în urmă
Codruța Kovesi confirmă ancheta Parchetului European, în cazul licitației de construire a noului spital din Lugoj
- Actualitate6 zile în urmă
VIDEO Cine este youtuberul care și-a construit un buncăr subteran, lângă Lugoj: „Suntem mai protejați decât oriunde”