Connect with us

Actualitate

Povestea şerbetului care face furori la Băcănia Lugojeană. Cine este omul care a reinventat produsul

Publicat

în

Băcănia Lugojeană deschisă săptămâna trecută, pe str. Nicolae Bălcescu nr.9 (Centrul Luca), a înregistrat un adevărat record de vânzări pentru un produs celebru în urmă cu zeci de ani. Este vorba despre şerbet, un dulce de pe vremea bunicilor. „Şerbetul a fost vedeta vânzărilor noastre la produsele dulci. Am vândut peste 100 de borcane, în doar trei zile. Bucuria noastră e că oamenii care au cumpărat şerbet revin şi ne spun că e exact gustul pe care îl ştiu din copilărie. Asta e confirmarea că producătorul este unul serios şi produsul este bun”, spune Diana Fedeleş, administratorul Băcăniei Lugojene.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Timişoreanul care face șerbetul este Gheorghe Revnic (71 de ani). A găsit reţeta într-o carte de bucate veche. A început cu un singur sortiment, iar astăzi a ajuns să facă peste zece feluri de șerbet. De borcanele lui se bucură clienți din toată țara, pentru că Gheorghe Revnic este producător recunoscut și își vinde produsele la toate târgurile tradiționale. Revnic, produce din 2015, zacuscă, salate, oțeturi și dulcețuri la borcan. Dar vedeta este, fără îndoială, șerbetul. Sub brandul Biodac este cunoscut în toată țara, iar delicatesele lui sunt extrem de căutate la târgurile de profil. Despre șerbet spune că și-a dorit să-l facă așa cum își amintea el, din copilărie, că trebuie să fie șerbetul adevărat.

„Reţeta este una veche, pe care o ştim cu toţii, problema e că e foarte mult de lucru. În portofoliu am cam 14 sortimente. Cele mai vândute sunt cele de trandafiri, de frăguţe, de lămâie şi de ciocolată. Dar şi celelalte se vând. Gusturile nu se discută, fiecare cu gusturile lui. Şerbetul a fost o nişă, despre care am bănuit eu că o să prindă şi nu m-am înşelat. Întâmplător am dat peste o reţetă dintr-o carte de bucate a Sandei Marin şi am zis hai, să încerc”, povesteşte Gheorghe Revnic.

Producătorul bănăţean povestește că până să pună șerbetul în vânzare l-a testat pe cunoscuți și pe clienți timp de o luă de zile, până a ajuns la gustul perfect. Chiar și în prezent, timișoreanul își momește clienții la târguri, dându-le să deguste din șerbetul minune.

RETIM

„Ultima dată, când am fost la un târg, am avut foarte multe borcane de şerbet de lămâie. Şi am zis, hai să desfac eu un borcan. Am linguriţe de unică folosinţă şi l-am dat la degustat. În două zile, am vândut tot şerbetul de lămâie şi tot venea lumea şi mă întreba. Degustarea face foarte mult”, spune Revnic.

Producătorul bănățean vinde peste 350 de borcane de șerbet lunar, în târguri și în magazinele din toată țara, cu care are deja contracte. Nu vrea să dezvăluie rețeta cu care a ajuns la produsul perfect, însă spune că un borcan de șerbet de-al său se vinde între 15-20 de lei și poate să stea alături de orice delicatesă din lume!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Trei făgețeni au fost amendați pentru că nu au stat în izolare la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Trei persoane din Făget, doi bărbați și o femeie, au fost amendați pentru că polițiștii nu i-au găsit acasă, deși aceștia erau carantinați la domiciliu din cauza pandemiei. S-a întâmplat în weekend în orășelul de lângă Lugoj.

Făgețenii erau în izolare, asta după ce au avut contact cu persoane bolnave de Covid-19. Duminică, la vizita polițiștilor la domiciliu, niciuna dintre cele trei persoane nu era acasă. Agenții au scris amenzi a câte 1.000 de lei pentru fiecare.

„Pentru abaterile constatate în weekend au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 de lei. Dintre acestea, 214 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, trei sancțiuni în valoare de 3000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare și trei sancțiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație”, au precizat polițiștii.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite